Hétfőtől megszórják az utakat traffipaxszal

https://index.hu/belfold/2019/08/11/hetfotol_megszorjak_az_utakat_traffipaxszal/

Átfogó sebesség-ellenőrzést végez a rendőrség hétfőtől egy héten át Magyarország teljes területén, olvasható a police.hu-n. A rendőrség tájékoztatása szerint Tispol Speed néven nagyszabású közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartanak.

A közlemény kiemeli, hogy az európai kampány elsősorban a megengedett legnagyobb sebességet túllépő járművek vezetőinek kiszűrésére irányul.

Egy rendőr a Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérőjével a 6-os főúton Pécs határában 2016. április 21-én.Egy rendőr a Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérőjével a 6-os főúton Pécs határában 2016. április 21-én.

Fotó: Sóki Tamás / MTI

Legutóbb tavasszal volt ilyen ellenőrzés-sorozat, április elején egy 24 órás traffipaxkampányt nyomtak le a rendőrök. Akkor 5686 autóst kaptak gyorshajtáson, ami csak látszólag magas szám: a razzia 1305 helyszínén ugyanis összesen 1 569 262 járművet ellenőriztek (vagyis csak az autósok 3 ezreléke lépte túl a sebességhatárt).

Tavaly egyébként a rendőrök gyorshajtás miatt 623 142 bírságot szabtak ki. A sebességtúllépők jó üzletet jelentenek az államnak, ezeknek a bírságoknak az értéke ugyanis meghaladta a 21 milliárd forintot.

cikkfeltöltő: 
GB