Az MSZP elnöke önkéntesnek áll

Idős, egyedülálló embereknek segít majd bevásárolni Pécsen.

https://nepszava.hu/3072149_az-mszp-elnoke-onkentesnek-all

Önkéntesnek áll Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. Jövő héttől a pécsi önkormányzat által indított PAPI – Program A Pécsi Idősekért programban vesz részt. Erről kedden beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában a politikus, amikor arról volt szó, hogy milyen lehetőségei lesznek az ellenzéknek a felhatalmazási törvény elfogadása után.

A pécsi program célja, hogy az idős, egyedülálló embereknek ne kelljen elmenniük bevásárolni vagy a gyógyszertárba. Aki igényli, annak hetente kétszer megveszik és kiszállítják a szükséges dolgokat az önkéntesek.

 

Az utóbbi napokban a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Ríg Lajos is jelezte, hogy önkéntesnek áll. Ők az egészségügyben vállalnak önkéntes munkát. Az EP-képviselő Cseh Katalin eredeti végzettsége orvos, Rig Lajosnak pedig aneszteziológus szakasszisztensi és mentőápolói képesítése van. Tóth Bertalan a műsorban megismételte, hogy az ellenzék támogatta volna a felhatalmazási törvényjavaslatot, ha abba beépítenek egy 90 napos időkorlátot, és nem határozatlan időre szóló felhatalmazást adna a kormánynak. Ennek előzménye, hogy a március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet csak 15 napig érvényes, ezért most a parlamentnek újabb felhatalmazást kellene adnia. Az Orbán-kormány azonban nem engedett abból, hogy határozatlan időre kapjon felhatalmazást. Így az ellenzék nemmel szavazott rá, ezzel nem volt meg a négyötödös parlamenti többség a kivételes eljáráshoz. Kormánypárti politikusok már jelezték, hogy ez sem lesz akadály, az ellenzék nélkül is el tudják fogadni a törvényt.  Ha ez megtörténik, a parlament nem ülésezik, és a járványügyi előírások miatt az ellenzékiek az utcán gyülekezve sem tudják megfogalmazni követeléseiket. Tóth Bertalan azt mondta: ha nem teremtik meg az elektronikus szavazás feltételeit – mint ahogy a román parlamentben megtették –, és Kövér László nem hívja össze az országgyűlést, akkor a képviselők minden eszköze elvész, hogy a parlamentben kifejtsék véleményüket, megtegyék javaslataikat. 

cikkfeltöltő: 
GB