A főváros megtiltja a Lánchíd használatát a tűzijátékra

Szombattól 30 kilométer/órára csökken a megengedett sebességhatár.

https://nepszava.hu/3082781_a-fovaros-megtiltja-a-lanchid-hasznalatat-a-tuzijatekra

Heteken belül kiírják a Lánchíd felújítására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárást, ezzel az elmúlt évek halogatása után elkezdődik végre a 171 éves híd felújítása – erősítette meg a Fővárosi Közgyűlés mai ülésén Tüttő Kata főpolgármester-helyettes. A tender meghirdetésére vonatkozó előterjesztést ma megszavazta a közgyűlés. A városvezetés a Lánchíd terhelésének csökkentése érdekében már januárban kitiltotta az 5 tonnánál nehezebb járműveket az átkelőről. Februárban pedig kezdeményezte a kormánynál, hogy a Lánchíd felújításának várható költségeinek csak kis részét fedező állami hozzájárulást a hídszerkezet felújítására költhesse, közbeszerzés keretében. A kormány ezt eddig következetesen visszautasította. Az azóta eltelt időben a Budapest Közút Zrt., mint a Lánchíd fenntartója napi szinten ellenőrzi a híd állapotát, az észlelt hibákat kijavítják, hetente adnak jelentést a városvezetésnek. A fenntartó javaslatai alapján döntött most úgy a városvezetés, hogy a Lánchíd megóvása, védelme érdekében újabb intézkedéseket hoz. Június 27-től 30 kilométer/óra sebességkorlátozást vezetnek be a hídon. Mivel az elmúlt évek tűzijátékai is hozzájárultak a hídszerkezet egyes elemeinek rozsdásodásához, ezért mostantól a Lánchíd az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira nem használható. A Fővárosi Önkormányzat vezetése döntött arról is, megtiltja a híd használatát az augusztus 20-ai tűzijáték és állami ünnepség céljaira. 

2016-ban még a hídra is telepítettek tűzijátékot

2016-ban még a hídra is telepítettek tűzijátékot

Fotó: Népszava

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.