Elfogták a rendőrök a férfit, aki az egész városban nőket támadott meg

 Index

Kép: Index

A hét végén mindenki azt találgatta, ki lehet ez az agresszív figura, aki a város teljesen különböző pontjain feltűnve szóban is és néha tettleg is nőket inzultál.

Talán annak is köszönhetően, hogy a közösségi oldalakon annyira megsokasodtak a jótanácsok, mit is kellene vele csinálni - a rendőrség hétfőn délben a Múzeum körúton elfogta a szentendrei, 34 éves H. Tamást.

Az Indexnek a hét végén még csak ennyi tájékoztatást adtak: „A férfi ellen a BRFK I. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség miatt indított büntetőeljárást. A rendőrök 2019. augusztus 11-én gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben az I. kerületi Rendőrkapitányság folytatja le az eljárást. Tájékoztatjuk továbbá, hogy ezen felül a rendőrség több olyan bejelentést vizsgál, melynek elkövetésével a bejegyzésben szereplő férfi hozható összefüggésbe.”

Mára már kevésbé volt szűkszavú a rendőrség: 

A nyomozás adatai szerint a 34 éves H. Tamás július 3-án felment volt barátnője I. kerületi lakására, ahol szóváltás alakult ki köztük. A lakásban volt egy férfi is, aki a nő védelmére kelt. H. Tamás ezután megütötte a férfit, majd elmenekült a helyszínről. A sértett az ütés következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A rendőrök elfogatóparancsot adtak ki a férfi ellen, ez alapján augusztus 11-én a XIII. kerületben elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A 34 éves H. Tamás ezek után augusztus 16-án Budapest II. kerületében, egy Hűvösvölgyi úti villamosmegállónál megszólított egy nőt azzal, hogy adományt gyűjt gyermekeknek. A nő közölte vele, hogy ez most nem alkalmas, ezért a férfi rátaposott a lábfejére, majd szidalmazni kezdte.

Ez volt az a feljelentés, ami alapján azonosították és most elfogták. 

A férfi ellen a további eljárást garázdaság vétség miatt a BRFK II. kerületi Rendőrkapitányság folytatja le. A nyomozás során felmerült annak a gyanúja is, hogy H. Tamás Budapest III., IV. és VIII. kerületben is hasonló jellegű bűncselekményeket követett el. A rendőrök a férfit őrizetbe vették, elszámoltatása jelenleg folyamatban van.