Csepel Művek – Nyitott Gyárak Hétvégéje // 33,3 m2 - Call for Curatorial Projects // Az építész könyvespolca. Vendég: Hetedik Műterem // Budapest Vonalai - Biciklis Városi Séta - BaM!2019

Csepel Művek – Nyitott Gyárak Hétvégéje a Kortárs Építészeti Központ szervezésében június utolsó hétvégéjén

A Kortárs Építészeti Központ szervezésében június utolsó hétvégéjén megnyílik Dél-Budapest ipari központja, a Csepel-sziget 200 hektáros gyártelepe az érdeklődők számára. Közel húsz üzem, ipari létesítmény, nemzetközi óriáscég és kisiparos műhely mutatja be a 20. század viharait túlélő és az elmúlt évtizedekben betelepült helyi tevékenységeket. A Művek eredeti profilját megtartó vállalkozások mellett a területen egyre több a szórakoztató- és kreatívipari szereplő, így a hétvége programjában szabadulószobára, szabadesés szimulátorra, szobrászműhely látogatásra és egy DJ képzésre is fel lehet iratkozni.

A két napos fesztivál a KÉK közismert Budapest100 projektjének jól bevált módszereit viszi tovább. A gyártelep ipari építészetét, ipartörténetét, a magán és közösségi emlékeket gyalogos séták, biciklis túrák és hangfelvételek rendezik témákba, amelyeket szakmai beszélgetések fejtenek tovább. Az épületekben régi és új korok együttéléséről lehet közvetlen benyomást szerezni olyan változatos funkciójú terekben mint a Májer Kft.-hez tartozó légoltalmi pince, az Erőmű turbinacsarnoka vagy a Flansch-Tech Kft. hatalmas üllőkön munkáló kovácsműhelye. Az Anyagvizsgálóban szakító- és fárasztóvizsgálatok elvégzéséhez asszisztáló közönséget, a Csepel Zrt. előtti Sóhajok hídjához pedig kerékpárflotta-tesztelőket és Csepel bicikli tulajdonosokat várnak. 

A részletes program hamarosan: csepel.kek.org.hu

A program a Shared Cities: Creative Momentum projekt részeként valósul meg.

 

Időpont: 2019.06.29-30.

Helyszín: Csepel Művek (1211 Budapest, Központi út 21.)

 

 COMPETITION 

 

33,3 M² - CALL FOR CURATORIAL PROJECTS

 

Deadline for submission: 31 July 2019, midnight

 

The Hungarian Contemporary Architecture Centre - KÉK is launching a call for curatorial projects delivered by young architects and curators and exhibited at KÉK project space by the end of November 2019.

The program provides the opportunity to showcase 1 project per season, the present call aims to select to curator of the 2019 exhibition.

 

Details and application: www.33m2.kek.org.hu

 

 BESZÉLGETÉS 

 

AZ ÉPÍTÉSZ KÖNYVESPOLCA. VENDÉG: HETEDIK MŰTEREM

 

2019.06.12. 19:00-21:00 - KÉK

 

Beszélgetés a Hetedik Műterem vezetőjével, Szabó Leventével kedvenc könyveiről és a KÉK könyvtárának adományozott személyes válogatásáról.
 

Moderátor: Kovács Dániel

A belépés ingyenes!

 

 VÁROSI SÉTA 

 

BUDAPEST VONALAI - BICIKLIS VÁROSI SÉTA - BAM!2019

 

2019.06.15 és 22. 10:00

 

Minden város szerkezetének vannak különös ismertetőjelei, és ebben Budapest sem kivétel. A természet általi adottságok ugyanúgy formálták városunk, mint a várostervezők a 19. században, de sok helyen a történelmi struktúrák is visszaköszönnek a mai napig. Urbanisztikai léptéket nehéz helyben átlátni, de kétkeréken könnyen megismerhetők azok a különböző lineáris rendszerek, amelyek felismerhetővé teszik fővárosunkat akármilyen térképen. A Bringázz a Munkába! kampányhoz csatlakozva városi biciklis túrán fedezhetjük fel Budapest városépítészeti jellegzetességeit a KÉK – Kortárs Építészeti Központ vezetésével.

 

Regisztráció: http://varosisetak.kek.org.hu/portfolio/budapest-vonalai/

cikkfeltöltő: 
GB