Ilyenek lesznek a padok a 3-as metró felújított állomásain

A hármas metró állomásainak jellegzetes, élénk színű műanyag ülőbútorai múzeumba kerültek. Most megmutatjuk, milyenek lesznek helyettük.

A Nagy-Mihály Márk tervezte LUNGO ülőbútorrendszer formáit a budapesti M3-as metróban évtizedeken át használt ikonikus műanyagbútorok inspirálták. Nyolc támlás és támla nélküli alapelemből áll, amelyek a helyszín sajátosságai alapján variálhatóak. Elemeit kombinálva hosszú vagy rövidebb összeállítások, szigetek, fal melletti vagy szabadon álló elrendezések alkothatóak. Gondosan kialakított ülőgeometriája kényelmes ülést tesz lehetővé, írja róluk az Építészfórum

A régi, elhasználódott ülőalkalmatosságokat amúgy is le kellett volna cserélni, mert a műanyag éghető. Ezek most betonból készülnek, a VPI gyártottta le őket. 

A LUNGO részletkidolgozása és kis elemmérete miatt bármilyen környezethez jól alkalmazkodik, beltérben és kültérben egyaránt teljes értékűen alkalmazható. A kis elemméreteknek köszönhetően nagyméretű összeállításai olyan helyeken is könnyen telepíthetőek, ahova a nagyobb bútorok nehezen férnének be.