Hétfőtől lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltként az előválasztáson, Jakab Péter ezt már meg is tette

Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.

https://telex.hu/belfold/2021/07/26/elovalasztas-elindult-hivatalosan-le...

Hétfőtől jelezhetik az egyéni képviselőjelöltek és miniszterelnök-jelöltek, hogy elindulnak az előválasztáson, amelyen a kormánypárti jelöltekkel szemben legesélyesebb közös indulókat választja ki a hatpárti ellenzéki összefogás. Jakab azt írta:

„Mivel egy napot se vesztegethetünk el, már a mai napon hivatalosan is jeleztem: elindulok az előválasztáson, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjeként kihívhassam és legyőzhessem Orbán Viktort!”

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18–26. között, a második fordulót október 4–10. között rendezik, online és személyesen is lehet majd regisztrálni és szavazni. A menetrendről és a feltételekről itt olvashat bővebben. Az előválasztást megelőző visszaléptetésekről, amelyek következtében nagyon éles versenyre már kevés helyen lehet számítani, itt írtunk.

Az összefogást alkotó pártok miniszterelnök-jelöltjeivel és független miniszterelnök-jelöltekkel is készítettünk interjút az elmúlt hónapokban, ezeket itt olvashatja el: Márki-Zay PéterPálinkás JózsefDobrev KláraJakab PéterKarácsony GergelyFekete-Győr András.

 

 

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Egymondatos közleményt adott ki a Fidesz az ellenzéki előválasztás leállásval kapcsolatban. Az MTI országos sajtószolgálatához eljutatott közlemény egészen pontosan így szól:
2021.szeptember 19.
A NER rendszerének lebontásában, a fideszesek felelősségre vonásában, és a korrupciós ügyeken meggazdagodottak elszámoltatásában mind egyetértettek az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek első tévévitájukon, még ha máshogy is közelítenék meg mondjuk az adórendszer vagy a jogállam reformját. Igazi vita csak Hadházy Ákos és Tóth Csaba zuglói képviselőjelöltek támogatása körül alakult ki.
2021.szeptember 13.
Nagyon fontosak a jelöltek, nagyon fontosak a jelölőszervezetek, de sokkal fontosabb az előválasztás demokratikus tisztessége – mondta Magyar György. Az ellenzéki előválasztásban közreműködő Civil Választási Bizottság elnöke beszélt a kampány menetrendjéről, az egyjelöltes választásról, és arról is, van-e jogi alapja az előválasztásnak.
2021.szeptember 11.
Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 26. között tartják.
2021.szeptember 10.
Hétfőn délelőtt 10 óráig adhatták le az induláshoz szükséges aláírásokat az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei. Legalább húszezerre volt szükség, Pálinkás Józsefen kívül mindenkinek sikerült összegyűjtenie.
2021.szeptember 7.
Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.
2021.szeptember 3.
Nem mindegy, melyik médium közvetíti a kormányfőjelöltek disputáját, mert annak is tétje van, ki hol tudja elérni és mozgósítani híveit.
2021.szeptember 1.