Idén is mérik a zajszintet a Szigeten

A Fesztivál a III. kerület közigazgatási területén van, így Budapest Főváros III. Kerület, Óbuda-Békásmegyer jegyzője jogosult eljárni a zajpanaszok kivizsgálásában. Erre tekintettel a XIII. kerületi hatóság a rendezvény zaja ügyében illetékességgel nem rendelkezik, ezért azzal kapcsolatban hatósági intézkedésre nincs lehetőségünk.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy zajpanaszaikat bejelenthetik, azok kivizsgálását kérhetik

– a Sziget Fesztivál elérhetőségein a lakossagibejelentes@sziget.hu e-mail címen, vagy a (06 1) 920 0676-os telefonszámon,
– a zajvédelmi hatósági feladatokat ellátó III. kerületi Polgármesteri Hivatal elérhetőségein: a (06 1) 437 8500-ás telefonszámon, az info@obuda.hu címen elektronikus üzenetben, vagy a 1033 Budapest, Fő tér 3. címen.

A XIII. kerületi polgárok pihenését és nyugalmát a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítjük. Ennek keretében:

– a Fesztivál teljes ideje alatt folyamatos zajméréssel vizsgáljuk a XIII. kerületet érő zajterhelést. Ennek eredményét közzétesszük a http://bp13.prevenciokft.hu/2017/ címen.

– a XIII. kerületi éjszakai zajügyelet a Fesztivál minden napján 20 és 08 óra között fogadja a XIII. kerület területéről érkező panaszokat a 06-80-626-666-os telefonszámon. (Ezekkel kapcsolatban a XIII. kerületi hatóságnak intézkedési lehetősége nincs, a panaszok ügyében  az eljárásra jogosult III. kerületi hatóság intézkedését kezdeményezzük a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően. A zajügyelet által felvett jegyzőkönyv a III. kerületi hatóság intézkedésének alapja lehet.)

Kérjük, hogy azok a bejelentők, akik igényt tartanak arra, hogy lakásukban a Sziget Fesztivál zajvédelmi szakemberei zajmérést végezzenek, és ez alapján az esetleg szükséges azonnali intézkedéseket megtegyék, azok a Sziget Fesztivál által fenntartott, (06 1) 920 0676-os telefonszámon tegyenek bejelentést. Akik szeretnék nyomon követni a rendezvénnyel kapcsolatos mérési adatokat, azok a következő linkre kattintva megtekinthetik az aktuális mérési eredményeket: http://81.2.251.44/

A XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatalhoz, vagy a zajügyeletünkre tett bejelentéseket a vonatkozó jogszabályok előírásai alapján a III. Kerületi Polgármesteri Hivatalnak küldjük meg kivizsgálásra. A Sziget Fesztivál szervezőinek ezekről a panaszokról csak általános (helyszínt és időpontot megjelölő), de személyes adatokat nem tartalmazó tájékoztatást adhatunk. Így a szervezők nem tudnak közvetlenül kapcsolatot teremteni a bejelentőkkel, ami adott esetben a probléma orvoslását időben hátráltathatja.