Karácsony a Bildnek: Orbán Magyarországa Peking és Moszkva kapuja az EU-ba

Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”

https://444.hu/2021/06/28/karacsony-a-bildnek-orban-magyarorszaga-peking...

A főpolgármester arról beszélt, hogy a két ország Kelet-Európában vásárol befolyást az oktatásban, a tudományban, az infrastruktúrában és a gazdaságban, és óriási biztonsági fenyegetést jelent az EU-nak.

Karácsony kérte is az EU-t, hogy segítsen megakadályozni a Pekingből és Moszkvából szervezett választási manipulációt, ugyanis a két ország érdeke Orbán hatalmon maradása.

 Fotó: botost/444.hu

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt-jelölt szerint lehetséges a kormányváltás, és a céljuk félmillió aktivistával meggyőzni a jövőképükről a magyarokat. Szerinte a kormánypropagandára és az orbánista médiába öntött pénzek miatt a választási kampány már olyan, mint Dávid és Góliát küzdelme.

Karácsony a homofób módosítókkal elfogadott pedofiltörvényről azt mondta: „a törvény szörnyű, és természetesen küzdöttem ellene”. Azt is mondta, hogy reméli, a németek nem keverik össze a magyar embereket Orbánnal és politikájával. Karácsony nem hiszi, hogy Orbán homofób, csak cinikus, aki megosztja a társadalmat, és így tereli el a figyelmet a kormányzás hibáiról.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.