Koronavírus: csak sürgős esetben fogad a szakrendelő!

(forrás: budapest13.hu)

A koronavírus járvány miatt a kerületi egészségügyi szolgálat is korlátozásokat vezetett be:

"Tekintettel a Kormány által kihirdetett egészségügyi veszélyhelyzetre, felkérem Önöket, hogy csak sürgősségi – elsősorban háziorvosi sürgősségi beutalóval - esetben vegyék igénybe a személyes orvos-beteg találkozót.

Intézetünkben 2020.03.17-től szünetel

  • az infúziós terápia,
  • a fizioterápia,
  • a gyógytorna,
  • a gyógymasszázs,
  • a humán regenerátor kezelés
  • a sportorvosi rendelés.

Számos szakrendelésen csak sürgősségi ellátás zajlik. Az egynapos sebészeti beavatkozásokat, valamint a lézer sebészet működését leállítjuk. A laboratórium szűkített formában üzemel a Szegedi úti Szakrendelő laboratóriumában.

A szűrővizsgálatok szünetelnek, a recepció előjegyzést nem fogad el, csak sürgősségi esetben veszi fel a beteget a működő szakrendelésekre.

A háziorvosi ellátás folyamatos, de erre is vonatkozik, hogy a személyes orvos-beteg találkozókat csak a legszükségesebb esetekre kell korlátozni.

A veszélyhelyzet megszüntetését követően az elmaradt beavatkozások pótlásáról folyamatosan gondoskodunk.

A kerület betegei részére folyamatosan rendelkezésre áll az ügyeleti szolgálat, melyet hasonlóan a fentiekre kérünk csak sürgősségi esetben vegyenek igénybe.

A védőnők telefonon és elektronikus úton keresztül konzultálnak, az újszülöttek és a terhesek ellátása folyamatos, minden más esetben a házi gyermekorvos akut döntése a mérvadó" - írja a szakrendelő.