Az Európai Baloldal nemzetközi tapasztalatcserét szervez Budapesten a “túlturistásodás” (overtourism) miatt

Az Európai Baloldal nemzetközi tapasztalatcserét szervez Budapesten a “túlturistásodás” (overtourism) miatt

Vajnai Attila, az Európai Baloldal elnöke nemzetközi tapasztalatcserét lehetővé tevő munka konferenciát szervez Budapesten a belvárost ellepő turista áradat problémáinak megoldására.

Az Európai Baloldal vezetője személyesen tett javaslatot az erzsébetvárosi ellenzéki polgármester-jelölteknek a konferencia közös megszervezésére.

Niedermüller Péter, az ötpárti ellenzéki összefogás jelöltje örömmel vette a kezdeményezést, és személyes kapcsolatai révén az Európai Parlamentből is javasolta az üggyel foglalkozó politikusok meghívását.

Hunvald György is pozitívan reagált hangsúlyozva, hogy a lokálpatrióták programjában kiemelt szerepe van a kérdés átfogó és szigorú szabályokat tartalmazó kezelésének.

Moldován László korábbi LMP-s politikus is támogatja a közös megoldások keresését a zöldpolitika szempontjainak érvényesítésével.

Vajnai Attila kezdeményezte többek között a turisták által hátrahagyott szemét eltakarítására fordított közpénzek megspórolását úgy, hogy a takarítást a haszonélvező cégek és kocsmák fizessék, ne a lakók.  Ez a “szennyező fizet” elvének érvényesítését jelenti.

Erzsébetvárosban például jelenleg 500 milliónál is többet költenek évente az utcák takarítására a közös kasszából. A megspórolt pénzből szociális kiadásokra, környezetvédelemre és a lakhatási válság enyhítésére lehetne költeni az Európai Baloldal szerint.

A nemzetközi konferenciát a tervek szerint Erzsébetvárosban szervezik, ahova civil és szakmai szervezetek is meghívást kapnak majd, és külön szekcióülésen lesz szó a rövid távú lakáskiadás (Airbnb) problémáiról.

Európai Baloldal

Sajtóiroda

http://amiidonk.hu

További információ:

Vajnai Attila

elnök

30/224-2955

avajnai63@gmail.com

cikkfeltöltő: 
GB