Gyurcsány Ferenc üzenete 2018. november 8.

Kedves Barátom!

 

         Nem csak történelmi, hanem mindennapi kihívások is állnak előttünk. A történelmi kihívás az, hogy az ellenállás idővel megdöntse az Orbán-rendszert. A mindennapi kihívás az, hogy maradjunk európaiak, maradjunk emberek ezekben az embertelen időkben. Ezt próbáltuk megmutatni, amikor a kifizettük az első eljárás alá vont hajléktalan büntetését. Tudom, hogy egyetlen embernek sem az utcán van a helye. De azt is tudom, hogy a nincstelenséget nem lehet a törvénnyel üldözni, mint ha az valami bűn lenne. Embernek kell maradnunk.

         Közben nem szabad elfelejtenünk, hogy a lakhatás megoldása a mindenkori kormány feladata. A kormány feladata lenne, hogy szociális bérlakásrendszert építsen, amit nem csak a ma utcán élők, hanem a diákok és a rászorulók is igénybe vehetnek. A kormány feladata lenne, hogy támogassa a lakásvásárlást előkészítő takarékoskodást és hogy támogatást adjon a lakhatáshoz a béren kívüli juttatások között is. Az Orbán-rendszer az elmúlt hetekben a megszorító Orbán-csomag részeként ezeket is megszüntette. A DK politikusai természetesen ott voltak, amikor a szakszervezetek a cafeteriát ért megszorítások ellen tüntettek. Egy ellenállónak mindig ott a helye, ahol az ellenállás felüti a fejét.

         Tudjuk a dolgunk. Minél több ember szemét sikerül felnyitnunk, minél több emberben születik meg az ellenállás szikrája, annál kevesebb ideig fog tartani az Orbán-rendszer.

 

Barátsággal,

Gyurcsány Ferenc

cikkfeltöltő: 
GB