Fidesz koordinátor - Mentőcsomag - Hazaárulás

Budapest, 2020. március 26. csütörtök (MB)

     Gadácsi Miklós, Budafok-Tétény önkormányzatának Fidesz pártállású társadalompolitikai koordinátora szerdán hazaárulónak nevezte a járvány ellen átfogó életvédelmi és gazdasági mentőcsomagot sürgető Magyar Békekört, és azzal vádolta meg, hogy semmi köze sincs Magyarországhoz – tudatta a sajtóval Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke.

     A koronavírus-járvánnyal összefüggő feladatok helyi koordinálásáért alakult munkacsoport kormánypárti vezetője szó szerint az alábbi levelet küldte a Magyar Békekör hivatalos címére, válaszul egy közleményre, melyben a Békekör egyetértő támogatásáról biztosította a Magyar Szociális Fórum kezdeményezését, hogy a kormány részesítse 100 ezer Forint feltétel nélküli adómentes alapjövedelemben a munkájukat járvány miatt elvesztő embereket, a 100 ezer Forint alatti nyugdíjakat pedig egészítse ki 100 ezer Forintra, hogy ne csak otthonmaradásra biztassa az időseket, hanem gondoskodjon is róluk a válságos helyzetben.

     Gadácsi Miklós levelében ez áll:

szégyelljek magukat, simlis, hazaáruló társaság….menjenek a kommunista qrv@anyátokba...nevetséges senkiházi békakörös tetvek vagytok, a Magyar nevet minek vették fel? mi közötök hozzá? itt maradt kunbéla,kádárjános ivadékok..  ja, és még kedves is voltam

   Közleményében a Békekör – az MSZF nyomán - többek között hatósági árak bevezetését sürgette az alapvető élelmiszerekre, a járvány elleni védekezést szolgáló gyógyszerekre, védő felszerelésekre. „Pótolni kell az egészségügyi rendszerből kivont forrásokat, és visszahívni azokat az orvosokat, ápolókat, akiktől az elmúlt években gazdasági vagy személyi okokból megváltak! Helyre kell állítani az orvostársadalom becsületét, hatékonnyá kell tenni a betegellátást! Megfelelő ellátásban kell részesíteni azokat is, akik a koronavíruson kívüli betegségben szenvednek! Orvosokat kell irányítani arra a több száz vidéki településre, ahol nincs orvos!” – írták.

    A Békekör egyetértett a Magyar Szociális Fórummal abban is, hogy nincs szükség a kormányt kivételes jogkörökkel felruházni az egészségügyi és megélhetési mentőcsomag összeállításáért. Mint írták, „A rendkívüli jogkörökkel történő felhatalmazás megosztja a magyar társadalmat ahelyett, hogy egyesítené a járvány elleni harcban.”

     Gadácsi Miklós társadalompolitikai koordinátor üzenete miatt a Magyar Békekör arra kéri a Fidesz elnökét, Orbán Viktort, tisztázza, vajon a párt hivatalos véleményének tekinthető-e, vagy pedig a miniszterelnök kész figyelembe venni az MSZF és a Békekör válságkezelő kezdeményezését!+++

Kiadta: Magyar Békekör/Facebook

 

 

 

 

 

 

cikkfeltöltő: 
GB