A Budai Liberális Klub Hírlevele. Tiszta beszéd hetente, válogatott olvasnivalók. Hírek

A magyarok többsége pont attól fél a legjobban, amitől a kormány szeretné

[444 - Erdélyi Péter] Tökéletesen működik a kormánypropaganda, az Európai Uniótól is többen tartanak, mint Oroszországtól. A migránsokat kétharmad tartja fenyegetőnek, Soros Györgyöt az emberek fele.

2017. október 4., 18:54

Az ellenzék helyzetéről, és a pártok támogatottságáról

[Publicus.hu] A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, október 4 és 5 között, 792 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a magyar választókorúak véleményeit Botka László visszalépését követő politikai helyzetről. A megkérdezettek majd' fele szerint érdemben nem befolyásolja a baloldal győzelmi esélyeit Botka László visszalépése. A válaszadók kétharmada szerint a visszalépés a zűrzavart mutatja, viszont közel kétharmad szerint távozás érdemben nem befolyásolja az erőviszonyokat. A megkérdezettek majdnem fele szerint új jelölttel, valamint kemény munkával van esély a Fidesz leváltására, és a baloldali szavazók négyötöde, a kormányváltást akarók kétharmada így gondolja. A válaszadók fele tarja valószínűnek, hogy egy baloldali együttműködésre szavazzon 2018-ban, köztük a Jobbik szavazók többsége is. A megkérdezettek több mint fele akar kormányváltást, és negyede örülne ha nem lenne változás.

2017. október 7., 13:28

Szobrot kapott Göncz Árpád

[444 - Magyari Péter] Több politikus is ott volt az avatáson, Fekete-Győrtől Kósáné Kovács Magdáig.

2017. október 7., 16:33

Nem szavazta meg a Fidesz az uniós ügyészséget

[Index - Márton Balázs] Tartózkodtak a fideszes képviselők az Európai Parlamentben. Magyarország kimarad a dologból.

2017. október 5., 18:43

Kövér László: A Fidesznek még szüksége van 4-8 évre, hogy teljesen rendbe tegye az országot

[444 - tbg] Amikor egy antikommunista a kommunizmust dícséri: még mindig sok az ellenség a rendszeren belül!

2017. október 7., 20:04

Molnár: "Az MSZP él", nem szakad és nem könyörög tovább

[hvg.hu] Rendkívüli választmányi ülést tartottak a szocialisták, miután Botka László hétfőn visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől. Botka távozásának okait innentől kezdve nem firtatják, legdurvább érveit a szőnyeg alá söpörték. Az LMP-nek és a Momentumnak nem könyörögnek tovább.

2017. október 7., 20:02

Egy hónapot adott Brüsszel a kormánynak, hogy módosítsa a civiltörvényt

[hvg.hu] Újabb szakaszba léptette szerdán az Európai Bizottság a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt júliusban Magyarország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

2017. október 6., 11:29

Velencei Bizottság: Sérül a jogállamiság a lex CEU miatt

[444 - Magyari Péter] Palkovics László oktatási államtitkár szerint "összességében pozitív" a testület jelentése.

2017. október 7., 20:04

Aznap, amikor az ügyészség nyomozást indít a Jobbik ellen, a kormány úgy érzi, itt az ideje a pártok megbüntetésének

[444 - Haszán Zoltán, Herczeg Márk Czinkóczi Sándor] A párt szerint „a fideszes kormányhivatalok, a fideszes álcivilek, a fideszes Állami Számvevőszék után a fideszes ügyészség is bekapcsolódott az Orbán-terv végrehajtásába”.

2017. október 6., 17:22

A kormány közpénzből tartja egyben a Fidesz szavazótáborát

[Index - Fábián Tamás] Mráz Ágoston Sámuel zavarba ejtő őszinteséggel mondta el, mire jó Orbán konzultációja a Soros-tervről.

2017. október 5., 12:25

Ennél pikánsabb per nemigen volt még magyar bíróságon

[hvg.hu - Pálmai Erika] Igazán kényes ügyben lesznek kénytelenek ítélkezni a bíróságok, miután egy elismert büntetőbíró beperelte Handó Tündét, az OBH elnökét, mondván, visszaél hatalmával és önkényesen válogat a bírók között.

2017. október 7., 08:33

Az utolsó pillanatban fújta le a MÁV a cigány hős táblájának avatását

[Index - Csurgó Dénes] Most, a Roma Büszkeség Napján tették volna ki Puczi Béla emléktábláját a Nyugatinál, de nem lehet.

2017. október 7., 20:21

A kormány elismerte: elbukott a bürokráciacsökkentés

[hvg.hu] A 2016 elején bedobott terv eleve valószerűtlen célokat tűzött ki.

2017. október 6., 11:46

Süli a Paks II után újabb atomerőmű blokkokat szeretne

[mfor.hu] A paksibővítés-miniszter szerint nem a most következő beruházásról kéne vitázni, az már megkerülhetetlen.

2017. október 6., 11:42

A magyar nagykövetségek engedélyt kapnak az offshorozásra

[444 - Magyari Péter] Egy salátatörvénybe rejtette Varga Mihály a törvényt, ami visszamenőleg is hatályos lesz. Egészen bizarr, hogy a törvény ránézésre ellentmond az alkotmánynak is.

2017. október 6., 11:38

Úgy kell a kormánynak az „okos migráns”, mint egy falat kenyér

[Magyar Nemzet - Koncz Tamás] Törvényt módosít a kormány a harmadik országbeli hallgatók érdekében. Ebben a strasbourgi elvárásokat követjük.

2017. október 6., 22:34

A szakma pont az ellenkezőjét akarta, de megcsináljuk

[Index - Szalai Bálint] Újra szerződünk, hosszú távra elköteleződünk az orosz gáz mellett. Drága mulatság lehet megint.

2017. október 6., 08:53

Egész Budapest érezni fogja

[Index - Tenczer Gábor] Borítékolható a zsúfoltság és a késés a nemsokára kezdődő metrófelújítás miatt. Alapból 90%-ban zsúfolt buszok lesznek, 15 perccel lassabban. Ha megcsúszik a menet, félórás késésekre, egymás ölében ülő utasokra számíthatunk.

2017. október 6., 11:49

Vélemény

Akkor most egy pillanatra álljunk meg: a hatalom közelében valaki magyar emberek likvidálásáról beszélt

[hvg.hu - Gomperz Tamás] Tarlós tanácsadója és a jobboldal egyik kedvenc összeesküvéselmélet-gyárosa nyugodtan értekezhetett az egyik házi tévében magyar polgárok fizikai kiiktatásáról.

2017. október 6., 22:38

„A felebarát elleni hamis tanúságtétel a Tízparancsolatba ütköző bűn”

[Budapest Beacon - Szegő Péter] Iványi Gábor MET-elnök két állásfoglalást tett közzé: egyet az őcsényi félpogromról, egyet pedig a legújabb úgynevezett „nemzeti konzultációról”.

2017. október 7., 19:28

Gulyás Márton: Egy maroknyi Orbán-hívő foglya maradhat az ország

[B1 BLOGCSALÁD - Kardos Ernő] Polgári engedetlenségi akciókat kezdeményez a Gulyás Márton alapította Közös Ország Mozgalom, ha a parlament október 23-ig a parlament nem fogadja el a választási rendszer megváltoztatását célzó ellenzéki javaslatot. 

2017. október 7., 20:55

Áder János úgy hazudik, ahogy csak a legnagyobbak tudnak

[hvg.hu] A Figyelőnek adott interjút Áder János, és ebben az általa írt választási rendszer is szóba került. Az ellenzéki vádaktól úgy védte meg törvényét, hogy annak csak valódi lényegét felejtette el.

2017. október 7., 20:21

Mérföldkőhöz érkeztünk

[Budapest Beacon - Lestyánszky Ádám] Rögtön kettőhöz is, de egyik sem lephette meg különösebben azt, aki nyitott szemmel járt az elmúlt hét évben.

2017. október 6., 12:00

Lelkiismeret-vizsgálatra hívták fel Orbánt

[hirtv.hu] Átadta a hivatalt az őcsényi polgármester, akinek vesztét a nemzeti konzultációkkal táplált menekültellenesség okozta.

2017. október 6., 11:33

Bojár Gábor: „A GDP-ben az ellopott pénz is benne van”

[Magyar Narancs - Keller-Alánt Ákos] Volt néhány jó intézkedése a kormánynak, de mindez eltörpül amellett, hogy tönkretette az ország versenyképességét, állítja Bojár Gábor. Az üzletember szerint az ellenzéki pártoknak össze kellene fogniuk, különben újabb négy év Fidesz-kormányzás és az EU-ból való kilépés jön.

2017. október 7., 10:22

A kormány tanácsadója mondta ki nyilvánosan: egyszerű kampányfogás a sorosozás

[B1 BLOGCSALÁD] A kormány közpénzből tartja egyben a Fidesz szavazótáborát – vallotta be Mráz Ágoston Sámuel kormányközeli politikai „elemző” a Heti Válasz hasábjain. Az egész sorosozás csak kampányfogás. 

2017. október 7., 21:09

Ördögi brüsszeli tervet leplezett le a kormány

[Index - Márton Balázs] Lázár János helyettese arra célzott, hogy uniós eljárásokkal akarják megbuktatni a kormányt. Az Európai Bizottság számokkal bizonyította, ez miért nem igaz.

2017. október 7., 20:05

Az ügyészség nem bújhat a bíróságok szoknyája mögé a kritika elől

[Index - Tordai Csaba] A fővárosi főügyész szerdai cikkére egy alkotmányjogász reagál: miután megszűnt az ügyészség feletti jogi és politikai kontroll, a vezetőinek most az fáj, hogy a kritikát nem tudják elhallgattatni.

2017. október 6., 11:44

KGBéla megússza a kémügyet, pedig gyanúsabb, mint valaha

[Index - Panyi Szabolcs] A bőnyi gyilkossággal gyanúsított neonáci Győrkös Istvánnal is kapcsolatban állt Kovács Béla, pénzzel támogatta családját. A Jobbiknak is milliókat adott, de a vagyon eredete rejtély, nincs ugyanis nyomuk Kovács állítólagos orosz cégeinek. A jobbikos EP-képviselő elleni kémelhárítási műveletet politikai nyomásra zárták le.

2017. október 5., 23:50

Polyák Gábor: nincs könnyű helyzetben, aki rajtunk segíteni akar

[NÉPSZAVA online - Zoltai Ákos] "A hatalom szerint az a legjobb, ha mindenhol ők a leghangosabbak."

2017. október 7., 16:40

A NER-elit akkor is bízvást számíthat állambácsira, ha vadászni akar

[hvg.hu - Szabó Yvette] Egyre nő az oligarchák kedvtelésére elzárt terület Orbán Viktor szűkebb pátriájában. Újabban a Mészáros Lőrinc neve alatt futó vadaskertek gyarapodtak, miközben a hatóságok nem mindenki esetében ilyen engedékenyek.

2017. október 7., 17:08

Nem volt túl sikeres az elszámoltatás

[hirtv.hu] Bár a Fidesz 2010-ben 13 fontos ügyet nevezett meg, amelyek kapcsán mindenképpen el kell számoltatni a korábbi szocialista kormányokat, és Orbán Viktor még elszámoltatási biztosokat is kinevezett, az elszámoltatás nem alakult túl jól. A Závecz mérése szerint a választók sem elégedettek a Fidesz-kormány munkájával. Összeszedtük, mi történt a 13 ügyben.

2017. október 7., 16:38

"Hát, ide én sem akarok jönni" – ezért nincs itthon elég háziorvos

[hvg.hu - Mizsur András] Hiába a többmilliós állami támogatások, 2020-ra egymillió magyar maradhat háziorvos nélkül, de nem azért, mert a pályakezdők nem akarnak itthon dolgozni. Egyikük elmagyarázta, mégis miért kötnek ki sokan külföldön.

2017. október 7., 13:17

Példa nélkül áll a világon, amire Magyarországon rákényszerítenék a betegeket és az orvosokat

[168 óra - Kun J. Viktória] Azt a kifejezést, hogy ,,nagyon hasonló” gyógyszer, nem ismeri orvostudomány.

2017. október 7., 16:37

Sziszifuszi küzdelem vár a CEU-ra?

[Magyar Nemzet - Unyatyinszki György] A kormány is belezavarodik az egyetem körüli ellentmondásokba.

2017. október 5., 16:35

A Bulinegyed-ügy tanulsága: Ráhel, jöjjön el a te országod

[hvg.hu - Gomperz Tamás] A csendrendeletet követelő egyesült házmesterek élére a laza, fiatalos és korszerű LMP helyi embere állt, míg a Fidesz védi néhány kocsmatulajdonos érdekét a lakossági indulatok szokásos szítása helyett.

2017. október 5., 12:55

Nemzetközi

Mit tehet, és mit nem Katalónia kapcsán az Európai Unió?

[Brüsszelből Nézve] A katalán helyzet kapcsán EU-szempontból három különböző problémát kell megkülönböztetni: a jogállamiság, a népek önrendelkezési joga, és a rendőri brutalitás kérdését. Ma sokan összemossák a hármat, vagy az egyikről alkotott véleményt vetítik a másikra. Pedig teljesen külön alapokon álló dolgokról van szó.

2017. október 7., 13:46

Nobel-békedíj: ez üzenet az atomhatalmaknak

[InfoRádió] Az atomfegyverek betiltásáért küzdő nemzetközi civil szervezet, az ICAN kapja idén a Nobel-békedíjat. Az elismerést nem Svédországban, hanem a szokásoknak megfelelően Oslóban jelentette be a norvég Nobel-bizottság.

2017. október 7., 23:25

Események

Őfelsége választójoga és az ellenzék

[Budai Liberális Klub] Választás vagy diktátum? Akié a választási rendszer, azé az ország. Ha a választási rendszer közös, az ország is az – ha a választási rendszer diktátumos, az ország... hm, nem közös. Kétharmada birtokában a Fidesz csinált egy csak neki tetsző választási rendszert, az ellenzék pedig hat évig kész volt a rászabott kényszerzubbonyban részt venni a politikai futóversenyben. Az utóbbi hónapokban az igazságos választási rendszert kezdeményező Közös Ország Mozgalom hatására mintha lassú ocsúdás kezdődött volna az együgyű állapotból, de még nem látni, hogy földerengő felismerésnek milyen következményekre vezet a pártok stratégiájában. Továbbra is elfogadják Orbán diktátumát, vagy van valami jobb ötletük? Egymást faragják, vagy közösen nekifeszülnek sorsukat előre megpecsételő választási rendszernek? Beletörődnek abba, hogy hovatovább csak grafittiken kommunikálhatnak a választókkal? És persze a kérdések kérdése: mi értelme van a választási rendszerrel bajlódni, amikor a kormánypárt megbízható káderei által uralt államhatalmi szervek, az Állami Számvevőszék és az ügyészség mondvacsinált ürügyekkel operálva a betiltást is kilátásba helyezve éppen célkeresztbe vették a pillanatnyilag legnagyobb ellenzéki pártot? Ezekről a kérdésekről fejtik véleményüket a beszélgetés résztvevői.

2017. október 7., 18:27

Egy év elmúlt - Megemlékezés a Népszabadság bezárásáról

[Facebook - Népszabi Szerkesztőség] Időpont: október 8., vasárnap, 11:00
HelyszínPozsonyi út 5, Budapest 1137
Megemlékezés a Népszabadság bezárásáról: Október 8-án lesz pontosan egy éve, hogy utoljára jelent meg a Népszabadság. Politikai okokból szüntette meg és a kormánypropagandát működtető vállalkozó, Mészáros Lőrinc kezére játszotta át cégét a tulajdonos, Heinrich Pecina.
A volt Népszabadság munkatársai demonstrációval emlékeznek a megszüntetés évfordulójára, és nyilvánosan adják át az általuk alapított Népszabadság-díjat a sajtószabadságért-szólásszabadságért sokat tett kiválasztottjuknak.

2017. október 6., 22:49

Legyen-e euró? Tartozzunk-e a mag-Európához?
[Political Capital] Dátum: 2017. október 13.
Helyszín: Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház u. 35.)
10.00-10.55 Magyarország jövője az átalakuló Európai Unióban – nemzeti érdekek és stratégiák
Demeter Márta – országgyűlési képviselő (LMP)
Schöpflin György – az Európai Parlament képviselője (Európai Néppárt (Kereszténydemokraták), Fidesz-KDNP)
Szelényi Zsuzsanna – országgyűlési képviselő (független)
Ujhelyi István – az Európai Parlament képviselője (Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége az Európai Parlamentben, MSZP)
Moderátor: Somogyi Zoltán
11.00-11.55 Az euró bevezetésének gazdasági feltételei és hatásai
Gyenes Zoltán – gazdasági elemző, Európai Bizottság Magyarországi Képviselete
Oblath Gábor – közgazdász, az MTA KRTK KTI tudományos főmunkatársa
Samu János – a Concorde Értékpapír Zrt. elemzési üzletág vezetője
Tardos Gergely – kutatási igazgató, OTP
Moderátor: Zgut Edit

2017. október 7., 00:00

Nem Ál-konzultálunk Közpénzből - Hajtogassunk Papírrepülőt

[Facebook - Márton Bognár] Időpont: 2017. október 14., 17:00–20:00
Helyszín: Kossuth Lajos tér, Budapest
Természetesen ismét az adófizetők pénzéből, vagyis a mi pénzünkből lesz finanszírozva Orbán Viktor következő ellenségkép gyártó kampánya.
Ezek az ál-konzultációk nem a mi véleményünk meghallgatásáról, hanem annak befolyásolásáról szólnak. Ezt mindannyian tudjuk, így elérkezett az ideje, hogy tegyünk ellene.
Mutassuk meg békésen, de mindennél érthetőbben, hogy nem akarunk többé brutális pénzszórásért cserébe ál-konzultálni!
Gyertek október 14-én, szombaton a Kossuth térre és hozzátok magatokkal a kiküldött konzultációs leveleket. Hajtogassunk együtt papírrepülőket és reptessük meg őket a Parlament előtt, hiszen ennél több hasznát nem vehetjük ezeknek a papírfecniknek.
A rendezvény végén természetesen szemetet is szedünk a lelkes repcsisekkel. Ha már a kormány szétszorta az egész országban, mi összegyűjtjük egy helyre! :)
Program:
17:15 - 17:20: Rövid megnyitó
17:20 - 18:00: Meghívottak felszólalása (5-10 percben)
18:00 - : Repülőzés, a rendezvény zárása

2017. október 5., 12:30

Biztonságpolitikai előadás-sorozat: Orosz fenyegetés?

[Facebook - Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ] Időpont: 2017. október 16., 17:30–18:30
Helyszín: Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ, Pódium bár (Stefánia út 34-36., Budapest, 1143)
Szénási Endre alezredes HM Védelempolitikai Főosztály, Dr. Lattmann Tamás nemzetközi jogász
A nyugati világ – élén az USA-val – és Oroszország konfrontációja a Szovjetunió széthullását és a klasszikus hidegháború végét követően is folytatódik. Ennek fontos része a katonai dimenzió. Az Obama adminisztráció a biztonsági fenyegetések között első helyre tette Oroszországot és 5. helyre a nemzetközi terrorizmust. Trump választási ígéretei ellenére képtelen rendezni a kapcsolatokat a Putyin irányította országgal. Az új amerikai szankciók bevezetésével az orosz vezetés elveszítette a reményt a helyzet normalizálására. Az előadás során azt vizsgáljuk, hogy mennyiben racionális és mennyiben irracionális a nyugati biztonságpolitikai felfogás Oroszország megítélése során.

2017. október 7., 00:00

Mossuk le a gyalázatot!

[Facebook - Mossuk le a gyalázatot és SZOLIDARITÁS] Időpont: 2017. október 23., 15:00–18:00
Helyszín: Operaház (Andrássy út 22., Budapest, 1061)
Október 23-án, az 56-os forradalom évfordulóján tüntetésre hívunk minden felelősen gondolkodó magyar polgárt. Mutassuk meg magunknak, és Európának, hogy hűek vagyunk ’56 örökségéhez! Nemet mondunk a gyűlöletre és a hazug propagandára! Párbeszédet akarunk, és nem hunyunk szemet az ellopott milliárdok, a kizsákmányolt dolgozók, a tönkretett egészségügy, oktatás az orosz gyarmatosítás, és a mindent elborító állami korrupció felett!
Mutassuk meg, hogy másképp is lehet! Mutassuk meg, hogy velünk együtt még sokan tartják ma is fontosnak a forradalom törekvéseit: a szabadságvágyat, a humánus, gazdagodó európai társadalom utáni vágyat. Mutassuk meg, hogy a társadalom ma is képes együtt gondolkodni!
Ehhez arra van szükség, hogy végre ne azt vizsgálgassuk, ami szétválaszt, hanem azt, ami összeköt bennünket. Szükség van az öntudatos, tenni akaró magyar állampolgárokra, a különböző civil szervezetekre, és a demokratikus ellenzéki pártokra is.

2017. október 4., 19:54

Magyarország felébred

[Facebook - Momentum Mozgalom] Időpont: 2017. október 23., 17:30–19:30
Helyszín: Szabadság tér, Budapest 1054, Magyarország
Magyarország 1956. október 23-án reményteli álmot látva indult a forradalomba. A szovjet befolyás és a diktatúra általi elnyomás fiatalok ezreit rendezte csatasorba. Az országért harcoltak, a szabadságukért. A forradalom leverése után a bátraknak újabb 33 évig kellett várniuk, hogy ez a cél a beteljesülés közelébe kerüljön.
A rendszerváltáskor Magyarország végre megszabadult a szovjet elnyomástól, és saját sorsának kovácsává vált. Azóta eltelt 27 év. A jelenkor politikája az akkori álmot mostanra rémálommá változtatta, mert a rendszerváltást valójában sosem fejezték be. Akkor mi küldtük haza az oroszokat ㄧ most mi hívjuk ide őket.
Amikor 2015-ben fiatal egyetemistákként összegyűltünk, akkor abban hittünk, és máig abban hiszünk, hogy Magyarországot új alapokra kell helyezni. Hogy Magyarországnak egy új politikai generációra van szüksége, új gondolatokra, új eszmékre, új célokra, és frissességre, lendületre. Elegünk van abból, hogy ma Magyarországon a társadalom egy szűk rétege mások kárán gazdagszik meg. Itt az ideje, hogy elszámoljanak.

2017. október 7., 00:00

Reforming the EU: Central European Perspectives

[Magyarországi Európa Társaság] Workshop
Date
: 28 October 2017, Saturday
Venue: ibis Styles Budapest Center (H-1074 Budapest, Rákóczi út 58.)
The strengthening of centrist political forces in Europe and the decline of populism gave a new impetus to the discussion of various alternatives for reforming the political and economic institutions of Europe. From the White Paper presented by European Commission President JeanClaude Juncker to the more recent proposals of Italian and French politicians about combining reforms of the governance of the European economy with creating a transnational list of candidates for seats in the European Parliament, several alternative proposals are discussed in the various European publics.

2017. október 7., 19:40

Sovereignty in the Era of Globalisation V4Europe – Renewal in the European Union from Central European Perspectives

[Magyarországi Európa Társaság] workshop
Időpont: 27 October 2017, Friday
Helyszín: Ibis Styles Budapest Center, H-1074 Budapest, Rákóczi út 58.
9.45 – 11.00 Session 1: A Fresh Start for the European Union or Back to Normal after the Year of Upheaval?
11.30 – 12.45 Session 2: Where are the Visegrad Countries Heading? Resistance, Critical Thinking and Alternatives
14.00 – 15.15 Session 3: National and European Dilemmas: How Can Traditional and New Actors Unmask Illiberal Frameworks and Re-invent the Pluralist Rules of Democratic Politics?
15.45 – 17.00 Session 4: Civil Society under Pressure – Co-operation or Co-existence between the Representatives of Democratic Parties and the Civil Society?
 

2017. október 7., 19:36

Nekünk tetszett

Orbán kis élete maga lehet a földi pokol

[B1 BLOGCSALÁD - Tardos János] Gondoljunk csak bele: kikkel osztja meg Orbán Viktor a mindennapjait!

2017. október 7., 20:41

Tőlem szokatlan módon most Orbán Viktort idézem:

[Facebook - Nagy-Huszein Tibor]

2017. október 6., 22:24

Észak-Korea helyett Budapesten kötött ki, ma ő a vietnámi ellenzék arca

[Magyar Nemzet - Lukács Csaba] Vietnám a világ leggyorsabban fejlődő gazdasága, de nagy árat fizet érte

2017. október 7., 23:01

Zseniális magyar találmány: ez az óra mindenki álma, akinek vannak idős szülei, de saját célra is jól jön

[hvg.hu - Balogh Csaba] Nagyrészt magyarok csinálják, de a hazai mellett rögtön az amerikai piacot is meghódítaná az az okosóra, amelynél okosabb létezik, hasznosabb aligha. Egyedül élő idős embereknek fokozottan ajánlott, de bárkinek jól jöhet, aki szeretne még azelőtt jelzést kapni az egészségében hirtelen beálló változásokról, hogy az komoly gondot okozna.

2017. október 6., 11:40

Bödőcs: Nem hiszem, hogy Charlie Hebdo vagyok egy Orbán-paródiától

[Magyar Nemzet - Wekerle Szabolcs] Az elsőkönyves humorista a NER „Allahjáról”, Krúdy megfoghatatlanságáról és a köldöknéző magyar irodalomról

2017. október 1., 11:54

cikkfeltöltő: 
GB