2018, november 1 - 07:23 Sajtószemle

50 év alatt sikerült kiirtanunk a bolygón élő állatok 60 százalékát

mfor.hu

A világ vezető tudósai szerint ez nemcsak önmagában jelent tragédiát, de az ember túlélési esélyeit is nagyban csökkenti.

Az emberiség 1970 óta kiirtotta az emlősök, madarak, halak és hüllők 60 százalékát, és ez a tömeges pusztítás a tudósok szerint most már az emberi civilizáció jövőjét fenyegeti, írja a Guardian.

A számok a WWF friss Élő Bolygó Index című jelentéséből olvashatók ki, mely összeállításában 59 tudós vett részt a világ minden tájáról. Az Élő Bolygó Index 16,704 állatpopuláció, több mint négyezer faj adatait összegezte. A dokumentum szerint a természeti erőforrások és az élelem már így is nagy fokú, és egyre csak növekvő ütemű felélése elpusztítja az élet hálóját a bolygón, melytől az emberiség is függ, elég csak a tiszta levegőre és a vízre gondolni.

"Alvajárva közelítünk a szakadék felé"

- ragadja meg a lényeget Mike Barrett, a WWF tudományos vezetője, aki úgy teszi még kézzelfoghatóbbá az arányokat, hogy elmondja: ha az emberiség 60 százaléka pusztulna ki, az Észak- és Dél-Amerika, Afrika, Európa, Kína és Óceánia kiürülésével lenne egyenlő. Barrett szerint most már rég nem arról van szó, hogy elveszítjük a természet csodáit, ami persze önmagában is szomorú, hanem arról, hogy az életünket támogató rendszer megy tönkre.

https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/50-ev-alatt-sikerult-kiirtanunk-a-bolygon-elo-allatok-60-szazalekat.htm

Hivatalosan is Mészáros és veje fejlesztheti az észak-balatoni vasútvonalat

Szerdán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közölte az MTI-vel, hogy sikeresen lezárult a Szabadbattyán-Balatonfüred közötti szakasz villamosítására kiírt közbeszerzés, a munkát a Vasútvill Kft. és az R-Kord Kft. alkotta ÉB 2018 Konzorcium nyerte el.

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/10/31/meszaros-lorinc-balaton-vasut-homlok-zsolt/

Orbánnal mutatja be az Economist, hogyan rombolják le a demokráciát

Ismét sikerült a világ egyik legrangosabb lapjának videójába bekerülnie a magyar miniszterelnöknek, csak sajnos megint a demokratikus intézményrendszer leépítői között szerepel.

Az Economist hétfőn megosztott videójában azt mutatják be, hogyan lehet négy lépésben leépíteni egy demokráciát. A négy lépés kísértetiesen emlékeztet egy sor recens magyarországi eseményre.

Az Economist szerint az első lépés az, hogy érkezik egy karizmatikus vezető, aki azt ígéri, megvédi az embereket.

A második feladat: keresni kell egy ellenségképet, a szavazók ugyanis imádnak valaki mást hibáztatni, utálni. Erre tökéletes alanyok a migránsok, hiszen ők nem tudnak szavazni, emelik ki a videóban.

Ezután megjelenik Orbán Viktor képpel, és névvel, mint aki azzal riogat, hogy muszlim migránsok rombolják le az országot.

A harmadik lépés: meg kell gyengíteni a demokratikus intézményrendszert, elsősorban az igazságszolgáltatást és a független médiát kell megcsonkítani.

Végül az utolsó lépés: a még megmaradt ellenállást el kell pusztítani. És ezen a ponton a demokrácia megszűnt, már csak névleg maradt az, zárul a videó.

https://hvg.hu/itthon/20181031_Orbannal_peldalozva_mutatja_be_az_Economist_hogyan_kell_lerombolni_a_demokraciat

Orbán: A nemzetközi politika már csak olyan, hogy pisztoly mindig akad, és olyanok is vannak mindig, akik ész nélkül kapkodnak utána

"A politika, a nemzetközi politika már csak olyan, hogy pisztoly mindig akad, és olyanok is vannak mindig, akik ész nélkül kapkodnak utána," mondta Orbán Viktor a gróf Tisza István Kossuth Lajos téri emlékművénél tartott koszorúzási ünnepségen szerdán. A miniszterelnök szerint "ma is a világpolitika átrendeződését éljük, (..)

ma is hódítanak önveszélyes és önfeladó eszmék. És nincs hiány a másnapi címoldal horizontján gondolkodó európai vezetőkből sem. Ma is észnél kell lennünk, mert az egész hazánk rámehet."

Hozzátette: "nem kerülhetünk úgy az európai események sodrásába, mint 1914-ben." Orbán szerint Magyarországnak ma van szuverenitása, saját útja, erős gazdasága, határokon átívelő nemzeti összetartozása, és vannak erős szövetségesei.

https://444.hu/2018/10/31/orban-a-nemzetkozi-politika-mar-csak-olyan-hogy-pisztoly-mindig-akad-es-olyanok-is-vannak-mindig-akik-esz-nelkul-kapkodnak-utana

ORBÁN VIKTOR: TISZA ISTVÁN NEM OLYAN EMBER VOLT, AKI MEGIJED A PISZTOLYCSŐTŐL

MTI, HÍRADO.HU

 

Bátran, ahogy éltem, akarok meghalni – idézte Tisza Istvánnak az ellene elkövetett merénylet előtt mondott szavait a megemlékezésen Orbán Viktor miniszterelnök.

Ma száz éve, hogy a dualizmus korának legendás politikusa mártírhalált halt. Ami tudható, hogy az életét kioltó lövések az egész nemzetet megsebezték, halála úgy rázta meg Magyarországot, ahogyan Zrínyi Miklósé és Széchenyi Istváné – emelte ki a kormányfő.

Tisza – folytatta – nem olyan ember volt, aki megijed a ráemelt pisztolycsövektől, számos alkalommal nézett farkasszemet a halállal. Tudta, hogy halál elveheti az ember életét, de becsületét nem. Tudta és büszke volt arra, hogy ott lesz azon magasok sorában, akik életüket áldozták Magyarországért.

https://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-tisza-istvan-nem-olyan-ember-volt-aki-megijed-a-pisztolycsotol-3628076/

A kormány magyar hangja szerint a kabinet már nem szignálja a szerződést a CEU-val

"A CEU rektora brüsszeli támogatással akarta elérni, hogy Orbán Viktor beadja a derekát", mondta Schöpflin György az atv.hu-nak adott interjújában. A Fidesz EP-képviselője szerint "ez az azért nem sikerült, mert a Fidesz hírneve már olyan rossz külföldön a külföldi sajtónak köszönhetően, hogy rosszabb nem lehet. Tehát a Fidesz igazából nem nyer, vagy nem veszít semmit, ha a CEU most elmegy. A Fidesz pedig rég eldöntötte, hogy "elege van ebből a furcsa állapotból".

Magyarán a kormány azért nem tartja a szavát, mert nem nyer vele semmit. Emlékeztetőül: a CEU teljesítette a kabinet követelését, ám a kormány mégsem szignálja a New York Állammal kötendő oktatási megállapodást. Noha más intézményekkel pár hónap alatt képes megállapodni - ez történt például a katolikus Notre Dame esetében is.

 

Schöpflin szerint egyébként a CEU azért költözik el Bécsbe, mert Michael Inatieff rosszul érzi magát Magyarországon. Leginkább azért, mert elmérte a helyzetet, magyarázta a fideszes politikus, és azt hitte, hogy lehetetlen helyzetbe tudja hozni Orbán Viktort és a kormányt - de ez nem sikerült.  És a magyar kormány, legalábbis Schöpflin értelmezésében, azért nem akarja, és nem is fogja aláírni a szerződést , mert a CEU vezetése zsarolta őket. 

https://nepszava.hu/3013755_a-kormany-magyar-hangja-szerint-a-kabinet-mar-nem-szignalja-a-szerzodest-a-ceu-val

Ezt a szerződést nem írja alá Orbán a CEU ügyében

Facebook-oldalán tette közzé Szabó Szabolcs országgyűlési képviselő azt a szerződést, melyet információi szerint a kormány alakított ki a Közép-Európai Egyetemmel. A dokumentumnak már csak Orbán Viktor aláírására lenne szüksége ahhoz, hogy biztosítsa a CEU működését Magyarországon.

Az Együtt és az LMP egykori politikusa, jelenleg független képviselő azt írta: a kormány képviselői kilenc tárgyalási forduló során alakították ki a szöveget.

„Teljesen egyértelmű tehát, hogy a megállapodás szövegét letárgyalták, az a magyar fél igényei szerint alakult. Én úgy tudom, hogy Altusz már tavasszal azt ígérte, hogy a kormány alá is fogja írni. New York állam Oktatási Hivatala igazolta is, hogy a CEU oktatási tevékenységet folytat az USA-ban. Vagyis a CEU minden feltételnek megfelel, a magyar kormány pedig letárgyalt minden részletet. Egy dolog hiányzik, Orbán jóváhagyása. Orbán lelkén szárad, amiért elüldözik a CEU-t” – tette hozzá

Az Együtt és az LMP egykori politikusa, jelenleg független képviselő azt írta: a kormány képviselői kilenc tárgyalási forduló során alakították ki a szöveget.

„Teljesen egyértelmű tehát, hogy a megállapodás szövegét letárgyalták, az a magyar fél igényei szerint alakult. Én úgy tudom, hogy Altusz már tavasszal azt ígérte, hogy a kormány alá is fogja írni. New York állam Oktatási Hivatala igazolta is, hogy a CEU oktatási tevékenységet folytat az USA-ban. Vagyis a CEU minden feltételnek megfelel, a magyar kormány pedig letárgyalt minden részletet. Egy dolog hiányzik, Orbán jóváhagyása. Orbán lelkén szárad, amiért elüldözik a CEU-t” – tette hozzá.

https://zoom.hu/hir/2018/10/31/ezt-a-szerzodest-nem-irja-ala-orban-a-ceu-ugyeben/

Palkovics László: A CEU sok mindent megtehetett volna, de nem tett meg

 

Azért álságos a történet, mert amit a CEU most Bécsben csinál, megtehette volna Magyarországon is – nyilatkozta a 168 Órának Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter lapunknak elismeri, hogy a Corvinuson nem lesznek állami ösztöndíjas hallgatók, és beszél Lovász László akadémiai elnök vezetői alkalmasságáról is.

-          a CEU teljesítette a kormány feltételeit. Önök kint jártak idén tavasszal Amerikában. A CEU rektora azt mondja, a delegáció semmilyen kritikát nem fogalmazott meg az amerikai campusukról.

– Igen, valóban elbeszélgettünk a Bard College vezetőivel. (A lex CEU-ban a magyar kormány azt a feltételt szabta a CEU-nak, hogy ugyanolyan oktatási tevékenységet végezzen Amerikában, mint Budapesten, ezért az egyetem megegyezett a New York-i Bard College-dzsal, hogy teljesítse a törvényi előírást – A szerk.) Láttunk ott egy nyolcvan négyzetméteres épületet, amelynek környékén valószínűleg aznap reggel vetették el a fűmagot, meg láttunk rajta egy CEU táblát is.

– Keveslik, amit a CEU tett? Nem jó a Bard College?

– Ezt majd az amerikai hatóságoktól kapott információk alapján az Oktatási Hivatal dönti el.

– De a hivatal ezt nem vizsgálja most.

– Tekintve, hogy a CEU nem tudta benyújtani a szükséges dokumentumokat.

– Térjünk rá a Magyar Tudományos Akadémiára! Ha kapna 54 percet arra, hogy az ön által felügyelt területtel kapcsolatos átalakításokat véleményezze, nem húzná fel magát?

– Az ember, amikor vezető pozíciót kap, lehet az miniszter, rektor vagy akadémiai elnök, azt is vállalja, hogy a világ nem úgy működik, mint amikor mérnök vagy matematikus volt. A vezetői felelősség azt is jelenti, hogy az adott intézmény érdekében reagálni kell. Ha 54 perc áll rendelkezésre, akkor annyi idő alatt. A valóság persze nem ez: a döntés előtt két nappal infor máltam Lovász elnök urat, mi fog történni.

https://168ora.hu/itthon/palkovics-laszlo-a-ceu-sok-mindent-megtehetett-volna-de-nem-tett-meg-158423

 

Videón üzennek a CEU-s diákok a Fidesz pártcsaládjának

Az Európai Néppárton keresztül próbálnak meg nyomást gyakorolni a magyar kormányra a CEU diákjai. Mint egy az I stand with CEU Facebook-oldalon közzétett esemény leírásából kiderül, a még mindig az államközi szerződés aláírására váró intézmény hallgatói hétfőre különleges akcióval készülnek.

Azt írják, november 5-én az ebédszünet alatt egy drónvideót fognak készíteni az egyetem Nádor utcai épületénél, amellyel az a céljuk, hogy eljuttassák azt az Európai Néppárt (EPP) jövő hét szerdán és csütörtökön tartandó helsinki kongresszusára. A tervek szerint a felvétel egy flashmobot fog megörökíteni, amelyen a hallgatókból és szimpatizánsokból álló tömeg egyszerre kérdezi majd Manfred Webertől, az EPP elnökétől, hogy „Mr Weber, where is your Red Line?”, azaz:

„Weber úr, Ön hol húzza meg a határt?”

A kérdés a Néppárt elnökének egy korábbi nyilatkozatára utal, amelyben arról beszélt, hogy a CEU és a civilek vegzálásával Orbán Viktor és kormánya „egyre közelebb kerül ahhoz, hogy átlépje a határt”.

https://merce.hu/2018/10/31/videon-uzennek-a-ceu-s-diakok-a-fidesz-partcsaladjanak/

A kormány már azzal támadja a CEU-t, hogy túl sok kutatási pénzt hoztak Magyarországra

Rétvári Bence KDNP-s államtitkár kedden arról beszélt a Parlamentben, hogy tizenkétszer annyi uniós pénzt nyert pályázat útján a „Soros-egyetem”, mint a Corvinus, és ebből Rétvári arra következtetett, hogy a CEU egy „üzleti modell”.

https://444.hu/2018/10/31/a-kormany-mar-azzal-tamadja-a-ceu-t-hogy-tul-sok-kutatasi-penzt-hoztak-magyarorszagra

Lelepleződött a csalás: a Soros-egyetem valójában egy kulipintyó a pusztában

origo

Soros György emberei filléres trükkel próbálják igazolni, hogy a Soros-egyetem (CEU) egy létező amerikai egyetem, amely így joggal adhat amerikai diplomát Magyarországon. A képek támasztják alá a magyar kormány gyanúját, miszerint a CEU az Egyesült Államokban csak egy fiktív kampuszt tart fenn, és valójában Budapesten végzi a világboldogító hálózat kiképzését. Utóbbi esetben viszont törvénytelen volna a működése, hiszen kizárólag magyar egyetemként csak Magyarországon akkreditált képzést nyújthatnának, és ahhoz adhatnának diplomát.

A Bard College a posztgraduális központjának a létrehozását Soros György első feleségének, Susannek köszönheti. Ő a Bard Graduate Center alapítója és igazgatója. Az egyetem több szálon is kötődik Soroshoz, 2011-ben a Bard College 60 millió dollár támogatást kapott Soros Györgytől.

Leon Botstein, a Bard College elnöke évek óta szoros kapcsolatban áll Soros Györggyel, illetve a CEU Igazgatótanácsának is elnöke. Jonathan Becker a Bard rektorhelyettese, valamint a CEU amerikai képzési programjáért felelős igazgató.

A CEU – Bard College együttműködés tehát gyakorlatilag azt jelenti, hogy Soros György kötött egy – feltehetőleg színlelt, valódi tartalom nélküli – megállapodást saját magával.

 http://www.origo.hu/itthon/20181030-leleplezodotta-csalas-a-sorosegyetem-valojaban-egy-kulipintyo-a-pusztaban.html

 Vádat emeltek az újságíró ellen, mert leleplezte, hogyan hamisított hírt az MTVA

 Ma reggel az egyik kormányzati propagandalapból tudtam meg, hogy az ügyészség vádat emelt ellenem – írta nyilvános Facebook-bejegyzésében Dezső András. Az Index újságírója azt tudta, hogy indult egy büntetőeljárás ellene még a nyáron, amiért tavasszal megírta, hogy Svédországban többször elítéltek egy magyar nőt, aki később a választási kampányban azt állította a magyar állami média egy riportjában, hogy a – nyilván a migráció miatt – romló svéd közbiztonság miatt költözött haza Magyarországra.

– Ezután indult eljárás ellenem, különlegesen személyes adattal való visszaélés miatt. Ami röhej, hogy a BRFK Csúcstechnológiai Bűnözés elleni osztály (vagy alosztály) nyomozott, ott is hallgattak ki. Panasszal éltem, azt az ügyészség visszautasította. Most pedig ezek szerint vádat emeltek, bár erről még nem kaptam hivatalos értesítést – írta Dezső, aki néhány perccel később azt is hozzátette, a propagandalap cikkét végigolvasva kiderült számára: „A kerületi ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozzon büntető végzést.”

https://168ora.hu/itthon/vadat-emeltek-az-ujsagiro-ellen-mert-leleplezte-hogyan-hamisitott-hirt-az-mtva-158404

 
Súlyos megszorítások a Semmelweis Egyetemen

Magyar Hang

Megtiltotta az év végi jutalom kifizetését és a csekély értékű ajándékutalvány adományozását Szász Károly, a Semmelweis Egyetem kancellárja – derül ki abból az október 18.-i keltezésű kancellári utasításból, amelyet az orvosi egyetem weboldalán is közzétettek. A dokumentum szerint a lépést a gazdaságos és hatékony működés elősegítése érdekében hozta meg Szász Károly.

A kancellári döntés súlyos érvágás a SE szakdolgozóinak: a korábbi gyakorlat szerint a jutalom, illetve a csekély értékű ajándékutalvány évente több tízezer forintot tett ki azoknak, akik bruttó 250 ezer forintnál kevesebb munkabért kapnak.

https://magyarhang.org/belfold/2018/10/31/sulyos-megszoritasok-a-sote-n/

Készen álltak a „halállisták” máris megindult a létszámleépítés

Mintha csak a kormányhatározat megjelenésére vártak volna: kedden megkezdték a kirúgásokat a központi közigazgatásban. A kabinet hosszú lebegtetés után csak két napot hagyott a végrehajtásra.

A Központi Statisztikai Hivatalban (KSH) kedden délután átadták a felmondóleveleket azoknak a munkatársaknak, akik rákerültek a „halállistára”. Információink szerint annak ellenére kiborultak és sírtak az elküldött dolgozók, hogy augusztus óta gyakorlatilag csak azzal foglalkoztak, hogy ki megy, ki maradhat. Akkor jelentette be ugyanis Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a központi igazgatásban, vagyis a minisztériumokban és háttérintézményeikben alkalmazott köztisztviselők létszámának drasztikus csökkentését.

A legrosszabbul az Innovációs és Technológiai Minisztérium járt, ahol 517 státust törölnek, a Belügyminisztériumban 401-et, a Miniszterelnöki Kabinetirodán viszont mindössze 10 álláshely szűnik meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) háttérintézményeit letarolják: 2250 helyet számolnak fel. Azt intézményenként döntötték el, hogy mennyi ebből a már egy ideje üres státusok eltörlése és hány emberi sors törik most ketté. A lapunknak még most is csak név nélkül válaszoló tisztviselők egybehangzóan kifogásolták, hogy nem kevesebb, hanem több lesz a munka a maradóknak, miközben már így is ingyen túlóráznak egész héten. Az időzítést pedig határozottan embertelen megoldásnak tartják, szerintük az csak azt mutatja, a mindenszentek és a halottak napja sem szent a kormány számára. 

https://nepszava.hu/3013710_keszen-alltak-a-halallistak-maris-megindult-a-letszamleepites

Kövér: posztmarxista kolonc a magyar történelemoktatás

A házelnök Tisza Istvánnak ácsolt piedesztált, akinek regnálása alatt a házszabályból kiírták az ellenzék obstrukciós jogát, és aki olykor a parlamenti őrséggel fenyíttette meg a nem kormánypárti honatyákat.

Meg kell becsülnünk múltunk nagy alakjait és helyesen kell értelmeznünk sorsfordulóinkat, deklarálta  az Országgyűlés elnöke a Tisza István miniszterelnök halálának 100. évfordulója alkalmából tartott budapesti koszorúzáson. És hogy világos legyen mi a helyes értelmezés, rögvest ki is jelentette, hogy a tragikus sorsú egykori miniszterelnök (a zuglói Hermina úti Róheim-villában gyilkolták meg) megérdemelné, hogy történelmi nagyságaink közé emeljék. De erre eddig nem került sor, többek között azért, mert a történelemtanítás a rendszerváltoztatás kudarcterülete, a házelnök szerint gyakorlatilag "ugyanazt a marxista, posztmarxista koloncot cipeljük a nyakunkban, amit a második világháború után odaakasztottak.) Úgy vélte, Tisza Istvánnak éppen a tragikumában tükröződött a nagysága, hiszen ő sem tudott olyan megoldást találni, ami megmenthette volna Magyarországot. Szerinte vannak olyan történelmi helyzetek, amikor nagyon nehéz a megmaradás érdekében a rossz, a még rosszabb és a tragikus között választani.

https://nepszava.hu/3013752_kover-posztmarxista-kolonc-a-magyar-tortenelemoktatas

Charles Gati Vérfürdő

Mindig is volt antiszemitizmus Amerikában, különösen a két világháború között, de tizenegy zsidót még soha nem mészároltak le egyszerre. Ez amerikai rekord. Ki a felelős ezért a vérfürdőért? Csak maga a gyilkos, aki egy szélsőséges portálon hirdette vak előítéletét, vagy pedig az a hangulat, amely 2016 óta eluralkodott Amerikában? Az az intolerancia, amely a politikai ellenfelet ellenségnek tekinti, s ezért minden eszközt hajlandó igénybe venni az „ellenség” megsemmisítésére? 

Vannak, akik most a jobb- és baloldalt egyaránt hibáztatják. Elvégre tavaly egy kifejezetten baloldali ember sebesítette meg a képviselőház egyik jobboldali tagját, és a képviselőház egyik demokrata tagja lelkesen támogatja azokat, akik vendéglőkben konfrontálódtak egy Trumpot támogató republikánus szenátorral. Mások az elnököt és híveit teszik felelőssé. Az a trágár hang, amit nap  mint nap megüt ellenfeleivel – a sajtóval, demokratákkal, európai és kanadai szövetségesekkel, menekültekkel – szemben, tartalmában és stílusában egyaránt elüt elődeiétől. Egy neonáci tüntetés után a felvonuló huligánokat és ellenfeleiket egyformán elítélte. Egy nagygyűlésen pankrációs mutatvánnyal szórakoztatta híveit, mondván, így kell bánni az ellenféllel. A pankráció egyébként az egyik kedvenc „sportja”.

 

https://nepszava.hu/3013735_verfurdo

 

Hont: Féknyúz blues

Nagyon szegény ember az, akinek mindössze arra a trükkre futja, hogy elmenekülve a külső kritikák elől az övéi körében ünnepeltesse meg magát, hogy mennyire megvédte őket.

 

Sóher csel a délceg ellenálló. Aput kiütik a kocsmában, ezt követően hazatántorog, és üvöltve közli, hogy mindenkit megfenyített, csakúgy menekült előle a vendéglátóipari egység úri közönsége, s hőstette bizonyságaként végigveri közeli hozzátartozóit. Illetve nem is. Nem ez a jó analógia. Aput előállítják kapcsolati erőszakért, de néhány aggódó pedagógus megfigyelésén és bizonytalan fültanú beszámolóján túl mást nem tudnak ellene fölhozni. Apu így hazatér, a hivatalos procedúrát a családot ért támadásnak minősíti, a trauma földolgozására (ivás) és a későbbi támadások elhárítására elszedi az asszony fizetését, a terrorizált nőt odaállítja az ijedt gyerekek elé monológot tartani, hogy apu a legjobb családfő a világon, végül az egész famíliát kizavarja a gangra, hogy fennhangon hirdessék: milyen idilli állapotok uralkodnak náluk.

https://hvg.hu/itthon/20181031_hont_feknyuz_blues_ner_propaganda_fake__news

Ilyen az élet a Hős utcában Heti Napló Sváby Andrással

Az ATV riportja a budapesti, X. kerületi Hős utca valóságáról.

https://www.youtube.com/watch

A várostervezők helyett az építőipari lobbi akarata szerint építhetik át

Drága nagyberuházásokra számíthatnak 2030-ig a fővárosiak, azok a szempontok kevéssé fontosak, hogy a főváros élhető és egészséges legyen.

Budapest 2030 elnevezéssel konferenciát tartottak október 16-án a főváros jövőjéről, melyen a fideszes döntéshozók bejelentették, a kormány és a főváros közösen alkot fejlesztési koncepciót 2030-ig.

Ezzel csak az a baj, hogy Budapestnek van egy az urbanisták és építészek által készített és a fővárosi közgyűlés által elfogadott, 2030-ig tartó fejlesztési koncepciója, amelyet - ahogy minden más települését is –

városfejlesztési szempontok alapján szakemberek írtak és politikusok fogadtak el, a most kitaláltak szerint azonban a politikusok írják majd a fejlesztési koncepciót az építőipari lobbi szempontjai alapján.

 

https://hvg.hu/gazdasag/20181030_Budapest_2030_fejlesztes_koncepcio_tarlos_istvan_epitoipar_varosfejlesztes_nagyberuhazasok

 

Orosházán nem lehet téma Simonka ügye, a fideszes képviselők nem engedik

Napirendre akarták volna venni a helyi képviselők a mentelmi jogától megfosztott Simonka György ügyét, de a testület fideszes többsége ezt nem engedte.

 

https://hvg.hu/itthon/20181031_Oroshazan_nem_lehet_tema_Simonka_ugye_a_fideszes_kepviselok_nem_engedik

 

MEGTAGADOTT IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS, EL NEM FELEDETT BŰNÖK

Szöőr Anna Magyar Idők

 

Az igazságtételi törvény elvéreztetése által feszülhetett tovább Magyarországon a nemzetiszocializmus és a kommunizmus rémtettei között fennálló kettős mérce a rendszerváltást követő évtizedekben. Isten adjon sok erőt és jó egészséget a szabadságharcos Callmeyer Ferenc építészmérnöknek, Zétényi Zsolt ügyvédnek és Völgyesi Miklós bírónak, hogy a nemzeti küldetésüket beteljesítve láthassák!

https://magyaridok.hu/velemeny/megtagadott-igazsagszolgaltatas-el-nem-feledett-bunok-3592979/

AUSZTRIA KILÉP AZ ENSZ GLOBÁLIS MIGRÁCIÓS CSOMAGJA ELFOGADÁSÁNAK FOLYAMATÁBÓL

MTI

Ausztria kilép az ENSZ globális migrációs csomagja elfogadásának folyamatából, mert a bécsi kormány álláspontja szerint tervezet elmossa a törvényes és az illegális bevándorlás közötti különbséget – közölte szerdán a jobboldali osztrák kormány.

„Ausztria nem csatlakozik az ENSZ migrációs egyezményéhez” – jelentette be közleményben Sebastian Kurz osztrák kancellár. „A szerződés több pontját élesen bíráljuk, nevezetesen azt, hogy összemossa a védelmet kérőket a megélhetési bevándorlókkal” – tette hozzá a kancellár, akinek az álláspontja szerint a Földközi-tengerből kimentett bevándorlókat nem kellene egyenesen Európába szállítani.

https://magyaridok.hu/kulfold/sajtoertesules-szerint-ausztria-kilep-az-ensz-migracios-csomagja-elfogadasanak-folyamatabol-3626918/

MEGPECSÉTELT SORSOK

Kottász Zoltán Magyar Idők

A röszkeihez hasonló boszniai migránslázadás, az Egyesült Államok felé haladó migránskaraván és Angela Merkel lemondása elsőre ránézésre egymástól teljesen független eseményeknek tűnnek, ám közelebbről szemlélve megállapíthatjuk: események összefüggő láncolatáról van szó. Arról, hogy a tömeges bevándorlás igenis létező jelenség, a nyugati civilizációt megrengetni képes veszélyforrás, amely nem múlt el egy csapásra, ahogyan azt egyesek hangoztatni szeretik. A korlátlan népvándorlás vezetett Nagy-Britannia uniós kiválásához, pecsételte meg a német kancellár sorsát, határozta meg Amerika politikai irányvonalát, változtatta meg az emberek gondolkodásmódját.
A korlátlan népvándorlás megpecsételte a német kancellár sorsát, hosszú távon pedig meghatározza Európa jövőjét. A politikai széljárás egyelőre nagyon lassan, de változik. Mégpedig olyan irányba, hogy a végén teljesen mindegy lesz, mit akarnak a piti bűnözők, a megvásárolható politikusok, a szélhámos vállalatok, az amerikai üzletemberek. Teljesen mindegy lesz, ha Európa végre felelősségteljes politikai vezetők irányítása alá kerül.

https://magyaridok.hu/ahelyzet/megpecsetelt-sorsok-3626000/

A KÚRIA ELÉ KERÜLHET AHMED HAMED ÜGYE

A VÉDŐ VITATJA, HOGY RÖSZKÉNÉL TERRORCSELEKMÉNYT KÖVETETT EL AZ ELÍTÉLT SZÍR FÉRFI

Kulcsár Anna

Ahmed Hamed és védője gondolkodnak azon, hogy rendkívüli perorvoslat keretében megkeresik a Kúriát a röszkei események kapcsán. ­Bárándy Péter ügyvéd a Magyar Időknek elmondta: felülvizsgálati eljárást kezdeményeznének a vádlott javára, mégpedig főképpen azért, hogy végérvényesen tisztázódjék, terrorcselekmény történt-e és milyen formában 2015. szep­tember 16-án a szerb–magyar határátkelőnél.

https://magyaridok.hu/belfold/a-kuria-ele-kerulhet-ahmed-hamed-ugye-3625181/

GÉMESI POLITIKAI JÁTSZMÁJA

A KABINET NEM ENGED A ZSAROLÁSNAK, ELVISZIK A HULLADÉKOT

Baranyai Gábor Magyar Idők

– A kormány biztosítja a szemétszállítást és fenntartja a rezsicsökkentést – jelentette ki Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára tegnap sajtótájékoztatóján. Hozzátette: felháborító, hogy a Zöld Híd Nonprofit Kft. nem látja el a szerződésben vállalt feladatát, nem szállítja el a szemetet több mint száz településről, és a megbízást sem adja át. – A kft.-t irányító „LMP-s” Gémesi György gödöllői polgármester politikai játszmába kezdett, de a kormány nem enged a zsarolásnak, szemét nem marad elszállítatlanul, és fenntartjuk a rezsicsökkentést is – hangoztatta az államtitkár.

https://magyaridok.hu/belfold/gemesi-politikai-jatszmaja-3625166/

1,7 milliárdért keresett patológusokat a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, ez sem volt elég

Mélyen összefonódott az állami egészségügy és a magánszolgáltatói szféra. Számos kórház külsős vállalkozásokon keresztül igyekszik enyhíteni a szakemberhiányt. Az eladósodott kórházak így egyre nagyobb költségekbe verik magukat, de nincs más választásuk: a közalkalmazotti bértábla nem kínál versenyképes fizetést az orvosoknak.

Idén márciusban hirdetett közbeszerzési eljárást teljes körű patológiai szolgáltatások (kórbonctani, szövettani és cytológiai) ellátására, a vizsgálatokhoz szükséges összes anyag, vegyszer, szakmai és egyéb fogyóanyag beszerzésére, raktározására. A kórház kikötötte, hogy a nyertesnek ki kell bérelnie a szolgáltatáshoz szükséges, az intézmény területén lévő, 323 négyzetméteres helyiséget és fel kell szerelnie azt új eszközökkel.

A kiszervezés nem új keletű, a patológiai osztályt már most is egy külsős cég, az Onkopatológiai Diagnosztikai Kft. működteti. Az osztályt Prof. Dr. Sápi Zoltán vezetiaki a cég egyik tulajdonosa is egyben, a másik tulajdonos pedig Prof. Dr. Matolcsy András, a Semmelweis Egyetem, I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet igazgatója. Az Onkopatológiai Diagnosztikai Kft. 2010 óta dolgozik a Bajcsy-Zsilinszky Kórháznak, és a nyilvános adatok szerint évi 196,3 millió forintért vállalta el a közreműködői feladatokat.

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/10/31/patologus-bajcsy-korhaz/

Rogán Antalék kulcsszavak alapján figyeltetik az internetet, álhírek terjedése ellen küzdenek

Az Átlátszó birtokába került szerződés szerint a Miniszterelnöki Kabinetiroda hírportálok, blogok, a YouTube, a Twitter, a Facebook, és az orosz közösségi oldal, a Vkontakte felületein megjelent cikkeket, posztokat, bejegyzéseket figyeltet egy magáncéggel. A Kormányzati Tájékoztatási Központ azt válaszolta az ezzel kapcsolatos érdeklődésünkre, hogy álhírek terjedése ellen küzdenek.

“A Szolgáltatás e-mailen keresztül riasztást küld minden beállított kulcsszó vagy forrás alapján kiválasztott friss bejegyzésről. A Szolgáltatás meghatározott kulcsszavak alapján szűrve bemutatja a Megrendelő által beállított blog, hírportál, YouTube, hivatalos Facebook, Twitter és Vkontakte oldalakról származó bejegyzéseket. (…) Szolgáltató kijelenti, hogy a Szolgáltatással több szavas kifejezések, félmondatok, és mondatok követése is megvalósítható (ezek szintén kulcsszónak számítanak).”

Az internetfigyelő szolgáltatást a Mediaradar Információs Ügynökség Kft. biztosítja  a Miniszterelnöki Kabinetirodának a mediaradar.hu oldal segítségével. A szerződés szerint a cég havi nettó 862.900 forintot kap a szolgáltatásért.

https://blog.atlatszo.hu/2018/10/rogan-antalek-kulcsszavak-alapjan-figyeltetik-az-internetet-alhirek-terjedese-ellen-kuzdenek/

 

A kormány 26,4 milliárd forintot ad a hulladékgazdálkodásra

Az állami vagyonnal kapcsolatos kiadásoktól 4,4 milliárd, az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlásába tartozó társaságok támogatásától 3,7 milliárd; a tulajdonosi kölcsön elszámolása jogcímcsoporttól 500 millió forint, míg az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) projektektől 7,5 milliárd forintot csoportosítanak át a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási feladatokra - olvasható a határozatban.

http://www.origo.hu/itthon/20181031-26-milliardot-biztosit-hulladekgazdalkodasra-a-kormany.html

Ungár Péter: Az ellenzéki politika megbukott

Magyar Hang

Ungár Péter szerint migrációügyben nem szégyen a Fidesszel egyetérteni, sőt, becsapja magát az ellenzék, ha minden problémáért a Fideszt teszi felelőssé. Úgy gondolja, hogy nem lehet mindent a médiatúlsúlyra, az egyenlőtlen választási rendszerre, a csalásokra, a Fideszre fogni. Az ellenzéknek tudomásul kell vennie, hogy a harmadik kétharmados Fidesz-győzelem után nem lehet mindent ugyanúgy csinálni, mert ha így folytatja az ellenzék, akkor a jövő tavaszi uniós választást is elveszíti. Márpedig ez egy tisztán listás szavazás lesz, vagyis nem lehet majd a Fidesz választási rendszerének torzító hatásaira hivatkozni – mondta.

https://magyarhang.org/belfold/2018/10/31/ungar-peter-az-ellenzeki-politika-megbukott/

Miniszteri biztosa lesz a székelyföldi jégpályák építésének is

mfor.hu

Szijjártó Péter újabb miniszteri biztost nevezett ki.

A miniszteri biztos kinevezése legfeljebb egy évre szól az utasítás értelmében. Feladatai közé tartozik majd

  • a Kárpát-medencei külképviseletek nemzetpolitikai tevékenységeinek összehangolása,
  • nemzetpolitikai irányelvek összehangolása a külügyi és külgazdsági stratégiával,
  • közreműködés Magyarország nemzetpolitikai célkitűzéseinek érvényesítésében,
  • közre kell működnie a külhoni magyarsággal való aktív kapcsolattartás erősítésében,
  • koordinálni fogja az egyes Kárpát-medencei sportberuházások megvalósulását,
  • ellátja a székelyföldi jeges sportokat érintő infrastrukturális beruházások megvalósításának koordinációját és szakmai felügyeletét.

https://mfor.hu/cikkek/makro/a-szekelyfoldi-jeges-sportberuhazasoknak-is-lett-egy-miniszteri-biztosa.html?utm_source=rss&utm_medium=referral

Most nem viccel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt: ingyenes angolórák Szegeden

Oligarcha-képzés címmel pénzügyek megtervezését tanítják magánembereknek egyebek mellett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Népfőiskoláján, amelynek első, Budapesten kívüli próbálkozása egy angol társalgási tanfolyam Szegeden. Igaz, a kezdeményezés még kevesekhez jutott el, de hetente várják az érdeklődőket.

https://orszagszerte.atlatszo.hu/most-nem-viccel-a-magyar-ketfarku-kutya-part-ingyenes-angolorak-szegeden/

Éles kritika a kilépő képviselőtől: „Nem tudom megmondani, hogy mi az LMP”

Meszerics Tamás vitát várt volna a párt irányvonaláról.

Megkérdeztük, miért nem szavazta meg a Sargentini-jelentést, mit gondol az LMP korábbi vezetői ellen folytatott etikai eljárásokról, a párt „jobboldali fordulatáról” vagy arról, hogy a Fidesz beépült az ellenzékbe. Rövid ízelítő következik.

Magyar Narancs: Az országgyűlési választások után sokan az LMP-t hibáztatták a Fidesz újabb parlamenti kétharmadáért. Ha még néhány budapesti körzetben visszalépnek, megakadályozható lett volna a Fidesz alkotmányozó többsége.

Meszerics Tamás: Itt abban hibázott a pártvezetés, hogy nem vitte kongresszus elé az együttműködés kérdését, nem zajlott erről politikai vita. Pedig körülbelül az előző év októberétől különösebb politikai bölcsesség nélkül is látni lehetett, hogy az utolsó két hét vagy akár egy hónap a visszalépésekről fog szólni.

MN: Mi volt az oka annak, hogy nem került kongresszus elé a kérdés?

MT: Nagyon megosztott volt a vezetés, nagyjából fele-fele arányban. Ősszel még páran támogatták volna a kongresszusi vitát, de végül nem derült ki, mi lett volna a párttagok vagy a kongresszus véleménye a visszalépésekről.

MN: Tehát nem azzal volt problémája, hogy milyen döntés született, hanem hogy milyen döntés nem született?

MT: Igen, politikai vitát vártam volna a párt általános irányvonaláról. Merre megy, mit akar, mik a középtávú céljai.

https://magyarnarancs.hu/belpol/a-tavozo-ep-kepviselo-nem-erti-mit-akar-az-lmp-114680

Erdei Zsolt: Nem vagyok tolvaj! Nem loptam el semmit

Múlt hét pénteken döntött úgy a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, hogy eljárást indít az augusztusban a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt. A 384 millió forintos hiányt produkáló eseményről készült könyvvizsgálói gyorsjelentéssel indokolták a vizsgálatot, és hogy megvonták Erdei Zsolt elnök aláírási jogát. Az elnökségi ülésen paprikás volt a hangulat, pár tag állítólag kezdeményezte a rendőrségi feljelentést, mire Erdei kiakadt. Az ülésről a Borsnak szivárogtattak részleteket. 

"Nem vagyok tolvaj! Nem loptam el semmit,"

üvöltözött Erdei a Bors beszámolója alapján. A bennfentes szerint az ülésen jelenlévő könyvvizsgáló közölte: akár hűtlen kezelés, lopás, csalás és összeférhetetlenség bűntett gyanúja is felvetődik.

https://444.hu/2018/10/31/erdei-zsolt-nem-vagyok-tolvaj-nem-loptam-el-semmit

Környezeti tragédia lesz a vége, ha az új brazil elnök betartja az ígéreteit

Vasárnap Jair Bolsonaro megnyerte a brazil elnökválasztást, a világsajtó pedig azóta elemzi a politikus korábbi kijelentéseit, és hogy ezek alapján milyen ember is lehet a világ negyedik legnagyobb demokráciájának első embere, aki a korábbi politikai elit totális csődje után juthatott egy kétségbeesett állam élére. A megszólalásai alapján pedig nem rajzolódik ki róla különösebben rózsás kép, sőt úgy tűnik, ez az ember egy igazi barom.

Van azonban egy témakör, amiben Bolsonaro politikája nagyban befolyásolja az egész Föld jövőjét: a környezetvédelem.

Az új elnöknek sajnos ezen a téren sem sokkal jobbak a politikai javaslatai a melegek elverésénél, és ha minden környezetvédelemmel kapcsolatos kampányígéretét végrehajtja, akkor nagyban növelni fogja a veszélyeket, amikkel a klímaváltozás miatt egyébként is szembe kell néznünk az elkövetkező években, ha nem akarjuk, hogy az emberi civilizáció évtizedeken belül elpusztuljon.

https://444.hu/2018/10/31/kornyezeti-tragedia-lesz-a-vege-ha-az-uj-brazil-elnok-betartja-az-igereteit

A török főügyészség szerint az újságírót megfojtották, mihelyt belépett a szaúdi főkonzulátusra

A hatóság szerint előre kitervelt módon azonnal megfojtották Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságírót, a holttestét a gyilkosságot követően feldarabolták, majd megsemmisítették.

Mint írták: Hasogdzsi holttestét a gyilkosságot követően feldarabolták, majd megsemmisítették. A főügyészség azután adott ki közleményt, hogy a Hasogdzsi-ügyet illetően eljáró szaúdi főügyész, Szaúd bin Abdallah al-Muadzsib szerdán háromnapos isztambuli tartózkodása végére ért. 

http://mandiner.hu/cikk/20181031_a_torok_fougyeszseg_szerint_az_ujsagirot_megfojtottak_mihelyt_belepett_a_szaudi_fokonzulatusra

Ann Applebaum: Orbán Viktornak közvetve szerepe volt a pittsburghi mészárlásban

Nemzetközi sajtószemle

 2018. október 31. - Szelestey

·         • Ha Merkel nem volt ott, idáig mindig Orbán Viktor határozta meg a légkört az uniós csúcskonferenciákon.

·         • A Fidesz a hajléktalan törvénnyel a náci idők felfogását veszi  át, ám csak leleplezi az új, jobboldali pártok könyörtelen hozzáállását.

·         •  Le Pen már ott tart, hogy a szélsőjobb blokkoló többségéről álmodik az Európai Parlamentben.

·         https://b1.blog.hu/2018/10/31/ann_applebaum_orban_viktornak_kozvetve_szerepe_volt_a_pittsburghi_meszarlasban#more14335349

 

Ilyen is van: Mészáros nem megvett egy céget, hanem eladta – Tiborcz üzlettársaihoz került

A nemzet céghalmozójának korábban két klímatechnikai vállalkozása volt, ma már csak egy van. Mészáros Lőrinc nem cégeken keresztül, hanem személyesen volt tulajdonos a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben, szeptemberben viszont kiszállt belőle. Vele együtt távozott a tulajdonosi körből Szíjj László, a Duna Aszfalt vezére is. Az új tulajdonos a miniszterelnök vejével üzletelő WHB cégcsoport.

Rejtély, miért válhattak meg a vállalkozástól, amely jó eredményekkel működött, legalábbis az árbevétel szintjén. 2017-ben a cég majdnem 6 milliárdos forgalmat bonyolított, bár a nyereség valóban nem volt – mészárosi értelemben – túlzottan kiemelkedő: 48 millió forint. 

https://blog.atlatszo.hu/2018/10/ilyen-is-van-meszaros-nem-megvett-egy-ceget-hanem-eladta-tiborcz-uzlettarsaihoz-kerult/

ATV: Visszaadta megbízását a vízilabdázókat szexuális erőszakkal megvádoló kislány ügyvédje

Szakértők vizsgálják azt a kislányt, aki korábban megvádolt két vízilabdázót azzal, hogy szexuálisan zaklatták. A 24.hu információi szerint a rendőrség pszichológusok és más szakértők bevonásával elemezte, illetve elemzi a lány által elmondottakat, elsősorban arra kíváncsiak, mennyi valóságalapja van annak, hogy a vízilabdázók bántalmazták a lányt.

A sportolók ügyvédei közölték, hogy védenceiket mind a mai napig nem keresték meg a rendőrségtől. Az ATV Híradója szerette volna megkérdezni az ügyben a kislány ügyvédjét is, de Gerencsér András – aki korábban kirobbantotta az ügyet – elérhetetlenné vált, ezt a hvg.hu már korábban is megtapasztalta. Az ATV úgy tudja, az ügyvéd időközben visszaadta a megbízást, és már nem képviseli a kislányt.

https://hvg.hu/itthon/20181031_Visszaadta_megbizasat_a_vizilabdazokat_szexualis_eroszakkal_megvadolo_kislany_ugyvedje

Széles Gáboré a legnagyobb, 100 százalékban magyar cég

Gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy Széles Gábor a Zrt-k Mészáros Lőrince, legalábbis valami ilyesmi konklúzióra juthatunk a Forbes magazin legfrissebb számának összeállításából. A magazin ugyanis listába rendezte a 100 legnagyobb, teljesen és garantáltan magyar tulajdonban lévő céget, ennek a listának a legelején pedig a többek között Széles Gábor tulajdonában álló Videoton Holding Zrt. áll.  Ez a cég a Forbes számítása szerint 231,4 milliárd forintot ér. Széles vállalata mellett még Gattyán György cége, a Csányi Sándor féle Bonafarm és a Demján Sándor örököseinek tulajdonában lévő Gránit-Pólus csoport is befért a 10 legnagyobb cég közé. 

https://index.hu/gazdasag/2018/10/31/100_legnagyobb_magyar_ceg/

Már viszik is a szemetet Pest megyében – parancsra

A közleményükben nem írták, hogyan fogják megoldani, szerda reggelre azonban a szemétszállító közleményéből kiderült: a katasztrófavédelem „szükségellátás keretében kötelezte a Zöld Híd BIGG Nkft.-t, hogy szerda reggeltől a megszokott rendben kezdje meg a településekről a kommunális, azaz vegyesen gyűjtött hulladék elszállítását”. 

Erre a szükséges fedezetet szintén a katasztrófavédelem biztosítja saját forrásból.

Pest megye 116 településén függesztette fel a szemét- és hulladékszállítást a környék szolgáltatója. Két napig nem ürítették a kukákat. Kedden délután aztán az a döntés született, mielőtt közegészségügyi veszély alakulna ki, hogy a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság fogja megoldani a szemétkérdést.

„A hulladékok elszállítását tehát minden érintett településünkön a korábbiaknak megfelelően, a megszokott időpontokban végezzük. Ezért kérjük, a mai naptól a szokásos szállítási rendnek megfelelően helyezzék ki gyűjtőedényeket az ingatlan elé!" – írja a Zöld Híd.

https://index.hu/gazdasag/2018/10/31/kuka_katasztrofavedelem_zoldhid/

Nem kapott nyomravezetői díjat a móri gyilkos lebuktatója, és még neki kell fizetnie

Az amatőr hadtörténész Szebenyi Istvánnak nagyon fontos szerepe volt a móri mészárlás valódi elkövetőinek lebuktatásában, mégsem kapta meg a 25 millió forintos nyomravezetői díjat, sőt, 180 ezer forintot követel tőle a végrehajtó, írja a Blikk.

2002-ben a móri Erste Bankban nyolc emberéletet követelő bankrablás történt. A rendőrség két embert fogott el, akikről aztán kiderült, hogy semmi közük a brutális mészárlással járó bankrabláshoz.

A valódi tetteseket azután sikerült kézre keríteni, hogy Szebenyi István amatőr hadtörténész 2006. október 3-án a Tatabányát Tarjánnal összekötő út menti erdőben fémkeresőjével egy földbe ásott hátizsákot talált. 

nyomravezetőnek járó 25 millió forintot azonban nem kapta meg a férfi, mivel a rendőrségi felhívás úgy volt megfogalmazva, hogy a pénz annak jár, aki megnevezi az elkövetőt vagy annak pontos címét. A férfi kártérítési pert indított, de ezt elveszítette, így most a végrehajtók 180 ezer forintot követelnek tőle perköltség címén.

https://index.hu/belfold/2018/10/31/nem_kapott_nyomravezetoi_dijat_a_mori_gyilkos_lebuktatoja/

Volner: Vona továbbra is befolyásos a Jobbikban

A szintén kilépett Apáti István szerint Sneider Tamás jelenlegi elnök balek és lúzer, a párt október 23-i tüntetése pedig erőtlen, kislányos próbálkozás volt

Magyar Hírlap 

A Mi Hazánk Mozgalomban folytathatják a legutóbb kilépett, illetve kizárt jobbikos politikusok, akik ismét kemény kritikával illették egykori pártjuk vezetését.<

http://magyarhirlap.hu/cikk/132404/Volner_Vona_tovabbra_is_befolyasos_a_Jobbikban