Ebbe még a fideszes politikus is belevörösödött

Miután kiderült, hogy Ferencvárosban a fideszes politikusok, rokonaik, illetve kerületi hivatalnokok beköltöztek a legvonzóbb önkormányzati lakásokba, az ügyészség nyomozást indított. A vizsgálat jelenleg is tart, a sajtóban pedig továbbra is egymás után kerülnek napvilágra a lakásügy újabb és újabb fordulói.

Miközben a IX. kerületben az ingatlanárak és az albérletárak az egekbe szöktek, miniszteri tanácsadó, fideszes polgármester gyerekei, a kerületi újság főszerkesztője, a fideszes parlamenti képviselő sofőrje, a volt alpolgármestere gyereke, és még sokan mások beköltöztek a közvagyont képező lakásokba. 

Szeptember 6-án a polgármesternek és az önkormányzatnak lehetősége nyílt, hogy jelezze, visszavesznek a tempóból. Legalább addig, amíg le nem zárul a nyomozás. Nem éltek a lehetőséggel.

A védett ház, sok fontos lakóval

6-án a ferencvárosi gazdasági bizottság döntött a kerület egyik legértékesebb házának, a Tűzoltó utca 66. lakásainak a sorsáról. Ezt az épületet a kerületben csak úgy emlegetik, hogy a „védett ház”, mivel számos kerületi képviselő, hivatalnok és rokon költözött be a legjobb lakásokba. Az épület több szintes, illetve tetőtéri lakásai mindenkit lázba hoznak, akik tudnak a létezéséről. Hatalmas tetőteraszáról ellátni egészen a Gellért-hegyig.

A 2010-ben sok százmillió közpénzből felújított házban nyert lakásbérleti jogot a kerületi kincstárnok, Martos Dániel unokahúga, Barakonyi Anett. A kerületi kéményes, Rudits Tibor közvetlen érdekeltségébe is jutott egy újabb lakás. Ebben a házban él a volt kerületi jegyző. A nyertesek között van dr. Görgényi Máté kerületi fideszes képviselő édesanyja is. (Ebben a rendszerben gyakran előfordul, hogy a döntéshozók rokonaik, bizalmasaik nevén pályáznak a lakásokra, majd maguk költöznek be.) 

A mostani döntés látszólag arról szólt, hogy az eddigi határozott időre kötött szerződéseket meghosszabbítják, újrakötik, de már nem határozott, hanem határozatlan időre.  A határozatlan idejű szerződés erejét egy korábbi közmeghallgatáson így fogalmazta meg Bácskai János polgármester:

„Van Önnek egy határozatlan idejű bérleti szerződése, ennél atombiztosabb szerződést nem nagyon tudok elképzelni. Szemben egy magán tulajdonossal, aki bármelyik pillanatban kirakhatja.”

A Weiszgáberek tízmilliókat kaszálnak

(...)

A teljes cikk itt olvasható: https://444.hu/2017/09/11/ebbe-meg-a-fideszes-politikus-is-belevorosodott

cikkfeltöltő: 
GB