Könyvbemutató - először jelenik meg magyarul: Lee Strasberg Mestersége színész - A Method acting születése és gyakorlása c. könyve (2018.máj.15.,kedd,19:00,Katona J. Színház)

Magyar nyelven először jelenik meg Lee Strasberg Mestersége színész – A Method acting születése és gyakorlása c. könyve, a L'Harmattan Kiadó gondozásában!

könyvbemutatóra 2018. május 15-én (kedden), 19 órakor a Katona József Színházban kerül sor, melyre szeretettel várunk!

A bemutatón Osvárt Andrea színésznő, Váradi Péter a L'Harmattan Kiadó főszerkesztője és Marosi Viktor fordító beszélget, valamint a könyvből Elek Ferenc színész olvas fel részleteket.

 

Strasberg a Group Theatre alapító tagja, az Actors Studio direktora volt, neves színészek, rendezők – James Dean, Elia Kazan, Marilyn Monroe, Al Pacino… – sajátították el tőle, Sztanyiszlavszkij továbbfejlesztett és gyakorlati szintre emelt színészpedagóiai módszerét.

 

A könyv először 1987-ben jelent meg az Egyesült Államokban, így a magyar nyelvbe való átültetése a hivatkozási források gondos felkutatásával jöhetett csak létre. Lee Strasberg utolsó könyve nem csupán szakmai olvasmány, de betekintést enged a huszadik század jelentős színészeinek és rendezőinek mindennapi küzdelmeibe is, olykor humorosan, elbeszélő hangnemben.

 

Csatoltan küldjük az esemény meghívóját és a sajtóanyagot, valamint egy fotót Lee Strasbergről.

 

Az esemény facebook oldalát itt találod: https://www.facebook.com/events/1654168081286379/

 

A könyv fordítója: Marosi Viktor +36.20.380.5380, marosi.viktor@gmail.com

 

Kérjük, ha teheted, jelentesd meg ezt a hírt!

Köszönjük!

 

Szeretettel várunk a könyvbemutatón!

cikkfeltöltő: 
GB