Felszámolja a fapados járatokat kiszolgáló bádogterminált a Budapest Airport

 AIRportal.hu)

Eltűnik a bádogkomplexum (forrás: AIRportal.hu)

Átépíti a diszkont járatok be- és kiszállítására szolgáló bádogépületeket és a hozzájuk tartozó sétálós folyosórendszert a budapesti repülőtér üzemeltetője – erről Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt a július 31-i kormányinfón.

Korábbi cikkek a témában:

„Tűrhetetlen állapotok a ferihegyi reptéren!” – kiakadt a helyettes államtitkár

A miniszter elmondta, hogy a repülőtér-üzemeltető tulajdonosának több mint 70 pontból álló hibalistát adtak át korábban, amelynek egyik lényeges eleme a fapados járatok kiszolgálására hivatott egyszerűsített beszállítókapuk átépítése volt – írta meg az AIRportal.hu.

A miniszter hangsúlyozta, hogy 2020. január 1-jével ha kell rendeleti úton tiltják be a terminálrész használatát, amennyiben nem történik változás.

„Erre tekintettel megindult július 8-án egy normális fapados terminál építése” – mondta el Gulyás Gergely.

Bár a Magyar Államnak csak szabályozási befolyásolási jogai vannak a repülőtéren, de a kormány rendelkezik megfelelő eszközökkel és ezekkel él is. Példaként említette, hogy leállították azt az építkezést, amely lehetetlenné tenné a terminálok gyorsvasúti megközelítését.

A kormány azt is egyértelművé tette a tulajdonos felé, hogy legjobb, ha eladja a repülőteret, amennyiben nem képes kezelni a problémákat.

A Budapest Airport a portál megkeresésére megerősítette, hogy megkezdte a diszkont légitársaságok utasait kiszolgáló új létesítmény építését. A fejlesztés részleteiről későbbre ígértek tájékoztatást.