Fontos újításra készül a BKK

A BKK már 10 budapesti buszmegállóban teszteli a QR-kóddal ellátott megállótáblákat. A cél, hogy az utasok egyszerűbben tudják megtervezni utazásaikat.

https://www.digitalhungary.hu/e-volution/Fontos-ujitasra-keszul-a-BKK/13...

Fontos újításra készül a BKK

A BKK közleményéből derült ki, hogy a vállalat újszerű megállótáblákat tesztel a főváros több pontján – írta meg a hvg.hu.

Az újítás lényege, hogy a megállók tábláin elhelyezett QR-kódokat beolvasva, egyből a BKK Futárra ugrik telefonunk, ahol megnézhetjük az adott megállóból induló járatokat. Az újítás egyelőre még tesztelési fázisban van. Első körben tíz budapesti megállóban próbálhatjuk ki a QR-kódos megoldást: a Károly körúton, a Deák Ferenc tér három megállójában, a Március 15. tér két megállójában, a Dayka Gábor utca megállónál, A Móricz Zsigmond körtér metróállomásnál, illetve a Dráva utca két megállójában.

A BKK közleményében az is szerepelt, hogy az újítás célja, az utazástervezés megkönnyítése az utazóközönség számára. Emellett egyéb fejlesztésekre is számíthatunk a BKK Futár appban. Az alkalmazásban ezentúl megjelennek majd például a BKK INFO aktuális hírei, lesz valós idejű újratervezés, sőt a megosztás alapú közlekedési eszközök - mint a Bubi - gyűjtőpontjait is láthatják a felhasználók.

 

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.