2018, november 7 - 07:56 Sajtószemle

Orosz család fotója szerepelhet a kormány családügyi konzultációs ívein, Apuka ráadásul megcsalja Anyukát

Azért valószínű, hogy oroszok, mert a képet az Oroszországban élő Dasha Petrenko fotós készítette, akinek a munkái egyébként több hasonló fotógyűjteményből letölthetőek.

Ha pedig az ember kicsit utánanéz és megkapargatja a felszínt, az is kiderül, hogy ez a Kormányzati Mintacsalád bizony nem a hagyományos-konzervatív családmodell ortodox követője.

Apuka például bármilyen üdvözülten mosolygjon is a fideszes kampányanyagban az aranyszőke felesége mellett, szennyes titkot rejteget. Nézd csak, milyen önfeledt hahotával az arcán pózol itt egy egészen más Barna Anyukával és Markáns Szemöldökű Kislánnyal!

De egy ilyen Tűzrőpattant Apuka mellett Barna Anyuka sem lehet nyugodt, kilencedik hónap ide vagy oda. Ne is legyen, némi lapozás árán kiderül ugyanis, hogy Bi- sőt Trigámista Apukának a jelek szerint már rég volt családja, benne egy Nagylánnyal, amikor összeszűrte a levet vele, illetve párhuzamosan Szőke Anyukával is:

https://444.hu/2018/11/06/orosz-csalad-fotoja-szerepelhet-a-kormany-csaladugyi-konzultacios-ivein-apuka-raadasul-megcsalja-anyukat

USA: Visszaszerezték a demokraták a képviselőházat, a republikánusok megtartották a szenátust

Megszerezték a demokraták a többséget az amerikai képviselőházban a félidős választáson. Ugyan sok helyen még számolják a szavazatokat, az eddig beérkezett eredmények alapján már minden elemzés biztosra veszi, hogy megszerzi a Demokrata Párt az ottani többséget. A fivethirtyeight.com prognózisa szerint a törvényhozás 435 fős alsóházában nagyjából 35-40 fős többségük lehet a demokratáknak.

A szenátusban azonban megtartják a többséget a republikánusok. Itt egészen mások a szavazás szabályai: a szenátus harmadát választják újra 6 évente, vagyis idén azok a szenátorok küzdöttek az újraválasztásért, akik 2012-ben kerültek be. A republikánusoknak kényelmes helyzetük volt: mivel hat éve nagyot nyertek a demokraták, a mostani választáson alig volt hely, ahol újabb mandátumokat szerezhettek volna.

 

https://hvg.hu/vilag/20181107_USA_Visszaszereztek_a_demokratak_a_kepviselohazat_a_republikanusok_megtartottak_a_szenatust

 

Verhofstadt Orbánnak: Előbb elrakta a pénzünket, most szétrombolja Európát

Saját óriásplakátot indított útnak kedd délelőtt Guy Verhofstadt, amin Orbán Viktornak üzen. Az európai liberális párt, az ALDE európai parlamenti frakcióvezetője egy teherautóra szerelt plakát a Luxembourg térről indult, majd az Európai Néppárt székházához a magyar nagykövetséghez megy, de közben érinti az Európai Tanács és az Európai Bizottság épületét is. 

"Előbb eltette a pénzünket, most lerombolná Európát,"

áll a plakáton.

https://444.hu/2018/11/06/verhofstadt-orbannak-elobb-elrakta-a-penzunket-most-szetrombolja-europat

A bevándorláspárti európai liberálisok óriásplakátokon uszítanak Orbán Viktor ellen

origo

A költségek természetesen nőni fognak, mivel Budapestre is elhozzák majd a gyűlöletkeltésre és megbélyegzésre alkalmas plakátokat. 

A plakátok magyar és angol nyelvű gyűlöletbeszédének a szövege nem egyezik meg, de ez most mellékes.

A szélsőségesen bevándorláspárti liberálisoknak nyilvánvalóan az a problémájuk, hogy Orbán Viktor ellenzi a korlátlan és ellenőrizetlen migrációt. Guy Verhofstadt, a liberálisok (ALDE) belga származású európai parlamenti frakcióvezetője az EP épülete előtti téren mutatta be az installációt, ami a pártszövetség EP-választási kampányának része.

http://www.origo.hu/itthon/20181106-orban-viktor-ellen-uszitanak-a-bevandorlasparti-europai-liberalisok.html

Félmeztelenül, baseballütővel támad Orbán egy francia lap címlapján

Orbán Viktor Matteo Salvini olasz szélsőjobbos miniszterelnök, Kim Dzsongun észek-koreai diktátor, Erdogan török elnök, Bolsonaro brazil enök, bin Szalman szaúdi koronaherceg és Duterte fülöp-szigeteki elnök, Hszi kínai elnök valamint Vlagyimir Putyin és Donald Trump társaságában látható a Courrier International című francia hetilap címplapján. Az anyaghoz tartozó cím a következő: „Trump, Bolsonaro, bin-Szalman, Salvini… Semmi sem állíthatja meg őket”.

https://zoom.hu/hir/2018/11/06/felmeztelenul-baseballutovel-tamad-orban-egy-francia-lap-cimlapjan/

Bűncselekmény hiányában megszüntették az Eliosszal szembeni nyomozást

Bűncselekmény hiányában megszüntették az Elios Innovatív Zrt.-vel szembeni nyomozást – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Gál Kristóf az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) ajánlásai alapján a Pest Megyei Főügyészség által elrendelt nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte. Az eljárás során jelentős mennyiségű iratanyagot foglaltak le és vettek – a társhatóságok bevonásával – revízió alá, elvégezték a büntetőeljárási törvény előírásainak megfelelő valamennyi nyomozati cselekményt.

Megállapították, hogy nem történt bűncselekmény, így az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették – jelentette ki. 

https://24.hu/belfold/2018/11/06/buncselekmeny-hianya-megszuntett-nyomozas-orban-viktor-veje-tiborcz-istvan-eliosz/

Nem adjuk a cafeteriát - szakszervezeti dolgozók ezrei tüntettek a Parlament előtt

Dobolva, sípolva meneteltek szakszervezeti szövetségek dolgozói, együtt tiltakoznak a cafeteriakedvezmények elvonása, a bérek megadóztatása ellen. Gyertek ki- skandálták a képviselőknek.

https://nepszava.hu/3014281_nem-adjuk-a-cafeteriat-szakszervezeti-dolgozok-ezrei-tuntettek-a-parlament-elott

Hadházy majd akkor kap információt a feljelentése alapján indult nyomozásról, ha igazolja, milyen érdeke fűződik a tájékoztatáshoz

Hadházy Ákos, volt LMP-s, jelenleg független országgyűlési képviselő egy éve feljelentést tett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) uniós pénzből finanszírozott, gyanúsan túlárazott projektjei miatt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozást is indított, Hadházyt kihallgatták tanúként. Most viszont inkább a képviselőt kérdezi az adóhatóság arról, hogy milyen érdeke fűződik ahhoz, hogy tájékoztatást kapjon az ügyben

https://168ora.hu/itthon/hadhazy-majd-akkor-kap-informaciot-a-feljelentese-alapjan-indult-nyomozasrol-ha-igazolja-milyen-erdeke-fuzodik-a-tajekoztatashoz-158632

CEU-s diákok kérik az Európai Néppártot, hogy álljon ki az oktatás szabadságáért az Orbán-kormánnyal szemben videó

Az I Stand with CEU Facebook-oldalán kedd délután megjelent egy videó, amely az Európai Néppárt (EPP) szerdán Helsinkiben kezdődő kongresszusához időzítve azt firtatja, hogy a pártcsalád hajlandó-e kiállni az oktatás szabadságáért

„Meg fogják mondani Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy önök a CEU mellett állnak? A CEU jövője Magyarországon van”

– hangzik a kísérőszöveg. Bár a CEU hónapok óta teljesítő a felsőoktatási törvény rá vonatkozó előírásait, és van akkreditált képzése az anyaországát jelentő Egyesült Államokban, az Orbán-kormány nem hajlandó aláírni az ezt szentesítő szerződést New York állammal. Bár nyilatkozati szintjén az EPP vezetői is kiállnak a CEU budapesti maradásáért, egyelőre nem világos, hogy a pártcsalád milyen lépéseket tett ennek érdekében.

https://168ora.hu/itthon/ceu-s-diakok-kerik-az-europai-neppartot-hogy-alljon-ki-az-oktatas-szabadsagaert-az-orban-kormannyal-szemben-158686

A kormány nyakig benne van a facebookos manipulációban

Az oxfordi egyetemen 2016-ban indult és a tervek szerint 2020-ig tart a Computational Propaganda projekt, ami azt vizsgálja, hogy világszerte kormányok, politikai szereplők hogyan manipulálják a közvéleményt a közösségi médián keresztül, milyen fegyvereket és ki ellen vetnek be ebben a titkos információs háborúban. A kutatás egyik vezetőjével, Samantha Bradshaw-val még októberben, a dublini Data Summit konferencián beszélgettünk, de azóta publikus lett az idei jelentés is (innen tölthető le PDF-ben), ami az igazság és a bizalom elleni szervezett támadásról és az ehhez használt technikákról szól.

Magyarország most először szerepel a jelentésben, de nem azért, mert a kormány csak most eszmélt volna rá a nemzetközi trendre, hanem mert eddig egyszerűen nem szerepeltünk a vizsgált országok között. (A tavalyi riport 28, az idei már 48 országot elemzett.) A kutatók szerint a hazai szervezett közösségimédia-manipuláció 2010-ig nyúlik vissza, és egyedül a kormány csinálja nagyban; se pártoknál, se politikusoknál, se civil szervezeteknél, se ilyesmivel foglalkozó privát cégeknél nem találták nyomát. Ebben Örményországhoz, Iránhoz, Mianmarhoz és Észak-Koreához hasonlítunk – minden más vizsgált országban jóval szélesebb volt a paletta.

A kutatás szerint

A MAGYARORSZÁGI INTERNETES MANIPULÁCIÓT KB. 2013-14-IG AZ OROSZ BEFOLYÁS JELLEMEZTE, OROSZ KÖTŐDÉSŰ WEBOLDALAK ÉS FACEBOOK-CSOPORTOK VOLTAK A FŐ FORRÁSAI. 2015 KÖRÜL AZTÁN EZEK ELKEZDTEK VISSZAHÚZÓDNI, ÉS MA MÁR A NYOMUK IS ALIG LÁTSZIK; A HELYÜKET ÁTVETTE EGY HAZAI FEJLESZTÉSŰ ÁLHÍRTERJESZTŐ BIRODALOM,

ami a hivatalos kormánybarát médiával szoros szimbiózisban működik. 

https://index.hu/techtud/2018/11/06/a_kormany_nyakig_benne_van_a_facebookos_manipulacioban

BMW-ket lízingel Kósa Lajos édesanyjának sertéstenyésztő cége

Egyre furcsábbak a pénzügyei annak a sertéstenyésztéssel foglalkozó társaságnak, amelynek felét Kósa Lajos, a Fidesz országgyűlési képviselőjének 82 éves édesanyja vásárolta meg néhány éve. A nemrég 123 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást is elnyerő Méker Kft. törzstőkéje a nyár végén egyszer csak 3 millióról 93 millió forintra nőtt. A nyilvános cégadatbázisban fellelhető dokumentumok szerint ez úgy történt, hogy a tulajdonosok – köztük a volt miniszter édesanyja – elengedték a korábbi befizetéseik visszafizetését, ezek mértékével nőtt az üzletrészük értéke.

A nyugdíjazása előtt védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó Kósa Lajosné a dokumentumok alapján a 2015. augusztus 13-án befizetett 45 millió forintja visszafizetéséről mondott le.

Az továbbra sem világos, hogy miből lett milliomos a politikus édesanyja.

De ez még nem minden, a kérdések számát tovább szaporítja az, hogy a társaság három – a sertéstenyésztéssel nehezen összefüggésbe hozható – nagy értékű járművet is lízingel az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.-től.

Ezek közül a legérdekesebb egy K1600-as típusú BMW motorkerékpár, amit a Magyar Országos Közjegyzői Kamara nyilvántartása szerint az idén április óta lízingel a Méker Kft. A motor ára újonnan körülbelül 7 millió forint, de extrákkal együtt a 9 milliót is meghaladhatja.

https://24.hu/kozelet/2018/11/06/kosa-lajos-anyja-nem-stroman-bmw-motor-lizing-meker-kft/

Ilyen a kormány gondoskodó létszám-csökkentése: volt, akinek az ügyfélkapun mondtak fel

Megalázó eljárások és a kormány utasításait kicselező trükkök sorát vetették be a tárca- és intézményvezetők a nagy állami leépítés során.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem mindig "vesződtek" azzal, hogy személyesen bocsássák el az egyes munkatársakat: volt olyan kirúgásra ítélt dolgozó, aki az ügyfélkapujára kapott értesítésből tudta meg, hogy már nincs állása. Sok helyen állománygyűlést hívtak össze, máshol egyénileg hívatták a dolgozókat, így akadt, akinek órákat kellett utaznia azért, hogy átvegye felmondólevelét. Úgy tudjuk, akadt példa arra is, hogy a felmondó levél átadását meg sem várva lekapcsolták az elküldöttek számítógépeit, majd bevonták belépőjüket. A Népszava információi szerint a nyugdíj előtt állók tömegesen kérték, hogy rákerüljenek a listára, mert elegük van a központi közigazgatási káoszból. A tárcák azonban nemcsak simán kirúgtak nagyjából 2600 embert, hanem egyéb trükkökkel is csorbítják a dolgozók jogait. A külügyben például egy-két éves határozott idejű szerződésre váltották legalább 30 ember határozatlan idejű munkaviszonyát és a KSH-hoz hasonlóan saját cégbe szervezték ki a portásokat, sofőröket. Ezzel egyébként a tárca saját kormányát verte át, kicselezve a leépítést. A közszféra szakszervezetei jogi fogást keresnek a számos sebből vérző létszámleépítésen az elmaradt egyeztetések miatt.

https://nepszava.hu/3014185_ilyen-a-kormany-gondoskodo-letszam-csokkentese-volt-akinek-az-ugyfelkapun-mondtak-fel

Varga Mihály: Egyre több uniós ország érdeklődik a gazdaságfehérítés magyar eszközei iránt

Az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (ekáer) és az online pénztárgépek iránt egyre nagyobb a nemzetközi érdeklődés – mondta Varga Mihály a Pénzügyminisztérium közleménye szerint az euróövezeti pénzügyminiszterek kibővített ülésén.

Az Eurogroup brüsszeli tanácskozásán a miniszterek az euróövezeti bankunió teljes kialakításáról is értekeztek, így az Európai Betétbiztosítási Rendszerről és a kapcsolódó védőhálókról is. Varga Mihály kétoldalú megbeszélést folytatott román és cseh kollégájával. Varga Mihály Eugen Teodorovicivel folytatott megbeszéléséről elmondta: a román pénzügyminiszter az ekáer és az online pénztárgépek bevezetésének tapasztalatairól kért tájékoztatást. A fokozott nemzetközi érdeklődés érthető, két év alatt több mint 420 milliárd forintot hozott a költségvetésnek a két gazdaságfehérítő intézkedés – mondta Varga Mihály.

https://444.hu/2018/11/05/varga-mihaly-egyre-tobb-unios-orszag-erdeklodik-a-gazdasagfeherites-magyar-eszkozei-irant

Pécs fideszes polgármestere a „forradalmat leverő hősök” emléke előtt tisztelgett a nemzeti gyásznapon

A maga módján Páva Zsolt pécsi polgármester is megemlékezett arról, hogy november 4-én a szovjet tankok begurultak Magyarországra, hogy leverjék a forradalmat. A koszorúzásról készül képeket ezzel a szöveggel osztotta meg a Facebookon

„Az 1956-os forradalom leverésének 62. évfordulója alkalmából Pécs városa az Aradi Vértanúk úti ’56-os kopjafánál tisztelgett a forradalmat leverő hősök emléke előtt. Tisztelet a hősöknek!”

https://444.hu/2018/11/06/pecs-fideszes-polgarmestere-a-forradalmat-levero-hosok-emleke-elott-tisztelgett

Fekete-Győr András: a jelenlegi jelöltek sajnos nem győztesek

Nem támogatunk olyan jelöltet, aki Tarlósnak még több szavazót hozna – mondta Puzsér Róbertről Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

A CEU mellett tüntetésen azt mondta, hogy a „jövőnk támadás alatt áll.” Mi van a jelenünkkel? 
A jelenünket már elveszítettük, a jövőnkért kell harcolni.

Ezt a harcot balról vagy jobbról folytatná a Momentum?
Mi inkább a cselekvő hazafiak közé soroljuk magunkat. Szerintünk jó Magyarországnak az Európai Unió, egy igazságos adórendszer vagy a tanszabadság. Egy alapjaiban új ellenzéket építünk, és ehhez minden becsületes, és tenni akaró emberre szükség van. Április óta tagságunk megduplázódott, aktivistáink száma pedig megtriplázódott. Elsősorban mozgalom vagyunk, nem párt, úgy fogjuk legyőzni a rendszert, ahogy a mozgalmak szokták, nem ahogy a pártok. Szekértáborokon átívelő, valódi kérdésekre valódi megoldást kínáló, cselekvő, hazafias aktivizmussal.

https://nepszava.hu/3014033_fekete-gyor-andras-a-jelenlegi-jeloltek-sajnos-nem-gyoztesek

Nem mer tovább huzakodni az Európai Néppárttal a Fidesz, most úgy tűnik

"Megszavazhatónak tartják" a Fideszben azt a demokrácia védelméről szóló határozattervezetet, amit az Európai Néppárt kongresszusán fogadhatnak el.

A Néppárt szerdán és csütörtökön Helsinkiben tartja saját kongresszusát, és egyelőre nem árt egy kis önbizalomerősítés a Fidesznek az esemény előtt. Mert – ahogyan azt a Népszava megírta –, "az EU értékeinek védelme és a demokrácia biztosítása" címet viselő dokumentumot a néppárti döntéshozatalt közelről ismerő forrásunk szerint azért terjeszti elő az EPP vezető grémiuma, hogy színvallásra késztesse a magyar kormányfőt: jóváhagyja az állásfoglalást vagy veszélybe sodorja a Fidesz tagságát az Európai Néppártban. A szöveg hitet tesz a liberális demokrácia, a jogállam tiszteletben tartása, a civil szervezetek mellett – csupa olyan ügy, ami kapcsán a Fideszt az EPP-ben is komoly bírálatok érték az elmúlt években. A Fidesz delegációja – melynek Orbán Viktor is tagja lesz majd – ennek ellenére várhatóan megszavazza majd a határozatot, ezt több forrásunk is megerősítette. Elsősorban nyilván azért, mert a hivatalos retorikában akár Orbán Viktor, akár a párt többi politikusa maga is kiáll ezen értékek mellett, másrészt a szöveg nem bír semmilyen jogi kötőerővel.

https://nepszava.hu/3014205_nem-mer-tovabb-huzakodni-az-europai-nepparttal-a-fidesz-most-ugy-tunik

Orbánról és Felcsútról kérdezték, Kiss-Rigó László letiltotta a Magyar Hangnak adott

 A Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke meggondolta magát, szerinte nem aktuálisak a kérdések.

Interjút adott a Magyar Hangnak, később azonban letiltotta annak közlését Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke. A tiltásról a püspök a sajtófőnökén keresztül értesítette a lapot, azt követően, hogy átolvasásra elküldték a beszélgetés szerkesztett, szöveghű leiratát.

„A főpásztor jelenleg nem tartja aktuálisnak az ön által megfogalmazott kérdéseket, így az ezekre adott válaszok közléséhez nem járul hozzá” – áll a levélben, aminek a tárgya az, hogy „Püspöki döntés”.

Az október 25-én Szegeden, a püspöki palotában készült interjú alkalmával Kiss-Rigó Lászlót egyebek között arról kérdezték, hogy:

volt-e kísérlet ügynöki beszervezésére;

hol tart a katolikus egyház az ügynökmúlt feltárásában és feldolgozásában;

melyek a magyar társadalom legégetőbb problémái;

szóvá teszi-e Orbán Viktornak, ha a kormány politikája nem felel meg a keresztény értékrendnek;

Mi szüksége van a jelenleg az NB III-ban remeklő Szeged 2011-nek nyolcezres stadionra;

van-e állandó belépője a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyába, ahol a NER-lovagok is kvaterkáznak?

De szóba került a hódmezővásárhelyi esperes Márki-Zay Péter elleni nyílt kiállása, Orbán Viktor kormányfőhöz és Hernádi Zsolt Mol-vezérhez fűződő barátsága, valamint az a látszat, hogy nem csak a katolikus egyháznak, hanem a Nemzeti Együttműködés Rendszerének is a püspöke.

https://hvg.hu/itthon/20181106_Orbanrol_es_Felcsutrol_kerdeztek_KissRigo_Laszlo_letiltotta

Menjetek már a francba a vallásotokkal

Swan Edgar   

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint az állam nem lehet világnézetileg semleges, nem tagadhatja meg keresztény múltját, hanem állást kell foglalnia a jó és rossz, az értékes és az értéktelen, igazságos és igazságtalan tekintetében.

Rétvári Bence azt hangoztatta, hogy a kereszténység, magyar nemzettudat, hazaszeretet, családok szeretete, az igazságosság keresztény értelmezése hozta létre azt a civilizációt, amelyben élünk, és nem mondhatjuk, hogy a keresztény értékvilággal egyenértékű minden más ideológia.

"Amit ez a kormány az egyházzal teljes egyetértésben művel az nem más, mint a legmocskosabb bűn, amit csak egy társadalom ellen el lehet követni. Az ország anyagi és erkölcsi kifosztása zajlik, semmi más. Az egyház nem azonos a hittel, de még csak a vallás sem azonos a hittel. Mehet valaki naponta négyszer templomba, meggyónhatja hetente a bűneit, hányhatja magára a keresztet kilószám, ha lop, csal, hazudik, gyűlölködik a fennmaradó időben."

https://kolozsvaros.com/2018/11/06/menjetek-mar-a-francba-a-vallasotokkal

Rétvári: Nincs korszerűbb pedagógia, mint az egyházi

Nincs korszerűbb pedagógia, mint az egyházi, hiszen évszázadok során bizonyította, hogy mindig képes a megújulásra - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kedden Budapesten, a piarista rend konferenciáján.

Az államtitkár az MTI beszámolója szerint azt mondta, az egyházi iskolák - közük a 301 éves Budapesti Piarista Gimnázium - az elmúlt évszázadokban állandó értékeket megtartva, mégis a lehető legkorszerűbben tudtak működni, és múltbeli folyamatos megújulásuk a garancia arra, hogy az elkövetkező időben is képesek lesznek erre.

Rétvári Bence szerint az egyházaknak oktatásra átadott vagyontárgyak, telkek, épületek, amíg egyházi kezelésben maradtak, mindig megőrizték funkciójukat. A vagyont pedig csak gyarapították, soha nem veszítették el. Így

az iskolák egyházi fenntartása még az államinál is jobb garancia a megmaradásukra.

https://index.hu/belfold/2018/11/06/retvari_emmi_oktatas_egyhaz

Weber: Nem zárjuk ki a Fideszt, de nyomást fogunk gyakorolni Orbánra

Az Európai Néppárt vezetője szerint egyelőre nem időszerű a Fidesz kizárása a frakcióból.

"Nincs napirenden a Fidesz kizárása az Európai Néppártból (EPP)" – jelentette ki Manfred Weber, az EPP európai parlamenti frakcióvezetője és az EPP európai parlamenti választási csúcsjelöltségére pályázó politikusa egy keddi prágai rádiónyilatkozatban.

A Fidesz kizárását az EPP-ből egyetlen tagpárt sem követeli. Ez a kérdés nem időszerű

– jelentette ki Weber abban az interjúban, amelyet kedden sugárzott a közszolgálati Cseh Rádió (CRo).

A német politikus ugyanakkor kifejtette: az EPP-ben nincs tere az alapjogok megkérdőjelezésének, ezért támogatta az Európai Parlament javaslatát a jogállamisági eljárás megindítására Magyarország ellen.

Ugyanakkor világos, hogy Orbán Viktornak mint a pártcsalád tagjának tiszteletben kell tartania az alapjogokat és az alapelveket. Ebben nyomást fogunk gyakorolni rá

– tette hozzá a bajor EP-képviselő.

https://hvg.hu/itthon/20181106_Weber_Nem_zarjuk_ki_a_Fideszt_de_nyomast_fogunk_gyakorolni_Orbanra

Morvai visszavonul, megviselte a balliberális retorika

HÍR TV

Indokolatlanul elbizakodott a balliberális oldal a 2019-es EP választásokkal kapcsolatban. Erről beszélt Morvai Krisztina független EP képviselő Magyarország Élőben című műsorunkban.

A politikus azt mondta, 10 év után visszavonul, mert a balliberális retorika annyira megviselte az Európai Parlamentben, hogy attól tart: az egészsége látná kárát a további szerepvállalásnak. Ugyanakkor persze függetlenként nem is indulhat. Korábban a Jobbik jelöltje volt, de velük megszakadt a kapcsolata.

„Jön Magyarország, meg jön Lengyelország és elkezdenek itt mindenféle olyasmiről beszélni, hogy család, hogy nemzet, hogy nem kel nekünk Európai Egyesült Államok. Hogy mi nemzetben gondolkodunk, hogy mi családban gondolkodunk, nem kérünk a tömeges migrációból és ez belőlük rettenetes indulatokat vált ki” – fejtette ki a Hír TV-ben a független EP képviselő.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/morvai-visszavonul-megviselte-a-balliberalis-retorika-2471108

CSALÁD ÉS NEMZET

Bayer Zsolt Magyar Idők

Amikor a trianoni „béke” után itt maradtunk kétharmadnyi ország és minden ásványkincs nélkül, halálra szánva, akkor a gondviselés küldött három embert a magyarságnak, akik megmentették ezt az országot és ezt a nemzetet.

Horthy Miklós, Bethlen István, Klebelsberg Kunó – ők voltak.

Hármójuk közül Klebelsberg volt a legfantasztikusabb, aki azt mondta: nem lehet Magyarországon olyan tanyasi gyerek, aki legfeljebb fél óra gyaloglással nem jut el a legközelebbi iskolába. És megszervezett egy olyan közoktatást, amelynek csodájára és tanulmányozására egyebek mellett Franciaországból szalasztottak küldöttséget. Akkor így kellett megmenteni a nemzetet. És persze bethleni konszolidációval és Horthy rendteremtésével.

Most ismét sorskérdés előtt állunk: elfogyunk vagy nem fogyunk el? Fekete Gyula (Isten nyugtassa) évtizedekkel ezelőtt hajtogatta, hogy baj lesz ebből, ha nem történik sürgősen valami. És persze Fekete Gyulát az SZDSZ és „szellemi” holdudvara monomániás, együgyű megszállottnak szerette és akarta láttatni, és szólt a „vicc” a pesti aszfalton, hogy „fogyik a magyar”, höhöhö… És tényleg.

Igen. Ezt is lehet döntés helyett. Csak aztán utána senki ne panaszkodjon.

Vagy mégis inkább, ha javasolhatom, álljunk bele. Nem magunkért, de a gyermekeinkért. A már megszületettekért és mindazokért, akik remélhetőleg meg fognak születni.

Már persze ha elfogadjuk, hogy az élet nem a hétvégéig és a következő fizuig tart, s hogy az örökkévalósághoz a Jóistenen kívül mégis csak a gyermekeinken keresztül lehet közünk.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/csalad-es-nemzet-3639134/

A KELETI NYITÁS ÉS A MAGYAR ELLENZÉK

A NYUGAT HANYATLÁSÁRA AZ ÚJ SELYEMÚT ÉS A STRATÉGIAI PARTNERSÉG AZ EGYETLEN ÉRTELMES VÁLASZ

Tóth Gábor Magyar Idők

Lassan már nyolc év telt el azóta, hogy a magyar kormány bejelentette, stratégiai szintre emeli a tőlünk keletre lévő országokkal való együttműködést, politikai és gazdasági kapcsolatokat. A keleti nyitás politikája már akkor is nagy port kavart, a magyar ellenzék szokás szerint kritizálta, a nyugati szövetségi rendszerben való elhelyezkedésünk ellenségeként állította be, az Európai Uniótól való eltávolodás veszélyeire figyelmeztetett. Azt is megkérdőjelezték, hogy egyáltalán megéri-e az erőfeszítés gazdaságilag, sikeres lehet-e partnereket keresni olyan távoli nemzetek körében, mint Kína, India vagy Vietnam.

Azóta eltelt majdnem egy évtized, és az kezdeményezés ellenzői még mindig azt kérdik: „Hol vannak az eredmények, miért nem jönnek a számok?”

A keleti nyitás nekünk egy nagyon erősen szorító, négypontos biztonsági öv lehet. Fontos lenne, hogy a magyar ellenzék, a hozzájuk köthető újságírók és kutatók gazdasági kalkulá­ciók és ideológiai szólamok helyett azt vizsgálják, hogy politikai síkon, évtizedes távlatban igaza lehet-e Orbán Viktornak abban, hogy észszerű és szükséges volt 2011-ben Magyarországnak az átalakuló világrendben és a Kelet virágzásában rejlő ígéretek kiaknázását kormányzati, nemzetpolitikai szintre emelni. Nekem a válasz egyértelmű, és csak az a kérdés, hogy azok a magyarok, akik nem tapasztalhatták első kézből az ottani egészen elképesztő fejlődés mértékét, mikor szakítanak azzal a hamis gondolattal, hogy tőlünk keletre csak sötét diktatúrák vannak, amelyek rosszat akarnak nekünk és veszélyeztetik a szabadságunkat, demokráciánkat.

https://magyaridok.hu/velemeny/a-keleti-nyitas-es-a-magyar-ellenzek-3624212/

BELGIUMBAN TÉLI VÁSÁR LETT A KARÁCSONYIBÓL

Apáti Bence Magyar Idők

Érkezett egy újabb kis színes a nagyvilágból, egészen pontosan a töprengő belgák országából. A belgákról tudvalevő, hogy folytonos töprengésükből, ami a vallon–flamand–„hova is álljunk mi, belgák?”-Bermuda-háromszög köré épült számos kabaré, szólás és visszatérő kocsmai tréfa született, kivétel nélkül a fenti bizonytalankodást helyezi az indulási és az érkezési pontjába.

 a városvezetés, meghallván a új idők szavát és a müezzinek énekét arról, hogy Allah hatalmas, ebben az évben már nem karácsonyi vásárnak fogja hívni az ünnepi piacot, hanem Wintermarketnek, azaz téli vásárnak.

Ez ugyan a kommunizmust idézi, szó szerint vallássemleges, befogadó, de végre senki érzékenységét nem fogja megsérteni. Esetleg a keresztényekét, no de ők nem számítanak.

Arról egyelőre nem érkeztek hírek, hogy a betlehemek, illetve a karácsonyfák is tiltólistára kerülnek-e november végétől, esetleg, hogy földre fogják-e teperni vagy csak elzárásra ítélik majd azokat a fasiszta, 8–12 éves kisgyerekeket, akik karácsonyi dalok éneklésével kezdik majd provokálni a Brugge-be érkező muzulmánokat, de egyik lehetőséget sem zárhatjuk ki.

A nyugat-európai emberek példaszerűen integrálódnak a közel-keleti muszlimokhoz, ezzel is megcáfolva azt a fideszes propagandasajtóban megjelenő hazugságot, hogy nem működik az integráció. Mi az, hogy? Nagyon is működik.

https://magyaridok.hu/velemeny/belgiumban-teli-vasar-lett-a-karacsonyibol-3631439/

KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉST TETT A FIDESZ

MTI

A Fidesz bevándorlásellenes kabinetje közérdekű bejelentéssel fordult a legfőbb ügyészhez a Migration Aid párttá alakulásával összefüggésben – közölte Németh Szilárd kabinetvezető kedden a Legfőbb Ügyészség előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti politikus elmondta, azt kérik, a legfőbb ügyész vizsgálja meg, hogy a Migration Aid, ez a „Soros által kitartott, bevándorlásszervező, magát civilnek nevező” tömörülés, párttá alakulásával törvényesen működik-e.

Németh Szilárd felidézte: maga a szervezet vezetője jelentette be augusztus végén, hogy Éjjeli Őrség néven párttá alakulnak, és továbbra is folytatni kívánják bevándorlást szervező tevékenységüket. A Fidesz szerint a párt létrehozásának a célja, hogy a bevándorlási különadót ne kelljen megfizetniük – tette hozzá, megjegyezve: ez jellemző minden egyes „Soros-szervezetre”.

https://magyaridok.hu/belfold/kozerdeku-bejelentest-tett-a-fidesz-3642056/

VIP-klub egy teniszakadémián? Kisvárda a megfejtés

A gyerekeknek nincs kondi- vagy tornaterem, az edzők díszletek. A vendégek medencés, wellnessre szakosodott luxusklubot kapnak. Hárommilliárd forint közpénzből épülhet a minden ízében sesztákos beruházás. A kisvárdai tenisz nagy napjai jönnek.

Ha már Felcsút a modern kori futball központja lehetett, Balatonboglár pedig névlegesen a kézilabda fellegvára, nem kell meglepődni, hogy egy Kisvárdához közeli halastó mellett a teniszt szeretnék felfuttatni. Ki tudja, lehet, hogy a magyar tenisz új fellegvárának alapjait láthatjuk körvonalazódni, de nagyobb a gyanú, hogy Seszták Miklós baráti köre fog jól járni.

A kormány eddig talán legkülönösebb sportberuházása kezdődhet meg hamarosan Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter városának szomszédságában. Egy angol nyelvű bentlakásos teniszakadémia a hozzá tartozó 48 fős kollégiummal, főépülettel, egy center- és további 11 teniszpályával, nem utolsósorban pedig egy úgynevezett klubépülettel, amit a terület legszebb részén, a halastó partján építhetnek fel, a sportiskolától elzártan.

https://index.hu/sport/tenisz/2018/11/06/a_tizmillios_jacuzzi_alapfeltetel_a_vip-klubbal_kiegeszitett_kisvardai_teniszakademian/

Atomjaira hullott a TV2 ősze

Lehet eufemizálni, kerülgetni a forró kását, mellébeszélni, bullshittelni, előhozakodni a 29-63 év közötti vidéki, diplomás, kék szemű, szingli nők között elért sikerekkel, de a tényeken ez nem sokat változtat: a TV2 ősze az első heti fellángolás után kártyavárként dőlt össze, csak éppen ebben a játékban nem újrahasznosított papírból vagy műanyagból (bizony, a modern lapok már abból vannak) vannak a lapok, hanem szorosan összepréselt húszezresekből.

https://index.hu/kultur/media/2018/11/06/atomjaira_hullott_a_tv2_osze/

TGM: A lélekharang megkondul

Az, hogy a nemzeti kultúra ma 230 Wass Albert-szoborból és emléktáblából áll, no meg a nem ismert és nem tisztelt hagyomány külsődleges bálványozásából, nem azért ártalmas csak, mert önsorsrontó honfitársaink kizárják magukat Berzsenyi verseinek és Kossuth cikkeinek élvezetéből (amiért őszintén sajnálom őket), hanem azért is, mert egységes népi kultúra híján (amely utoljára a reneszánsz idején lehetett összefüggő egész) a politikai közösséget nem tartja össze semmi – hiszen maga a politikai hagyomány olyan országban, amely újkori története során alig volt független, a nemzeti műveltségen kívül nincs úgyszólván semmi. Semmink se. Ki tudja, ki volt három darab Ferdinánd nevű királyunk? S kit bánt, hogy nem tudja? Csakugyan idegenek voltak, fikarcnyit se törődtek velünk soha, és viszont. Tudni róluk: csakugyan puszta szakmai ügy. De Vörösmarty? Kaffka Margit? Füst Milán? Illyés? Weöres? Nemes Nagy? Tandori? Petri? Bartók? Kurtág? Jeney? Vajda Lajos? Schaár Erzsébet?

Ők nem Ferdinándok.

Ők nincsenek, magyarok sincsenek.

https://hvg.hu/itthon/20181105_tgm_lelekharang_irodalom_oktatas_

A Pesti Srácok javára döntött az Ab egy Szilvásy-kép ügyében

Az Ab kimondta, hogy közügyek megvitatása esetén szélesebb a szólás- és sajtószabadság személyiségvédelmi határa.

Kimondta az Alkotmánybíróság kedden, hogy a közügyek megvitatásakor szélesebb a szólás- és sajtószabadság személyiségvédelmi határa. 

Az ügy a pestisracrok.hu egyik 2015-ös cikkével kapcsolatos, amely egy Szilvásy György volt titokminiszterrel készült 168 Óra-interjú alapján készült. A cikkhez egy Szilvásyról egy bírósági tárgyalóteremben készült korábbi fotót tettek, amely az engedélye nélkül készült. A fotó felhasználása miatt Szilvásy perelte be az oldalt, mondván az akkor hatályos szabályok szerint ezzel megsértették a személyiségi jogait. A felperes jogerősen meg is nyerte a személyiségi jogi pert a Fővárosi Ítélőtáblán, mert az ítélőtábla indoklása szerint bírósági tárgyaláson közszereplőről is csak a hozzájárulása alapján készíthető hang- vagy képfelvétel, ezt pedig a felperes kifejezetten megtiltotta. 

Az oldal kiadója viszont alkotmányjogi panasszal fordult az Ab-hez a táblabíróság döntése miatt, mivel ellentétesnek tartotta a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságával.

https://hvg.hu/itthon/20181106_A_Pesti_Sracok_javara_dontott_az_Ab_egy_Szilvasykep_ugyeben

Reagált Csepel fideszes polgármestere arra, hogy alázzák és verik a hajléktalanokat

„Csepel a rend, a törvényesség és a fejlődés pártján áll” – írja Borbély Lénárd.

„Az a cél, hogy féljenek” – mondják a biztonsági szolgálat emberei, akik a csepeli önkormányzat megbízására hivatkozva vegzálják az otthontalanokat a kerületben. Az esetről a 24.hu számolt be, riportot írtak a szolgálat embereiről és a csepeli hajléktalanhelyzetről.

Az atrocitások helyszíne a Karácsony Sándor utcai HÉV-megállóból nyíló sétálóutca, padokkal, fákkal, zölddel, a közelben óvodával, iskolával. A szolgálat egyik embere azt mondta a lapnak:

„Vegzálni kell őket, ez a feladat, ez lett kiosztva, ennyit tehetünk. Hát itt vagyunk folyton, és az emberek örülnek is nekünk.” Hozzátette, a hajléktalanokat zombinak tartja, az ember nála máshol kezdődik. Hogyan vegzálnak?

https://hvg.hu/itthon/20181106_Reagalt_Csepel_fideszes_polgarmestere_arra_hogy_alazzak_es_verik_a_hajlektalanokat_a_keruletben

Pályáztatás nélkül kerültek Mészáros Lőrinc gyerekei cégéhez az általa vezetett focialapítvány sokmilliárdos TAO-támogatásai

A felcsúti fociakadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány (FUNA) és az azt vezető Mészáros Lőrinc sokmilliárd forintnyi közpénzről döntöttek nyilvános pályáztatás nélkül. Mivel a Kúria 2017-ben a Transparency International Magyarország (TI) által indított perben jogerősen kimondta a látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezményéről, azaz a TAO-támogatásról, hogy közpénz, az antikorrupciós szervezet nyílt levélben fordult a Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy egyrészt törölje a közbeszerzési törvényből azt a fordulatot, amely kiveszi a TAO-támogatásokat a törvény hatálya alól; másrészt kezdeményezze a Közbeszerzési Döntőbizottság eljárását hivatalból annak érdekében, hogy a FUNA közbeszerzési jogállását tisztázzák, illetve 5 évre visszamenőleg vizsgálja meg a FUNA szerződéseit közbeszerzési szempontból.

https://atlatszo.hu/2018/11/06/palyaztatas-nelkul-kerultek-meszaros-lorinc-gyerekei-cegehez-az-altala-vezetett-focialapitvany-sokmilliardos-tao-tamogatasai/

A Budapest Környéki Törvényszék tanácselnökének nyilatkozata

Dr. Diós Erzsébet a Budapest Környéki Törvényszék tanácselnöke, címzetes ítélőtáblai bíró is nyilatkozatot tett. A bírónő korábban a Fővárosi Törvényszék tanácselnökeként ítélkezett és a Magyar Bíróképző Akadémia osztályvezetői tisztségét töltötte be. 

Az a folyamat, ami idevezetett már 2011-ben, az én korosztályom váratlan és rendkívül méltatlan nyugdíjba küldésével elkezdődött. A bírói karban akkor még csak kevesen gondoltak arra, hogy ez az intézkedés nem csak azt a mintegy 250 bírót érinti, akikre a jogszabály vonatkozik, hanem az egész bírói kar jövőjére hatással lehet, s így sajnos az intézkedéssel szembeni egységes fellépés is elmaradt.

Ennek ellenére a jogszabály kárvallottjainak (az érintetteknek) – nemzetközi támogatás mellett és a rendelkezésre álló valamennyi törvényes eszköz igénybevételével - mégis sikerült elérni a törvény részbeni megváltoztatását, s én magam is ennek köszönhetem, hogy még több, mint 6 évig a pályán maradhattam.

Az ezt követő években az OBH elnöke – minden hazai és nemzetközi kritika ellenére – lényegében zavartalanul terjeszthette ki amúgy is kevéssé korlátozott hatalmát, s ennek mindössze az új összetételű Országos Bírói Tanács próbált – feladatát komolyan véve – gátat szabni, sajnos jórészt eredménytelenül.

Az OBH elnöke ugyanis ahelyett, hogy az OBT által felvetettekre – bíróhoz és felelős vezetőhöz méltóan - érdemben válaszolt volna, korlátlan hatalma megtartása érdekében nemtelen hadjáratot indított a testület működésének ellehetetlenítése érdekében, amelyhez rosszul értelmezett lojalitásból, vagy más okból számos igazgatási vezető is segédkezet nyújtott. 

Sajnos egyre inkább érezhető – épp az OBH elnökének a testület által jogosan kifogásolt kinevezési gyakorlatának köszönhetően -, hogy az igazgatási vezetők kinevezésének elsőszámú feltételévé az OBH elnöke iránti minél nagyobb lojalitás válik és ezzel együtt háttérbe szorulnak alapvető szakmai szempontok, s annulálódnak az egyes szakmai közösségek beleszólási lehetőségei is.

A lojalitás azonban nem írhatja felül a szakmaiságot és semmiképp nem vezethet a jogszabályok megsértéséhez

http://www.mabie.hu/index.php/1174-a-budapest-kornyeki-torvenyszek-tanacselnokenek-nyilatkozata

A zsidó-keresztény civilizációnak befellegzett – Michel Onfray a Mandinernek

„A vulkán lábánál élni, a kitörésre várva, ami óhatatlanul bekövetkezik majd” – mondja az új életművészet lényegéről Michel Onfray a Mandinernek. Az egyik legbefolyásosabb francia filozófus tragikus hedonistának tartja magát, aki egyszerre kritikus a hagyományos vallásokkal, a mainstream baloldallal és a politikai korrektséggel szemben. Onfray-t faggattuk nagyinterjúnkban korunk dilemmáiról.

http://mandiner.hu/cikk/20181106_michel_onfray_a_mandinernek

MÁR A CDU IS ELLENÁLL AZ ENSZ MIGRÁCIÓS CSOMAGJÁNAK

Figyelő

Erősödik az ellenállás a Német Kereszténydemokrata Unióban (CDU) az ENSZ globális migrációs csomagjával szemben, ezúttal a párt parlamenti (Bundestag-) képviselőinek egy csoportja bírálja a tervezett megállapodást - írta kedden a Die Welt című német lap.

https://figyelo.hu/szoveg/v/mar-a-cdu-is-ellenall-az-ensz-migracios-csomagjanak/

SOROS GYÖRGY RENDELÉSÉRE ÍRÓDOTT MEG A LEGÚJABB LEJÁRATÓ JELENTÉS

Figyelő

Brit tudósok (ez most tényleg nem vicc) megállapították, hogy Magyarországon a kormány olyan szinten űzi a közösségimédia-manipulációt, ahogy azt az észak-koreai rezsim is teszi. A kérdés adódik: milyen közösségi média van a diktatórikus ázsiai országban, s a manipuláció vizsgálatát miért nem a jobboldali tartalmakat korlátozó Zuckerbergnél kezdik?

Újabb érdekes tanulmány látott napvilágot, melynek témája a kormányok manipulációja a közösségi médiában. Hazánk, nem meglepő módon, szerepel az írásban, melyet egy oxfordi kutató, Samantha Bradshaw jegyez. Magyarország a tanulmányt a mindig "független és objektív" Index ismertette meg az olvasókkal.

Publikációjában megjegyzi, hogy Magyarországon a kormányzat olyan mértékben befolyásolja a közösségi médiát, ahogy azt Észak-Koreában teszik.

A kutatást olvasgatva azonban több érdekes dolgot is felfedezhetünk. Az egyik, s talán a legfontosabb, hogy a szakember a tanulmány finanszírozásáért nem másnak mond köszönetet, mint az Open Society Foundation-nek, ami közismerten Soros György szervezete.

https://figyelo.hu/szoveg/v/soros-gyorgy-rendelesere-irodott-meg-a-legujabb-lejarato-jelentes/

SOROS GYÖRGY LUXUSA

Figyelő

Érdekes beszélgetésre bukkantunk az interneten, amelyből egy anekdotából az is kiderül, hogy a világ értékeiért és a környezetért egyébként rendszeresen aggódó Soros György utazásai során csupán egyszer vesz fel egy ruhát, majd eldobja azt.

https://figyelo.hu/szoveg/v/soros-gyorgy-luxusa/

Simán kapott jogosítványt a veronai buszbaleset sofőrje

V. János nem ment el az olaszországi tárgyalásra.

 

A veronai buszbaleset egyik sofőrje felépülése után bement a helyi önkormányzathoz, és új jogosítványt készíttetett magának, amit azonnal meg is kapott, írja a Bors. Az olasz hatóságok ugyanis lefoglalták a férfi papírjait, a magyar hivatalokhoz viszont nem jutott el a hír, hogy V. János ellen eljárás folyik Olaszországban. Nemrég azonban visszavonták a dokumentumot, írja a lap.

V. János a baleset után a kiérkező veronai mentőknek azt mondta, ő vezetett, később, a rendőröknek viszont már tagadta ezt. A férfira még több műtét vár, a baleset után fél órával súlyos agyödémát kapott.

https://magyarnarancs.hu/katasztrofa/siman-kapott-jogositvanyt-a-veronai-buszbaleset-soforje-114834

Összefogás 2019: közösen indul az MSZP és a Párbeszéd az EP-választáson

Migráció helyett korrupció lesz a fő kampánytéma.

Az MSZP-Párbeszéd szövetség közösen készül a jövő évi európai parlamenti választásra, kampányuk egyik kulcstémája az Európai Ügyészséghez való csatlakozás lesz - jelentette be a Párbeszéd társelnöke.

Karácsony Gergely közölte: emellett a legfontosabb kérdésnek azt tekintik, miként tehető alkalmassá arra Magyarország, hogy az EU-támogatások valóban a társadalom felzárkózását, a gazdaság versenyképességének erősítését szolgálják annak a hatalmi gépezetnek a finanszírozása helyett, mely „az elmúlt nyolc évben hazánkat messzire vitte a nyugat-európai demokráciáktól“.

Az ellenzéki politikus szerint „a magyar igazságszolgáltatás ma nem a bűnüldözésre, hanem a bűnpártolásra szövetkezik, nincs olyan intézmény, mely hathatósan fellépne a politikai korrupció ellen“. Hozzátette: a kormány leleplezi szándékait, amikor mindent megtesz annak érdekében, hogy ne csatlakozzunk az Európai Ügyészséghez. Ezért támogatják Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő kezdeményezését és gyűjtik a csatlakozást támogató aláírásokat - húzta alá.

Az EP-választási kampányban kiemelt téma lesz a korrupció elleni fellépés, valamint az a megújuló Európa, mely nem a hatalmi elitek, hanem a népek Európája, fogalmazott.

https://magyarnarancs.hu/belpol/osszefogas-2019-kozosen-indul-az-mszp-es-a-parbeszed-az-ep-valasztason-114830

Meg akarták ölni Macront

Őrizetbe vett a francia rendőrség hat szélsőjobboldalit kedden, akik Emmanuel Macron államfő ellen terveztek merényletet – erősítették meg hivatalos források a BFM francia hírtévé értesülését.

A hat gyanúsítottat a kelet-franciaországi Isere, Moselle és a nyugati Ille-et-Vilaine megyékben fogták el kedd reggel a belső hírszerzés munkatársai. Az ügyben a párizsi ügyészség terrorista összeesküvés gyanújával indított eljárást. A tájékoztatás szerint a gyanúsítottak egy egyelőre még körvonalazatlan erőszakos cselekményt terveztek a köztársasági elnök ellen.

 

https://hvg.hu/vilag/20181106_Meg_akartak_olni_Macront

 

Újabb felfedezés: a TEK közpénzen nézi a focit Orbán Viktorral

Egy jó ideje téma Orbán Viktor miniszterelnök külföldi utazásai. A magánrepülőgépen tett útjai, az utazásai célja. Ma több lap, így például a hvg.hu , vagy a hir24.hu is megírta, hogy a miniszterelnököt a TEK minden magánútjára, így focimeccsekre is elkíséri. Ez pedig nem jelent mást, mint a közpénz felhasználását, hiszen a TEK munkáját nem Orbán Viktor, és nem is más magánszemélyek fizetik meg. Nem is lenne erre lehetőség.

https://prokontra.hu/ujabb-felfedezes-a-tek-kozpenzen-nezi-a-focit-orban-viktorral/

Semjén új törvénye kisemmizhet sok nyugdíjast

A miniszterelnök-helyettes törvényjavaslata könnyebbé, gyorsabbá tenné a pénz behajtását a nyugdíjas adósoktól.

A nyugdíjtörvényt írná át Semjén Zsolt javaslata, amely kapcsán azénpénzem.huelemezte, milyen következményekkel járnak a módosítások.

Könnyebbé, gyorsabbá válik a nyugdíjas adósoktól a pénzbehajtás, a végrehajtás. Meghatározzák a tartásra kötelezett hozzátartozók körét, és utólag is csökkenthetik a rosszul megállapított nyugdíjakat.

A módosítás alapján komoly jelentősége lenne a tartozások behajtásakor a nyugdíjas rendelkezési jogának a számla felett, amire a nyugdíját folyósítják. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság járhatna el a levonások és a végrehajtások ügyében is, ha pedig a nyugdíjból nem, vagy csak lassan térülne meg a követelés, akkor a nyugdíjas keresetéből is levonható lesz a tartozás.

szülőtartás kapcsán a javaslat a nyugdíjtörvény alapfogalmai közé emeli a tartásra köteles és képes hozzátartozó fogalmát. Ide bárki bekerülhet, akit a bíróság erre kötelez. Ítélet híján azt kell tartásra képesnek tekinteni, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem meghaladja az öregségi teljes nyugdíj legkisebb összegének két és félszeresét. Ez jelenleg 71 250 forint.

https://24.hu/kozelet/2018/11/06/semjen-uj-torvenye-kisemmizhet-sok-nyugdijast/

Annyira nincs pénze az ELTE természettudományi karának, hogy belebukott a dékán

Nyolc karral, közel 4000 munkatárssal és 26 000 hallgatóval az Eötvös Loránd Tudományegyetem Magyarország legnagyobb, és egyik legmagasabban jegyzett egyeteme, ide akarnak a legtöbben bekerülni, a 30 milliárd forintos éves költségvetése pedig akkora, mint egy közepes magyar városé. Mégis hatalmas pénzügyi gondjai vannak.

https://444.hu/2018/11/06/annyira-nincs-penze-az-elte-termeszettudomanyi-karanak-hogy-belebukott-a-dekan

A NER milliárdokat kaszáló propagandistája készítette a Telekomnak azt a reklámfilmet, ami miatt teljesen kiakadtak az agyhalott libsikre a kommentelők

Óriási komment-felháborodás tört ki a Telekom Youtube-csatornáján és Facebook-oldalán, miután a cég közzétette az új, Mi a tipikusan magyar? címre keresztelt reklámfilmjét.

A Youtube-on jelenleg 91 lájkra 1400 negatív értékelés jutott, a kommentekben pedig egymást érik az olyan vélemények, hogy

https://444.hu/2018/11/06/a-ner-milliardokat-kaszalo-propagandistaja-keszitette-a-telekomnak-azt-a-reklamfilmet-ami-miatt-teljesen-kiakadtak-az-agyhalott-libsikre-a-kommentelok

A Székely László-ügy sebészi szemmel

Az hibázik, aki nem ismeri fel, hol ér véget a tudása - mondta Haán András, az Országos Kardiológiai Intézet nyugalmazott főorvosa, Székely László elbocsátott szívsebész egykori főnöke.

Már másfél hónapja van munka nélkül Székely László szívsebész, akit szeptember közepén műszakkezdés előtt küldtek el az Országos Kardiológiai Intézetből. Az indok az volt, hogy hat hónappal korábban egy műtéthez, külső közreműködő orvost hívott. Egyetért az elbocsátással?
Nem, sőt nem is értem, hogy a főigazgató-helyettes, aki most megbízott vezetőként irányítja az intézményt, honnan vette a szakmai bátorságot arra, hogy a főorvost elküldje és az általa végzett speciális szaktudást igénylő műtéteket leállítsa. S ezzel kockázatnak tegyen ki betegeket. Székely László főorvos ugyanis nem kábítószeres állapotban, vagy netán részegen veszélyeztette a rábízottak életét – amiért esetleg indokolt lehet az azonnali felfüggesztés, elbocsátás. Hanem éppen ellenkezőleg, amit tett, azt a beteg érdekében, az élete védelmében tette.

https://nepszava.hu/3014299_a-szekely-laszlo-ugy-sebeszi-szemmel

Névtelen bankkártyáktól rémült meg Kósa Lajos

Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke szerint Soros György keze is benne van abban, hogy a „migránsok” saját bankkártyákat kapnak. Ez a terrorizmus táptalaja - véli Kósa, aki ezúttal rosszul választott hírforrást.

A történetben csak pár dolog hibádzik: az egyik, hogy a sztori nem friss  –  sőt pókhálós, hiszen az  UHNCR már 2007-ben is kibocsátott ilyen bankkártyákat, és azóta is utalnak támogatást a programban résztvevő menekültek számára.

A bankkártyás rendszer lényege egyébként , hogy a menedékkérő vagy menekült maga elégíthesse ki alapvető szükségleteit, és a kártyával vehessen ruhát, élelmiszert magának a befogadó országban az ENSZ menekültügyi főbiztosságának támogatásával.

Az sem igaz, hogy ezek teljesen anonim fizetőeszközök lennének: a kártyáról készített fotón valóban nem látszik név, de egy sor azonosító adat igen. Az pedig az UNHCR mellékelt linkjéből is kiderül, hogy 

a Görögországban kibocsátott kártyákat a görög rendőrséggel és bevándorlási hivatallal egyeztetve adják ki.

csak az kaphat ilyen fizetőeszközt, aki okmányokat is kapott a görög hatóságoktól, tehát nyilván tartják személyes adatait.

a kártya csak a kibocsátó ország területén használható, külföldi használatkor automatikusan letiltják.

https://nepszava.hu/3014321_nevtelen-bankkartyaktol-remult-meg-kosa-lajos

Fenn kell tartani a készültséget

Magyarország álláspontja régóta világos: mindenfajta hatáskörelvonást, centralizációt, európai birodalomépítési törekvést elutasítunk – emelte ki a lapunknak adott interjúban Bakondi György főtanácsadó

Magyar Hírlap

Semmilyen biztosíték nincs arra, hogy ha a horvát–bosnyák határon feltorlódott illegális határátlépők sikeresen átjutnak Horvátországba, akkor Szlovénia helyett nem Magyarország felé veszik az irányt, ahogyan azt tették 2015-ben – hangsúlyozta lapunknak Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

http://magyarhirlap.hu/cikk/132866/Fenn_kell_tartani_a_keszultseget

Vona is gyűjt aláírásokat Hadházynak

Nyomozás indulhat a Jobbik zavaros pénzügyeivel kapcsolatban, a botrányok nyomán több feljelentés született

Magyar Hírlap

Még ma kiderül, indul-e nyomozás a Jobbik zavaros pénzügyei miatt. Az egyre fogyatkozó párt és az LMP kapcsolata egyre erősödik.

Ma ad tájékoztatást a Fővárosi Főügyészség arról, hogy indul-e nyomozás a Jobbik pénzügyeivel kapcsolatban. Korábban Szabó Balázs, a párt feloszlott szekszárdi alapszervezetének volt vezetője számolt be arról, hogy a Jobbik pártigazgatója a regionális igazgatókkal küldött nagy mennyiségű, ismeretlen eredetű pénzt a választókerületekhez, amit a tagsággal fizettettek be a Jobbik számlájára. Utalt arra is, hogy a pénz Simicska Lajostól származhatott. A szekszárdi politikus csalás gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben. A Magyar Idők szerint Szabó feljelentését a IX. kerületi ügyészség egyik osztálya kezeli, és ha nyomozás indul, legalább tizenöt személy tanúvallomással is tudná igazolni Szabó állításait.

http://magyarhirlap.hu/cikk/132868/Vona_is_gyujt_alairasokat_Hadhazynak

Baranya Róbert A nehezebb út

Álláspont. Szinte a nulláról kellett újra elindulni, de az Orbán-kormány következetesen elkezdte megint összerakni a „családtámogatási puzzle-t”

Magyar Hírlap

Nyolc évvel ezelőtt, amikor az országot a szakadékba taszító balliberális kormány Bajnaistól, Gyurcsányostul megbukott, és a jobboldal átvette a kormányrudat, egyben az is eldőlt, hogy véget ér a családokat sújtó, évek óta tartó ámokfutás. A családtámogatási rendszer teljes szétverésének, a lakástámogatások megnyirbálásának, a forinthitelek támogatáskorlátozásának nemcsak az elkedvetlenedés lett a vége, hanem a devizahiteles pokol is. Adóemelések, megszorítások, munkanélküliség – ez volt a program, és egy ilyen politika nyilván nem növelte a gyermekvállalási kedvet, ami meg is látszott a statisztikákon. 

Szinte a nulláról kellett újra elindulni, de az Orbán-kormány következetesen elkezdte megint összerakni a „családtámogatási puzzle-t”. 

Ez egy össznemzeti program és mindegy, ki hogyan vélekedik a kormányról, a pokolba kívánja vagy magasztalja, ahogy az is mindegy, hogy ki kire szavaz, miben hisz és miben nem. Minden érintettnek járnak ezek a támogatások. Persze rettentő nehéz feladat demográfiai fordulatot elérni, de az eredmények már kezdenek látszani, hiszen húsz éve nem volt ilyen magas a gyermekvállalási kedv, és másfélszeresére nőtt a házasságkötések száma. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/132867/A_nehezebb_ut

Domonkos László Iljics, a fertőző

Lássuk be, a Lenin nevezetű lidérc még mindig itt fészkel a házunk táján, még ha hajlamosak is vagyunk nem észrevenni

Magyar Hírlap

Így november 7-én eszembe jut, hogy Magyarországon is nemzedékek sorának (az én generációmnak is) a kommunizmusban még különbüntetésként egy ember extrabűvöletében kellett felnőnie és élnie (szerencsére halnia már nem). Ezt az embert Vlagyimir Iljics Uljanovnak hívták

Lássuk be, a Lenin nevezetű lidérc még mindig itt fészkel a házunk táján, még ha hajlamosak is vagyunk nem észrevenni. Ki kellene már iktatni, el kellene már pusztítani véglegesen. Úgy, ahogyan ő, ez a páratlanul kártékony véglény, egy teljes évszázad tönkretevője tette mindennel és mindenkivel maga körül.

http://magyarhirlap.hu/cikk/132856/Iljics_a_fertozo