Kerékpáros-gázolás a szigeten: a sportoló szerint nem igaz, amit a BKK állít

(forrás: RTL Híradó)

Korábbi cikkek a témában:

Kerékpáros edzést tartottak a sportolók, leszorította a busz őket

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja, így Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra is balesetet szenvedett a Margitszigeten tartott szerdai kerékpáros edzés során.

A magyar szövetség (MOKSZ) beszámolója szerint a versenyzők egymás után, az út szélén szabályosan haladtak, amikor velük szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva őket az útról. A baleset során Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra, Krueger Cole és Oláh Bence nagyot bukott.

A BKV közleménye szerint a járművezető valószínűleg hibázott, ugyanakkor a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal.

Liu Shaolin Sándor szerint azonan nem igaz, amit a BKK állít a balesetükről. Négyen voltunk, szembejött egy busz és elütött minket – nyilatkozta a sportoló az RTL Híradónak. A baleset akkor történt, amikor a busz egy sövénynyíró gépet került, és bár a bringások látták az érkező járművet, sem helyük, sem idejük nem volt kikerülni. "Tudom garantálni, hogy nem egymás mellett, hanem egymás mögött mentünk. Próbált a Petra is kikerülni engem, de már nem tudott, mert ott volt a busz, ezért csapódott neki" – mondta Liu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárást indított az ügyben.

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.