2019, január 5 - 07:38 Sajtószemle

Bödőcs: Szilveszteri Híradó J

https://www.youtube.com/watch?v=mJBBz-UqAbQ&fbclid=IwAR054oMe7F4LydNz6ZtBQb9ccNR5NvI1n82_X0TrbeLq9mtx34RZ-01Oy00

Igazi XXI. századi, kézműves sorszámhúzó van a II. Belgyógyászati Klinikán

A magyar egészségügyben egy darabig még nem fogják gépek átvenni az emberek munkáját, legalábbis a lenti kép alapján. A fotót olvasónktól kaptuk, aki csütörtök reggel a II. Belgyógyászati Klinikára ment egy vizsgálatra Budapesten. További kommentár nem is nagyon kell hozzá, igen ez egy sorszámhúzó 2019-ben egy magyar kórházban. Mondjuk annyi pozitívuma mindenképpen van, hogy nem pazarolják feleslegesen a papírt.

https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/01/03/igazi_xxi._szazadi_kezmuves_sorszamhuzo_van_a_ii._belgyogyaszati_klinikan

Egyetlen fotómontázs, amiből egy csomó mindent meg fogsz érteni az amerikai politikáról

Két pillanatfelvétel a Kongresszus üléstermének republikánus (balra) és demokrata (jobbra) feléről, eskütétel közben. 

https://444.hu/2019/01/04/egyetlen-fotomontazs-amibol-egy-csomo-mindent-meg-fogsz-erteni-az-amerikai-politikarol

Egy Fidesz-közeli egyesület kiplakátolta Hódmezővásárhelyt azzal, hogy Márki-Zay magyarellenes

A Lázár János-párti vasarhely24.com arról számolt be, hogy Hódmezővásárhely több pontján óriásplakátok jelentek meg, amik Márki-Zay Péter független polgármestertől származó idézetet és egy fotót tartalmaznak. A plakátokat a Fidesz-közeli Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület helyezte ki. Ilyen az ellenzéki politizálás a magyar vidéken 2019-ben:

https://444.hu/2019/01/04/egy-fidesz-kozeli-egyesulet-kiplakatolta-hodmezovasarhelyt-azzal-hogy-marki-zay-magyarellenes

Itt a lista a szombati tüntetésekről – New Yorktól Tapolcáig a kormány ellen tiltakoznak

https://hirek.ma/2019/01/04/new-yorkban-is-tuntetnek-a-kormany-ellen-lista-az-osszes-szombati-demonstraciorol

Pécsen és Szombathelyen tüntettek ma a rabszolgatörvény ellen

https://hirek.ma/2019/01/04/pecsen-es-szombathelyen-tuntettek-ma-a-rabszolgatorveny-ellen

Ezrek tüntettek: Szeged is beindult, jön az ellenállás éve

„Ott leszünk az utcákon, a tereken, amíg ezt a korrupt rezsimet el nem zavarjuk” – mondta az egyik szónok csütörtök kora este Szegeden. A helyi Civil Háló kezdeményezéséhez minden ellenzéki párt csatlakozott. Kis-Magyarország rovatunk tudósítói ismét beszámolnak a vidéki tüntetésekről.

https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/ezrek-tuntettek-szeged-is-beindult-jon-az-ellenallas-eve-11627

Mészárosék megvettek egy céget, ami 4 milliárdnyi ingyenpénzt és kiemelt státuszt kapott

Az mfor.hu cikke szerint 2018. december elsején a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. az egyedüli tulajdonosa lett a szerencsi PIMCO Kft.-nek.  A társaság az évek óta húzódó, Szerencsre tervezett üveggyapot gyár beruházásával összefüggésben 2017. május 23-án kapott érvényes környezethasználati engedélyt 2022. május 31-ig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Miskolci Járási Hivatalának Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályától.

A cikk arról ír, hogy az engedélyeztetési eljárást mindössze 42 nap alatt lefolytatta a hatóság. A gyorsaság nem meglepő, hiszen 2016 év végén a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította a beruházást. Hozzáteszik: a Nemzeti Befektetési Ügynökség 2016 szeptemberében 4 milliárd forintos támogatásban részesítette a projektet.

Mészárosék tehát

a PIMCO révén megvettek egy olyan céget, melynek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű projektje van, 4 milliárdos állami támogatást és érvényes környezethasználati engedélyt is magáénak tudhat

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/01/04/meszaros-szerencs/

Karácsony bejelentette, indul a főpolgármesterségért

Elindulok 2019-ben a főpolgármesterségért, ami azt jelenti, hogy részt veszek az ellenzéki előválasztás első fordulójában, remélhetőleg a másodikban is, és aztán szeretném megnyerni a főpolgármester-választást

– jelentette be Karácsony Gergely péntek este Gulyás Márton baloldali aktivista Partizán című vlogjában.

https://24.hu/belfold/2019/01/04/karacsony-gergely-fopolgarmester-valasztas-jeloltseg/

Két nap alatt több mint húszmilliót mulatott el a Fidesz karácsony előtt

Komoly összegeket költött karácsony előtti rendezvényeire a Fidesz országgyűlési frakciója. December 17-én egy állófogadásra fizettek ki 8,67 milliót, egy nappal később pedig egy közelebbről meg nem nevezett rendezvényre költöttek 11,65 millió forintot, olyan szerződésekkel, amelyekre nem vonatkozik a közbeszerzési törvény - derül ki a parlament.hu üvegzseb aloldalára feltöltött dokumentumokból.

A Fidesz-frakció részéről Kocsis Máté és Rozgonyi Eszter írta alá a szerződéseket, de a kivitelezők is ismerősek lehetnek. A méregdrága állófogadást a Csónakázótó Vendéglátóipari Kft. vállalta, ami 2018-ban két parlamenti szaloneseményt is lebonyolított a kormánypárt megbízásából – a társaságban egyébként társtulajdonos a Valton-vezér Varga Lajoshoz köthető CFTP Hungary Kft.

https://nepszava.hu/3020274_ket-nap-alatt-tobb-mint-huszmilliot-mulatott-el-a-fidesz-karacsony-elott

Döbbenetes fordulatok a gyermekük megölésével vádolt oltásellenes házaspár perében

Az ügyben érintett Márki-Zay Péter és a felesége is, aki az intézményen kívüli szülést levezette. A gyermekorvost pedig korábban már elítélték egy másik gyermekhalállal végződő ügy, az agárdi fényevők miatt.

A bizonyítási eljárás során ma meghallgatták a szülésznőt, Márki-Zayné Vincze Feliciát, aki a kis Endre születésénél egy gyakornokkal együtt segédkezett. Bár a protokoll szerint a szülésnél a szintetikus K1-vitaminból, az ún. fitomenadionból a születéskor kell megkapni az első adagot az újszülöttnek, ezúttal ez nem történt meg. A bíró kérdésére Vincze Felicia azt felelte,

csak akkor szokott K-vitamint adni, ha a szülő kéri,

és ő ellátta azzal a tanáccsal L-éket, hogy legkésőbb öt napon belül adjanak a babának K-vitamint, és ez szerepelt a születés után átadott dokumentációban is.  A vádlottak azt vallották, nem emlékeznek arra, hogy ilyen információ elhangzott volna. A bíró szerette volna látni a szülészeti cég szerződését a vádlottakkal, de a szülésznő azt felelte, hogy az már nincs meg.

A Te Szülésed Kft. ügyvezetője ebben az időszakban a hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter volt. Ez a cég volt az első, amely intézményen kívüli szülésekkel kezdett foglalkozni 2011-ben, mikor a törvény ezt lehetővé tette. 2015 februárjában tragédia árnyékolta be a szülőház működését, egy kisbaba meghalt, de a cég vezetői szerint ennek semmi köze nem volt ahhoz, hogy a kicsi intézményen kívül született. Az intézmény a honlapján szereplő értesítés szerint rövidesen, idén márciusban bezár.

https://24.hu/belfold/2019/01/04/oltasellenes-hazaspar-per-emberoles-fordulat/

Kásler egy jogászt nevezett ki a 880 millió forinttal induló Magyarságkutató Intézet élére

A szervezet feladata, hogy olyan kutatásokat végezzen a magyarság múltjának, nyelvének, eredetének feltárására, amikre eddig a tudományos belterjesség ellenállása miatt nem volt lehetőség.

Az új főigazgatóról a Magyar Idők azt írja: „Dr. Horváth-Lugossy Gábor jogász több pozícióban is dolgozott az államigazgatásban, de volt miniszteri kabinetfőnök is"; a  tisztséggel kapcsolatban Kásler a PestiSrácoknak még november végén mondta, hogy „nem a legavatottabb tudóst keressük erre a feladatra, hanem egy kiváló szervezőt, aki megteremti a nyugodt, eredményes munka alapjait.”

https://magyarnarancs.hu/belpol/kasler-egy-jogaszt-nevezett-ki-a-magyarsagkutato-intezet-elere-116276

Kósa Lajos ellen tüntetnek Debrecenben

Mi vagyunk Debrecen nevű csoport szervezi a vonulásos demonstrációt, amely január 5-én 18 órától a Régi Városháza elől indul. A tüntetés beharangozója szerint nemcsak a túlóratörvény visszavonását követelik, hanem a törvényt előterjesztő Kósa Lajos fideszes képviselő távozását is a közéletből. Az akarják jelezni a volt polgármesternek,

hogy már Debrecen sem áll mögötte!

A szervezők arra buzdítják a helyi szakszervezeti dolgozókat, hogy tegyék magukat láthatóvá, vigyék magukkal a szervezetük zászlóját, molinóját, transzparensét. A Facebookon pénteken 11 óráig 1200 érdeklődő mellett 209 ember jelezte részvételét.

https://24.hu/belfold/2019/01/04/kosa-lajos-ellen-tuntetnek-debrecenben

Schmidt Mária: színvonaltalan, tudatlan nyugati senkik leckéztetnek és oktatgatnak minket

 

A Terror Háza Múzeum főigazgatója hosszú elemzést írt arról, hogy szerinte Kelet-Európa azért nélkülözhetetlen a Nyugat számára, mert „mi szolgáltatjuk a felsőbbrendűségük élő bizonyítékát!” Schmidt Mária a blogjában azt írta: erről szól az Európai Unió minden egyes napja.

„Színvonaltalan, tudatlan nyugati senkik, nemegyszer tök isiászosan leckéztetnek és oktatgatnak minket, olyan kötekedő módon, amit volt gyarmataik esetében eszükbe sem jutna megengedni maguknak!” – ez volt az egyik végkövetkeztetése Schmidt Máriának, aki írásában a 18. századi francia felvilágosodástól indult, majd Angela Merkelnél kötött ki.

A Terror Háza Múzeum főigazgatója azt írja:

Portugál, holland, belga, luxemburgi és svéd senkiháziak igazítanak el bennünket a helyes és illő viselkedésről, mintha óvodában lennénk!

Szerinte ezeknek az országoknak a képviselőit ez a tőlünk nyugatra évszázadok alatt kifejlődött felsőbbrendűségi, értsd még: übermensch attitűd vértezi fel arra, hogy minket folyamatosan kioktassanak. - Minket meg az évszázadok alatt belénk táplált kisebbségi érzés, bizonyítási kényszer, hogy ne röhögjük ki őket és ne menjünk el mi is hozzájuk, leiskolázni és lealázni őket – fogalmazott Schmidt Mária, aki szerint ez a kioktatás „rájuk férne”.

 

https://hvg.hu/itthon/20190103_Schmidt_Maria_szinvonaltalan_tudatlan_nyugati_senkik_nemegyszer_tok_isiaszosan_leckeztetnek_es_oktatgatnak_minket

 

A kultúrkampfos Szakács Árpád üzlettársa a Magyarságkutató igazgatója

Eddig társasházakat kezelt, és üzemeltetési osztályvezető volt egy állami hivatalban a Magyarságkutató Intézet igazgatója, Horváth-Lugossy Gábor jogász.

Bár őstörténet kutatásával számos egyetemi tanszék, és egy akadémiai kutatócsoport is foglalkozik, tavaly novemberben az amatőr történészként is tevékenykedő Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere elhatározta, hogy létrehívja a Magyarságkutató Intézetet. Meg is lelték a január elsejével létrejött intézet vezetőjét Horváth-Lugossy Gábor személyében. (Akit kerestünk is, hogy megszólaltassuk, ha válaszol, frissítjük a cikket.)

Horváth-Lugossy jogász, idén január elsejéig a KSH műszaki és üzemeltetési osztályvezetője volt, emellett pedig az Opten adatbázis szerint egy társasházakat kezelő cég, a Magyar Társasház Kft. cég tulajdonosa. (A cég ügyvezetője, Weisz Gábor Miklós kérdésünkre azt felelte, hogy ő már távozott a cég tulajdonosai közül.)

A vállalkozás korábbi, 2014 és 2016 közti ügyvezetője az a Szakács Árpád volt, aki a Magyar Időkben megjelenő cikksorozatával hónapok óta fújja a kultúrharc harsonáját. Többek között neki köszönhető, hogy Prőhle Gergelynek távoznia kellett a Petőfi Irodalmi Múzeum éléről, és azt átvehette a Magyar Idők rovatvezetőjének, Orbán János Dénesnek a köre. A PIM-ről, és új vezetőjéről, Demeter Szilárdról a HVG e heti számában olvashatnak cikket.

https://hvg.hu/itthon/20190104_Szakacs_Arpad_uzlettarsa_a_Magyarsagkutato_igazgatoja

Manfred Weber: Orbán hozott néhány döntést, amelyet nem tudunk elfogadni

Az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője szerint a magyar miniszterelnök nehéz partner, mert több olyan ügye is van, amelyek felett nem tudnak szemet hunyni. Ilyen például a CEU elüldözése.

Az APA osztrák hírügynökségnek adott interjút Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai bizottsági elnökjelöltje, melyből az MTI is szemezgetett.

Weber szerint szükség van az Európai Unió egységére a mostani időkben, amikor a nemzetközi politikában "egyre zordabb szelek fújnak".

"Az európai parlamenti választás egyben iránykijelölés is, attól függően, hogy a politikai közép mozgalmának számító Európai Néppárt vagy a bal-, illetve jobboldali erők nyernek-e" – mondta a választással kapcsolatban, majd hozzátette, "az Európai Néppárt és az Osztrák Néppárt egyenlő a stabilitással, valamint az értelem Európájával".

https://hvg.hu/vilag/20190104_Manfred_Weber_Orban_hozott_nehany_dontest_amelyet_nem_tudunk_elfogadni

Deutsch: összejöttek a szalonnácik és a posztkommunisták

Hír TV-ben Deutsch Tamás azt mondta, nem tart attól, hogy kinövik magukat a tüntetéseket szervező civilek, szerinte világosan látszik, kik és miért akarják megbuktatni a kormányt.

Az elmúlt hónapokban láttuk, hogy Európában a bevándorláspárti és a bevándorlást ellenző erők állnak egymással szemben

– mondta fel a kormánypropagandát, hozzátéve, hogy a háttérben persze még mindig Soros György áll, ő írja a színjátékot.

Szerinte az ellenzék viselkedése tragikomikus, de nem meglepő. Az inkább, hogy Gyurcsány Ferenc a Jobbikkal közösen tett esküt.

de a szalonnácik és a posztkommunisták csak összejöttek.

Ezt azzal magyarázta, hogy az ellenzék „kapuzárási pánikban” szenved a májusi EP-választás előtt. Deutsch emlékeztetett rá, hogy 2010 óta Magyarországon minden választást a Fidesz nyert meg, nem úgy mennek a dolgok, ahogy Soros György szeretné.

https://24.hu/belfold/2019/01/04/deutsch-osszejottek-a-szalonnacik-es-a-posztkommunistak

15 millióból védett meg minket egyetlen migránstól az Orbán-kormány tavaly

mfor.hu

Olyan mértékű veszélyt jelent a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, hogy októberben még 24 milliárd forint elköltését hagyta jóvá a kormány a Belügyminisztériumban. Közben a számok pont az ellenkezőjéről árulkodnak.

https://mfor.hu/cikkek/makro/15-milliobol-vedett-meg-minket-egyetlen-migranstol-az-orban-kormany-tavaly.html

EDDIG ÉS NE TOVÁBB!

Gajdics Ottó Magyar Idők

Ez már nem demokrácia, nem köztársaság, nem jogállam, rikácsolta a színész II. besorolású Szél Bernadett az előre megfontolt szándékból elmaradt rendkívüli parlamenti ülés után.

Pusztán azért erőltették az ellenzéki képviselők őrsi gyűlésüket, hogy ők vádolhassák jogsértéssel mindazokat, akik karácsony előtt éppen őket akadályozták meg a komolyabb jogsértések elkövetésében. Jól tudták persze, hogy az egészből nem lesz semmi a kormánypártiak távolmaradása miatt, de a balhé ennyit megért.

Persze ha egyetlen szó is igaz lenne a hangzatos helyzetértékelésből, akkor nem a Parlament lépcsőjén adták volna elő az általános iskolák színjátszó köreibe illő élőképet a sajtó élénk érdeklődése mellett.

Ha nem lenne demokrácia, akkor nem tehettek volna homályos célok és kétes támogatottság nevében semmiféle fogadalmat, hiszen betiltva ülnének valamelyik börtönben politikai fogolyként.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/eddig-es-ne-tovabb-3816242/

VÁDAT EMELHETNEK A FENYŐ-ÜGYBEN

A FŐVÁROSI FŐÜGYÉSZ SZERINT JÓL HALAD A GYILKOSSÁG MIATT INDÍTOTT NYOMOZÁS

Szemán Magyar Idők

Ibolya Tibor vádemelést vár a Fenyő János meggyilkolása ügyében újraindított nyomozásban. A Fővárosi Főügyészség vezetője a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában egyebek mellett arról beszélt, hogy soha ennyi bizonyíték nem állt még rendelkezésre a Fenyő-gyilkosság ügyében, mint jelenleg, valamint Gyárfás Tamás meg­gyanúsítása óta is történtek a nyomozásban pozitív fejlemények.

A főügyész szerint az ügy el fog jutni a vádemelésig. Ibolya Tibor kifejtette azt is, hogy megdöbbent, amikor elődjét, Ihász Sándort bűnpártolással gyanúsították meg a Fenyő-ügyben, és arra is kitért: nem tudta, hogy Ihász és Gyárfás barátok.

Az ügy háttere, hogy egy férfi évekkel azelőtt rögzített hanganyagok leiratainak segítségével megpróbálta megzsarolni Gyárfás Tamást. Az iratok Portik Tamás egykori olajbűnöző és Gyárfás beszélgetéseinek kivonatolt verzióját tartalmazták. A sportvezető nem tett azonnal feljelentést, hanem elment mások mellett Ihász Sándorhoz, aki átvette tőle, de nem továbbította a szóban forgó dokumentumokat.

Később már nemcsak leiratokkal, hanem hanganyagokkal is zsarolták Gyárfást, aki végül feljelentést tett.

 

https://magyaridok.hu/belfold/vadat-emelhetnek-a-fenyo-ugyben-3816089/

 

MMM

Pilhál György Magyar Idők

 

Bár eredetileg polgármesternek szegődött Hódmezővásárhelyre tavaly februárban Márki-Zay Péter pártonkívüli gondolkodó, hamar ráébredt, hogy szűk neki a pálya, sajtkukac lakik benne, képtelen megmaradni az ülepén. Alig telt el pár hét, amikor települését hátrahagyva úgy döntött, országos lajstromkészítésbe kezd, és közzéteszi, mely „demokrata” jelöltekre érdemes majd szavazni a tavaszi kormányváltás érdekében. Olyan közéleti kiválóságokkal vette fel a kapcsolatot, mint mások közt Jeszenszky Géza kiérdemesült külügyminiszter, Róna Péter ellenzéki sajtkészítő és közgazdász vagy Hadházy Ákos LMP-bajkeverő, a későbbi Pókember. Bár a kétharmados ülőfürdőt követően Márki-Zay rövid időre lekonyult (sőt kijelentette: ezentúl nem kíván országos politikával foglalkozni), rövidesen reaktiválta magát, és közölte, nemsokára nagyszabású nemzetmentő mozgalommal jelentkezik.

S lőn! Ahogyan egy mostani hírből kiderül: a frissen gründolt Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) már várja szimpatizánsait.

https://magyaridok.hu/paca/mmm-3816734/

 

Váratlan fordulat Orbántól: tízmilliárdokkal vágják meg a sportra költött taót

Legfeljebb 50 milliárd forint taotámogatást lehet jóváhagyni ettől az évtől, noha a csúcson, 2016-ban 113 milliárd forint ment a társasági adóból látványsportokra. A csapatsportok éves vesztesége a számukra legkedvezőbb esetben is legalább évi 25-30 milliárd forint lesz. Szigorítanak az ellenőrzésen is, miközben szélesítik a felhasználási lehetőségeket: immár stadionok fenntartására is lehet költeni a közvetett állami támogatást.

Nem haladhatja meg az 50 milliárd forintot a 2019/2020-as támogatási időszakban a látványcsapatsportok taotámogatása

– derült ki a december 27-i Magyar Közlönyben a miniszterelnök aláírásával közzétettkormányrendeletből. Ami azt jelenti, hogy a kormány tízmilliárdokkal vágja vissza a futballra, jégkorongra, kézilabdára, kosárlabdára, röplabdára és vízilabdára költött közvetett állami támogatás éves keretét.

A 2018-as adatok még nem ismertek, de 2017-ben 93,6, 2016-ban pedig csúcsot jelentő 113,2 milliárd forinttal gazdagodtak e forrásból az említett sportágak.

https://24.hu/belfold/2019/01/04/tao-tamogatas-kormany-orban-viktor/

Ügynökségekkel állítaná meg Orbán a korrupciót

Több ügynökséget is felállított Orbán Viktor, hogy megakadályozza a pazarlást, mivel már a Fidesz szavazóbázisának szemét is szúrja a korrupció mértéke

A lap információi szerint ezentúl ügynökség felügyeli

  • a 700 millió forintnál drágább valamennyi állami építési beruházást
  • jövő januártól az önkormányzatok építkezését
  • állam informatikai közbeszerzéseit

A kormány önálló céget alapított a sportrendezvények megszervezésére is, sőt a HVG szerint „Orbán Viktor arra szólította fel oligarcháit, hogy ajánlják fel több milliárdos médiavagyonukat egy tőlük független alapítványnak”. Az újévi központosítás lépéseiről a HVG legfrissebb számában lehet olvasni.

https://24.hu/belfold/2019/01/03/ugynoksegekkel-allitani-meg-orban-a-korrupciot

Ellenzéki képviselők a parlament előtt. VIDEÓ

https://olkt.hu/ellenzeki-kepviselok-a-parlament-elott-video/

Rabszolgatörvény: a bértárgyalásoktól függ, hogy csatlakoznak-e a sztrájkhoz az óriási állami cégek

Négypontos követeléslistában rögzítették az országos munkabeszüntetés céljait az előkészítő bizottságban együtt dolgozó szakszervezetek.

Módosítsák a Munka törvénykönyvét, hogy az a mostaninál sokkal jobban vegye figyelembe a munkavállalók érdekeit, a rabszolgatörvényként elhíresült túlóra szabályozást pedig vonja vissza a kormány! Ez lesz az első sztrájkkövetelés, amivel a szakszervezetek a szombati budapesti demonstráción meghirdetik a decemberi utcai megmozdulásokon sokak által követelt országos sztrájkot. A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) székházában karácsony előtt megalakult operatív munkacsoport szerda délután ugyanott tartott idei első ülésén született tematika szerint a második pontban fogalmazzák meg béremelési elvárásaikat. Ebben benne lesz a minimálbér két számjegyű emelésétől a cafetéria visszaállításán át a közszféra béreinek rendezéséig sok, a szakszervezetek szerint régóta várt lépés. Harmadikként az érdekvédők követelik a sztrájkjog újraszabályozását, érdemi párbeszédet, előzetes egyeztetést várnak el a dolgozókat érintő törvények módosításánál. Végül külön pontban foglalták össze egy rugalmasabb nyugdíjba vonulási rendszer kidolgozásának követelményeit, a korengedményes nyugdíjak korszerűbb formában történő visszahozásától a megváltozott munkaképességű dolgozók tisztességes támogatásáig.

https://nepszava.hu/3020384_rabszolgatorveny-a-bertargyalasoktol-fugg-hogy-csatlakoznak-e-a-sztrajkhoz-az-oriasi-allami-cegek

A miniszterelnök legalább ötféle különgéppel repült tavaly – titkolják, hogy melyiket ki fizette

Magyarország miniszterelnöke számára 2018 a repülés éve volt. Utazott a Mészáros Lőrincék által használt osztrák magángéppel Vidi-meccsre, az OTP magánrepülőjével Berlinbe, a Magyar Honvédség csapatszállítóival számos helyre, és egy titokban vásárolt honvédségi business jettel szilveszterkor Brazíliába. Orbán Viktor gyakori repülőútjainak költségeit következetesen titkolják: a hivatalos állami látogatások esetében nem közlik, hogy ezek mennyibe kerülnek a magyar adófizetőknek, a meccsnézős magánutakról pedig csak találgatni lehet, hogy pontosan kiktől, és milyen értékű ajándékokat fogad el a miniszterelnök, amikor milliárdos üzletemberek luxusrepülőgépeivel közlekedik.

https://atlatszo.hu/2019/01/02/a-miniszterelnok-legalabb-otfele-kulongeppel-repult-tavaly-titkoljak-hogy-melyiket-ki-fizette/

Tüntetési mintázatok – így nyomozta ki a New York Times, hogyan lőttek le egy civilt Gázában

Az év vége világsajtót megmozgató eseménye volt Rouzan al-Najjar húszéves ápolónő lelövése Gazában. A New York Times nagy erőkkel látott neki a témának, oknyomozás, videószimuláció, rengeteg szemtanú tanuságának matematikai elemzése segítségével:

A Rouzan al-Najjar-ügy feltárása nyilván összefügg a Muhammad al-Durrah-üggyel és annak kezelésével, azzal a különbséggel, amit azóta a technika fejlődése és a médaifogyasztási szokások változása jelenetett. A The New York Times begyűjtötte az összes mobiltelefonos felvételt, ballisztikai szakértők matematikai analízisnek vetették ezeket alá, 3D szimulációt csináltak, a leghülyébbek számára is érthető modellezést, ami bizonyította, hogy a határkerítésen – melyet drótkötéllel próbáltak elvonszolni a tüntetők – túli sáncok melyikéről érkezett az a lövés, mely jól bizonyíthatóan nem célzottan irányult a húszéves ápolónőre, hanem a sziklás talajon megpattanva okozott halálos sebet.

https://vilagterkep.atlatszo.hu/2019/01/04/tuntetesi-mintazatok-igy-nyomozta-ki-a-new-york-times-hogyan-lottek-le-egy-civilt-gazaban/

2811 milliárd forint: ennyi maradt papíron a nyugdíjvagyonból

Baka F. Zoltán mfor.hu

Háromnegyed év alatt 11,8 milliárddal csökkent az állomány.

Frissítette a nemzeti számlákra vonatkozó statisztikáját a Magyar Nemzeti Bank, így már tudjuk, hogy tavaly szeptember végén még 2811,3 milliárd forintot tartott nyilván a jegybank a magán-nyugdíjpénztáraktól átvett vagyonból.

https://mfor.hu/cikkek/befektetes/2811-milliard-forint-ennyi-maradt-papiron-a-nyugdijvagyonbol.html

Így jelöli a Google térképe Orbán Viktor házát

Megtrollkodták a világ legnépszerűbb internetes térképszolgáltatását.

https://nepszava.hu/3020583_igy-jeloli-a-google-terkepe-orban-viktor-hazat

Román lapok szerint Magyarországon lelt menedékre a korrupcióért elítélt volt RMDSZ-szenátor

Több román sajtótermék névtelen forrásokra hivatkozva azt feltételezi, Olosz Gergely Budapest vendégszeretetét élvezi. Orbán Viktor és Semjén Zsolt a legismertebb támogatójának számít.

Nemzetközi körözést adott ki csütörtökön a román rendőrség Olosz Gergely ellen. Az RMDSZ volt Kovászna megyei szenátorát december 20-án ítélte három év letöltendő szabadságvesztésre korrupcióért a román legfelsőbb bíróság. A román média már december 21-én jelezte, hogy a Kovászna megyei rendőrség nem találja a politikust, aki nem jelentkezett a büntetés végrehajtására, ezért országos elfogató parancsot adtak ki a nevére, és személyi adatait elküldték Románia valamennyi határátkelőjére. Oloszt többrendbeli befolyással való üzérkedésért ítélték letöltendő börtönbüntetésre, illetve 384 ezer euró (123 millió forint) és 400 ezer lej (28 millió forint) értékű vagyonelkobzásra. A székelyföldi szenátor a vádirat szerint 2010-ben, még parlamenti képviselőként követte el a bűncselekményt, azt kihasználva, hogy korábban az energiaár-szabályozó hatóság elnöke volt. Négy román vállalkozót hitegetett azzal, hogy előnyös szerződéshez segíti cégeiket. Olosz így félmillió euró illetéktelen haszonhoz jutott. Az eljárás azért húzódott nyolc évig, mert ugyan 2013. július 17-én első fokon 7 év börtönbüntetésre ítélték Oloszt, de a döntést a fellebbviteli bíróság októberben érvénytelenítette, a vádlott foglalkozása miatt. Mivel ügyvéd, csak a Bukaresti Fellebbviteli Bíróságnak lett volna joga döntést hozni ügyében. A megismételt eljárás eredménye lett a 3 éves börtönbüntetés.

https://nepszava.hu/3020581_roman-lapok-szerint-magyarorszagon-lelt-menedekre-a-korrupcioert-elitelt-volt-rmdsz-szenator

Dávid Ferenc szétcincálta Áder Jánost!

Ízekre szedte Dávid Ferenc a köztársasági elnök indoklását, amivel Áder János aláírta a fideszes parlamenti többség által aggályosan elfogadott túlóratörvényt. A közgazdász szerint például már eleve nem állja meg a helyét az az indoklás sem, hogy a rabszolgatörvény nem ütközik az Alaptörvénybe. Ugyanis ez utóbbi kimondja, hogy a pihenéshez és a szabadsághoz való jog minden magyar munkavállalót megillet – fejtette ki az ATV péntek reggeli műsorában.

“EZT HETI 60-70 ÓRÁS HETI MUNKAIDŐNÉL HOGYAN KÉPZELI A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK?”

– tette fel a kérdést.

Márpedig ha alkotmányos jogok sérülnek egy törvény elfogadásával, akkor az alkotmányosság első számú őrzőjének kutya kötelessége lenne fellépni ellene. Dávid Ferenc szerint nem állja meg a helyét Ádernek az az érve sem, hogy számos már európai országban határoznak meg hasonló, vagy az évi 400-at is meghaladó túlórakeretet.

“EZ AKKOR CSÚSZTATÁS, MINT A HÁZ, MERT EZEKBEN AZ ORSZÁGOKBAN JÓVAL ALACSONYABB VISZONT A HETI NORMÁL MUNKAIDŐ, TEHÁT PÉLDÁUL EGY FRANCIA MUNKAVÁLLALÓ ALAPBÓL ÉVI 240 ÓRÁVAL KEVESEBBET DOLGOZIK MINT EGY MAGYAR”

“EZT HETI 60-70 ÓRÁS HETI MUNKAIDŐNÉL HOGYAN KÉPZELI A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK?”

– tette fel a kérdést.

Végül kitért az önkéntesség elvét hangsúlyozó kormánypárti kommunikációs elemre, amit a köztársasági elnök az indoklásában szintén magáévá tett.

„FOGALMILAG KIZÁRT, HOGY MUNKÁLTATÓ ÉS MUNKAVÁLLALÓ KÖZÖTT AHOL FÜGGELMI JOGVISZONY VAN, AZ ÖNKÉNTESSÉG ELVE ÉRVÉNYESÜLHESSEN”

– reagált, majd hozzátette:

“A TÚLÓRAVÁLLALÁS A LEGTÖBB ESETBEN NEM KEDV KÉRDÉSE, HANEM CSINÁLOM AMIT A MUNKÁLTATÓ MOND, VAGY ELVESZTEM A MUNKÁMAT, VAGY KIMARADOK A KÖVETKEZŐ BÉRFEJLESZTÉSBŐL.”

 

https://olkt.hu/david-ferenc-szetcincalta-ader-janost/

Megszereztük a Legyen Ön Is Kormánypárti Milliomos kérdéseit

Vágó István Legyen Ön Is Milliomosa már a múlté, a jövő a kormánypropaganda lakájcsatornája, a TV2 kezében van: végre nemcsak tudással, de megfelelő ideológiai képzettséggel is pénzt lehet nyerni! Ön megszerezné az 50 milliós fődíjat?

Hány százalékos 2019. január 1-től az UHT és ESL tej áfája?

 

Ez az Orbán-kormány dicső áfacsökkentéséről szóló kérdés volt az, amely a hosszú ideje megannyi országban népszerű kvízműsor új, TV2-es szériájának emblematikus kérdéseként mostantól örökre meghatározza majd a játék magyar verzióját. Pedig ez még csak az első fecske volt, mostantól jöhetnek a műveltséget, a tudást és a lojalitást egyként tesztelő kérdések.

De ön hogy boldogulna? Tesztelje tudását a Legyen Ön Is Kormánypárti Milliomos új, megfelelő irányba állított kérdéssorával!

Minden kérdés megválaszolására 180 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

 

https://index.hu/velemeny/2019/01/04/megszereztuk_a_legyen_on_is_kormanyparti_milliomos_kerdeseit/

 

Az Origo leleplezett egy „titkos” ellenzéki megbeszélést, ami egyébként teljesen nyilvános volt

Most aztán tényleg lehullott a lepel, kiborul a bili, sőt lefőtt a kávé! Az Origo megint kíméletlenül leleplezte a kormány ellen szervezkedő erőket.

Még tavaly december 30-án tartottak titkos megbeszélést az elmúlt hetek kormányellenes tüntetéseinek szervezői Budapesten, hogy az e heti tüntetésekről egyeztessenek” - számolt be csütörtöki cikkében a kormánylap egy dokumentum alapján arról a titkos megbeszélésről, 

ami annyira volt titkos, hogy pár nappal korábban maguk a szervezők posztoltak róla egy képet a Facebookra.

https://444.hu/2019/01/03/az-origo-leleplezett-egy-titkos-ellenzeki-megbeszelest-amit-egyebkent-teljesen-nyilvanos-volt

 

Dokumentum: egy titkos megbeszélésen szervezték Soros magyarországi hálózatának vezetői a tüntetéseket

origo

Még tavaly december 30-án tartottak titkos megbeszélést az elmúlt hetek kormányellenes tüntetéseinek szervezői Budapesten, hogy az e heti tüntetésekről egyeztessenek. Az Origo birtokába került dokumentumból egyértelműen kiderül, hogy a tüntetések mögött szinte kizárólag a Soros Györgyhöz köthető szervezetek állnak. A megbeszélésen nem meglepő módon a hazai bevándorláspárti ellenzék is részt vett - Gyurcsány DK-jától természetesen a Jobbikig. Most részletesen bemutatjuk, kik is állnak a spontánnak finoman szólva nem nevezhető demonstrációk mögött.

A Soros György által szponzorált álcivil szervezetek, karöltve az ellenzékkel, a héten folytatják a kormányellenes tüntetéssorozatot. A Soros-alapítványokkal korábban is jó kapcsolatot ápoló Gulyás Márton által alapított Humán Platform e heti akciója mellett mindenki kiáll az ellenzéki térfélen. Az Origo birtokába került dokumentumból az is kiderült, hogy nem csupán egyetlen Soros-szervezet áll a kormányellenes demonstrációk mögött, hanem egy általános egységfront rajzolódik ki.

nevek:

http://www.origo.hu/itthon/20190102-egy-titkos-megbeszeles-buktatta-le-soroshalozatat.html

 

Megmutatjuk, hogyan akarnak tüntetni "spontánul" Soros hazai kitartottjai

 

KOVÁCS ANDRÁS origo

 

A budapesti forgalom megbénítása, egy kis tarhálás a juhászpéteri szellemben, spontánnak hazudott tüntetések szervezése és a Soros György szervezetei által követelt intézkedések propagálása – így lehet összefoglalni, hogy milyen elvek mentén mennek utcára ismét a decemberi demonstrálók. Egy az Origo birtokába került dokumentumból derült ki, hogy a hazai Soros szervezetek és az ellenzéki pártok december 30-án egy titkos találkozót tartottak, ahol a demonstrációk további menetéről egyeztetettek. Most újabb részeteket mutatunk meg.

Soros György nézeteit propagálnák

 

Többek között elhangzottak olyan javaslatok, hogy az összes résztvevő arról beszéljen, hogy "ki kell állni magunkért" szervezzenek spontán tüntetéseket (tehát, még egyszer: SPONTÁN tüntetéseket SZERVEZNEK), folyamatos útlezárásokat.

 

A találkozó résztvevői azt is kifejezték, hogy szükség van ellenállási körök létrehozására, valamint úgynevezett tüntetésszervező bizottmányokra.

A december 30-i megbeszélésén felmerült az is, hogy rövid, egyperces üzenetek kellenek.

Az esetleges mondanivalók között felbukkant az is, hogy a tüntetés felszólalói álljanak ki a Kincses Gyula-féle egészségügyi minimum mellett.

http://www.origo.hu/itthon/20190103-tuntetesszervezes-soros-gyorgy-dokumentum-titkos-gyules.html

Még mindig a Kossuth téren állnak a szánkók, amiket rászoruló gyerekeknek ígért a Fidesz

Január 3-án még mindig a Kossuth téri karácsonyfa körül állnak azok a szánkók, amik az ellenzéki randalírozások jelképeként kerültek be a kormányközeli sajtóba, írja az Index.

December 13-án tüntetők rongáltak meg néhány szánkót a karácsonyfánál, a Fidesz szerint ezeket a rászoruló gyerekek kapták volna ajándékba karácsonykor. A másnapi tüntetés idejére már helyreállították a szánkógyűrűt, egy héttel később pedig a Gyimes Völgye Férfikórus tíz szánkót adott át az Országgyűlés KDNP-s alelnökének.

A karácsonyi ajándékozásra már nem igen fog sor kerülni, tekintve, hogy már az új évbe is átléptünk, pedig Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta,

elfogadhatatlan, hogy a Soros-aktivisták összetörjék azokat a szánkókat, amelyeket szegény gyermekeknek szerettünk volna odaadni karácsonykor.

A Momentum közben pénzgyűjtést szervezett a megrongált szánkók pótlására, több mint kétezer eurót gyűjtöttek össze, csütörtökre pedig meg is rendeltek 18 szánkót.

https://24.hu/belfold/2019/01/03/kossuth-ter-szanko-fidesz

A Fidesz szerint ők nem is mondták, hogy karácsonyi ajándékok lesznek a szánkók

Hát, pedig de.

az Index cikkére reagálva a kormánypárt közölte, a portál sugalmazásával szemben a szánkókat nem karácsonyi ajándékként adják át. Mivel a gyakorlat szerint az Ország Karácsonyfáját és az azt körülvevő installációt az Országgyűlés Hivatala mindig vízkereszt után bontják el, a szánkókat is csak ekkor, tehát január 7-én, hétfőn adják át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak - közölték.

Ennek némileg ellentmond a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs egy videója, amelyen a politikus azt mondja, a szánkók karácsonyi ajándékok. A vonatkozó rész a felvétel végén, 2:06-nál hallható/látható.

https://hvg.hu/itthon/20190104_A_Fidesz_szerint_nem_is_mondtak_hogy_karacsonyi_ajandekok_lesznek_a_szankok

LÁZÁR JÁNOS BESZÓLT A RABSZOLGATÖRVÉNYRE, ÉS MÉG AZ ELLENZÉKET IS MEGVÉDTE EGY KICSIT

Nem biztos abban Lázár János, hogy elnyeri a munkavállalók széles körének támogatását a rabszolgatörvényként elhíresült módosítás. A Miniszterelnökség egykori minisztere elismerte a makói televíziónak: neki is vannak kérdései a törvény megvalósíthatóságával kapcsolatban. Az MTVA-székházban történtekről pedig úgy fogalmazott: egy országgyűlési képviselőt minden körülmények között megillet a tisztelet.

https://azonnali.hu/cikk/20190102_lazar-janos-szerint-vitathato-volt-a-munka-torvenykonyvenek-modositasa

Hammer Ferenc: "a megoldás egyre inkább a fizikai erőszak lesz"

Hammer Ferenc docens az ELTE-t ért támadásokról és a feljelentési kampányról

Az ELTE BTK média és kommunikáció tanszékének vezetőjével a kormány oktatáspolitikájáról beszélgettünk, s arról, hogy mi baja Orbánéknak az ország legnagyobb egyetemével.

Magyar Narancs: Hogyan érintette, amikor elolvasta a 888.hu önről szóló cikkét?

Hammer Ferenc: Szerintem a legtöbb ember, ha meglátja a nevét egy cikkben, furcsán érzi magát. Ha pedig negatív kontextusban szerepel a neve, az még kevésbé megnyugtató. Egyfelől volt bennem tehát némi riadtság, mint amikor mondjuk egy hányásba lép az ember az utcán. Ugyanakkor vannak olyan szakmák és tudományterületek, amelyek dolga, hogy elemezzék a körülöttük lévő világ fejleményeit, és azok a kollégák, akik újságíróként vagy tudományos kutatóként teszik a dolgukat, azok most szépen lassan a kormányzati politikai kommunikációs masinéria figyelmének központjába kerülnek. Itt az ELTE-n sokan, de máshol is.

MN: Magyarul lehetett számítani az ön és a tanszék elleni támadásra?

HF: Inkább arra, hogy ez lassan természetes. Minden olyan hely, idő, tér, pénz, állás és projekt, mely része az állami redisztribúciós rendszernek, az politikai befolyás alatt áll, vagy legalábbis a politika megpróbálja befolyásolni.

MN: Egy későbbi cikk azt hozta fel, hogy nem tartja tiszteletben a véleményszabadságot, mert bírálta a hallgatója írását, amiért az mást gondol a világról.

HF: Ez álnokság. Nem kritizáltam, hanem a tanszékünk közreadott egy közleményt, amelyben ténybeli megállapításokról mutatjuk be, hogy azok hibásak. A hallgató véleményét tiszteletben tartottuk, ez nyilván célzatos félreértelmezése a nyilatkozatnak.

https://magyarnarancs.hu/belpol/mint-az-aramszunet-115560

Márki-Zay: Nem új párt kell, hanem új összefogás

Márki-Zay a 444-nek arról beszélt, hogy új ellenzéki politikára van szükség az országgyűlési választások után, szerinte ugyanis 2018 áprilisában három okból bukott az ellenzék:

  1. Nem volt hiteles alternatíva a kormánnyal szemben,
  2. hiányzott az ellenzéki erők szervezettsége a vidéki kistelepüléseken,
  3. és nem volt, ami ellensúlyozni tudta volna a tízmilliárdokból folytatott kormányzati propagandakampányokat.

4.      Márki-Zay szerint az egyesület színes összetétele azt hivatott mutatni, hogy nyitottak az áprilisban a kormányt választók irányába is, mert 

5.      csak a csalódott fideszesekkel közösen lehet megtörni a túlhatalmat. Szerinte a 2,5 millió szavazóból legalább 1 millió szavazót kéne átcsábítani a kormány oldaláról ahhoz, hogy fordulat állhasson be Magyarországon - ezzel együtt nem bal- és jobboldali tengelyen, hanem az európai integrációt pártoló, korrupcióellenes mozgalomként határozzák meg magukat. Honlapjukon 12 pontos politikai programot fogalmaztak meg, amiben többek közt a jogállam és az igazságos választási rendszer helyreállítását, az állami hazugsággyár felszámolását, a paksi szerződések és a letelepedési kötvényprogramok felülvizsgálatát ígérik.  

6.      A hitelesség mellett felsorolt másik két probléma, a helyi szervezetlenség és a propaganda ellenszerének a megszervezés előtt álló „Kossuth Köröket” látják. 

https://444.hu/2019/01/03/marki-zay-nem-uj-part-kell-hanem-uj-osszefogas

Fidesz: Az ellenzék Soros pénzén politikai aktivistákat fizet, hogy rátámadjanak a rendőrökre és a Parlamentre

A KDNP-s Nacsa Lőrinc szerint újra lebukott az ellenzék, mert a saját maga által kezdeményezett rendkívüli ülésnapról is kivonult egy része. (Ez az, amiről azután mentek ki, hogy határozatképtelen lett, ugyanis a Fidesz-KDNP eleve bojkottálta. Így a teljes ellenzék a Parlament előtt hirdette meg a közös ellenállást.)

Nacsa Lőrinc, a KDNP politikusa a kormánypártok képviseletében Budapesten azt mondta: ma újra lebuktak az ellenzéki képviselők, mert a saját maguk által kezdeményezett rendkívüli ülésnapról is kivonult egy részük. Nem Magyarország érdeke, csak a pillanatnyi politikai balhé és a hatalom megszerzése az ellenzék célja – mondta Nacsa.

https://444.hu/2019/01/03/fidesz-az-ellenzek-soros-penzen-politikai-aktivistakat-fizet-hogy-ratamadjanak-a-rendorokre-es-a-parlamentre

Februárig akárkit, akármikor, akármiért igazoltathatnak és átvizsgálhatnak Budapesten a rendőrök

2019. január 2-tól 2019. február 1. reggel nyolc óráig "fokozott ellenőrzést" rendelt el Budapesten a város rendőrfőkapitánya. Ez a semlegesnek hangzó terminus technicus a gyakorlatban az állampolgári jogok súlyos korlátozását jelenti, amennyibena rendőrök indoklás nélkül igazoltathatnak és vizsgálhatnak át bárkit, akit csak kedvük tart.A főkapitány a hivatalos indoklás szerint "jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése és megszakítása érdekében" döntött a fokozott ellenőrzésről.

Jogállamban még a rendőrnek sincs joga indokolatlanul igazoltatni bárkit, még a magyar jogszabályok is célhoz kötik az igazoltatást. Ez alól ad felmentést az, ha a rendőrség vezetője fokozott ellenőrzést rendel el. A fokozott ellenőrzés szabályai szerint a rendőrök ilyenkor nem csupán igazoltathatnak, hanem "épületet, építményt, helyszínt, csomagot és járművet" is átvizsgálhatnak. Ismétlem, minden gyanúra okot adó jel hiányában is.

https://444.hu/2019/01/03/februarig-akarkit-akarmikor-akarmiert-igazoltathatnak-budapesten-a-rendorok

MÁR KÉZBESÍTIK ORBÁN VIKTOR LEVELÉT

FEBRUÁRBAN KEZDŐDHET A HANGOLÁS AZ EP-KAMPÁNYRA

Magyar Idők

Január közepéig minden érintett megkapja Orbán Viktor levelét, amelyben a közelgő, májusi európai parlamenti (EP-) választás tétjére hívja fel a figyelmet a miniszterelnök, pártelnök. A levél címzettjei a csatolt csekk segítségével járulhatnak hozzá a nagyobbik kormánypárt erőfeszítéseihez.

https://magyaridok.hu/belfold/mar-kezbesitik-orban-viktor-levelet-3816131/

Amerikai ügyvédek: A magyar kormány aláássa a jogrendszert

Nyílt levelet tett közzé szerdán honlapján az Amerikai Ügyvédi Kamara (American Bar Association, ABA), amelyben aggodalmukat fejezik ki amiatt, hogy a magyar parlament fideszes többsége decemberben megszavazta a közigazgatási bíróságok létrehozását.

Azzal, hogy Magyarországon létrejön egy párhuzamos bírósági rendszer, amelyet egy politikai okokból kijelölt igazságügyi miniszter felügyel, a kormány aláássa a magyar jogrendszert.

A 2018. december 12-én megszavazott törvény kiveszi a Legfelsőbb Bíróság hatásköréből a választással, adózással, a rendőrséggel és a közintézményekkel kapcsolatot bírósági ügyeket és az újonnan felálló közigazgatási bíróságokhoz rendeli.

Az autonómia és a függetlenség garanciája hiányában a kulcsfontosságú közigazgatási döntések átadása a bíróságoktól egy külön közigazgatási bírói testületbe veszélyezteti a bírósági függetlenséget,

írják a közleményben.

Hozzátették azt is, hogy az új bírósági rendszer kialakítása sérti Magyarország független igazságszolgáltatás iránti elkötelezettségét.

https://24.hu/kozelet/2019/01/03/kozigazgatasi-birosagok-usa-ugyvedek-biralat/

Már 70 ezer ember a szombati tüntetés eseményében és pénteken 3 városban is lesz tüntetés -itt vannak a részletek

http://hirhugo.hu/2019/01/03/mar-70-ezer-ember-a-szombati-tuntetes-esemenyeben-es-penteken-3-varosban-is-lesz-tuntetes-itt-vannak-a-reszletek

Havasi Bertalan megfejthetetlen logikával törte át a fizika határait, amikor Orbán elmaradt sajtótájékoztatóját kellett kimagyaráznia

Orbán Viktor a nyáron azt ígérte, hogy egy év végi sajtótájékoztatón válaszol a tőle egyébként majdnem mindig elzárt újságírók kérdéseire. Az ATV-nek azt ígérte, mielőtt lerázta volna a riportert: “majd decemberben tartok egy sajtótájékoztatót, akkor mindent el fogok mondani”.

Havasi Bertalan megfejthetetlen logikával azt válaszolta:

“a miniszterelnök természetesen tartja a szavát”.

A sajtótájékoztatót meg fogják tartani, arról pedig “kellő időben” értesítik a sajtót. Hogy a tavaly decemberre ígért sajtótájékoztatót hogyan fogják megtartani idén úgy, hogy Orbán Viktor se keveredjen önellentmondásba, azt nem tudni, és a miniszterelnöki sajtófőnök sem tért rá ki.

https://444.hu/2019/01/02/havasi-bertalan-megfejthetetlen-logikaval-torte-at-a-fizika-hatarait-amikor-orban-elmaradt-sajtotajekoztatojat-kellett-kimagyaraznia