2019, augusztus 8 - 08:08 Sajtószemle

Mészáros Lőrincék rakták ki a Coca-Cola hirdetéseit

A Coca-Cola plakátkampánya által kirobbantott botrány egyik fontos, eddig felderítetlen szála, hogy vajon ki engedélyezte a metrók teleplakátolását a fideszes politikusoknak finoman szólva sem tetsző hirdetésekkel. Egy multi olyan hirdetést készít, amilyet akar, de arról nyilvánvalóan nem ő dönt, hogy a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló cég hirdetési felületein vállalja-e azok terjesztését, vagy sem. Ismert, néhány napja a budapesti metrókat olyan Coca-Cola reklámok lepték el, amelyeken azonos nemű párok láthatók. A plakátok a homoszexuális kapcsolatok elfogadása mellett állnak ki. Utánajártunk, ki felel a hirdetési felületekért, és nyomozásunk meglepő eredményre jutott.

https://magyarhang.org/belfold/2019/08/07/meszaros-lorincek-raktak-ki-a-coca-cola-hirdeteseit/

Magyarországot támogató határozatért lobbizik az amerikai törvényhozásban a kormány

444 angol nyelvű hírlevele, az InsightHungary jutott hozzá több olyan angol nyelvű dokumentumhoz, amit az amerikai törvényhozásban terjesztenek a magyar kormány emberei. Ezek az összefoglalók részben cáfolni próbálják a magyar kormánnyal szembeni kritikákat, részben bemutatni, hogy milyen hűséges szövetségesei vagyunk az Egyesült Államoknak.

Hosszú mellőzöttség után, egyik utolsó európai vezetőként jutott el a Fehér Házba Orbán Viktor magyar miniszterelnök, ahol Trump elnökkel is tárgyalt, bár mint utólag kiderült vegyes sikerrel.

A magyar kormányfő washingtoni látogatása Amerikában is hullámokat keltett, republikánus és demokrata szenátorok már előre azt kérték, hogy Trump kérje számon Orbánon a magyar demokrácia leépítését, majd a találkozó után az Orbán-kormánnyal szemben kritikus határozati javaslatkerült az amerikai képviselőház külügyi bizottsága elé.

Az InsightHungary forrásai szerint a magyarok ezután lendültek akcióba, hogy a kritikus határozati javaslattal szemben előkészítsenek egy, a magyar kormányt támogató szöveget, hogy azt fogadják el az amerikai törvényhozásban. A javaslatot várhatóan Paul Gosar arizonai republikánus képviselő nyújtaná be (legkorábban ősszel, most az Egyesült Államokban is törvényhozási szünet van), akinek egyik közvetlen munkatársát nemrég utaztatták Magyarországra, hogy saját szemével láthassa, milyen nagyszerű itthon a helyzet.

https://444.hu/2019/08/07/magyarorszagot-tamogato-hatarozatert-lobbizik-az-amerikai-torvenyhozasban-a-kormany

Üzenet a fideszes médiából: „Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi hirdetéseken nézegetni”

Gyűrűzik tovább a fideszes Boldog István által beindított, egyelőre csak a Hit Gyülekezete által felkapott Coca-Coca-botrány a kormánypárti médiabirodalomban: kedden a Pesti Srácok szerzője, Vésey Kovács Lászlófejtette ki gondolatait az „Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!” című írásában.

Vésey Kovács előbb végigvette, ki mindenki állt ki az „ellenzéki oldalról” az elmúlt napokban a Coca-Cola kampánya mellett, majd áttér arra, hogy itt végül is a gyerekek agyát akarják átmosni az óriáscégek, hogy aztán térjen cikke végkövetkeztetésére: 

„Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet. Arra tanítjuk a gyerekeinket, hogy sajnos vannak, akik ilyen helyzetbe kerültek, és segítünk nekik, ha rászorulnak, nem csúfoljuk ki, nem bántjuk őket. De nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak, és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más. Ha pedig a tolószékesek elkezdenék eltördelni a gyerekeink hátgerincét, hogy ők is tolószékesként éljenek, attól a társadalom irgalmatlanul dühbe gurulna. 

https://444.hu/2019/08/06/uzenet-a-fideszes-mediabol-toloszekes-embereket-sem-szeretnenk-mozgolepcsonyi-hirdeteseken-nezegetni

„Ne használják fel gyűlöletkeltés céljára”: bocsánatkérést várnak a mozgáskorlátozottak a PestiSrácoktól

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége reagált a PestiSrácok cikkére, méghozzá az alábbi módon:

„A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége határozottan visszautasít minden olyan megnyilvánulást, amely a mozgáskorlátozott, kerekesszékes emberek emberi méltóságát sérti. Tiltakozunk a közösségünket érő jogsértő, kirekesztő és megalázó kinyilvánítások ellen. Mélységesen sértőnek és felháborítónak tartjuk a pestisracok.hu „Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!” c. írást.

Magyarország az Alaptörvényben deklarálta a mozgáskorlátozott embereket megillető jogokat, emberi méltóságuk védelmét, és külön intézkedésekkel védi a fogyatékkal élő embereket. Ennek szellemében az érdekükben tett intézkedések állami kötelezettségek, nem egyéni kegy gyakorlása. A mozgáskorlátozott embereket ugyanazon jogok illetik meg, mint a társadalom többi tagját, beleértve a közösségi életben való részvételt is. A mozgáskorlátozottság egy állapot, amivel élni és megélni kell a mindennapokat, úgy, ahogy azt, minden ember teszi. A kerekesszékes emberek nem kérnek sajnálatot, csak ugyanazokat a törvényben biztosított jogokat, mint a társadalom valamennyi tagja.  Elvárjuk, hogy a mozgáskorlátozott embereket, az ő helyzetüket ne használják fel gyűlöletkeltés céljára, a cikk írója pedig kérjen bocsánatot a kerekesszékes emberektől!”

https://merce.hu/2019/08/06/ne-hasznaljak-fel-gyuloletkeltes-celjara-bocsanatkerest-varnak-a-mozgaskorlatozottak-a-pestisracoktol/

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége bepereli a Pesti Srácokat

Bírósághoz fordul a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, miután a kormánypárti Pesti Srácok portálon a mozgáskorlátozott embereket lejárató cikk jelent meg a Coca-Cola reklámjain felháborodó szerzőjük tollából.

Ahogy írják:

„A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége felháborítónak, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ma Magyarországon következmények nélkül lehet az emberi méltóságot súlyosan sértő, gyűlöletkeltő kijelentésekkel illetni a születésüknél fogva, illetve betegség vagy baleset következtében mozgáskorlátozottá vált, kerekesszékes embereket pusztán az állapotuk miatt!  A MEOSZ következetesen kiáll a mozgáskorlátozott emberek és családjaik érdekében, értük, az önrendelkező mindennapokért! Ezt szem előtt tartva a MEOSZ bírósághoz fordul a pestisracok.hu portálon megjelent írás mozgáskorlátozott emberek közösségét ért jogsértő kitételei kapcsán.”

https://merce.hu/2019/08/07/mozgaskorlatozottak-egyesuleteinek-orszagos-szovetsege-bepereli-a-pesti-sracokat/

Coca-Cola plakátcsere – A Fidesz és Boldog István azt hiszi, hogy győzött, pedig dehogy!

A hétvégén a Fidesz Boldog István szájával telecsinálta a maga médiáját nagyon is nyílt homofóbiával. Így azután ment az adok-kapok. Végül a Coca Cola, mert az ő plakátjaik hergelték fel a hangulatot, szerdán lecserélte azokat. Győzelem!!!! Egy nagy, nagy túrót!

De mielőtt még eldőlnének a fideszes sikertől az ostobák: a Coca Cola vezetői és főleg tulajdonosai azzal a jóérzéssel dőlhetnek hátra foteljeikben, hogy érdemes volt az Orbán-kormánnyal stratégia szövetségre lépni. Ezek az urak a nagy vízen túl még azt is teljesítik, amit nem vállaltak, azaz néhány milliárd értékű ingyenreklámot a cukrosvizüknek, hiszen amióta Magyarországon van a cég, ennyi ingyen reklámot aligha kapott, mint ebben a néhány napban.

Jönnek a szivárvány színű Colás üveg-plakátok

Az ízlésesen egymásba karoló hetero- és homoszexuális párokat most mi más válthatná fel, mint a szivárványszínű címkével ellátott Colás-üveg-palkátok. Hajrá!

https://varosikurir.hu/coca-cola-plakatcsere-a-fidesz-es-boldog-istvan-azt-hiszi-hogy-gyozott-pedig-dehogy/

Milliárdos ajándékot kaptak a fociklubok az adómentességgel

 Székely Sarolta mfor.hu

Nagyon sok pénzt hagyott a kormány a fociklubok zsebében azzal, hogy a sportolók akár 500 milliós éves fizetése után sem kell a sportvállalkozásoknak közterhet fizetni.

Becslésünk szerint az ekhós adómentesség milliárdos megtakarítást eredményezett a focikluboknak, ez azonban a felszínen egyáltalán nem látszik: nem lettek nyereségesebbek, és nem csökkentek a személyi jellegű ráfordítások sem. Ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen a járulékok megcsappanásával párhuzamosan jelentős mértékben megugrottak a fizetések és így a bérköltségek is. Egyszerűen megfogalmazva,

amit nyertek a réven, azt odadobták a vámra.

A 2018/2019-es szezon NBI-es csapatai összesen 16,5 milliárd forintot költöttek el bérköltség és járulék címszó alatt, ami a 2017-esnél bő 2 milliárd forinttal nagyobb kiadást jelentett - hangsúlyozzuk, úgy nőttek az ilyen jellegű kiadások, hogy egy jelentősebb megtakarítást könyvelhettek el az ekhós adómentesség miatt a sportvállalkozások.

https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/milliardos-ajandekot-kaptak-a-fociklubok-az-adomentesseggel.html

Újraindult a munka Bige László gyárában

A kénsavgyár veszélyes tevékenységének felfüggesztése ügyében egyelőre még nincs friss döntés, így a termelés újrakezdésére addig nincs lehetőség.

 

Újraindult a kriolit gyártása a Bige Holding Kft. szolnoki gyárában az előző napi bírósági döntésnek köszönhetően, a mellette levő kénsavgyárban ugyanakkor még szünetel a termelés.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a "kénsavgyár veszélyes tevékenységének felfüggesztése ügyében" a másodfokú bíróság még nem hozott döntést, így ott a termelés újrakezdésére addig nincs is lehetőség.

A kriolitot az alumíniumkohászatban, vaskohászatban, csiszolóanyag-,   kerámia- és üvegiparban, valamint a forrasztó- és hegesztőanyag, továbbá a rovarölőszer gyártásban hasznosítják.

A megtermelt kriolit 97 százalékát európai és amerikai társaságok vásárolják meg.

https://magyarnarancs.hu/belpol/ujraindult-a-termeles-bige-laszlo-gyaraban-122010

Annyi embert éheztettek már a tranzitzónában, hogy az emberi jogi bíróságnak formalevele van, amiben kötelezik a magyar hatóságokat, hogy azonnal adjanak enni a külföldieknek

„[Dátumon] a Bíróság (az ügyeletes bíró) úgy határozott, hogy a felek és a megfelelő eljárás érdekében, felhívja a magyar kormány figyelmét, hogy a 39-es számú szabály értelmében adjon enni a kérelmezőnek, amíg a tranzitzónában tartózkodik, és tájékoztassa a bíróságot a fejleményekről és a kérelmező helyzetéről.”

Ez az egyik formaszöveg, ami az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntéseiben szerepel, amikben most már rutinszerűen kötelezik a magyar hatóságokat, hogy adjanak enni a tranzitzónában várakozó külföldieknek. Egy-egy ilyen bírósági döntés egyébként másfél oldal hosszú, és dátumot, és az éheztetett külföldiek nevét leszámítva pedig az esetek döntő többségében pontosan ugyanúgy néz ki. (Az idézett szövegben említett 39-es szabály egy eljárásjogi rendelkezés, ami arra utal, hogy a bíróság határozata értelmében azonnal be kell avatkozni - a magyar esetben ez az éheztetés leállítását jelenti -, és nem kell további eljárásra, felszólításra, ítéletre várni.)

A bírósági döntéseket és az éheztetések más adatait Szél Bernadett független országgyűlési képviselő gyűjtötte össze. 

https://444.hu/2019/08/07/annyi-embert-eheztettek-mar-a-tranzitzonaban-hogy-az-emberi-jogi-birosagnak-formalevele-van-amiben-kotelezik-a-magyar-hatosagokat-hogy-azonnal-adjanak-enni-a-kulfoldieknek

Rendkívüli közgyűlést hív össze az MTA

November végére vagy december elejére. Az akadémiai kutatóhálózatot átvevő Eötvös Loránd Kutatási Hálózat viszont már szeptemberben átveszi az MTA hálózatát.

Villámgyorsan, már szeptembertől átveszi az új kutatói szervezet az MTA hálózatát, írtuk szerda délelőtt. Ettől féltek a kutatók.

https://hvg.hu/itthon/20190807_Rendkivuli_kozgyulest_hiv_ossze_az_MTA

Orbán Viktor náluk olvashatta el, milyen a rendszere

A miniszterelnök elárulta, milyen, az Orbán-rendszerről szóló könyvekkel találkozott az idei tusványosi beszéde előtt. Csizmadia Ervin és Sárközy Tamás is próbálta értelmezni, mi történik Magyarországon. Egyikük szerint a Fidesz nem is hadakozik valójában Európával, a másikuk azt állítja, Orbánnak döntenie kell, folytatja a radikalizmust, vagy igazi kereszténydemokrata kormányzást hoz létre. Elolvastuk a két szerző művét, nagy kérdés, hogy vajon a kormányfőnek mennyire tetszettek az ott leírtak.

„…hadd mondjak néhány szót arról, hogy hogyan értelmezzük azt, ami Magyarországon történik. Ennek a kérdésnek, vagyis hogy mi is történik Magyarországon, az elmúlt években szép irodalma kerekedett. Volt az első fecske, Tellér Gyula, aztán már csak az idei évben két komoly munka jelent meg ezzel kapcsolatban, egyik Sárközy professzor úrnak a tollából, a másik pedig Csizmadia Ervin tollából.”

(Orbán Viktor beszéde a XXX. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, részlet)

Ritkaságszámba megy, hogy Orbán személyesen említ olyan közéleti gondolkodókat, akiktől vagy merít, vagy inspirálják őt, de mindenképpen hatnak gondolkodására. Tellér Gyula Széchenyi-díjas szociológust nevezték már Orbán főidelógusának is, az ő Született-e „Orbán-rendszer” 2010 és 2014 között? című könyve volt az, amelyik a nagy vihart kavart 2014-es tusványosi beszéd alapját adta, amikor a miniszterelnök először használta az illiberális jelzőt. A miniszterelnöknek állítólag annyira tetszett főideológusának írása, hogy a Népszabadság akkori információja szerint kiadta a parancsot, minisztereinek is el kell olvasniuk a dolgozatot.

https://hvg.hu/itthon/20190807_Orban_Viktor_Csizmadia_Ervin_Sarkozy_Tamas_illiberalizmus_Tusvanyos_keresztenydemokracia

A Microsoft lapátra tette a T-Systems Magyarországot

A Microsoft Magyarország felbontotta eddigi szerződését a T-Systems-szel - értesült a hvg.hu, információnkat a Microsoft részéről megerősítették. A cég azzal indokolta döntését, hogy évről évre felülvizsgálják a partnereikkel kötött megállapodásaikat, és "követve a sztenderd üzleti gyakorlatunkat, úgy döntöttünk, hogy nem újítjuk meg az augusztus 31-ével lejáró megállapodásunkat a T-Systems-szel".

Nem zárható ki, hogy a döntésben az is közrejátszhatott, hogy a Mészáros Lőrinchez közeli 4iG felvásárolja a T-Systemset. Ezt azonban nem erősítették meg, a hivatalos állásfoglalásuk az előbbi, hogy felülvizsgálva a szerződést nem akarták tovább folytatni az üzleti együttműködést a céggel, de más indokot nem közöltek.

https://hvg.hu/kkv/20190807_A_Microsoft_lapatra_tette_a_TSystems_Magyarorszagot

Varga Judit államtitkára megüzente: jegyzőként is lehet kampányolni

Ungár Péter szerint problémás, hogy a szombathelyi Fidesz azt a Balázsy Pétert támogatja polgármesterjelöltként a városban, aki jelenleg megyei főjegyzői is, ugyanis szerinte a pártpolitikai szerepvállalás és a független jegyzői pozíció betöltése összeférhetetlen.

A helyzet érdekessége, hogy Varga helyett Völner Pál igazságügyi államtitkár válaszolt neki, aki ráadásként jól ki is oktatta Ungárt. Völner szerint Ungár

jogi képzettségének hiánya miatt feltehetőleg nem megfelelően értelmezte a jegyzőkre vonatkozó összeférhetetlenségi szabályokat.

Az államtitkár ezután sajátos okfejtéssel vezeti le a dolgot a törvényi rendelkezések alapján. Kiemelte, hogy kormánytisztviselő "pártban tisztséget nem viselhet, párt nevében vagy érdekében – az országgyűlési, az európai parlamenti, illetve a helyi önkormányzati választásokon jelöltként való részvételt kivéve – közszereplést nem vállalhat".

https://hvg.hu/itthon/20190807_szombathelyi_fidesz_varga_judit_volner_pal_balazsy_peter

Moldován is bejelentkezett Puzsér hátszelével, így háromra bővült az ellenzéki polgármesterjelöltek száma az Erzsébetvárosban

Mivel a 2018-as országgyűlési választáson is győzni tudott a DK Erzsébetvárosban az egyéni választókerületben, az ellenzék (pontosabban egy része) jogos reményekkel egyezett meg a DK-s Niedermüller Péter személyében mint ellenzéki polgármesterjelöltben.

A remények most több oldalról is kaptak egy-egy sallert, előbb Hunvald György jelentette be, függetlenként indul a polgármesteri címért, miután az ellenzék nem volt hajlandó vele számolni – "Gyakorlatilag a politikai halálomat akarták elfogadtatni velem”, írta a Facebookon a hivatali visszaélés és más bűntettek miatt másfél évre ítélt volt kerületi polgármester és volt MSZP-politikus.

Most pedig Moldován László egykori LMP-s politikus ki kiírta a Facebookra, "Az Élhető Erzsébetváros Egyesület és az Állampolgárok a Centrumban Egyesület (Sétáló Budapest 2019) támogatásával indulok független polgármesterjelöltként Erzsébetvárosban a 2019. októberi önkormányzati választáson!" – az ő indulás már eddig is benne volt a pakliban.

https://hvg.hu/itthon/20190807_Moldovan_is_bejelentkezett_Puzser_hatszelevel_igy_haromra_bovult_az_ellenzeki_polgarmesterjeloltek_szama_az_Erzsebetvarosban

Zaklatási ügy: a BRFK nyomoz, Donáth László hallgat

Elismerte a BRFK, hogy nyomoz abban az ügyben, amit a TV2 Tények című műsora tálalt. Donáth László a hvg.hu megkeresésére annyit mondott, nem nyilatkozik.

A kormányközeli TV2 Tények című műsora számolt be először arról, hogy a Gaudiopolis szeretetotthon egyik alkalmazottja feljelentést tett Donáth László evangélikus lelkész, Donáth Anna momentumos EP-képviselő édesapja ellen zaklatás miatt.

A BRFK a hvg.hu kérdésére megerősítette:

feljelentés alapján 2019. június 13-án nyomozást rendelt el szexuális kényszerítés gyanúja miatt, melyben válaszadásunkig gyanúsítotti kihallgatás nem történt.

https://hvg.hu/itthon/20190807_Zaklatasi_ugy_a_BRFK_nyomoz_Donath_Laszlo_hallgat

Donáth László:„Politikai lejárató kampány zajlik”

Az evangélikus lelkész szerint a lánya a valódi célpont.

Donáth László lapunknak elmondta: egyértelműnek tartja, hogy politikai lejárató kampány zajlik, amelynek valódi célpontja nem ő, hanem a lánya. Hozzátette, hogy mind a mai napig semmifajta hivatalos megkeresést nem kapott, még tanúként sem. Ezért az ügyről nem áll módjában semmit nyilatkozni.

https://nepszava.hu/3045880_donath-laszlo-politikai-lejarato-kampany-zajlik

Szabad szemmel: Trócsányi már majdnem lemondhatott az EU-biztosságról, de akkor jött a Fidesznek hálás von der Leyen

Nemzetközi sajtószemle, 2019. augusztus 7.

https://nepszava.hu/3045794_szabad-szemmel-trocsanyi-mar-majdnem-lemondhatott-az-eu-biztossagrol-de-akkor-jott-a-fidesznek-halas-von-der-leyen

 

Gyurka revansra készül

Pilhál György Magyar Nemzet

Az erzsébetvárosi választó útja kifürkészhetetlen. Alighanem erre spekulált az MSZP-ből minap kilépő Hunvald György is, amikor úgy döntött, függetlenként ő is megméreti magát az őszi önkormányzati választáson Erzsébetvárosban. A tömlöcviselt expolgármester már nyilatkozott is a sajtónak, eszerint az ellenzéki oldalnak ő a legesélyesebb jelöltje, miközben sokan az ő politikai halálát szerették volna elérni. A magát meghurcolt embernek aposztrofáló ingatlanspecialista nem is titkolja: a választók általi rehabilitálásában reménykedik – ismerve az itt lakók kacifántos lelkivilágát, nem minden alap nélkül. Számos jel mutatja ugyanis, hogy az elöregedett VII. kerületben még mindig sokat számít, ki mennyit töltött a sitten… Vagyis hősünk komoly előnyt mondhat magáénak. (Mint emlékezetes, a sokoldalú haramia az önkormányzati ingatlanok trükkös értékesítésével, bérbeadásával, valamint megbízási szerződések rafinált – és jól jövedelmező – „értelmezésével” került a nyomozó hatóságok látókörébe. Meg persze fényűző életvitelével, pazar járműflottájával, repülőgépével – ami egy magára valamit adó maffiózó számára alapvetés.)

Az ambiciózus ingatlanos azt ígérte, ha ismét ő lesz a kerület frontembere, akkor egy modern, kizöldült Erzsébetváros váltja majd fel a mostanit. – Lokálpatriótaként mindig fontos volt számomra a kerület és az itt élő emberek sorsa – árulta el titkát a kiérdemesült anyaszomorító, akit a kerületben sokan ma is Gyurinak, Gyurkának szólítanak.

Hogy ez a mostani Hunvald-kunszt a megújulás vagy a végleges elhülyülés része, nem tudni. Én az utóbbira gyanakszom.

https://magyarnemzet.hu/tollhegyen/gyurka-revansra-keszul-7187954/

Politikai pedofília és klímavédelem

Lukácsy József magyar Nemezet

icsit meglepő volt, hogy az európai parlamenti választások kampányában a régi, lassan megszűnő oldtimer szociáldemokrata és liberális pártok politikusainak zöldbe öltözött utódai egy klímaapokaliptikus víziót vázoltak fel a választópolgárok számára. A környezeti katasztrófa veszélye jóval félelemkeltőbb az Európába folyamatosan érkező migránsok áradatánál, és az átlagállampolgár igen kevés ismerettel bír a klímaváltozás okairól. Ezért sokan hajlamosak azokra szavazni, akik ennek megakadályozását ígérik. Így lehetett a közvéleményt mesterségesen megosztani két olyan kérdésben, amelyek összetartoznak egymással. Hiszen a súlyosan károsult környezet növeli és felgyorsítja a migrációs folyamatokat.

A nyugat-európai zöldpártok emblematikus figurájává vált az a Greta Thunberg, aki 2018-ban, alig tizenévesen valakiknek a sugallatára klímavédelmi mozgalmat indított, amely futótűzként terjedt a fiatalok körében. Ez a kislány már beszédet mondott az Euró­pai Parlamentben, Nobel-békedíjra is javasolták. Ehhez a politikai pedofília kategóriájába tartozó jelenséghez a fősodratú liberális elit rezzenéstelen arccal asszisztál.

Európa új liberálisai választási programjukban teljesíthetetlen követelményekkel álltak elő: alig húsz-harminc éven belül a fosszilis, tehát szén-dioxid-emisszióval járó energiaforrások felhasználásának és az atomenergia előállításának teljes leállítását, a megújuló energiaforrások – szél- és geotermikus energia – kizárólagos alkalmazását szükségleteink fedezésére. Ez utóbbiak előállítása rendkívül költséges, ideális természeti adottságokat igényel, hatékonyságuk pedig jóval gyengébb a hagyományos energiaforrásokhoz képest. 

 

https://magyarnemzet.hu/velemeny/politikai-pedofilia-es-klimavedelem-7120085/

 

Karácsony letagadott szerződése

Magyar Hírlap

Bár Karácsony Gergely július közepén még tagadta, hogy titokban egy új parkolási szerződést kötött volna Zuglóban, most bemutatjuk, azt a dokumentumot, amit akkor még kitalációnak nevezett az ellenzéki rocsderbi egyik szereplője. 

Nagy titokban újabb parkolási szerződést kötött az alkalmatlan zuglói polgármester, Karácsony Gergely. Önkormányzati forrásból származó információink szerint a szerződés kicsivel több, mint 3 hónapra – azaz Karácsony polgármesteri mandátumának végéig – szól. Az új szerződést sem a képviselő-testület, sem az illetékes bizottságok nem látták, tehát nem is véleményezhették.

Karácsony Gergely az Origónak egy XV. kerületi eseményen azt mondta, hogy nincs ilyen szerződés, majd hozzátette, „amit ön kérdez, nem tudom pontosan, mire gondol, de szerintem ön sem tudja”. Most bemutatjuk azt a szerződést, amit valótlannak nevezett Karácsony. 

 

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20190807-karacsony-letagadott-szerzodese

 

Félelmetes út

Nos, hát eljutottunk ide is, bár a nyugati trendek után nem volt meglepő. Várható volt, hogy előbb-utóbb valaki áttöri a gátat, átlépi a Rubicont. Végül egy vezető globális cég, a Coca-Cola tette ezt meg

Baranya Róbert Magyar Hírlap

A metróaluljárókat elborították a homoszexualitást propagáló plakátok, amelyeken azonos nemű párok isszák az édes nedűt. Nyugaton – ahol a társadalom már elvesztette egészséges önreflexióját, fel sem tűnik egy ilyen, nálunk viszont – szerencsére – egyre többen emelik fel hangjukat, és kezdenek tiltakozni ellene.

Mert aki észnél van, az azonnal tudja, hogy ez nyilván nem csak egy ártatlan reklám, ami csupán arra ösztökél minket, hogy minél több kólát igyunk, mert az felfrissít, és jó az íze. Ez egy alattomos ideológiagyártás része, amely nem a másik elfogadásáról szól, hanem arról, hogy minden eszközzel támogassuk a „melegjogok” kibővítését, sőt lassan felsőbbrendűségét, amelybe már persze beletartozik a követhetetlenné váló új szexuális irányultságok támogatása is. Pride-ot szerveznek, büszkeség napját tartanak, és ha egy cég nem áll a támogatók mögé, akkor már ferde szemmel néznek rá, ne adj’ Isten, épp azért nem nyer el egy üzletet, mert nincs ott a neve a névsorban. Kezdünk ott tartani, hogy nekünk kell szégyellnünk magukat, nekünk kell védekeznünk a hozzáállásunk miatt, már mi vagyunk a „másként gondolkodók”.

 

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20190807-felelmetes-ut

Rezsiharc: a kormány szerint nőne a lakossági áram ára, ha több otthoni napelemünk lenne, de Mészáros szénerőműve maradhat

A Mészáros Lőrinchez tartozó széntüzelésű Mátrai Erőmű megtartásával tervezi teljesíteni a klímacélokat az Orbán-kormány.

„A céllal egyetértünk, de amíg nem látjuk, hol van erre a pénz, addig nem vállaljuk. Úgyhogy kezdjünk tárgyalni a pénzről!”

– mondta még júniusban Orbán Viktor Brüsszelben, miután nem támogatta az EU tagállamok azon célkitűzését, hogy 2050-re környezetvédelmi vállalásaikkal elérik a karbonsemlegességet, azaz igyekeznek nullára szorítani a Föld légkörének felmelegedését jelentős részben okozó széndioxid-kibocsátást. A javaslat ellen a magyar mellett csak a cseh és a lengyel kormány szavazott.

A későbbi kormányreakciók azzal is igyekeztek magyarázni a döntést, hogy a karbonsemlegesség felé tett lépések szerintük túlzott mértékben drágítanák meg a lakossági áramot. Nem nehéz összerakni azt sem, hogy a néhány éve még "rezsiharcot" hirdető kormány számára kimondottan kellemetlen lenne az árak emelkedése, ami szavazatokban is könnyen megmutatkozhat. Tehát részben középtávú politikai céljai oltárán áldozta be a klímavédelmet az Orbán-kormány. Hozzátesszük, ezt nem sokkal az előtt mondta, hogy a Századvég megmérte, hogy komoly támadási felületet hordoz a Fidesz számára, ahogyan kezeli a klímaváltozást.

 

https://168ora.hu/itthon/szel-bernadett-klimavedelem-napelem-szeleromu-kornyezetvedelem-172196

Vlagyimir Putyin után eredt a brit rendőrség, a Szkripal-ügyben vizsgálják az orosz elnök szerepét

Vlagyimir Putyin szerepét is vizsgálta a Szergej Szkripal ügyében a londoni rendőrség - jelentette szerdán a The Guardian, hozzátéve, hogy a brit titkosszolgálatok feltételezése szerint az orosz államfő vélhetően jóváhagyta az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese, az orosz-brit kettősügynök elleni akciót, amelyet tavaly március elején hajtottak végre az angliai Salisbury városában idegméreg-hatóanyaggal.

A lapNeil Basu parancsnokot, a londoni rendőrség országos hatáskörű terrorelhárító és különleges műveleti szolgálatának vezetőjét idézve azt írta, folytatódik a nyomozás. Két orosz gyanúsított ellen továbbra is európai elfogatóparancs van érvényben. A vádemelés azonban rendkívül bonyodalmas az ügyben. – Bizonyítani kellene Vlagyimir Putyin közvetlen érintettségét - magyarázta, hozzáfűzve, hogy az európai elfogatóparancs kiadásának feltétele, hogy az ügy vádemelésig juthasson Nagy-Britanniában. Mint mondta, ez esetben ez nincs így. Rendőrök vagyunk, bizonyítékokra van szükségünk. Rengeteg találgatás volt arról, hogy ki a felelős, ki adta a parancsot. Ezek azonban mind Oroszország-szakértők ismeretein alapultak. Nekem bizonyítékok kellenek - nyomatékosította.

https://168ora.hu/kulfold/vlagyimir-putyin-szergej-szripal-szkripal-ugy-mergezes-nagy-britannia-rendorseg-172253

Boldog István úgy érzi, csatát nyertek a Coca-Colával szemben

Közösségi oldalán örömködik a fideszes képviselő, aki saját érdemének is tartja a melegeket ábrázoló plakátok leszedését.

 

„Egy csatát megnyertünk! A harc folytatódik! A Coca-Cola fejezze be az LMBTQ propagandát Magyarországon!” - írta Facebook-bejegyzésében Boldog István 

A Fidesz korább frakcióvezetője - akinek egyébként semmi baja a nyilvános fenekeléssel, csak a melegek reklámozását nem bírja – azzal került be a nemzetközi hírekbe, hogy a Coca Cola „love is love” című kampányát látva közölte, nem iszik kólát, amíg a homoszexuális, leszbikus párokat is bemutató plakátok el nem tűnnek a metróaluljárókból. 

https://nepszava.hu/3045859_boldog-istvan-ugy-erzi-csatat-nyertek-a-coca-colaval-szemben

https://nepszava.hu/3045859_boldog-istvan-ugy-erzi-csatat-nyertek-a-coca-colaval-szemben

 

Háromszázezer könyvet égetett el a mindenütt gülenizmust sejtő török kormány

Gülenistának találtak egy iskolai gyakorlófüzetet is, amiben az F és a G betű között kellett vonalat húzni. Az F. G pedig a török „tudjukki”, Erdogan ősellenségének monogramja.

301878 könyvet kobzott el és semmisített meg a 2016-os puccskísérlet óta a török kormány, számolt be a múlt héten az ország oktatási minisztere, Ziya Selçuk

https://nepszava.hu/3045848_haromszazezer-konyvet-egetett-el-a-mindenutt-gulenizmust-sejto-torok-kormany

Charles Gati Az EPP megszólal

Egy brüsszeli beszélgetés tartalmában hű, de szerkesztett változata: ÉN: Ön az EPP egyik vezetője, Magyarországot is ismeri. Mi várható ősszel? Ő: Az EPP nem engedheti meg magának, hogy októberben vagy novemberben akár kizárja, akár felfüggessze a Fideszt. Megmondjuk Orbánnak, hogy milyen lépéseket tegyen a jogállamiság és a sajtó terén. Ezt-azt meg fog igérni, mi úgy teszünk, mintha elhinnénk, de persze tudjuk, hogy félrevezet. ÉN: Az EPP saját történelmi jelentőségét és egységét veszélyezteti. Ő: Nagy szavakat használ. Szerintünk jobb, ha Orbán a sátorban van és onnan pisil ki, mintha kívülről építgetne egy szélsőjobboldali koalíciót ellenünk. Magyarországot és néhány közép- és kelet-európai országot túl korán vettük fel az Unióba és a Fideszt nem lett volna szabad beengedni az EPP-be, de ezen már nem lehet változtatni. ÉN: Milyen előnyt jelent az EPP számára az, hogy Orbán a „sátorban” marad? Ő: Rövid távlatban: nem jön létre egy harcra kész lengyel-olasz-magyar koalíció. Hosszabb távlatban: amint gyengül a világgazdaság, Orbánnak szüksége lesz az EU-ra és az EPP-re. Sokkal nagyobb szüksége lesz ránk, mint az EPP-nek rá. Akkor mentőövet dobunk neki, cserébe politikai koncessziókért.

 

https://nepszava.hu/3045805_az-epp-megszolal

 

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a kormány fellép az ügyeskedő szoftvervállalatok ellen

A kormánylap így interpretálta a Microsoft-botrányt.

 

„Árcsökkenés jöhet a szoftverpiacon”– címmel írt cikke a Magyar Nemzet, amelyben kifejtik, hogy értesüléseik szerint a kormány úgy „cselezné ki” az ügyeskedő szoftvervállalatokat, hogy már szeptemberben törvényjavaslatot nyújtanának be, mely lehetővé tenné, hogy az állam a disztribútori hálózat kihagyásával szerezze be a közigazgatásban használatos szoftvereket. A cikkben említett gyakorlat arra az esetre utal, amely során az amerikai igazságügyi minisztérium és a tőzsdefelügyelet egy vizsgálat nyomán arra jutott, hogy a Microsoft magyar leányvállalata jelentős árengedménnyel adott szoftvereket kormányközeli disztribútorcégeknek, amiket aztán a közvetítők túlárazva értékesítették a magyar közigazgatásnak. A kormánylap írásából éppen csak az az aprócska részlet marad ki, hogy 

a jelentések szerint az ügylet során magyar kormányzati szereplőket fizettek le, valamint, hogy egy korábban nyilvánosságra hozott e-mail szerint Orbán Viktor maga bólintott rá az üzletre.

https://nepszava.hu/3045802_a-magyar-nemzet-arrol-ir-hogy-a-kormany-fellep-az-ugyeskedo-szoftvervallalatok-ellen

Onkológiai ellátásban Románia is kezd lehagyni minket

Onkológus-forrásunk állítása szerint az egész régiótól lemaradunk az ellátás színvonalában. A Kék Golyó utcai óriásintézmény működéséről beszélő forrásunk pedig azt állítja: az ellátás nagyüzemi, személytelenné vált, szenved ettől beteg és orvos is.

Riportunkat két hete közöltük. Azóta a betegek egybehangzó véleménye szerint is emberibb rendszer működik az onkológiai intézetben, ahol az új szabály szerint ugyan csak hat órakor nyitják az ajtókat, de a korábban érkező páciensek a főépület portáján várakozhatnak. Korán érkező betegből pedig még mindig van bőven: ma újra nagyjából húsz beteg és hozzátartozója várakozott a 8-as épület lépcsőházában. Úgy tűnik viszont, hogy a sorszámos rendszernek leáldozott – ahogy azt Polgár Csaba megbízott főigazgató is előrevetítette nemrég –: ezt váltotta fel a számítógépes előjegyzés, aminek lényege, hogy a betegeknek nem időpontot, hanem egyórás időintervallumot adnak meg az érkezésre.

https://24.hu/belfold/2019/08/07/onkologiai-intezet-onkologus-elemzes/

Az ellenzéki pártok fej-fej mellett nézik messziről a Fidesz hátát

Annak ellenére sem tudtak érdemben javítani, hogy érdemben csökkent azoknak a tábora, akik elégedettek azzal, ahogy "az országban mennek a dolgok".

Csak hibahatáron belüli eltérés van a Demokratikus Koalíció (DK), a Jobbik, a Momentum, valamint az MSZP támogatottsága között – derült ki a Publicus Intézet legfrissebb pártpreferencia-felméréséből, amelyet a Népszava megbízásából készített. A reprezentatív kutatás szerint a Fidesz az összes megkérdezett, a biztos szavazók és a biztos szavazó pártválasztók körében is őrzi nyomasztó fölényét. Az összes megkérdezett 29 százaléka szavazna a kormánypártra egy most vasárnapi választáson, a Jobbikra és a DK-ra 8-8, az MSZP-re és a Momentumra 7-7 százaléknyian voksolnának. A biztos szavazó pártválasztók 51 százaléka támogatná a Fideszt, ebben a kategóriában a DK 11 százalékra számíthatna, míg az MSZP-t, a Jobbikot és a Momentumot 10-10 százalék támogatja. Az ellenzék tehát annak ellenére sem tudott érdemben javítani támogatottságán, hogy a Publicus Intézet szerint júliusra érdemben csökkent azoknak a tábora, akik elégedettek azzal, ahogy "az országban mennek a dolgok". Júniusban még 16 százaléknyian voltak teljesen elégedettek és 32 százalék volt inkább elégedett. Előbbi csoport nagysága 6 százalékpontot csökkent, míg utóbbi 32-ről 35 százalékra nőtt. Ezzel párhuzamosan csökkent (27-ről 23 százalékra) azoknak a száma, akik az „inkább nem elégedett” választ adták, valamint hibahatáron belül mérséklődött az egyáltalán nem elégedettek aránya is (24-ről 23 százalékra).

https://nepszava.hu/3045777_az-ellenzeki-partok-fej-fej-mellett-nezik-messzirol-a-fidesz-hatat

Szakértők: megindult a lassulás a magyar gazdaságban

A gazdasági növekedés az első negyedévben elérte csúcspontját és a második negyedévben megindult a GDP növekedési ütemének lassulása - magyarázták szakértők a szerda reggel a KSH által ismertetett ipari termelési adatsort, mely alapján az összes alágazatban visszaesés történt.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ksh-ipari-termeles-gdp-lassulas-szakertok.689342.html

Trump szerint a Google az ellenfele

Donald Trump amerikai elnök szerint a Google azon van, hogy ő veszítsen a 2020-as választásokon. 

“Nézzék csak meg, mire készül a Google a 2020-as választásokon” – írta az elnök a keddi Twitter-bejegyzései egyikében, és mellékelt a Fox televízióban hétfő este elhangzott két beszélgetést.

Az egyik interjúban a Google volt munkatársa, Kevin Cernekee mérnök arról beszélt, hogy amikor 2016-ban Donald Trump megnyerte az elnökválasztást, “a Google vezetői a szó szoros értelmében elsírták magukat, és miközben könnyeiket törölgették, megfogadták, hogy ez  még egyszer nem történhet meg, és Trump vereségének biztosítása érdekében minden hatalmukat és erőforrásukat bevetik”.

A másik interjúban a több újságírói díjjal kitüntetett oknyomozó riportert és írót, Peter Schweizert szólaltatta meg a műsorvezető. Schweizer megerősítette, hogy igaz lehet, amit Cernekee elmondott. Ennek alátámasztására felidézte, hogy a 2016-os elnökválasztási folyamat során a Google a Hillary Clinton, demokrata párti elnökjelöltre vonatkozó negatív dolgokat bizonyítottan elhallgatta, míg a Donald Trumpra vonatkozó negatívumokat felerősítette. Schweizer szerint ugyan a Google jövőre nem követi el ugyanezt a hibát, de hangsúlyozta, erre az lehet a biztosíték, hogy az igazságügyi minisztérium szorosan figyelemmel kíséri a kaliforniai tech-cég tevékenységét a választási időszakban.

Donald Trump még két Twitter-bejegyzést szentelt a Google-nak.

http://www.zonaporkolt.com/hirek/trump-szerint-a-google-az-ellenfele

Konok Péter: Ria, ria, galéria!

Műkincseket vásárol a kormány. Ezt végsősoron akár valamiféle kultúrmissziónak is tekinthetnénk, mondjuk, hogy a kormány valódi művészeti alkotásokkal akarja ellensúlyozni azt az elképesztő giccstömeget, ami az országot (és a környező országokat) elárasztja, a sok turulos Attilát, attilás Turult, táncoló Wass Albertet, törpesipkás hétvezért, meg Szent Istvánt a Süsüsárkányból, bár az ezirányú vélekedéseket némileg árnyalja, hogy ezzel a vizuális kulturhás hulladékkal is éppen a kormány áraszt el mindent.

A műkincsvásárlás jó befektetés. A műkincs könnyen mozgatható – persze relatíve, de egy Kajmán-szigeteki számlán bármikor semmivé válhatnak a bitek és bájtok (igazából tudjuk, hogy a pénz alapvetően mágia, nincs anyagi léte), a Balatont és a Mátrai Erőművet pedig nehéz lenne elcsomagolni, ha egyszer majd nagyon sietni kell, az aranyrudakat meg már ellopták. Kormányunk tehát műkincseket vásárolunk magának (igen, tudom, hogy vannak itt egyeztetési problémák, de a nyelvtani logika nem mindig képezi le az abszurd valóságot). Hozott már a kormány amúgy arról is rendeletet, még 2013-ban, hogy közmagán műkincseink – ne rohadjanak már a raktárakban! – vidám vadászbálokra, kokós partikra, menő közmagánlakásokba, úgymond, kikölcsönözhetők.

http://www.zonaporkolt.com/konok-peter/konok-peter-ria-ria-galeria/

A Transparency közvetlenül az USA hatóságaihoz fordult a Microsoft-ügyben

A Transparency International korrupcióellenes szervezet szerint az Egyesült Államok hatóságai többet is tehetnének azért, hogy Magyarországon ne maradjon büntetlen egy amerikaiak által feltárt, de magyarországi korrupciós eset.

A Transparency International (TI) hazai szervezete együttműködésre hívta fel az amerikai hatóságokat a Microsoft-ügyben. Mint azt Ligeti Miklós, a TI jogi vezetője az Indexnek elmondta, a

TI közvetlenül Robert Zinknek, az amerikai Igazságügy-minisztérium (DoJ) csalás elleni osztályvezetőjének, illetve Geoffrey S. Bermannak, a New York Déli Körzet főügyészének írt levelet."

Az ominózus levélitt olvasható. A TI álláspontja szerint ugyanis az amerikai és a magyar hatóságoknak már régen kommunikálniuk kellett volna egymással, mert van olyan nemzetközi szerződés, az ENSZ korrupció elleni egyezménye, amelyet mindkét ország aláírt, és amely ilyen esetekben információcserét ír elő.

Ligeti szerint, ha az amerikai hatóságok egyszerűen lemásolják és elküldik Budapestre a birtokukban levő iratokat, akkor itthon is elindulhatna az ügy kivizsgálása, nem kellene várniuk semmilyen hivatalos magyar megkeresésre.

 

https://index.hu/gazdasag/2019/08/07/a_transparency_international_magyarorszag_kozvetlenul_az_egyesult_allamok_hatosagaihoz_fordult_a_microsoft-ugyben/

 

MTA-kutató: Fejezze be az EU a korrupt és autoriter magyar kormány pénzelését

A volt budapesti finn nagykövet véleménycikkére rímelve írt olvasói levelet Kertész János hálózatkutató, akadémikus, CEU-oktató.

Magyarország az unió legkorruptabb országa, Orbánnak még több pénzre van szüksége, ezért jó irány, ha a források folyósítását és a jogállamiság állapotát összeköti az EU – ilyeneket írt a volt budapesti finn nagykövet Petri Tuomi-Nikula a Helsingin Sanomat című lapba. Most Kertész János akadémikus, hálózatkutató válaszlevelét hozta le a Helsingin Sanomat online kiadása, de mivel azt csak előfizeték olvashatják, egy Facebook-posztban angolul megosztották a szöveget.

Kertész azt írja: Magyar állampolgárként és Finnországban gyakran utazó emberként mélyen megérintett az az aggódás, amellyel a finnek fordulnak a demokrácia magyarországi állapota felé. Csak megerősíteni tudom azt a szomorú képet, amely Petri Tuomi-Nikula cikkéből kirajzolódik. Egyetemi tanárként különösen érintenek azok a támadások, amelyeket Orbán Viktor az akadémiai szabadság elleni indított mostanában. Miután elüldözte a CEU egyetemi programjait az országból, ezt egy brutális és alkotmányellenes jogszabály megalkotása követte az MTA ellen, ami után a kutatás állami ellenőrzés alá kerül.

A politika az élet minden területére behatol. Az ügyészségtől az adóhivatalig, az Állami Számvevőszéktől a Nemzeti Bankig fontos és eredetileg független intézmények lettek a központi hatalom szolgálatába állítva. 

https://hvg.hu/itthon/20190806_MTAkutato_Fejezze_be_az_EU_a_korrupt_es_autoriter_magyar_kormany_penzeleset

ELFOGYOTT A JÉG ALASZKÁBAN

Soha nem olvadt még el olyan korán a jég Alaszkában, mint idén, és úgy tűnik, hogy mostantól már hozzá is kell szoknunk ahhoz, hogy nyáron felolvad a jég északon. Most 240 kilométert kellene megtennünk az alaszkai partoktól ahhoz, hogy jeget lássunk, de télen sem sokkal jobb a helyzet: áprilisban sem fagy be a Bering-tenger, erre az eddigiekben még nem volt példa. A jövőben ez már hétköznapinak fog számítani.

Ed Blockley brit meteorológus szerint évente nagyjából 85 000 négyzetméternyi jég olvad el a sarkkörön, ezzel nagyjából egy skóciányi területet veszít el a jégmező évente. A szakértők szerint az olvadás a Csukcs-tengeren és Alaszka partjainál különösen gyorsan megy végbe. A mostani felmelegedés miatt még rosszabb a helyzet, mint a 2017-es nagy olvadáskor. Jeremy Mathis sarkkutató szerintpéldátlan felmelegedésnek vagyunk tanúi – ez pedig nem régi keletű, csak az elmúlt néhány évtizedben olvadt fel a több éves jégpáncél. 

https://qubit.hu/2019/08/07/elfogyott-a-jeg-alaszkaban

Kádár János nem ismert mondatai Wallenbergről

Ha a budapesti zsidók tízezreinek életét megmentő svéd fiatalember Raoul Wallenberg sorsáról még mindig nem tudunk mindent, szobra történetének kalandos részleteiből lassan összeáll a történet. Most előkerült Kádár János egy nyilatkozata Wallenbergről, illetve a szobráról, amelyik valószínűleg itt jelenik meg először nyilvánosan Magyarországon, további mozaikokat hozzátéve a képhez.

https://fotolexikon.blogspot.com/2016/08/kadar-janos-nem-ismert-mondatai.html

Lendvai Ildikó: Boldog István meg én, tudjuk, mi az önfegyelem!

Megihletett…

Amíg Boldog István nem távolítja el a nyilvánosságból a provokatív hülyeségeit, addig én nem fogyasztom a politikai termékeit.

Hősök országa vagyunk. Ha Boldog István szomjan pusztul, akkor se iszik egy csepp kólát sem, hiába kérik. Ha Boldog útmutatása nélkül itt senyvedek majd lelkesítő politikai eszmék híján, akkor sem olvasom őt, hiába kérik..Nem és nem. Ő meg én, tudjuk, mi az önfegyelem.

 https://varosikurir.hu/tudjuk-mi-az-onfegyelem/

A Közgép segítségével épít 2,5 milliárdos felüljárót Mészáros testvére

Simicska Lajos pénzgyára adja a referenciát Mészároséknak

Mészáros Lőrinc öccsének, Mészáros Jánosnak a cége, a Híd-Tám Kft. fejezheti be a székesfehérvári vasútállomás feletti gyalogos felüljárót. A projekt évek óta húzódik, ami miatt hiába újították fel több mint 30 milliárd forintból az állomást, annak nincs közvetlen biztonságos kapcsolata a déli városrészhez. A beruházás első üteme még elkészült, a másodikra kiírt első közbeszerzést azonban tavaly ősszel eredménytelennek minősítették, mert egyetlen pályázó sem fért bele az 1,72 milliárdos keretbe. A projekt kálváriájáról az Átlátszó írt alapos cikket.

https://g7.hu/vallalat/20190807/simicska-lajos-penzgyara-adja-a-referenciat-meszaroseknak/