Kerékpáros-gázolás a szigeten: a sportoló szerint nem igaz, amit a BKK állít

(forrás: RTL Híradó)

Korábbi cikkek a témában:

Kerékpáros edzést tartottak a sportolók, leszorította a busz őket

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja, így Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra is balesetet szenvedett a Margitszigeten tartott szerdai kerékpáros edzés során.

A magyar szövetség (MOKSZ) beszámolója szerint a versenyzők egymás után, az út szélén szabályosan haladtak, amikor velük szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva őket az útról. A baleset során Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra, Krueger Cole és Oláh Bence nagyot bukott.

A BKV közleménye szerint a járművezető valószínűleg hibázott, ugyanakkor a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal.

Liu Shaolin Sándor szerint azonan nem igaz, amit a BKK állít a balesetükről. Négyen voltunk, szembejött egy busz és elütött minket – nyilatkozta a sportoló az RTL Híradónak. A baleset akkor történt, amikor a busz egy sövénynyíró gépet került, és bár a bringások látták az érkező járművet, sem helyük, sem idejük nem volt kikerülni. "Tudom garantálni, hogy nem egymás mellett, hanem egymás mögött mentünk. Próbált a Petra is kikerülni engem, de már nem tudott, mert ott volt a busz, ezért csapódott neki" – mondta Liu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárást indított az ügyben.