21. századi agóra Angyalföldön: átadták a díjnyertes Klapka Központot

Klapka-ház átadó (forrás: budapest13.hu)

Korábbi cikkek a témában:

Épül a Klapka Szolgáltatóház, nézz szét az épületben!

A Klapka utca 17-19. szám alatt teljes egészében önkormányzati forrásból szolgáltatóház épült 33 bérlakással. A bruttó 4,236 milliárd forintból felépült Klapka Szolgáltatóházat június végén adták át. Tervezője a KÖZTI Zrt., kivitelezője a LATEREX Építő. Az épület terve Média Építészeti Díjat nyert. 

A komplexum leglátványosabb megoldása a zöld domb – alá süllyesztették az üzleteket –, amely a „dombház” nevet kapta. A Klapka Központ a legkorszerűbb építészeti elképzelések mellett a környezettudatos gondolkodást is tükrözi. A komplexum kereskedelmi, szolgáltató funkciókkal, orvosi rendelőkkel, lakásokkal, kortárs közösségi térrel, hatalmas zöldfelülettel rendelkezik.

Az épület déli részén játszó- és pihenőterületet alakítottak ki. Ennek a „zöld dombnak” a belsejében helyezték el az élelmiszer áruházat, valamint kisebb üzleteket. A Központ mellett esztétikus városi teret, a térbe futó korzót is kialakítottak, amely betölti egy új kerületi-városi agora szerepét is – írja az önkormányzat.

A pinceszint összesen 100 parkolóhelyéből 4 akadálymentesített, 2 töltőállomást az elektromos üzemű gépkocsik számára alakítottak ki. Szintén a pinceszinten 36 kerékpártárolót is elhelyeztek. Az épületben két szint a kereskedelmi terület 15 kereskedelmi, szolgáltató, irodai egységgel és két orvosi
rendelővel; a felső 3+1 emeleten összesen 33 önkormányzati – 44 és 90 négyzetméter közötti – magas minőségű bérlakás kapott helyet. Az önkormányzat pályázatot írt ki a lakásokra. Az épület önkormányzati üzemeltetésű.

A XIII. kerületi önkormányzat 2002-ben indította bérlakás-programját. Azóta eddig 599 lakást épített. A lépcsőzetes lakáshoz jutás elvét alkalmazva az
önkormányzat mintegy 1000 családnak tette lehetővé idáig, hogy jobb életkörülmények között lakhassanak.

Választás

Már az első nap többen letöltötték és beadták az ellenzéki előválasztáshoz szükséges regisztrációhoz kitöltendő nyilatkozatokat.
2021.július 27.
Július 26-ától lehet hivatalosan bejelentkezni jelöltnek az ellenzéki előválasztáson, Jakab Péter, a Jobbik elnöke ezt már meg is tette – írja a politikus Facebook-oldalán.
2021.július 26.
A DK miniszterelnök-jelöltje árnyékkormányt alakít, ha megnyeri az előválasztást.
2021.július 23.
Megküldjük az előválasztás forgatókönyvét és kérjük jelezzen vissza ha a forgatókönyv szerinti ajánló aláírásgyüjtésben segitségünkre tud lenni az alábbi e-mail (bp11@dkp.hu) szíveskedjen jelezni.
2021.július 14.
Mindenkit új feladatok elé állított a pandémia, és nem mindenki volt erre felkészülve – mondta az adatvédelmi problémákról Péterfalvi Attila az InfoRádió Aréna című műsorában. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke elmondta a véleményét a pedofilellenes törvényről, a civilszervezetek adományozásáról és arról is, miért nem vizsgálta még a hatóság az internetes sütiket.
2021.július 9.
Kovács Gergő szerint a jelenlegi színvonalat ők is tudnák hozni, ráadásul még viccesebbek is lennének.
2021.július 8.
Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:
2021.július 2.
Karácsony Gergely interjút adott a német Bildnek, és azt mondta, „Orbán Magyarországa Kína és Oroszország kapuja az EU-ba”
2021.június 30.
Nem kérnek a magyar adófizetőknek több százmilliárd forintos terhet jelentő kínai hitelből, és a Fudan Egyetem mellett a Budapest–Belgrád vasútvonal beruházását is leállítják, tájékoztatták közös levélben az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét.
2021.június 23.