2019, november 1 - 13:57 Sajtószemle

A képhamisító bajai lap főszerkesztője megkérdezte az új polgármestert, hová kell ezentúl küldenie a cikkeket

Ahogyan arról beszámoltunk szeptember végén, az akkor fideszes vezetésű bajai önkormányzat lapja, a Bácskai Napló szétfotosoppolta és eltorzította az ellenzéki jelöltek fényképét a kampány alatti egyik számban. Baja város önkormányzati lapja úgy mutatta be a nem fideszes jelölteket, hogy kancsal szemet, ferde orrot, sötétebb arcot, hosszú nyakat fotosoppoltak a képekre.

A bajai választást végül a Fidesz elveszítette, a polgármester és a képviselők többsége is a Sikeres Bajáért Egyesület összellenzéki jelöltje lett. A polgármester a momentumos Nyirati Klára lett. A Bácskai Napló pedig egy cikkel jelentkezett, amiben elnézést kértek az olvasóktól a szétfotosoppolt képek miatt, de ragaszkodtak hozzá, hogy így kapták a képeket. Illetve az objektív újságírásról, és a sajtószabadságról írtak, mondván, bizakodóak az új városvezetéssel kapcsolatban.

Fekete-Győr András a HVG-nek adott interjújában világított rá a fenti cikk előzményére, és adott hozzá érdekes, és sokatmondó részletet. Fekete-Győr a momentumos önkormányzatok kapcsán azt mondta, átvilágítás és rendrakás lesz, hogy kiket tartanak meg és küldenek el, azt a polgármesterek majd eldöntik, "hiszen azt is meg kell mutatnunk, hogy minket nem a bosszú motivál". Majd hozzátette: 

Baján például a Fideszt brutálisan kiszolgáló lap főszerkesztőjét magához hívatta a polgármesterünk, és elmondta; vagy bocsánatot kér az olvasóktól, hogy hazudtak, vagy mennie kell. Ő az előzőt választotta, aztán megkérdezte, hogy ezután milyen e-mail-címre kell majd elküldenie a cikkeket, mire Nyirati Klára elmondta, hogy nem lesz cenzúra többé, az lesz a dolga, hogy újságot írjon.

https://index.hu/belfold/2019/10/31/kephamisito_bajai_lap_foszerkeszto_uj_polgarmester_cikkek/

Orbán Viktor: A levelet már megkaptam

Megkérdeztük Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy megkapta-e már Karácsony Gergely levelét, és találkozik-e vele a Karmelitában.

A levelet már megkaptam - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök, akit a Nemzeti Vértanúk emlékműve újraavatásáról távozóban kérdeztünk meg ma délben.

Arra, hogy találkozik-e a főpolgármesterrel a Karmelitában és mikor, a miniszterelnök azt válaszolta: várja a fővárosi közgyűlés első ülését. 

A közgyűlés alakuló ülésére jövő kedden kerül sor az MTI tájékoztatása szerint, melyen a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács felállításának előkészítéséről és a Római-part területére vonatkozó változtatási tilalomról is dönthetnek Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára, valamint öt főpolgármester-helyettest is megválasztanak majd.

 

Az újonnan megválasztott ellenzéki főpolgármester első munkanapján kért levélben személyes találkozót Orbán Viktortól. Karácsony Gergely azt kéri majd a miniszterelnöktől, hogy „állítsa le a fővárosi látványberuházásokat, ellenben nyújtson több pénzt a kormány a közösségi közlekedés finanszírozására" - erről két héttel ezelőtt az ATV Heti Naplóban nyilatkozott.

http://www.atv.hu/belfold/20191031-orban-viktor-a-levelet-mar-megkaptam/

Gulyás Gergely: November 15-ig döntsön a Fővárosi Közgyűlés a budapesti nagyberuházások sorsáról!

Gulyás Gergely elmondta: elvégezték a választások elemzését, ám nem mindegy, hogy az eredményt önmagában vagy valamely korábbi évhez viszonyítva szemléljük. A 2006-os eredmények után mindenki óriási győzelemről beszélt, ugyanakkor látni kell, hogy idén a 2006-os évihez közel hasonló eredmény született, mégis más a megítélés, hiszen 2010-hez, vagy '14-hez viszonyítva már egészen más a helyzet.

Budapest

A Fidesz a fővárosban és több nagyvárosban fájdalmas vereséget szenvedett, ugyanakkor összességében újra közel kétharmaduk lenne a parlamentben. A fővárosról a kormánypárt nem kíván lemondani – hangsúlyozza a miniszter. Budapest és a kormány viszonya kapcsán elmondta, hogy mindazokat a feltételeket, melyeket Tarlós Istvánnak biztosítottak, szeretnék Karácsony Gergelynek is biztosítani a továbbiakban. A kérdés inkább az, hogy az új vezetés miként áll a leendő és már megkezdett projektekhez és beruházásokhoz. A kormány arra kéri az új vezetőket, hogy november 15-ig jelezzék szándékaikat. Ha a válasz nemleges lesz, a kormány újragondolja a felszabaduló pénzek sorsát.

Gulyás személyes véleménye szerint az, hogy Karácsony Gergely díszpolgárnak javasolta Demszky Gábort és Tarlós Istvánt is, sértés Tarlósra nézve. „Másfelől egy olyan meghamisítása a múltnak, amelyre Budapestnek nincs szüksége” – véli.

https://mandiner.hu/cikk/20191031_gulyas_gergely_november_15_ig_dontson_a_fovarosi_kozgyules_a_budapesti_nagyberuhazasok_sorsarol

Orbán a Fidesz és a KDNP bajtársias szövetségéről: túl a barátságon

A miniszterelnök születésnapja alkalmából köszöntötte a fantasztikus sikereket felmutató kisebbik kormánypártot.

A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szövetsége egy bajtársias szövetség - jelentette ki az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a KDNP honlapjára feltöltött videóban. (Egy több mint fél órás videó szól a KDNP 75 évéről, ebben beszél Orbán.) A kormányfő hozzátette: ez a szövetség túl a barátságon megold egy nagyon nehéz problémát, a modern politika egyik nehéz problémáját, amit úgy neveznek, az igazság és a többség problémája. "A politikában ahhoz, hogy cselekedni tudjunk és jót tehessünk, többségre van szükség" - emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve: a többséget úgy kell megszerezni, hogy közben nem feledkeznek meg az igazságról sem. Azt mondta: az igazság többség nélkül "béna", nem tud hatni a politikában. A többség ugyanis igazság nélkül értelmetlenné válik, mert elveszíti morális alapjait és az igazi tágas, szellemi horizontot. Ezt oldja meg a Fidesz és a KDNP együttműködése azzal, hogy pártszövetséget alkotva indulnak minden egyes választáson - fejtette ki.

https://nepszava.hu/3055601_orban-a-fidesz-es-a-kdnp-bajtarsias-szovetsegerol-tul-a-baratsagon

A Budai Várba költözik a kínai egyetem

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Karmelita kolostorban fogadta a magyarországi campust létrehozó kínai Fudan Egyetem delegációját - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Hszü Ning-seng, a sanghaji központú Fudan Egyetem rektora a megbeszélésen tájékoztatta a magyar kormányfőt az intézmény működéséről és terveiről. Az egyetem négy campusán jelenleg 11 kar működik, 35 tanszékkel és 17 kapcsolt kórházzal.
2017-ben a Magyar Nemzeti Bank és a Fudan Egyetem együttműködési megállapodást kötött, melynek egyik célja, hogy a Fudan Egyetem campust létesítsen Magyarországon is. Ennek helyszíne az egykori budavári városháza Úri utcában található, felújított épülete, mely Bölcs Vár néven több tudásközpontnak is helyet ad.

https://m.magyarnarancs.hu/lokal/a-budai-varba-koltozik-a-kinai-egyetem-124213

Déri Tibor: Itt nem lesz sunyítás és lapítás

Már látszik, hogy vannak problémák, ezért felkértek egy független céget, hogy alaposan vizsgáljon át mindent – erről beszélt lapunknak adott interjújában Újpest frissen megválasztott ellenzéki polgármestere, miután elkezdték átnézni az eddigi önkormányzati szerződéseket. Déri Tibor – aki momentumosként az ellenzéki pártok támogatásával győzte le a fideszes Wintermantel Zsoltot – megosztotta azt is, hogy álláshirdetéseket kellett kiírniuk, hiszen a hivatal nagyjából 40 dolgozója mondott fel.

https://magyarhang.org/belfold/2019/10/31/deri-tibor-itt-nem-lesz-sunyitas-es-lapitas/

Nemcsak megnyerte a kőbányai momentumos képviselő az újraszámlálást, de még 8 szavazatot is találtak neki

A végső, újraszámolt eredmény szerint is a Momentum jelöltje nyerte meg sokáig vitatott önkormányzati választókerületét a 10. kerületben. Huszti András a Facebookon jelentette be, hogy a Fővárosi Választási Bizottság korábbi, ugyancsak neki kedvező határozatát a Fővárosi Ítélőtábla ma ugyancsak fenntartotta.

Az újraszámolásból egyébként Huszti még jobban is jött ki, mint előtte. Az újraszámolás után megállapított, Ítélőtábla által is hitelesített eredmény szerint ugyanis 987 szavazat helyett immár 995 szavazatot adtak le rá rá érvényesen. Ezzel még 8 szavazatot is szerzett a képviselő az ellenfele által indított eljárás következményeként.

https://merce.hu/2019/10/31/nemcsak-megnyerte-a-kobanyai-momentumos-kepviselo-az-ujraszamlalast-de-meg-15-szavazatot-is-talaltak-neki/

Végleg elállt a kormány a közigazgatási bíróságok tervétől

A kormány úgy döntött, hogy nem vezeti be a szervezetileg elkülönülő közigazgatási bírósági rendszert, ám egy most készülő törvénytervezet gyorsabbá és kiszámíthatóbbá teszi a közigazgatási bíráskodást, mondta az igazságügyi miniszter csütörtökön az MTI-nek.

Varga Judit közölte, a kormány még tavasszal döntött úgy, hogy határozatlan időre elnapolja a szervezetileg elkülönülő közigazgatási bírósági rendszer felállítását.

Komoly szakmai vitát követően a kormány úgy látja, hogy a bíróságot meg kell óvni a felesleges vitáktól, ezért megtartaná az egységes bírósági rendszert, nem lesz önálló közigazgatási bírósági szervezet.

https://index.hu/belfold/2019/10/31/varga_judit_bejelentes/

Baranyi: Ferencváros legértékesebb ingatlanjait eladták bagóért

Korábban többször fogtak kezet Bácskai Jánossal, ez a polgármesteri átadás-átvétel idején mégis elmaradt. A polgármester meglepődött Bácskai "sértettség vezette" viselkedésén, akivel úgy érzi, "permanens háborúban állnak".

Arra a kérdésre, hogy felmerülhet-e Bácskai büntetőjogi felelőssége, azt mondta, hogy nem tudja, de politikai felelőssége mindenképpen van. Baranyi szerint a választással a politikai felelősségre vonás megtörtént. Baranyi büntetőfeljelentéseket fog tenni ügyekben, de itt nem a polgármester lesz a gyanúsított.

 

https://index.hu/belfold/2019/10/31/baranyi_krisztina_index_interju/

Borkai átvette a megbízólevelét

Borkai Zsolt a Kisalfold.hu tudósítása szerint annyit mondott: „szeretnék köszönetet mondani minden győrinek. Az elmúlt egy hónap sem a győriek, sem jómagam számára nem volt egy egyszerű időszak. Szeretném megköszönni – nagy tisztelettel – a győrieknek, mert kitartottak mellettem, s értékelték az elmúlt 13 év munkáját, ami együtt, közösen valósítottunk meg. Azt tudom ígérni a győrieknek, hogy az elkövetkezendő időszakban is az elmúlt időszakhoz hasonló intenzitással igyekszem közreműködni és fejleszteni a várost a képviselő-testülettel. Találkozunk az alakuló értekezleten, mely időpontjáról jövő héten adok számot” – közölte, majd távozott: kérdezni nem lehetett tőle.

https://index.hu/belfold/2019/10/31/borkai_atvette_a_megbizolevelet/

Mi áll a Dunaferr Putyin látogatására időzített bejelentésének hátterében?

Éppen Putyin látogatásának napjára időzítette csoportos létszámelépítésének bejelentését a Dunaferr. Az időzítés aligha véletlen.

A Dunaferr bejelentése tehát bizonyos szempontból várható volt. Ugyanakkor mégis meglepő, hogy éppen Vlagyimir Putyin orosz elnök látogatásának napján tették ezt meg.  A cégnek ugyanis az utolsó hírek szerint az orosz fejlesztési bank, a Vnyesekonombank (VEB) a tulajdonosa. A cég részvényeinek 98,2 százalékát birtokló ciprusi cégben - Steelhold Ltd - 2010-ben történt az utolsó ismertté vált tulajdonosváltás, akkor orosz kézbe került a többségi tulajdon. Az üzletről személyesen Vlagyimir Putyin miniszterelnök tárgyalt a konszern három korábbi ukrán többségi tulajdonosával.

Az időzítés másrészről azért is beszédes, mivel Dunaújvárosban az önkormányzati választások központi kampánytémája volt a vasmű helyzete. De a cégvezetés akkor csupán egy tisztázó közleményt adott ki, amelyben szó sem volt a tervezett leépítésről. Nagy kérdés, hogy az előző elbocsátási tervekre rögtön ugró Orbán-kormány ezúttal mit lép. 

https://mfor.hu/cikkek/makro/mi-all-a-dunaferr-putyin-latogatasra-idozitett-bejelentesenek-hattereben.html

Putyin elküldte Orbánt Kijevbe, hogy Ukrajna felosztásáról tárgyaljon

A paksi bővítés végtelenségig halasztása, a németek zsarolása az uniós szankciók elleni vétóval és Ukrajna feldarabolása - ezekről tárgyalt az orosz cár a kipcsak kánnal, nemcsak a hatalmát demonstrálni járt a Karmelita kolostorban.

Az a diplomáciai tárgyalások utáni sajtótájékoztatók művészete, hogy úgy kell olyan statementeket tenni a nyilvánosságnak, amiből nem derül ki semmi, hogy közben nem hazudtolják meg magukat a tárgyalópartner előtt, és nem rúgják fel máris a megállapodást.

Néha ez sikerül, néha nem. Ha nem jön létre megállapodás, akkor könnyű tagadni, sőt, akkor le kell tagadni, hogy egyáltalán volt kísérlet erre.

Az biztosan nem igaz - és soha nem is volt igaz -, hogy Putyin csak azért tartana rendszeres időközönként nagyszabású flottafelvonulást Budapesten, hogy mutassa: megteheti.

Ha így volna, akkor nem rendelné Orbánt magához szintén rendszeresen; továbbá elég lett volna csak egyszer-kétszer Magyarországra jönnie, abból úgyis mindenki értené, hogy jöhet, amikor akar.

https://b1.blog.hu/2019/10/31/putyin_elkuldte_orbant_kijevbe_hogy_ukrajna_felosztasarol_targyaljon

„A szegénység legfőbb jellemzője, hogy megsemmisíti a jövőt” – A nyomor pszichológiája

A szűkölködés nem csak gazdasági-társadalmi helyzet, hanem mentális állapot is. A szegénység elleni küzdelem világnapjára készült cikkünkben azokat a testi-lelki és kapcsolati folyamatokat térképezzük fel, amelyeket a tartós nélkülözés idéz elő. A „bűnbak-áldozat”, „adakozó-rászoruló” és más ellentétpárok által kínált egyszerűsítő szemlélet helyett, azt reméljük, „a szegények” és „a mi szegényeink” közti különbségre irányíthatjuk a figyelmet. Arra a különbségre, amin életek múlnak – nem csak a nincsteleneké, hanem a jólétben élőké is.

https://pszichoforyou.hu/a-nyomor-pszichologiaja/

Kövér: A Lenin-fiúk utódai ma is itt állnak velünk szemben

A Lenin-fiúk utódai ma is itt állnak velünk szemben, és egyelőre csak a virtuális világban, de ott folytatják, ahol 100 éve a Szamuelyk és a Csernik abbahagyták” - hangoztatta Kövér László a Nemzeti Vértanúk emlékművének az újraavatásán, melyen Tisza Istvánt, Kossuthot, és Pál apostoltól idézett, elrettentő példaként, pedig a Tanácsköztársaság oktatási biztosát, Lukács Györgyöt.

“Ennek így kellett történnie” – idézte az 1918. október 31-én meggyilkolt Tisza István miniszterelnök szavait Kövér László a Nemzeti Vértanúk emlékművének az újraavatásán.

 

http://www.atv.hu/belfold/20191031-kover-a-lenin-fiuk-utodai-ma-is-itt-allnak-velunk-szemben

 

 Tízmillió külügyminiszter

Sitkei Levente MAGYAR NEMZET

A diplomácia művészetét időnként legalább annyian érzik magukénak, mint a futballkapitányságot, azaz háttér-információk nélkül, a helyzet ismeretének teljes hiányában tudják, miként kellene intézni Magyarország külügyeit. Ismét kibukik a kicsi Kádár János, azt mondva, kicsik vagyunk és jelentéktelenek, minek rángatni az oroszlán bajszát, menjünk inkább arra, amerre a többiek, a nagy tömegben eloszlik a felelősség.

Ez a fajta gondolkodásmód, amely szinte általános Magyarországon, eredményezi azt, hogy mindent elhisz az utca népe, amit a nagy versenyfutás során a riválisok ránk mondanak. Vlagyimir Putyin egy hatalmas ország gyakorlatilag egyszemélyes vezetője, Oroszországnak pedig fontos ügyei vannak nálunk, elég csak a paksi beruházásra gondolni.

Az orosz elnököt rendkívül egyszerű démonizálni, szokás is, főleg ellenzékből, tiltakozva az ellen, hogy eljött Magyarországra. Pedig itt energiaárakról, hosszú távú stabilitásról, geopolitikai játszmákról, ottani és itteni befektetésekről van szó.

https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/tizmillio-kulugyminiszter-7448978/

A Liget-projektet is törvény védi

Bencze Izabella MAGYAR NEMZET

Csupán az nem látja, aki nem akarja, hogy Budapest mennyit fejlődött az elmúlt kilenc esztendőben. 2012-ben az Euro­monitor International felmérése szerint Európa 7. leglátogatottabb városa volt, nyilván fekvése, hangulata, építészeti és kulturális emlékei miatt. Idén a 7. helyből első lett: elnyerte az Európa legjobb úti célja díjat. Az eredményben az elmúlt kilenc év budapesti fejlesztései, a város biztonsága és Tarlós István érdemei letagadhatatlanok. A felmérést végző szervezet kiemelte, hogy egyetlen korábbi győztes sem kapott ekkora nemzetközi támogatást.

Nem tudom, ki hogy van vele, de egy olyan várost, amelyben tombol a diktatúra, az ember nem választ kedvenc turistacélpontjának. A digitális világ lassan legyőzi az embert emberré tevő tulajdonságot: a beszéd hangján, arccal vállalt kommunikációt.

https://magyarnemzet.hu/velemeny/a-liget-projektet-is-torveny-vedi-7406990/

Az állam megvette a Telenor 25 százalékát

Ő a világ 88-ik leggazdagabb embere, akinek a vagyonát 15 milliárd dollárra becsülik, de PPF nevű holdingcége összesen 38 milliárd dollárt kezel. A norvég cég nemcsak a magyar érdekeltségét, de egy kelet-európai portfóliót értékesített.

https://index.hu/gazdasag/2019/10/31/az_allam_megvette_a_telenor_25_szazalekat/

Gyurcsány Ferenc nemrég még Putyin hátát simogatta, most meg már szidja

ORIGO.HU MAGYAR NEMZET

Gyurcsány Ferenc ritkán látott módon változtatta meg véleményét Vlagyimir Putyinról: miniszterelnökként még a hátát simogatta, és vacsorára hívta meg az Apró-villába, az utóbbi években viszont rendre negatívan beszélt róla. Tíz évvel ezelőtt még azzal dicsekedett, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok alatt partneri kapcsolat alakult ki Oroszországgal, aminek szükségességét azzal indokolta meg, hogy gazdasági befolyásánál fogva a keleti állam megkerülhetetlen – írja az Origo.

https://magyarnemzet.hu/belfold/gyurcsany-ferenc-nemreg-meg-putyin-hatat-simogatta-most-meg-mar-szidja-7452785/

Megismétlik a választást Szekszárd két egyéni választókerületében

MTI MAGYAR NEMZET

Megismétlik az önkormányzati képviselő-választást november 10-én Szekszárd két egyéni választókerületében a Pécsí Ítélőtábla csütörtöki, jogerős végzése szerint.

Az ítélőtábla helybenhagyta a Tolna Megyei Területi Választási Bizottság határozatát, a választást november 10-én Szekszárd 2. és a 8. számú választókerületének hét szavazókörében kell megismételni – közölte Tóth Sándor, a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.

A választási bizottság a többi között azzal indokolta a megismételt választásról szóló határozatát, hogy Csötönyi László és Faragó Zsolt, az Éljen Szekszárd (ÉSZ) Egyesület képviselőjelöltjei, valamint Sárközi János József független jelölt többször megjelent a szavazókörökben, amelyeknek a névjegyzékében nem szerepeltek.
Tóth Sándor elmondta, a törvény meghatározza, hogy kik tartózkodhatnak a szavazóhelyiségben – a szavazatszámláló bizottság, a jegyzőkönyvvezető, a médiatartalom-szolgáltató képviselői, nemzetközi megfigyelő, a választópolgár és segítője -, míg másoknak ez tiltott terület.

https://magyarnemzet.hu/belfold/megismetlik-a-valasztast-szekszard-ket-egyeni-valasztokeruleteben-7452749/

Képeket tett közzé Orbán Viktor a Vértanúk Emlékművének újraavatásáról

ORIGO

Csütörtök délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök jelenlétében avatták újra az 1918-1919-es vörösterror áldozatainak emléket állító Nemzeti Vértanúk Emlékművét, a budapesti V. kerületi Vértanúk terén.

A magyarországi vörösterror áldozatainak emléket állító Nemzeti Vértanúk Emlékművének az újraavatásáról tett közzé fényképeket közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, A Nemzet Vértanúinak emlékműve 1918-19 cím alatt.

https://www.origo.hu/itthon/20191031-kepeket-tett-kozze-orban-viktor-a-vernatuk-emlekmuvenek-ujraavatasarol.html

Hivatalos lett: Tarlós István miniszterelnöki megbízottként segíti a kormány munkáját

Orbán Viktor miniszterelnök országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottá nevezte ki  Tarlós Istvánt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

Budapest volt főpolgármestere Magyarország legtapasztaltabb és legsikeresebb önkormányzati szakembere, akinek tudására és javaslataira a miniszterelnök és a kormány is igényt tart – áll a közleményben.

https://24.hu/belfold/2019/10/31/miniszterelnoki-megbizott-tarlos-istvan-orban-viktor/

Baranyi Krisztina máris felbontott egy zsíros szerződést fideszes elődje emberével

A mai napon felbontottam a szerződést azzal a céggel, melynek vezetője a Fidesz által segített álellenzéki Lokálpatrióta Egyesület képviselőjeként indult a választáson

– kezdi friss Facebook-bejegyzését Baranyi Krisztina, Ferencváros új, független polgármestere.

Dr. Tóth Lászlóról van szó, aki úgy indul „függetlenként” a ferencvárosi önkormányzati választáson polgármester-jelöltként, hogy közben Bácskai János tanácsadója volt.

Baranyi posztja így folytatódik:

A Zymhod Kft havi bruttó 381 000 Ft-ért „adott” üzletviteli tanácsokat Bácskai Fideszes polgármesternek. Dr.Tóth Lászlónak a 2015 óta érvényben lévő szerződés szerint egy betűt sem kellett leírnia, a munka teljesítését a volt polgármester maga igazolta.

Nemcsak ez az egyetlen érdekes megállapodás volt, amiről Baranyi említést tesz.

·         Az egyesület elnöke feleségének, Deutsch Kornéliának is találtak élő szerződését az Önkormányzattal. Eszerint feladata a Ferencváros újság cikkeinek átolvasása és ellenőrzése havi 100 ezer forintért 2019 márciusától ez év végéig.

·         Állítólag a lap munkatársai nem tudtak róla, hogy Deutsch Kornélia szintén itt dolgozik.

Baranyi így zárja a bejegyzést:

Lassan érthető lesz, hogy mire megy el 91 millió a kéthetente megjelenő lapnál, úgy, hogy a szerkesztőség nincs túlfizetve. Veres Ferenc a lap főszerkesztője 2 millió forintért maradna a szerződése lejártáig, miközben az aktuális lapszám máris késik, mert szerinte nem volt esemény mostanában, ezért nincs tartalom az új lapszámhoz.

https://24.hu/belfold/2019/10/31/baranyi-krisztina-felbont-szerzodes-bacskai-janos/

Rejtély, mire költi Király Gábor azt a 4,5 milliárd forintot, amit a kormánytól kapott

A szombathelyi ugytudjuk.hu megpróbálta kideríteni, hogy mit tervez a korábbi válogatott kapus, Király Gábor azzal a 4,5 milliárd forinttal, amit a kormánytól kapott.

A Magyar Közlönyben még október elején jelent meg, hogy a Kormány 4 milliárd 505 millió 212 ezer 85 forint költségvetési forrás biztosításáról döntött, hogy megvalósuljon a KIRÁLY Sportlétesítmény fejlesztése II. üteme. Az összeget két részletben kapja meg Király Gábor: ebben az évben 426 milliót, jövőre pedig kicsivel több, mint 4 milliárdot.

A kérdésre, hogy mire fogják költeni Király Gáborék ezt a pénzt, viszont kitérő válasz érkezett:

jelenleg az előkészítő szakasz zajlik, a fejlesztés részleteiről pedig majd akkor számolnak be a nagyközönségnek, ha lesz miről beszámolni.

https://24.hu/belfold/2019/10/31/kiraly-gabor-szombathely-foci-kozpenz-45-milliard/

KARÁCSONY-DIKTATÚRÁTÓL RETTEG A KORMÁNYPÁRTI BULVÁRLAP

A főpolgármester felülvizsgálná a Lokál BKK-val kötött szerződését, a Lokál viszont betiltás miatt írt rettegő cikket.

Az Indexnek korábban adott interjújában beszélt arról Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere, hogy a kormánypárti KESMA ingyenesen – például a metróaluljárókban – terjesztett bulvárlapja, a Lokál egy hazug kiadvány, és utasítani fogja a Budapesti Közlekedési Központot, hogy vizsgálja felül a szerződést, amit a lappal kötöttek.

Ez a Lokál szerint diktatúra és a sajtószabadság elleni támadás,

a Lokál szerkesztősége szerint „a magyar demokrácia történetében példátlan módon betiltás vár arra a lapra, amelyik nem tetszik Budapest új vezetőjének”.

„Karácsony hamar kimutatta a foga fehérjét, hogy nem tűri a másképp gondolkodókat, hogy a cenzúra eszközével lépne fel azok ellen, akik nem az ő szája íze szerint fogalmaznak” – áll a szerkesztőségi álláspontban, aminek címében Karácsony Gergelyt diktátornak nevezik.

https://azonnali.hu/cikk/20191031_karacsony-diktaturatol-retteg-a-kormanyparti-bulvarla

 A Lokál nincs betiltva, vegye meg, aki akarja!

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt – ügyvivője nyílt levelet írt a Lokál “szerkesztőségének”, akik “példátlan sajtószabadság elleni támadásról, diktátorról, betiltásról, cenzúráról hadoválnak.”

Ha eddig önök azt hitték, hogy a kereslet valóságához bármi köze van a kreált terjesztési adataiknak, akkor attól tartok, önöknek nem csupán erkölcsi nehézségekkel, de súlyos mentális problémákkal is meg kell küzdeni a mindennapokban. Ebben az esetben már-már kicsit sajnálni is tudnám önöket. Persze csak mint magánembereket, és véletlenül sem mint újságírókat, hiszen ennek a gyönyörű és nagyon fontos szakterületnek önök soha a közelében sem jártak a lapjuk tartalma alapján.

Egyébként senki sem akarja kiűzni önöket sehonnan,

nincs szükség mártírkodásra, sőt még fel sem kell dobják magukat, mint egy profi focista. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a fővárosi döntéshozatali mechanizmusok erősen megváltoznak az önkormányzati választások eredményének hatására

https://varosikurir.hu/a-lokal-nincs-betiltva-vegye-meg-aki-akarja/szlám Állam megnevezte új vezetőjét

Az Iszlám Állam terrorszervezet csütörtökön megerősítette vezére, Abu Bakr al-Bagdadi halálhírét, és kinevezte utódját Abi Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi személyében – jelentette a terroristák hírügynöksége, az Aamák.

Al-Bagdadit az amerikai hadsereg ölte meg egy szombati akcióban:

https://24.hu/kulfold/2019/10/31/iszlam-allam-al-bagdadi-utod/

Szijjártó: Magyarország nem gyarmat, ne kritizálja senki a jogállamiságot

A magyar kormány elutasít mindenfajta általános bírálatot a jogállamiság helyzetére vonatkozóan, konkrétumok esetén azonban mindig kész választ adni a partnereinek

– jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön Hágában, miután találkozott holland kollégájával, Stef Blokkal.

Rövid sajtóértekezletén a külgazdasági és külügyminiszter leszögezte, hogy Magyarország a kölcsönös tiszteletre alapozza a külpolitikáját, megadja a tiszteletet másoknak, és ezt fordítva is elvárja. Elfogadhatatlannak nevezte a hangnemet, ahogyan néhány holland politikus, köztük a kormányfő beszél Magyarországról, hozzáfűzve, hogy az egyet nem értés még nem ad felhatalmazást a magyar demokrácia állapotának kritizálására.

https://24.hu/kulfold/2019/10/31/szijjarto-peter-jogallam-gyarmat/

Orbán Viktor: Lezsák Sándor a magyar nemzeti kultúra szószólója

Magyar Hírlap

A magyar nemzeti kultúra szószólójának nevezte Lezsák Sándort Orbán Viktor kormányfő, aki a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést adta át csütörtökön a Karmelita kolostorban az Országgyűlés alelnökének, József Attila-díjas költőnek, a Nemzeti Fórum, a Bethlen Gábor Alapítvány és a Mindszenty Társaság elnökének, a Lakitelek Népfőiskola alapítójának. 

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20191031-orban-viktor-kituntette-lezsak-sandort

Egy hét se kellett, hogy szétessen az ellenzéki koalíció a XVI. kerületben

MH/MTI

Október 24-én még arról tájékoztatták a polgármestert, hogy hat fővel megalakul a frakciójuk, de az október 30-i képviselő-testületi ülésen Mizsei László LMP-s képviselő máris kilépett a frakcióból.

Az is látható volt, hogy bár hatpárti koalícióban indultak az önkormányzati választáson, a bizottsági helyeknél az ellenzék nem osztott lapot se a Jobbiknak se a Párbeszédnek, így ennek a két pártnak a jövőben semmilyen képviselete nem lesz az önkormányzatban.
Leszögezhetjük, hogy az eredeti hatpárti koalíció három pártra zsugorodott a választási szövetség felbomlása után. Maradt az MSZP, a DK és a Momentum. Ebből is látszik, hogy itt, a XVI. kerületben, és valószínűleg máshol is az országban, megtévesztették a választókat, és nem valódi, hanem csak látszatösszefogásról volt szó - írta Fidesz XVI. kerületi szervezete sajtóközleményben.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20191031-egy-het-se-kellett-hogy-szetessen-az-ellenzeki-koalicio-a-xvi-keruletben

A klímaválság lovagjai

Nagy Ervin Magyar Hírlap

Szempillantás volt csupán, és a klímaváltozásból klímaválság, a klímavédelemből pedig klímavészhelyzet lett a balliberális közbeszédnek hála, mely fogalmak – valljuk meg – sokkal erősebb, átütőbb és vonzóbb metapolitikai gondolatok, mint az elmúlt évtizedek liberális ügyei, a melegjogok, a gendertéma, a drogliberalizáció vagy a multikulti társadalom létrehozásának ideája volt. (Utóbbi politikai fegyver ráadásul igencsak fordítva sült el.) A klímavészhelyzetre azonban tényleg „vevők” a politikai tudatuk fejlődésének elején álló fiatalok, a nagyon fiatalok; és azok az egyébként társadalmi kérdésekben inaktív polgárok, akik nemhogy életüket, de egyetlen hajszálukat sem adnák egy-egy mai liberális értékért. Jól láthatóan a klímaválság miatt viszont készek aktívvá válni, akár áldozatot hozni. És persze politikai álláspontra helyezkedni, majd szavazni. Az európai balliberális elit ezt ismerte fel, no meg azt, hogy ez a téma képes arra, hogy „becsatornázza” az egyre erősebb globalizáció-ellenességet, illetve „eltakarjon” más, lényeges, az embereket érintő, a balliberálisoknak azonban kellemetlen metapolitikai témákat, aktuálisan a migrációs válságot.

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20191031-a-klimavalsag-lovagjai

TGM: A kép mutatói

Annyi elvárható a tisztességes demokratikus sajtótól, hogy ha besétál az ajtón valami rejtett információ, képes legyen különbséget tenni a hazaárulás, hatalmi visszaélés, törvénysértés között és a törvénytelenül megszerzett, bizalmas, magánjellegű adat között.

A törvénytelenül és erkölcstelenül elkészített Strache-videót nem lett volna szabad fölhasználni, soha nem lett volna szabad nyilvánosságra hozni, bármit gondolunk Strache úr politikájáról. (Én történetesen semmi jót nem gondolok róla, de ettől még Strache úr nem vogelfrei, akivel mindent meg lehet tenni csak amiatt, mert a nézetei sokunk számára elfogadhatatlanok. Épp annyi joga van, mint mindenki másnak, nem több és nem kevesebb.)

Ugyan Borkai Zsolt győri polgármester horvátországi kiruccanását és közismert ottani mulatságát nem az ellenfelei szervezték, de a harmadosztályú orgiáról illegálisan készült videófölvételeket – a sajtó közvetítésével – ellenfelei használták föl. Az internetre föltöltött képeket a komoly sajtónak figyelmen kívül kellett volna hagynia. A videón illetlenül szórakozott ugyan a közönség, ám túl drámai következtetéseket nem vont le belőle: ugyanis azelőtt is körülbelül ilyesmiket képzelhetett a vezetőiről.

De az egész helyhatósági „választási kampányt” a törvénytelen spicliskedés jellemezte. 

https://hvg.hu/itthon/20191031_TGM_A_kep_mutatoi

Elveszítheti a második kvótapert is Magyarország az EU Bíróságán

Közzétette az Európai Bíróság a főtanácsnoki indítványt a Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, a menekültek be nem fogadása miatt indított eljárásban.

Nem teljesítette az uniós jog szerinti kötelezettségét Lengyelország, Magyarország és Csehország azzal, hogy megtagadta a nemzetközi védelmet kérelmezők kötelező áthelyezésére szolgáló átmeneti és időben korlátozott mechanizmusnak való megfelelést – állapította meg indítványában Eleanor Sharpston, az Európai Bíróság főtanácsnoka.

Az Európai Bizottság 2017 júniusában indított jogsértési eljárást a három ország ellen, amiért nem hajtották végre az eredetileg még 120 ezer, később mintegy 98 ezer Görögországban és Olaszországban tartózkodó menedékkérő áthelyezését célzó mechanizmus létrehozásáról szóló döntést. 

https://hvg.hu/itthon/20191031_Elveszitheti_a_masodik_kvotapert_is_Magyarorszag_az_EU_Birosagan

"Neokomcsi halálbarbinak" nevezte Cseh Katalint a kormánypárti média főmunkatársa

Szerdán a NAV razziázott a Momentumnál, pontosabban kutatást, motozást és lefoglalást rendelt el a a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Vizsgálati Osztálya a Momentum Múzeum körúti szákházában.

Az esetről Cseh Katalin is beszámolt a Twitteren. Azt írta, a Fidesz híres arról, hogy az állami hatóságokat politikai fegyverként használja az ellenzék zaklatására, megfélemlítésére.

Ez különösen betalált a Magyar Idők korábbi újságírójánál, a Pesti Srácok főmunkatársánál, és nem volt rest állást foglalni.

Jurák Kata röviden csak így reagált:

"Ne hazudj, te neokomcsi halálbarbi. A törvények, szabályok rátok is vonatkoznak ám..!"

Persze ezért aztán hasonló stílusban kapta a válaszokat kommentekben, amin viszont ő kapta fel a vizet. Legalább is ezt posztolta a Facebook-oldalán:

https://m.magyarnarancs.hu/feketelyuk/neokomcsi-halalbarbinak-nevezte-cseh-katalint-a-magyar-idok-korabbi-ujsagiroja-a-pesti-sracok-fomunkatarsa-124216

Az MTA elnökségi tagjai helyre tették az Orbánhoz közel álló Freund Tamást

Freund ugyan még nem az MTA elnöke, máris sikerül megsértenie számos kutatót az intézményben. Egy napokban kiszivárgott, Orbánhoz írt januári levelében a következőt írta:

„(…) a kormányt folyamatosan kritizáló, gyengén teljesítő társadalomtudományi kutatócsoportok, intézetek munkatársai – akiktől szerettünk volna megszabadulni –, itt fognak maradni a nyakunkon, külföldön a kutyának sem kellenek, ha intézetük megszűnik, egyetemi állásaikon akkor is túl fognak élni, és onnan tovább mételyezik a közéletet és a fiatalságot.”

Később Kertész András, Lamm Vanda és Zsoldos Attila, az MTA bölcsészet- és társadalomtudományi osztályainak elnökei, akik egyben az akadémiai elnökség tagjai is közleményben reagáltak Freund kijelentésére:

„Tudósként, egyetemi oktatóként és az MTA bölcsészet- és társadalomtudományi osztályainak elnökeiként kiemelt jelentőségűnek tartunk minden olyan kutatást és készek vagyunk közreműködni minden olyan tevékenységben, amely – a tudomány mindenkori állásának megfelelő, legmagasabb szintű szakmai kompetenciára támaszkodva – törekszik nyelvi, kulturális és történelmi örökségünk megértésére, dokumentálására és megóvására, valamint társadalmunk égető szociális és gazdasági problémáinak feltárására. A lelkeket nem e kutatások mételyezik, hanem a tudatlanság. Meggyőződéssel valljuk a bölcsészet-, társadalom- és természettudományok konstruktív egymásrautaltságát, valamint azt, hogy Akadémiánk jelenlegi és jövőbeni értékrendjét a magyar tudomány egészéért érzett felelősségnek kell vezérelnie.”

https://m.magyarnarancs.hu/belpol/az-mta-elnoksegi-tagjai-helyre-tettek-az-orbanhoz-kozel-allo-freund-tamast-124219

Ezt még Putyin sem találta ki - Inkvizíciós fegyver a médiatanács kezében

SZERZŐ: RÓZSA PÉTER

A nyári módosítás előtt is már ezer sebből vérzett a 2010-ben hatályba lépett médiatörvény. A frekvenciahasználati engedély automatikus meghosszabbítását ugyan tartalmazta, de csak abban az esetben, ha a műsorszolgáltató az elmúlt hét évben legfeljebb egyetlenegyszer követett el olyan jogsértést, amiért a médiahatóság büntetést szabott ki. Júliusban viszont egy olyan, látszólag apró, mégis perdöntő módosítást csempészett be a kormány a törvénybe, amely által a médiahatóság mindenek urává vált.

A médiatörvény nem írja le ugyanakkor teljes pontossággal, hogy mi számít például magyar zenei felvételnek. Magyar szerzemény, de angol szöveggel előadva lehet ilyen is, olyan is, vagy külföldi szerzemény magyar előadók által prezentálva vajon hová sorolható? De vegyük az egyik legkacifántosabb esetet, amikor instrumentális műről van szó, mondjuk egy Bartók-szerzeményről, amelyet egy külföldi zenekar ad elő.

Ki mondja meg, hogy ez magyar vagy külföldi zenének számít-e? Mivel a törvény ezt nem részletezi, a médiahatóságnak igen nagy a mozgástere.

Stock Richárd azt tartja legaggályosabbnak, hogy a törvény szövege alapján nem lehet felmérni, mi számít súlyos jogsértésnek, és mi nem, valamint az sem olvasható ki, hogy mit jelent az ismételt jogsértés, ami miatt megtagadható az engedély meghosszabbítása. Vajon ugyanannak a hibának kell megismétlődnie többször, vagy különböző szabálytalanságok miatt kirótt egy-egy büntetés is elegendő a verdikthez? –

https://168ora.hu/itthon/ezt-meg-putyin-sem-talalta-ki-inkvizicios-fegyver-a-mediatanacs-kezeben-176551

Tiborcz István megvett egy céget, gyorsan kapott is félmilliárd hitelt

Alig került a kormányfő vejének tulajdonába egy ingatlanüzemeltető cég, máris 500 millió forint hitelt adott a vállalatnak a Gránit Bank.

A HVG csak néhány hete írta meg, hogy a Lónyay 29 Projekt Kft. tulajdonosa Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. lett, és a Gránit Banknak máris bejegyezték a zálogjogosultságát 500 millió forintra a hitelnyilvántartóban. A cégvásárlás szeptember 9-én történt, a zálogjogosultságot pedig október 3-án tették közzé.

·         Miért épp a Gránit Banktól kaphatta hitelét Tiborcz új cége?

·         Mennyi hiteltartozása van Tiborcz fő cégének, a BDPST Zrt.-nek?

https://hvg.hu/360/20191031_Felmilliardot_megint_Tiborcz_utan_dobtak

Ipari kikötőt építenek a Balaton érintetlen részén

Egy balatoni gigaberuházás, egy ipari kikötő építésének előkészületei kezdődtek Balatongyörök és Vonyarcvashegy határában, a Szent Mihály-kápolnától alig 400 méterre - számolt be a Balatontipp.hu.

Az iszap partra transzportálása mellett lehetőség nyílik nagy tömegű kő berakásra, és egy komoly téli kikötő kialakítására, ahol a Balatoni Hajózási (Bahart) Zrt. flottáját és az egyéb ipari jellegű flottát is be lehetne fogadni. Egy olyan központi fekvésű ipari létesítmény alakulna ki, amire égetően nagy szükség van a Balatonon - fogalmazott a szakember a portál beszámolója szerint.

Vetőné Zeke Erzsébet, a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) térségi vezetője már közvetlenül az előadás után megdöbbenését fejezte ki, hogy minden előzetes egyeztetés nélkül ilyen tervet akarnak megvalósítani. Szavai szerint "borzasztó, hogy a Balaton egyik legszebb területén, a Szent Mihály-kápolna alatt ipari kikötőt terveznek."

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/balaton-kikoto-epites-hajo.694320.html

Matolcsy megpörgette a pénzhelikoptert - mutatjuk, kik álltak alá

A Növekedési Kötvényprogramban (NKP) már 65,3 milliárd forintot költött el a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Mészáros Lőrinc Opusa 14,3 milliárd, Szíjj László Duna Aszfaltja 15 milliárd, Garancsi István Market Építője pedig 10 milliárd forintnyi finanszírozást kapott.

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/nkp-mnb-matolcsy-meszaros-garancsi-szijj-laszlo-ner-kotvenyprogram.694315.html

Mindenkit megvettek kilóra?

Éjszakai rajt, hőségtől összeeső futók, kongó lelátók, rabszolgamunka az építkezéseken. A botrányos atlétikai vb után a labdarúgó-világbajnokságot is Katar rendezheti, ráadásul télen.

– Ez a verseny egyszerűen tiszteletlenség volt az atlétákkal szemben – fogalmazott a maratoni futás ötödik helyezettje, a belarusz Volha Mazurónak. Nem hiába kelt ki a sportoló, az éjszakai rajt ellenére a kicsivel több mint 42 kilométeres távot majdnem negyven fokban és borzasztóan magas páratartalom mellett kellett megtennie a futóknak. A mezőny egy jelentős része fel is adta a versenyt, volt, akit a pályáról egyből a kórházba szállítottak. A stadionban is csak folyamatos légkondicionálással sikerült normalizálni a hőmérsékletet.

Nem a hőség volt az egyetlen gond, az érdektelenség legalább annyit rontott az IAAF és a rendező ország hitelén. Az első napokban a Kalifa stadion kongott az ürességtől, a záró hétvégén az ingyenes belépőknek is köszönhetően ugyan már majdnem megtelt a lelátó, de az eleve lezárt szektorok miatt ez így is csak bő félházat jelentett.

– Doha egyetlen dologgal bír, pénzzel – rúgta fel a sportdiplomácia nyelvi szabályait az IAAF spanyol tagja, José María Odriozola a The Guardiannek nyilatkozva. 

https://magyarhang.org/sport/2019/10/31/mindenkit-megvettek-kilora/

Nem gyengült meg az olasz maffia, csak átalakult és ijesztőbb lett

A belügyminiszter szerint a szervezett bűnözéssel foglalkozó csoportok jelentős átalakuláson mentek át, tevékenységük jóval összetettebbé vált.

„A bűnszervezetek még kifinomultabb módszerekkel szivárognak be fontos gazdasági ágazatokba, hogy így mossák tisztára a bűnözéssel szerzett pénzt” – mondta Lamorgese a meghallgatáson. „A maffia továbbra is óriási terhet jelent intézményeinkre és a gazdasági rendszerünkre nézve” – tette hozzá.

https://444.hu/2019/10/31/nem-gyengult-meg-az-olasz-maffia-csak-atalakult-es-ijesztobb-lett

Megszavazta a képviselőház a Trumppal szemben indított alkotmányos eljárás menetrendjét

A képviselőház demokrata többsége megszavazta a Donald Trump elnökkel szemben indított alkotmányos vádeljárás forgatókönyvét. Ez volt az első alkalom, amikor a képviselők formálisan is döntöttek a vádeljárás elindításával kapcsolatban. 

A szavazás arról döntött, hogy a vádeljárás következő, nyilvános szakasza pontosan milyen menetrend szerint folytatódjon. 

Trumppal szemben azok után kezdeményezték a vádeljárás megindítását, mert  nyomást gyakorolt Volodimir Zelenszkij ukrán államfőre, hogy indítsanak vizsgálatot a demokraták legesélyesebb elnökjelölt-aspiránsa, Joe Biden és egy ukrán gázipari vállalat igazgatótanácsában helyet foglaló fia, Hunter Biden ukrajnai tevékenységével kapcsolatban. 

Az ügy hátteréről itt írtunk részletesen. (Reuters)

https://444.hu/2019/10/31/megszavazta-a-kepviselohaz-a-trumppal-szemben-inditott-alkotmanyos-eljaras-menetrendjet

Több százmilliós költségvetési csalás gyanújával nyomoz a Momentum ellen a NAV

A kormánypárti Origo kérdésére a NAV azt közölte csütörtökön, hogy „több százmillió forintos költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a Momentum kampánytámogatási ügyében.”

Már februárban megírta a Magyar Nemzet, hogy költségvetési csalás gyanúja miatt a NAV  Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának Vizsgálati Osztálya a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd kampánytámogatási költéseit vizsgálja, és nyomozást indított. 

https://444.hu/2019/10/31/tobb-szazmillios-koltsegvetesi-csalas-gyanujaval-nyomoz-a-momentum-ellen-a-nav

Karácsony a Szent István-szobor felállításának felfüggesztését javasolja

A fővárosi közgyűlés november 5-i alakuló ülésén felfüggesztheti a korábban a XIII. kerületi Szent István parkban felállítani tervezett Szent István-szobor munkáit Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára.

Eszerint a szükséges egyeztetések lefolytatása után olyan javaslat kerül a közgyűlés elé, ami lehetőség szerint teljes körű egyetértés mellett határozza meg a felállítás helyét.

 https://index.hu/belfold/2019/10/31/karacsony_a_szent_istvan_szobor_felallitasanak_felfuggeszteset_javasolja

 

Perrel fenyegeti az MTVA a propagandáról kitálaló egykori riportert

Az MTVA ügyvédein keresztül arra szólította fel Balogh Krisztinát, a közmédia egykori riporterét, hogy „az MTVA mint jogi személy személyiségi jogait sértő magatartását hagyja abba, illetve

(...) magánlevélben, sajnálkozását kifejezve kérjen bocsánatot az MTVA-tól. A magánlevélben járuljon hozzá, hogy az MTVA levelét nyilvánosságra hozhatja.”

Ha ez nem történik meg, folytatódik a levél, akkor a közmédia vezetése perbe fogja egykori munkatársát:

Balogh Krisztina 2016 augusztusában, 23 évesen gyakornokként került az M1 hírcsatornához, és egészen 2018 végéig dolgozott riporterként. A 2018. decemberi, a közmédia székházában történt erőszakos eseményeket követően döntött úgy, hogy távozik a csatornától. Idén augusztusban adott interjút a 444-nek, és mesélt a közmédiában eltöltött tapasztalatairól, többek közt arról, hogy 

olyan stigma lett a közmédiában dolgozni, mint amikor lecigányoznak”. 

 

Balogh - aki korábban írt a Mandinerre is, és részt vett a Református Cigánymisszió programjában is - részletesen beszélt arról az interjúban, hogy 

https://444.hu/2019/10/31/perrel-fenyegeti-az-mtva-a-propagandarol-kitalalo-egykori-riportert

Karácsony Gergely támogatná a stadionépítést, bizonyos feltételekkel

A főpolgármester fontos, például egészségügyi fejlesztésekhez kötné a beruházásokat.

A főpolgármester most pontosított. Az RTL Klub Híradója idézte Karácsony Gergelyt, aki azt mondta, szerinte nincs szükség a stadionra, de megépülhet, ha más, szerinte fontosabb – például egészségügyi – fejlesztések is megvalósulnak Budapesten.

https://hvg.hu/itthon/20191031_Karacsony_Gergely_tamogatna_a_staidonepitest_bizonyos_feltetelekkel