Itt a nyár: így strandolhatsz idén

Palatinus (fotó: ittlakunk.hu)

«

»

Itt a nyár, teljes gőzzel üzemelnek már a strandok. A Dagály bezárása óta egyetlen strand maradt a környékünkön: a margitszigeti Palatinus.

Korábbi cikkek a témában:

Már a nyáron újra strandolhatunk a Dagályon?

Egész évben nyitva tartó strand lett a Palatinus

Dagály fürdőt egy ideig még nélkülöznünk kell, de azt ígérték, még a nyári szezonban ki fog nyitni. 

A margitszigeti Palatinus a főváros legszebb strandja - talán nem túlzás ezt állítani, hiszen a világ legszebb strandjai közé választották. Az árak ehhez mérten elég drágák is:

  • Nyitva:

minden nap 8-20 óra között

  • Árak:

felnőtt belépő 3100 Ft hétköznap, 3500 Ft hétvégén

felnőtt délutáni belépő (17 órától) 2300 Ft

gyerek (3-14 éves korig), nyugdíjas, diák (nappali tagozatos) belépő 2400 Ft forint hétköznap, 2600 Ft hétvégén

3 órás futójegy 2300 Ft hétköznap, 2300 Ft hétvégén

családi jegy I. (1 felnőtt, 2 gyerek) 5500 Ft hétköznap, 6100 Ft hétvégén

családi jegy II. (2 felnőtt, 2 gyerek) 8600 Ft hétköznap, 9600 Ft hétvégén

  • Medencék:

beltéri medencék (termál medence, gyerekmedence, hideg- és melegvizes merülőmedence)

kültéri medencék (nyári szezonon kívül: termál medence, úszómedence, nyáron: hullámmedence, termál medence, gyerekmedence, élménymedence, strandmedence, úszómedence)

  • Szolgáltatások:

szaunák: finn szauna, geotermikus szauna, gőzkabin

gyógyszolgáltatások: gyógyvizes gyógymedence, víz alatti vízsugármasszázs, szénsavas kádfürdő, orvosi gyógymasszázs

csúszdapark (a csúszdákat 120 cm vállmagasság feletti vendégek használhatják saját felelősségükre, minden nap 8.00 és 19.30 óra között; a 14 év alatti gyermekek kizárólag felnőtt felügyelettel használhatják a csúszdákat)

kültéri fitness park

lábtenisz pálya

játszótér

napozóágyak

strandcikkek

Aki nem sajnál kiadni több ezer forintot egy-egy strandos napra, az választhatja  a IV. kerületben az Aquaworld csúszdaparkot is, ahol bel- és kültéri medencék, játszótér, játszóház és kalandpálya is található a csúszdák mellett – 6390 forintos felnőtt napi belépő árral. Persze, ha ügyesek vagyunk, azért spórolni tudunk, hiszen időnként különféle akciókat is kínálnak, érdemes böngészni közöttük.

 

Ha ingyen szeretnénk mártózni, kellőképpen meleg az idő és mi sem félünk a hidegebb víztől, akár a Dunához is lemehetünk: kellemes környezet fogad Alsógödnél, ahová Újpestről vonattal nagyon gyorsan eljuthatunk (14 perces út, 310 forintos jegyárral). A vasútállomástól pedig pár perces sétával lent is vagyunk a parton. A part kavicsos, a víz sekély, így a gyerekek is biztonságosan játszhatnak benne (bója jelzi, meddig lehet fürdőzni), és füvesített, sok fával árnyékolt játszótér található mellette. A színvonalas környezetben több büfé és vendéglő működik, ahol barátságos áron csapolt sörrel, gombócos fagyival vagy jégkrémmel hűsíthetjük magunkat.

 

Kicsit messzebb van ugyan, de megéri Nagymarosig is elutazni, ahol szépen kiépített vízpart fogad a komp állomás mellett: itt a sekély víznek szinte nincs is sodrása, a parton zuhanyzók és öltözők épültek, valamint több büfé, fagylaltozó közül is választhatunk, ha megéheztünk. A nagymarosi strand is ingyenes, és a látvány - szemben a visegrádi várral- igazán csodálatos. Nagymarosig Újpestről 840 forintba kerül a teljes árú vonatjegy.