Fényvillamos, irodalmi séta, bekuckózós balatoni cukrászdák

 

Elindult az adventi Fényvillamos, elviteles helyet nyitott a IX. kerületben a zamárdi Tiki Beach, a Nagykarácsony című film kapcsán interjúztunk Ötvös Andrással, megnéztük az Illúziók Múzeumát és elkészült kilencedik, irodalmi témájú városi sétánk is. A Balatonnál bekuckózós cukrászdákat gyűjtöttünk, december 4-től Nánásiéknál is jégpálya nyílik, Angliában pedig balatonlellei bonbont díjaztak – Íme a We Love Budapest és a We Love Balaton legfontosabb és legizgalmasabb cikkei a hétről!

 

 • December 1. és január 6. között ismét városszerte elcsíphetjük az adventi időszak egyik legkedveltebb budapesti látványosságát, a Fényvillamost.
   
 • A Kodály köröndnél magasodó csodálatos MÁV-bérház külső homlokzatának felújítása már régóta érik, hamarosan el is indulhat az épület renoválása.
   
 • A tavalyi kihagyás után újra a korábban megismert programokkal ünnepelhetjük a karácsonyt a Bazilikánál. Fényfestéssel, kovácsműhellyel, jégpályával, fotókiállítással és zenei programokkal is találkozhatunk.
   
 • Zseniális karácsonyi történet kering az interneten: a Hivatal kávézó dolgozói egy lomtalanítás alkalmával több száz műanyag fröccsöntött E.T.-t találtak, amit a vendégeik jó pénzért megvásároltak, majd az összegyűlt összeget a Budapest Bike Maffiának és a Heti Betevőnek adományozták. 

 

 • Juhász Zsuzsi és férje, Orbán Attila 5 éve nyílt étterme, a Tiki Beach egy teljesen új irányú gasztronómiát kínált a Balatonnál, most pedig, az uborkaszezonban a IX. kerületben nyitottak egy kizárólag elviteles „kifőzdét”, Tiki to go néven.
   
 • 24 programból álló adventi naptárunkkal arra szeretnénk biztatni, hogy a rohanás helyett próbálj beiktatni egy-egy rövidebb-hosszabb karácsonyi pihenőt is a mindennapjaidba.
   
 • A számos nemzetközi díjat besöprő budapesti Opera gin első próbafőzése december 2-án ünnepli 5. születésnapját. Az újpesti látványfőzde és kóstolóterem sikerén felbuzdulva az exkluzív Andrássy úton álmodták meg a Sfinxet, ami a századforduló decens világát ötvözi a kortárs környezettel és a remek bárételekkel.
   
 • A Két Szerecsen tulajdonosai a minőségi gasztronómia egy másik oldalát is megmutatják Fleischer néni egykori ingvarrodája helyén, a Nagymező utca túloldalán. Megnéztük a Fleischer Restobart.

 

 • November 25-e óta játsszák a mozik a Nagykarácsony című romantikus komédiát, amivel alapozhatunk az ünnepekre. Meginterjúvoltuk a film egyik főszereplőjét, Ötvös Andrást.
   
 • December első napján nyitotta meg kapuit az Illúziók Múzeuma, ami egy trükkökkel és optikai csalódásokkal teli hely. El fogod hinni, hogy amit látsz, az úgy is van, pedig teljesen másképp lesz. 
   
 • Szuper ajándék karácsonyra, ha utalvánnyal lepjük meg szeretteinket, hiszen így nemcsak azt érzékeltethetjük, hogy gondolunk rájuk, hanem magunkat is megkímélhetjük a boltokban való tülekedéstől. Íme 13 budapesti élmény, amit a fa alá tehetsz!

 

 • Mészáros Zita húsz évet dolgozott Párizsban a divatszakmában, olyan házaknak mint a Lanvin vagy a Chloé. Pozsonyi úti üzlete, a Pr09re55 egyszerre kávézó, divatüzlet és vintage bolt, igazi concept store.
   
 • Miután felkutattuk a 90-es évek legendás szórakozóhelyeit és utánajártunk, hol is voltak egykor a budapesti luxusbordélyok, következő városi sétánk az irodalomra fókuszál. Ady, Babits és Kosztolányi a mai napig a legtöbbet emlegetett szerzőink közé tartoznak, így hát nem hiányozhatnak az irodalmi kalandozásainkból sem.
   
 • Hogyan lesz valaki egy mobilszolgáltató cég vezető értékesítőjéből New York-beli mexikói street foodot és magyar bölényburgert készítő banditaséf a Maglódi úti sörparadicsommal szemben? A Billogban bárki megkaphatja a választ!
   
 • Bár a hideg már valóban kopogtat, a nappalok pedig érezhetően sokkal rövidebbek, mi ugyanúgy jobbnál jobb programokat válogattunk össze ismét heti programajánlónkba, hogy nehogy elkapjon a téli melankólia!

 

 • Egy finom forró csoki vagy egy testet-lelket átmelegítő tea a kézben, a tányéron egy ellenállhatatlan sütemény, előttünk pedig – vagy sétatávolságra – a téli Balaton panorámája. Olyan cukrászdákat gyűjtöttünk össze, ahol felmelegedhetünk egy karácsonyi vásár vagy egy téli túra után.
   
 • Ördög Nóra és Nánási Pál Nekem a Balaton nevű delikátboltjánál decembertől már korcsolyázni is lehet Balatonakarattyán.
   
 • A balatonlellei Csili Choco Bons Csokoládé Manufaktúra pitypangkrémes bonbonjával szerzett bronzérmet az Academy of Chocolate világversenyen.
cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Márki-Zay Péter, a hatpárti ellenzéki miniszterelnök-jelölt arról is beszélt, hogy árulók vannak a soraikban, és ő tudja, kik azok.
2021.december 23.
Új kutatócéggel dolgozunk” – mondta a Magyar Hangnak Márki-Zay Péter, annak apropóján, hogy december 15-én egy igencsak kellemetlen tartalmú közvélemény-kutatás szivárgott ki a sajtó felé az ellenzéki összefogás népszerűségéről.
2021.december 22.
Bejegyzés alatt áll Gattyán György pártja, a hivatalos bírósági nyilvántartásban már szerepel a Megoldás Mozgalom. A milliárdos pénteken az Egyenes beszédben jelentette be, hogy aktivizálják a párt tevékenységét. Az ellenzéki összefogás tagjai egységesen úgy vélik: Gattyán György indulása csak a Fidesznek jó. Az ATV Híradó riportja.
2021.december 20.
Budapesten, valamint a 23 megyei jogú város közterein, de az összefogásban részt vevő pártok irodáiban is le lehet adni a szignókat.
2021.december 15.
Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje utcafórumot tartott Székesfehérváron, ahol többek között kijelentette, rendkívül gátlástalan ellenféllel állnak szemben.
2021.december 12.
„Valami megmozdult. Valami, ami túlmutatott a centrális erőtéren és az egymást taposó pártokon, a médiapolitizáláson, a szekértáborokon és a megosztottságon. Szimbólumok jelentek meg, ötletek, tervek és programok kerültek bemutatásra, értelmes politikai viták zajlottak, önkéntesek és aktivisták ezrei dolgoztak az utcákon, pozitív üzeneteket, politikai gesztusokat, elismerést és együttműködést láthattunk, ami vonzotta a választókat is.”
2021.december 9.
Noha az előválasztás alatt komoly összetűzéseik voltak, a volt kormányfő most megvédte a főpolgármestert.
2021.december 2.
Csak egy jós tudná megmondani, milyen hatással lesz a jövő évi országgyűlési választásokra a koronavírus-járvány miatt 2022. június elsejéig meghosszabbított veszélyhelyzet. Erről is beszélt a Hírklikknek Tóth Zoltán választási szakértő, aki szerint igaz a kormány érvelése, hogy nincs akadálya a választásnak, de ez akár egyetlen éjszaka alatt is változhat, ha a Fidesz úgy akarja. Erre minden jogalkotási lehetőségük megmaradt, akár az Alaptörvényt is módosíthatják az ügyben – tette hozzá. Úgy fogalmazott, pillanatnyilag beláthatatlan, mit fognak tenni.
2021.november 28.
Alapvető kérdés, hogy továbbra is egy egyre zártabb, vagy pedig egy nyitott társadalomban fogunk élni, a társadalmi fejlődés mintája nyugati, vagy keleti lesz, s a mindent központosító rendszert erősítjük-e meg, vagy visszaadjuk az intézmények autonómiáját.
2021.november 21.
Márki-Zay Péter azt mondta az ATV-nek, hogy:
2021.november 17.