BKK: az érettségi után is teljes kapacitással működik a fővárosi tömegközlekedés

 BKV-figyelő)

(fotó: BKV-figyelő)

A teljes kapacitást biztosító normál menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok a fővárosban az érettségi időszakot követően, május 22-től is. A főváros és a közlekedési társaság ugyanis úgy számol, hogy a kijárási korlátozás feloldásával növekedni fog az utazók száma.

Május 18-tól, hétfőtől a kormány feloldotta a kijárási korlátozást Budapesten. A döntés következtében növekedni fog a közösségi közlekedést használó utasok száma, hiszen a fővárosi cégeknél lassan visszavonhatják a home office munkavégzés lehetőségét, kinyit számos üzlet, vendéglátóhely, és az időjárás is többeket csalogat ki a szabadba. Mindezeket figyelembe véve az érettségi időszak leteltével a BKK továbbra is fenntartja a legsűrűbb járatkövetést lehetővé tevő, tanítási időszakban érvényes menetrendet.

A kijárási korlátozás feloldásával a biztonságos utazás szabályai nem változtak: továbbra is csak maszkban, vagy kendővel, illetve sállal az orrot és a szájat eltakarva lehet felszállni a közösségi közlekedési járatokra. A maszkviselés a megállóhelyeken is kötelező. Egyelőre még nem változik a fővárosi autóbuszok, trolibuszok felszállási rendje sem: a járművezetők védelme érdekében ezeken a járműveken továbbra sem nyitják az első ajtót, csak a második, harmadik (csuklós buszok esetében a negyedik) ajtónál lehet felszállni, emellett a kordonozás is megmarad. A járműveket továbbra is sűrűn, napi rendszerességgel fertőtlenítik – írta közleményében a BKK.