Hétfői adatok: nagyon közel a 0-hoz a koronavírusos halottak napi száma

Egy nap alatt már csak 156 új fertőzöttet regisztráltak. A második hullám kezdete óta nem voltak ilyen jók a számok.

https://infostart.hu/belfold/2021/05/31/hetfoi-adatok-nagyon-kozel-a-0-h...

156 az új fertőzöttek száma (egy nappal korábban 350 volt), ezzel a járvány kezdete óta összesen 804 538 főre nőtt a beazonosított fertőzötteké - derül ki a hétfői adatközlésből.

981 koronavírusos beteget ápolnak kórházban - az ő táboruk nőtt 16-tal -, közülük 110-en vannak lélegeztetőgépen, néggyel kevesebben, mint egy nappal korábban.

Folyamatosan zajlik az oltás, a legalább egyszer beoltottak száma 5 146 949 fő - egy nap alatt 10 ezren kaptak első oltást -, közülük 3 611 690 fő már a második oltását is megkapta, az ő számuk mintegy 30 ezerrel nőtt egy nap alatt.

Magyarország továbbra is a második az uniós oltási ranglistán.

A magyar lakosság 53 százaléka már megkapta az oltást, szemben az uniós 37 százalékos átlaggal. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos - olvasható a közlésben.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Jelenleg Pfizer, Sinopharm, korlátozott mennyiségben még Szputnyik és egyes oltópontokon Moderna oltás is foglalható.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyenes letölthető, ezzel képes a védettségi igazolvány kiváltására.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Hamarosan útjára indulhat az a hírszolgálat, amely a független és ellenzéki médiumokat hangolná össze a kormánypárti sajtóval szemben – írja a Népszava.
2021.június 14.