Júliustól rövidebb ideig lesznek nyitva a kormányablakok

 Balázs Attila - MTI)

(fotó: Balázs Attila - MTI)

Valamennyi budapesti kormányablak rövidített nyitvatartást vezet be július elsejétől. Hétfő kivételével vagy korábban nyitnak vagy korábban zárnak.

Korábbi cikkek a témában:

Munkaerőhiány miatt összeomlóban a kormányablakok rendszere

A Fővárosi Kormányhivatal nem adott ki hivatalos tájékoztatást az ügyben, de a honlapjukon már az új, rövidített nyitvatartás szerepel.

Az Index írta meg, hogy a pénteki munkaidő lejárta előtt nem sokkal tájékoztatást kaptak a fővárosi kormányhivatali dolgozók, melyben azt közölték velük, hogy július 1-jétől, azaz hétfőtől módosul az ügyfélfogadási rend az I-XXIII. kerületi kormányablakokban.

Az új általános nyitvatartási rend:

  • Hétfő: 7:00 ‒ 17:00
  • Kedd: 9:00 ‒ 17:00
  • Szerda: 10:00 ‒ 20:00
  • Csütörtök: 9:00 ‒ 17:00
  • Péntek: 9:00 – 13:00

 

A változtatás oka nagy valószínűséggel a létszámhiány. Mint korábban megírtuk, Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár keddre a kormányhivatalokat vezető húsz kormánymegbízottat és a 29 fővárosi kerületi kormányhivatal vezetőjét is összehívta, hogy megtárgyalják, hogyan lehetne enyhíteni a drámai mértékű munkaerőhiányon.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt mondta, hogy vidéki dolgozókat rendelhetnek a fővárosi kormányablakokba a létszámhiány enyhítésére. Elismerte, hogy kevés az ember, de azt hozzátette: ha szükséges, plusz pénzt, illetve áthelyezéssel, átrendeléssel többletlétszámot is biztosítanak.

Egyelőre azonban inkább rövidített nyitvatartással igyekeznek úrrá lenni a káoszon.