Csak két éjszakára elég a havi nettó átlagfizetés, ha valaki Tiborcz István egyik olcsóbb szobájában száll meg

És ez a mondás nyitási akció esetén igaz a turai kastélyszállóban.

https://nepszava.hu/3085004_csak-ket-ejszakara-eleg-a-havi-netto-atlagfizetes-ha-valaki-tiborcz-istvan-egyik-olcsobb-szobajaban-szall-meg

A 20 százalékos nyitási kedvezménnyel is Magyarország egyik legdrágább, ha nem a legdrágább szálláshelye lett Tiborcz István, a miniszterelnök vejének 19 szobás turai kastélyszállója, írja az mfor.hu. Ha július 25-ről július 26-ra szeretnénk itt ketten egy éjszakát eltölteni félpanzióval, akkor ez a legegyszerűbb superior szobában is 103 ezer forintba kerülne. Márpedig a KSH adatai szerint a nettó átlagfizetés mintegy 257 ezer forint, azaz legfeljebb egy hosszú hétvégére futná ebből a pénzből.

A kastély második emeletén elhelyezkedő Superior szobák igazolják, hogy a kisebb méret sem szabhat határt a komfortnak és a kényelemnek. 20 m²-es nagyságukkal a kastély rejtett kincseinek számítanak, melyekhez parkra néző kilátás társul - szól a szoba bemutatása. Orbán Viktor vejének van már egy ötcsillagos szállodája: a tarcali ötcsillagos Andrássy Rezidencia valamivel olcsóbb a turai kastélynál, hiszen ott már 71 ezer forintból kijönne egy éjszaka félpanzióval. A turai kastély konkrétan a TRA Real Estates Kft. nevű céghez tartozik, amely Tiborcz István által tulajdonolt BDPST Zrt. tulajdonában van. Ebből a cégből a fiatal üzletember a 2019-es teljesítmény után 2,3 milliárd forintos osztalékot vett ki, pedig 4,8 milliárd forintos profittal zárt.

cikkfeltöltő: 
GB