Koncertek, templomtúra: vár az Ars Sacra fesztivál Angyalföldön is

(forrás: ars-sacra.hu)

Gazdag zenei, művészeti és lelkiségi programokkal várja vendégeit az Ars Sacra Fesztivál szeptember 16. és 24. között. A fesztivál a nyitott templomok napjával veszi kezdetét 16-án, szombaton: az ország több mint 100 temploma tárja ki kapuit és szervez lelki, művészeti, közösségi programokat. A kezdeményezéshez katolikus, református, evangélikus, unitárius, ortodox és más keresztény felekezethez tartozó templomok, imaházak is csatlakoztak.

 

A kerület is részt vesz a rendezvényen, az alábbi programokkal:

 

  • Templomtúra 17 órától az Árpád-házi Szent Margit-templomban

Az 1933-ban épült templom kincseit, titkait fedezhetjük fel egy lelki utazás keretében, idegenvezetővel.

  • 18 órától szentmise kommentárokkal az Árpád-házi Szent Margit-templomban

Ezen a rendkívüli szentmisén kommentárok, magyarázatok is elhangzanak, melyek segítenek a szent cselekmény megértésében. 

  • Magnificat Leánykar koncertje 19 órától az Árpád-házi Szent Margit-templomban.

A nemzetközileg is elismert Magnificat Leánykar repertoárja a reneszánsz motettáktól a kortárs szerzőkig terjed. A Kodály jubileumi év keretében a koncerten a kórusművek mellett hangszeres darabok is felcsendülnek. Majd Palestrina, Faure, Orbán György és Kocsár Miklós művei is elhangzanak.

Az Ars Sacra Fesztivál kínálatának leggazdagabb szeletét a zene adja. Számos budapesti és vidéki helyszínen - többnyire templomokban - tartanak kórus- és hangszeres koncerteket, zenés áhítatokat és miséket, zenével egybekötött beszélgetéseket. A fesztivál programjainak másik jelentős vonulatát a kiállítások jelentik, amelyeken a szakrális művészet ölt testet festményekben, ikonokban, grafikákban.

 

A fesztivál kínálatát filmes, lelkiségi, színházi és táncprogramok, előadások, beszélgetések és könyvbemutatók teszik teljessé, a legkisebbeket pedig gyerekprogramokkal várják.