Hangszigetelés mesterfokon

A vizes vb helyszínét adó Duna Arénában komoly tervezési feladatnak bizonyult a hangelnyerést biztosító szigetelés megteremtése. A Knauf Instulationtervezőjeként, dr. Reisz Frigyes a küzdőtér leláítói alá Heraklith C50 lapokat tervezett, pár ezer négyzetméter mennyiségben. 

"A Heraklith termékünket légréssel vagy ásványgyapot kombinálásával beépítve nagyon komoly hangelnyelési tényező érhető el. Az akusztikai célú burkolat kialakítása a Duna Arénában nagy körültekintést és gondos kivitelezést igényelt, mert a jelenlegi állapot nem végleges. A szerkezet a világbajnokság után visszabontva (a mobil lelátók elbontásával) kisebb lesz, és a hangelnyelő felületek kialakítása során ezt figyelembe kellett venni." - hangsúlyozzák a Knauf Insulation munkatársai.

Mivel a lapokat a környezetnek megfelelően színre festették, az akusztikai elemek nem zavarják a tekintetet. Mégis, a Heraklith C50 lapok, légréssel vagy ásványgyapot kombinálásával beépítve nagyon komoly hangelnyelési tényező érhető el, amely segíti, hogy tiszta hangon, visszhang nélkül játszódjanak le a mérkőzések, a sportolók tisztán hallhatják a buzdítást.

A cég reményei szerint ezek az újítások nemcsak a sportesemények, hanem iskolai tornatermek hangszigetelését is segíteni tudják.
 

forrás: Knauf Insulation