A kormány kiűzi az autókat a Városligetből

„A Városliget jelentős forgalomcsillapításáról” hozott határozatot a kormány.

https://hvg.hu/cegauto/20200716_A_kormany_kiuzi_az_autokat_a_Varosligetbol

Teljesen kitiltanák az autókat a Kós Károly sétányról és a Dózsa György úti oldal kivételével a Hősök teréről, az Állatkerti körúton pedig az átmenő forgalmat csak a közösségi közlekedés járműveinek engednék meg, továbbá a reggeli és a késő délutáni csúcsidőben a „hivatásforgalomnak”. Parkolni az Állatkerti körút kivételével mindenütt tilos lenne.

Két, összesen legalább 1500 férőhellyel rendelkező parkolóházat terveznek a Hungária körút – Kacsóh Pongrác út – Mexikói út csomópontba. A Városligeten jelenleg keresztülhaladó forgalom elvezetése érdekében „gyűrűs közlekedési kapcsolatot” létesítenek, egyebek közt a XIII. kerületi Béke teret és a XIV. kerületi Kassai teret összekötő új közúti és villamosvasúti felüljáróval.

Minderről a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely miniszternek kell megállapodnia a budapesti főpolgármesterrel augusztus végéig. Be kell vonni a fővárosi tulajdonú BKK-t is. A különböző fázisú tervekre és az engedélyeztetésre idén és a következő három évben 4 milliárd forintot szánnak, úgy, hogy a miniszternek 2023 végéig kell beszámolnia „a tervezés eredményéről és a megvalósításhoz szükséges döntési pontokról”. A „közlekedésfejlesztési beruházások kivitelezési ütemezését” viszont már a jövő év végéig meg kell határozni.

cikkfeltöltő: 
GB