Július elsejéig marad az ingyenes parkolás

Illusztráció!

Korábbi cikkek a témában:

Hétfőtől ingyenesen parkolhattok az egész országban

A közterületi ingyenes parkolás határideje július elsejével megszűnik – közölte Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára. 

A parkolást április 5-én a kormány országosan ingyenessé tette mindenütt, ahol az szabad, kivéve a garázstermeket.

A kabinet a hétfői kormányülésén döntött arról, hogy törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelyet ha a képviselők támogatnak, akkor megszűnik a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és véget ér a különleges jogrendi időszak. A két törvényjavaslat közül az egyik a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény hatályon kívül helyezését és a veszélyhelyzet megszüntetését, a másik pedig az azzal összefüggő átmeneti szabályokat tartalmazza. Terveik szerint erről az Országgyűlés két héten belül hozhat döntést, így a veszélyhelyzet és a különleges jogrendi állapot június közepén megszűnhet - mondta az államtitkár. 

Az operatív törzs fennmarad és irányítja a járvány esetleges második hullámára való felkészülést, az egészségbiztosítási és családtámogatási ellátások meghosszabbítása július elsejéig tart. Az ingyenes közterületi parkolás és a veszélyhelyzet idején meghozott adókedvezmények határideje szintén július elseje.  

A hiteltörlesztési moratórium december 31-éig hatályban marad, az érintéssel történő bankkártyás fizetés limitjének 15 ezer forintra emelése szintén megmarad.