Engedély nélkül bontották le a margitszigeti teniszstadiont

Látványterv - ilyen lenne az új stadion (forrás: Magyar Teniszszövetség)

Korábbi cikkek a témában:

26 méter magas stadion épülhet a Margitszigeten

Elfogadták: 10 milliárdból épül az új stadion

Új stadion: a főpolgármesternek így nem tetszik

Új margitszigeti stadion: az ivóvízbázist is veszélyezteti

Engedély nélkül bontották le az UTE egykori, Margitszigeten lévő teniszstadionját, ezért a kormányhivatal  bírságot szabott ki az építtető Nemzeti Sportközpontokkal szemben — tudta meg a 24.hu.

A NER-közeli cégre bízott drága, engedély nélküli bontás értelmetlen volt, a letarolt terület azóta is üresen áll. A bontást 198 millió forintért Paár Attila cége, a WHB Kft. végezte el. A WHB a Várkert Bazár felújításával lett országosan ismert, majd 2017-ben kiderült, hogy Paár Attila is érintett lehet a Pollack Mihály téri mélygarázsmutyiban, amivel valakik 2 milliárd forintot rakhattak zsebre - írja a lap.

A stadiont lóhalálában bontották le tavaly májusban, hogy a helyére egy új, sokkal nagyobb, 26 méter magas teniszstadiont építsenek. Tarlós István hivatala azt állította: a régi épületek elbontásához adtak hozzájárulást, a favágáshoz és az új épület előkészítési munkálataihoz nem, ezért eljárást indítanak az ügyben. A Nemzeti Sportközpontok a bontási engedély kiadását nem várta meg, elkezdték a fairtást.

A témáról a 24.hu oldalán olvashattok részletesen.