Botrány a parlamentben: olyan csúnyán beszóltak Orbánnak, hogy Kövér teljesen kiborult

Letelt a három hét, újra kérdezhette Orbánt az ellenzék az azonnali kérdések órájában a parlamentben. Már rögtön az első felszólalás botrányba fulladt, amikor az első felszólaló, Jakab Péter durván nekiesett Orbánnak. Jakab azzal kezdte a felszólalását, hogy “Akar beszélni Sorosról?”. Majd azt vágta Orbán fejéhez, hogy Soros-fóbiája van, ezért beszél a kormány folyamatosan Soros-tervekről. Miközben a Jobbikot balra tolódással vádolja, a Fidesz “keleti diktátorok barátja lett”.

https://pestibulvar.hu/2020/06/29/botrany-a-parlamentben-nekiestek-orbannak-kover-teljesen-kiborult/?fbclid=IwAR3EUzs-bMbez1EiQtHeZljPuLo-AvJ5O-gwGRFL4XEbJES2V8euBUGR6XU

“TALÁLJA MEG A NORMALITÁS ÚTJÁT, NEM TUDJUK MEGÁLLAPÍTANI, HOGY A MAGYAROKAT NÉZI HÜLYÉNEK, VAGY ÖN AZ?”

– folytatta Jakab. Kövér itt rászólt a képviselőre, hogy az Országgyűlésben van, nem egy kocsmában, úgyhogy viselkedjen ahhoz méltóan.

“AZ ILYEN FELSZÓLALÁSOKNAK MEGVAN AZ ÉRTELMÜK, A JOBBIK VEZETŐJE ESKÜT TETT SOROS GYÖRGYNEK, GRATULÁLOK”

– kezdte viszontválaszát Orbán. A kormányfő szerint Jakab nem érveket sorol fel, hanem kiabál és gyalázkodik, nem mond igazat, valótlan tényeket állít, azt is ráadásul rendkívül faragatlanul. “Próbáljon felnőni Apoonyihoz, Bajcsyhoz” – tanácsolta Orbán.

 

“MILYEN SÉRTŐDŐSEK A TOLVAJOK”

– reagált Jakab, ám többet már nem tudott mondani, mert Kövér megvonta tőle a szót.

“TUDOM, HOGY PROVOKÁCIÓKÉNT CSINÁLTA, AMIT CSINÁLT, EZ A DOLGOK RENDJE”

– fogalmazott Kövér, majd továbbadta a szót az MSZP-s Harangozó Tamásnak. Harangozó a Lánchídról kérdezte Orbánt, hogy miért nem ér meg a kormánynak 10 milliárdot a felújítása, miközben másra több tízmilliárd forintot is simán elköltenek. Orbán azzal válaszolt, hogy az Államkincstártól idézve elmondta, a Fővárosi Önkormányzat 2020. március 31-én 180 milliárd forintos állampapír-állománnyal rendelkezett. “A sorban következő önkormányzatnak kevesebb, mint 20 milliárdja van” – közölte Orbán.

Harangozó erre azzal felelt, hogy azt várta volna, hogy Orbán a 180 milliárd ellenére ad pénzt a Lánchídra.

“MI A FÉSZKES FENÉT CSINÁLT TARLÓS?”

– kérdezte Harangozó. A kormánynak és költségvetésnek be kellene szállnia a költségekbe, megérne annyit, mint “háromnapi mulatság”.

“A SZAKÉRTELEM HIÁNYZIK, NEM A PÉNZ, MEKKMESTEREKKEL NEHÉZ”

– gyalázkodott Orbán, majd megköszönte a kormánypárti képviselőknek, hogy azt a hatmilliárd forintot, amivel az állam támogatja a Lánchíd felújítását, megszavazták a fővárosnak.

Szabó Tímea az általunk is megírt hatalmas Mészáros-botrányról kérdezte Orbánt, vagyis arról, hogy igénybe vett-e a Mészáros-féle Hunguest Hotel gazdaságvédelmi támogatást, mielőtt kirúgott több száz embert. A járvány alatt csaknem félmillió ember veszítette el állását, vagy jelentősen csökkent a fizetésük. “Egyenes választ várok, hogy felvett-e Mészáros állami bértámogatást vagy nem” – mondta Szabó.

Orbán viszontválaszában megkerülte a kérdést, és azt mondta, azt állítani, hogy félmillió ember vesztette el a munkáját, “tudatlanságról és tájékozatlanságról tesz tanúbizonyságot”. Orbán szerint a járvány kitörése előtt 4,5 millió ember dolgozott, most 4,370 millió ember. Megismételte, amennyi munkahelyet a járvány elvesztett, annyit fognak teremteni.

“EGYSZER ADJON EGYENES VÁLASZT: FELVETT MÉSZÁROS BÉRTÁMOGATÁST VAGY NEM?”

– ütötte tovább a vasat Szabó, visszautasítva, hogy tudatlan lenne, hiszen ő a fizetés nélküli szabadságra küldötteket és a kevesebb pénzért dolgozókat is beleszámolta a félmillióba.

Orbán további sértegetéssel reagált, mint mondta,

“ISKOLÁZATLANSÁGRA UTAL KÖZBESZERZÉST TÁMOGATÁSSAL ÖSSZEKEVERNI.”

Orbán azt mondta, ő válaszolt volna Szabónak, ha “konkrét kérdést kap”. A Szabóék által benyújtott kérdés úgy szólt, “Mi folyik itt?”.

“HA SEGÍTETT VOLNA, HOGY MIRE KÍVÁNCSI, ADTAM VOLNA VÁLASZT”

– arcátlankodott Orbán.

cikkfeltöltő: 
GB

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.