Elkezdődött az 1-es villamospálya felújítása: íme a korlátozások!

(forrás: BKK)

Korábbi cikkek a témában:

Így dugul be a város: íme a legfontosabb fővárosi nyári lezárások!

Elkezdődött az 1-es villamosvonal felújítása - írja a BKK. 

Július 27-ig az 1-es villamos a Bécsi út / Vörösvári út végállomás felől a Puskás Ferenc Stadion megállóhelyig, a Fehérvári út / Etele út végállomás felől pedig a Közvágóhíd megállóhelyig visz utasokat. A kimaradó szakaszon a Közvágóhíd és a Puskás Ferenc Stadion között közlekedő, 1-es jelzésű pótlóbusszal lehet utazni. 

A pótlóbuszra a Puskás Ferenc Stadionnál a 77-es trolibusz megállóhelyén, a Hungária körúton, a Közvágóhídnál pedig a 23-as autóbusz Boráros tér irányú megállóját követően, a Soroksári út – Máriássy utca torkolatában a vasúti híd alatt kialakított végállomásnál lehet felszállni.

A Hungária körgyűrűn a Kerepesi úttól a Népligetig buszsávot jelöltek ki. A Népliget és a Mester utca között mindkét irányban csak két sáv járható, akárcsak a Vajda Péter utcánál és a Hős utcánál, ahol a Rákóczi híd felé tartóknak tilos jobbra kanyarodni. 

A Hős utcából mindkét irányból csak jobbra lehet a Hungária körútra kikanyarodni, a Vajda Péter utcából pedig tilos balra kanyarodni a Könyves Kálmán körútra, továbbá sávelhúzásra, útszűkületre is számítani kell. 

Az 51A villamos módosított útvonalon a Mester utca/Ferenc körút és a Koppány utca között közlekedik, nem érinti a Ferencváros vasútállomás-Málenkij Robot emlékhely, illetve a Mester utca/Könyves Kálmán körút megállót.

Az Infopark közvetlen elérését a meghosszabbított útvonalon a Népligetig közlekedő 153-as autóbusz segíti. Az M3-as és az M4-es metró, valamint a 2-es villamos sűrűbben közlekedik.

A 77-es trolibusz Puskás Ferenc stadion megállóját a Kerepesi útra helyezik át.

Július 28-tól, szombattól várhatóan a nyári iskolai szünet végéig folytatódik majd a felújítás; ebben az időszakban Óbuda felől már hosszabb szakaszon, egészen a Népligetig járnak majd a villamosok - írja a BKK.