Az ellenőrök visszatérnek

Visszatérnek a tömegközlekedésbe az ellenőrök.

A BKK jegyellenőrei a kijárási korlátozások alatt is dolgoztak, csak éppen a megváltozott feltételek miatt módosított beosztással. Igyekeztek oda csoportosítani őket, ahol a visszajelzések szerint a legtöbb volt a "bliccelés". 

Ennek dacára az elmúlt hetekben többször fordultak panasszal a Budapesti Közlekedési Központhoz, miszerint még mindig vannak, akik utazásuk során nem tartják be az alapvető egészségügyi előírásokat (pl.: a maszkviselést) és az ideiglenes szabályokat.

És hát sokak számára csábító, hogy nincs első ajtós felszállás, és a metróbejáratoknál sem állt jegyvizsgáló. (Utóbbiak a napokban már visszatértek.)

A BKK közleménye szerint ezentúl több jegyellenőrzésre számíthattok - és az ellenőrök a koronavírus miatti utazási feltételek betartását is figyelni fogják.

Legyetek szívesek, hordjatok maszkot (az orrotokon is, ne csak a szátok előtt, ki lehet bírni.) Ahol csak lehet, tartsátok be a másfél méteres távolságot.

Legyen jegyetek, bérletetek. Az elektronikus jegyvásárlás egész jól működik (bár vonaljegy és ilyen apróságok még nem kaphatók, de bérletet venni és használni a mobiltelefonos applikációban kényelmes).

És legyetek türelmesek az ellenőrökkel. Ők egész nap maszkban nyomják.