Közlekedő Tömeg: 40 fokos a hőség a villamospótló buszokon

A Közlekedő Tömeg mérése (forrás: Facebook)

  •  TripAdvisor)

40 fokos a hőség a 4-6-os villamospótlón – egyik buszon sem működik a klíma - osztotta meg méréseit a Közlekedő Tömeg a Facebookon.

"Tegnap délután egyik busz klímája sem működött a Széll Kálmán térről induló 4-6-os villamospótló járaton – derül ki az általunk végzett felmérésből.

Minden járművön elviselhetetlen, 30 fok feletti hőség uralkodott, de volt olyan villamospótló is, melyen több mint 40 fokban izzadtak az utasok. Többek között az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondicionáló berendezés. Mindez a 4-6-os pótlóbuszokon utazó napi több tízezer ember egészségét veszélyezteti, de más autóbuszjáratokon is hasonló állapotok uralkodnak.

Követőink a Tudatos Közlekedő chatbot segítségével naponta átlagosan 30 hibabejelentést küldenek az egyes járművek klímaberendezéseivel kapcsolatban a BKV-nak, így a 4-6-os villamospótlón tegnap mért buszokat korábban már többször is bejelentették számukra. A BKV válaszai szerint a legtöbb villamospótló autóbusz klímája hibátlanul működik.

Méréseink bizonyítják, hogy a BKV Zrt. folytatja tavalyi gyakorlatát: az utasok panaszait nagyrészt ignorálják, és idén sem végeznek megfelelő karbantartást a járműveken. Ezt nemcsak az utasok, hanem a közlekedési vállalat saját dolgozói, a buszvezetők is elszenvedik, hiszen embertelen körülmények közt kell végezniük a munkájukat.

A Közlekedő Tömeg Egyesület felszólítja a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen az elkövetkező napokban még nagyobb kánikulára lehet majd számítani!" - olvashatjuk a Facebookon.