Egy szabolcsi DK-s szerint helyben a Fidesszel működik együtt az MSZP jelöltje az előválasztáson

Az MSZP szerint „jobbikos agyszülemény” a kooperáció.

https://hvg.hu/itthon/20210903_fidesz_mszp_egyuttmukodes?s=hk

Egy szabolcsi DK-s szerint helyben a Fidesszel működik együtt az MSZP jelöltje az előválasztáson

Hangfelvétel bizonyítja a 24.hu értesülései szerint, színeiben a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ötös számú választókerületben a DK-s Jakab Tímea arról beszélt egy érdeklődőnek, hogy helyben együttműködés van a Fidesz, valamint a körzetben induló MSZP-s Papp Ildikó között. A portál szerint Jakab a hangfelvételen azt mondja: az előválasztáson a Fidesz segítséget nyújt az MSZP-nek, méghozzá úgy, hogy a kormánypárt szimpatizánsai leszavaznak Papp Ildikóra.

A körzetben Pappal szemben Földi István, a Jobbik jelöltje indul az előválasztáson, ő élvezi pártja támogatása mellett az LMP, a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt támogatását is.

Az ominózus felvételt az az érdeklődő készítette, aki a DK és az MSZP egyik közös kampányeseményén beszélgetett Jakab Tímeával. Jakab a felvételen állítólag azt is mondta, hogy mind a Fidesz, mind pedig a választókerület érdeke, hogy Földi veszítsen. A DK-s politikus egyben a Fidesz helyi országgyűlési képviselőjét, Kovács Sándort haverjának nevezte.

Papp Ildikó szerint Földi István aktivistái készítették a felvételt, azonban a beszélgetésnek ő nem volt fültanúja. Szerinte nem kap segítséget a Fidesztől. Ugyanezt hangoztatta a 24.hu-nak Halmi József, az MSZP helyi elnöke is, aki egyúttal a jobbikos jelölt „agyszüleményének” nevezte a történetet. A DK a lap kérdésére elmondta, hogy nincs tudomásuk az ügyről, de kivizsgálják. Mint írták, ha igaz a sztori, akkor az az érintettek a pártból való kizárását vonja maga után.

(Kiemelt képünkön Papp Ildikó látható.)

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

A miniszterelnök-jelölt csütörtökön a Nyugati téren arról beszélt, mióta Hódmezővásárhelyen polgármester lett, azóta egyik csoda követi a másikat, most pedig arra is lehetőség nyílt, hogy vezetésével Magyarország maga mögött hagyhassa az elmúlt évek „átkát” és megosztottságát.
2021.október 15.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
A második forduló első három napján 260 ezren mentek el választani Dobrev Klára és Marki-Zay Péter között, a negyedük nem szavazott az első körben. Szerda este az RTL Klubon vitázik a két ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt.
2021.október 13.
Két eltérő stratégia feszül egymásnak az előválasztás második fordulójában. Dobrev Klára a Karácsony-árvákra tette a tétjeit, Márki-Zay Péter a szavazókat próbálja újraosztani.
2021.október 12.
A milliárdos vállalkozó, Bige László azt mondta a Klubrádiónak, nincs más választása. Kész bármilyen segítséget megadni az ellenzéknek, legyen akárki is majd a jelöltjük a jövő évi választáson. Ilyen szintű top milliárdos eddig nem állt ki ennyire nyíltan az ellenzék mellett.
2021.október 11.
Elérhetővé váltak a szavazópontok az előválasztás honlapján.
2021.október 10.
Több forrásból megerősített információnk szerint Karácsony Gergely azt tervezi, hogy egy esetleges előválasztási, majd választási győzelem esetén ciklust felezne Márki-Zay Péterrel – vagyis két évig Márki-Zay, két évig Karácsony irányítaná a kormányt. Ez lehet visszalépésének (egyik) feltétele, de arról nem tudunk, hogy Márki-Zay Péternek mi az álláspontja az ötletről.
2021.október 8.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.
2021.október 6.
Ha nem is mindegyikük, a megkérdezett politikai elemzők jellemzően Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebb jelöltnek. Az előválasztási verseny azonban nincs előre lefutva.
2021.október 4.