A Budapest100 idén a Rakpartot mutatja be

A  Budapest100 – Rakpart programjában 54 csatlakozó épület és 28 kísérőprogram, közöttük séták, különleges rendezvények várják az érdeklődőket április utolsó előtti hétvégéjén. Ebben az évben több száz évet fog át az épületek sora a Dunai Rakparton. Beléphetünk régi és új lakóházakba, intézményekbe, megnézhetünk templomokat, köztéri alkotásokat és találkozhatunk művészekkel, építészekkel, írókkal, költőkkel, zenészekkel, kutatókkal, egyházi emberekkel is.

Az önkéntesek és lakók által közösen szervezett programokat már lehet böngészni a budapest100.hu honlapunkon, és a látogatható házak oldalain elolvashatók a kutatók által gyűjtött történetek. A Budapest100 hétvégéjén minden szabadon és ingyen látogatható. A nyomtatott programfüzet megtalálható lesz a város több pontján, köztük a KÉK - Kortárs Építészeti Központ irodájában, és hamarosan felkerül a honlapra is letölthető formátumban.

A Budapest100-hoz idén kapcsolódik az intézmények helyi szerepével foglalkozó Working with the City fesztivál több Duna-parti intézményben. Az eseménysorozat a Shared Cities: Creative Momentum három éves nemzetközi program része.

A Budapest100 nyitórendezvénye a Pecha Kucha Night Special Edition a Budapest100-ról és a Rakpartról fog szólni,már a program hétvégéje előtt pár nappal, a Corvinus Egyetem egyik csatlakozó helyszínén.

Kortárs Építészeti Központ Alapítvány - OS