HITLERES LEMEZBORÍTÓ A PIACON – A PÁRBESZÉD AZONNALI VIZSGÁLATOT KÖVETEL

Úgy tűnik, náci szimbólumokat árulni lehet a Klauzál téri vásárcsarnokban, ezt számon kérni a hatóságok előtt azonban tilos.A Párbeszéd azonnali részletes vizsgálatot követel és levélben kér tájékoztatást Bajkai István fideszes alpolgármestertől: hogyan lehet Hitler-képet árulni egy önkormányzati fenntartású piacon

A Párbeszéd szerint felháborító, ami Vajnai Attila ügyében történt a hétvégén a Klauzál téri piacnál. A férfi a hvg.hu-nak adott interjúja szerint azért hívta ki a rendőröket, hogy megmutassa: az egyik árus egy Hitlert náci egyenruhában ábrázoló lemezborítót árul. A kiérkező rendőrök azonban a bejelentőt vitték el.

A Párbeszéd választ vár a rendőrségtől, hogy miért volt szükség az intézkedésre, illetve bízik abban, hogy egy részletes és mindenre kiterjedő vizsgálatot folytatnak le a hatóságok. A párt erzsébetvárosi önkormányzati képviselője ezen felül az önkormányzattól is választ vár, főként Bajkai István fideszes, gazdasági ügyekért felelős alpolgármestertől, hogyan fordulhat elő, hogy náci jelképeket és Hitlert ábrázoló cikkeket árulnak a Klauzál téri piacon. Egy olyan piacon, amely önkormányzati fenntartású.

Szücs Balázs

a Párbeszéd VII. kerületi önkormányzati képviselője

egyházügyi és civil tanácsnok

http://gepnarancs.hu/2017/09/hitleres-lemezborito-a-piacon-a-parbeszed-a...

cikkfeltöltő: 
GB