Az építész könyvespolca. Vendég: Archikon Építészstúdió // Csatlakozz a Budapest100 Önkéntes Csapatához// Regionalizmusok: lapbemutató és panelbeszélgetés

  

Az építész könyvespolca. Vendég: Archikon Építészstúdió

Beszélgetés az Archikon Építészstúdió munkatársaival, Dobos Bencével, T. Major Krisztinával, Nagy Csabával, Pásztor Ádámmal kedvenc könyveikről és a KÉK könyvtárának adományozott személyes válogatásról

Elképzelted már, milyen izgalmas lenne kedvenc hazai építészirodád könyvespolcát böngészni? Hát még, ha az építész maga ajánlaná közülük a számára legfontosabb könyveket? Gyere el a KÉK-be, és hallgasd meg magától az építésztől, melyek a kedvenc könyvei!

A KÉK 2016-ban indult könyvtára folyamatosan bővülő kollekciót mutat be az építészet iránt érdeklődőknek. Polcainkon a legizgalmasabb kiadványok, ritka magazinok, építészeti diskurzusok fontos művei találhatók meg. A gyűjtemény fontos eleme a személyesség. A KÉK által felkért építészeket invitálunk közös gyűjtésre, hogy öt-tíz kiadványból álló, személyes inspirációt jelentő válogatással bővítsék a könyvtárat. A most induló beszélgetés-sorozatunk keretében az adományozó irodák válogatásait mutatjuk be.

 

Időpont: 2018. január 17. 19:00 - 21:00

Helyszín: KÉK (1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.)

 

 BUDAPEST100
 
Csatlakozz a Budapest100 önkéntes csapatáshoz
 

Jelenkezési határidő: 2018. január 15.
 

A Kortárs Építészeti Központ – KÉK szervezésében 2018. május 5-6.-án nyolcadik alkalommal rendezzük meg a Budapest100-at. A témánk Budapest terei, szomszédságok és lakóközösségek. Ismét várjuk az önkénteseinket!
Mint tudjátok, a Budapest100 egy rendhagyó, az egész várost megmozgató esemény, igazi civil ünnep, kialakult hagyományokkal és komoly rajongó táborral.
2018-ban a téma: Budapest terei és a téren található épületek, valamint természetesen az ott élő lakóközösségek. Az épületek idén is életkortól függetlenül csatlakozhatnak, a közösségek bevonását nagyon fontosnak tarjuk, és új szempont a szomszédságok hangsúlyozása, hiszen a téren könnyű összeismerkedni egy padon ücsörögve.

Több feladatkörre keresünk olyan önkénteseket, akikre számítunk az alakuló találkozóktól egészen a rendezvény megvalósításáig.

Ha felkeltettük az érdeklődésed és szeretnéd munkáddal a Budapest100 szervezését segíteni, jelentkezz az itt található kérdőívkitöltésével 2018. január 15-ig.

 

 BESZÉLGETÉS 
 
Regionalizmusok: lapbemutató és panelbeszélgetés
 

2018. január 12. 18:00-21:00 KÉK 
 

Az Autoportret építészeti kulturális folyóirat legutóbbi tematikus száma a modernizmus-regionalizmus-posztmodernizmus kérdéseivel foglalkozik, kiemelve a Közép-európai régió örökségét és gyakorlatait. Az új lapszám megjelenése alkalmából szervezett kerekasztal beszélgetés a posztmodern és a regionalizmus Magyarországon kibontakozóban levő újraértékelését tekinti át. 

 

Részvevők:

Kovács Csaba, a MOME Építészeti Intézet igazgatója
Wesselényi-Garay Andor, építész, teoretikus
Weiszkopf András, építész
Smiló Dávid, építész, Paradigma Ariadné 
 

A beszélgetést Szemerey Samu moderálja.

cikkfeltöltő: 
GB