Beszédparanccsal végezhető átutalásokat akar a Mastercard

https://sg.hu/cikkek/it-tech/131577/beszedparanccsal-vegezheto-atutalaso...

 

A Mastercard asszisztenseket integrálna rendszerébe, a pénzügyi cég választása az Amazon és a Google megoldására esett. A CNBC arról számolt be, hogy a Mastercard integrálni szeretné a fizetési rendszerébe az Amazon és a Google digitális asszisztensét azért, hogy lehetővé tegye a beszédparancsokkal végrehajtott átutalásokat. Ann Cairns, a Mastercard alelnöke meg van győződve arról, hogy az olyan digitális segítők, mint az Amazon Alexa segítségével végrehajtott fizetések a jövőben nagyon nagy dolgok lehetnek. A menedzser megerősítette a CNBC-nek, hogy megpróbálják ötvözni a digitális asszisztenseket és a Masterpass rendszert.

Cairns kiemelte, hogy minden új technológiát megvizsgálnak abból a szempontból, hogy vajon kompatibilis-e a Mastercard hálózatával. A Masterpass már most is használható a Google Play Store rendszerében található alkalmazások megvásárlására. A digitális asszisztensek integrálása logikus kiépítése lenne a Mastercard és az Amazon, illetve a Google között már meglévő együttműködésnek. A Masterpass egyébként a Mastercard válasza volt más társaságok hasonló termékeire, például az Apple Pay szolgáltatásra.

Az egyelőre még kérdéses, hogy a kooperáció csak az Amazon és a Google digitális asszisztenseinek esetében valósulna-e meg, vagy más megoldások integrálására is kiterjedne.

Advertisement

 

cikkfeltöltő: 
GB