2018, március 22 - 08:29 Sajtószemle

Emőke szívesen dönt helyetted! – új videóval buzdít szavazásra a Comedy Central

A keddi, a mindenkit utáló Gábort bemutató videó után újabb, a szavazási kedvet erősítő videót mutatott be a Comedy Central tévécsatorna. A Bödőcs Tibor humorista narrációjával készült kisfilm, ha lehet, még meggyőzőbb, mint az előző: ismerjék meg Emőkét, akinek megvan a véleménye a dolgokról! 

https://mno.hu/belfold/emoke-szivesen-dont-helyetted-uj-videoval-buzdit-szavazasra-a-comedy-central-2454922

Kisbéren úgy vezényelték Orbán köré biodíszletnek az ovisokat, mintha ez lenne mindenki életének az értelme

Hosszú, eseményekben és pláne meglepésekben gazdag kampánykörúton jár Orbán Viktor. Tegnapelőtt a szerencsi csoki-mintaboltban ugyan nem sikerült kisírnia egy második doboz ingyen-bonbont, ma azonban jó napja van a miniszterelnöknek, aki ezúttal a kisbéri óvodába tört be egészen spontánul népes kíséretével és Czunyiné Bertalan Judit jelölt meghitt társaságában.

Az esetről videó is készült, amelynek tetőpontján Orbán felszólítja a gyerekeket, hogy álljanak vele össze egy képpé. Hozzáteszi ugyan, hogy csak az jöjjön, aki akar, az egyik óvónő azonban a Magyar Királyi Honvéd Hadapródiskola  leghatékonyabb nevelőtisztjeinek modorában teszi egyértelművé a kicsinyeknek, hogy ez itt nem kívánságműsor.

– Gyerekek, gyertek ide fényképezkedni! Gyertek hamar! – vezényel tapsolva.

Íme a teljes videó, amely a szellemes, és óvodai kontextusban különösen találó „Lyukasóra" címmel került fel a miniszterelnök Facebook-oldalára:

 

http://168ora.hu/itthon/kisberen-ugy-vezenyeltek-orban-kore-biodiszletnek-az-ovisokat-mintha-ez-lenne-mindenki-eletenek-az-ertelme-147091

 

Orbán Viktor lyukasórát tartott egy óvodában

origo

A fiatalok először bátortalanok voltak, de aztán jöttek a bemutatkozások, a kézfogások és pörögtek a fotók!

Czunyiné dr. Bertalan társaságban érkezett meg egy óvodába Orbán Viktor, ahol egy egész gyereksereg várta.
Miniszterelnök bácsinak mutatkozzatok be!– szólt a szigorú óvónői kérés a gyerekekhez. Először picit meg voltak illetődve, hogy mégiscsak a miniszterelnök áll velük szemben, de aztán többen is kezet fogtak Orbán Viktorral. Ezután pedig közös kép készült a találkozóról.

http://www.origo.hu/itthon/20180321-orban-viktor-facebook-ovoda.html

Ilyen a pártállamban sem volt: tiltakozás az ügyvédek elleni támadások miatt

El a kezekkel a védőktől, a politika hagyja békében dolgozni az ügyvédeket! – követelte a Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában Bánáti János. A Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) elnöke azután fogalmazta meg tiltakozását, hogy a napokban több kormánypárti politikus: Zsigó Róbert fideszes országgyűlési képviselő és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium jelenlegi parlamenti államtitkára is személyében támadta Bárándy Pétert.

Az ügyvéd – aki a Medgyessy-kormány igazságügyi minisztere volt – jelenleg a 2015. szeptemberi röszkei zavargások egyik résztvevőjének, Ahmed H. védője. A férfit március 14-én – megismételt eljárásban – nem jogerősen 7 év fegyházra ítéltek terrorcselekményért. A kormánypárti politikusok ezt követően keltek ki Bárándy Péter ellen, és szólították fel Karácsony Gergelyt, az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét: „hívja vissza Ahmed H. védőügyvédjét”. Zsigó Róbert azt is felvetette: „Ki fizeti a védőt, csak nem Soros György”? Völner Pál pedig „a politikai erővonalból” vonatta volna ki az ügyvédet a jogállamiság nevében.

https://mno.hu/belfold/ilyen-a-partallamban-sem-volt-tiltakozas-az-ugyvedek-elleni-tamadasok-miatt-2454686

Reuters: 1,975 billió forint landolt Orbán haverjainál és családjánál

Nemzetközi lapszemlénket olvashatják.

Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében – állapította meg a Reuters magyarországi közbeszerzésekről készült elemzése.

Összesen 10 (tíz) üzletember – köztük Orbán gyermekkori barátja, Mészáros Lőrinc, valamint veje. Tiborcz István kezében lévő cégek 2010 óta összesen 7,85 milliárd dollárnak megfelelő 1,975 billió forintértékben nyertek meg tendereket. Ez az adott időszakban kiadott közbeszerzési megrendelések több mint 10 százalékát teszi ki. Ebben közvetlenül, vagy konzorciumok útján, valamint konkrét, illetve keret-megállapodásokban elnyert szerződések egyaránt szerepelnek.

A tíz üzletember részesedése jelentősen megemelkedett tavaly, amikor Magyarországon a közbeszerzések rekordot értek el 3,63 billió forinttal: a tulajdonukban álló cégek ebből az összegből 28 százalékot nyertek el, szemben az Orbán hatalomra jutása előtti 1-2 százalékkal. A jelentés Tóth Jánost, az MTA egyik közgazdászát, a Budapesti Korrupció-kutató Központ igazgatóját idézte, aki azt mondta: a Reuters elemzése új, kemény adatokat tárt fel, és valós összefoglalót adott, amely releváns módon hozzájárul a témához. Az elemzéssel kapcsolatban feltett kérdésekre sem a kormány, sem Orbán Viktor nem válaszolt.

 

http://huppa.hu/reuters-1975-billio-forint-landolt-orban-haverjainal-es-csaladjanal/

 

A rendőrség elkezdte vegzálni a februári diáktüntetés tinédzser résztvevőit

 

444.hu birtokába jutott iratot egy 16 éves diák kapta, akit több társával együtt igazoltattak rendőrök a demonstrációt követően. A tinédzser édesanyja elmondta, lánya és barátai a rendezvényt követően az úttesten vonultak, amikor rengeteg rendőr vette körül őket, és személyazonosságuk igazolására szólították fel őket. A 16 év körüli diákoknál elmondásuk szerint nem volt sem alkohol, sem kábítószer. A társaság tagja volt Rékasi Zsigmond, az ismert színészházaspár fia, akinek otthonában a januári demonstráció másnapján rendőrök jelentek meg, és egy graffitire hivatkozva lefoglalták számítógépeit. 

 

https://444.hu/2018/03/21/a-rendorseg-elkezdte-vegzalni-a-januari-diaktuntetes-tinedzser-resztvevoit

 

Mészárszékre vár a magyar külügy

– Egyedül maradtunk. Egyedül kell megvívnunk a csatákat – Orbán Viktor miniszterelnök ezekkel a szavakkal értékelte Magyarország külpolitikai környezetét a legutóbbi, februárban tartott nagyköveti értekezleten. Egy ilyen bejelentés máshol felérne a kormány diplomáciai bukásának beismerésével, Magyarország azonban ebből a szempontból is különleges hely. A kormányfő dicséretnek szánta az idézett szavakat, mindenekelőtt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter teljesítményét emelte ki.
Lapunk több, egykori és jelenlegi külügyes dolgozóval értékelte a kormány elmúlt nyolc évének teljesítményét. A beszámolókból kiderült, napjainkra Magyarország diplomáciai apparátusának munkáját állandó belső konfliktusok akadályozzák: klikkek feszülnek egymásnak, miközben a szakmaiság sok területen a háttérbe szorul. Egyik forrásunk éppen a februári nagyköveti értekezlettel példázta a napjainkra kialakult helyzet abszurditását.

 

 

https://mno.hu/kulfold/meszarszekre-var-a-magyar-kulugy-2454826

Osztódásba kezdett Tiborcz István volt cége

Megduplázódott az Elios-ügyben kulcsszerepet játszó kft. miután Tiborcz István kiszállt a cégből. Épp osztalék előtt osztódott a társaság.

„Ez két külön cégnek tekintendő” – mondta a Népszava újságírójának a Pest megyei cégbíróság egyik alkalmazottja, ami meglepő, tekintve, hogy ottjártunkkor nem két, hanem csak egyetlen társaság adatai iránt érdeklődtünk. A furcsa hiba, amely szerint az érintett kft.-ből azonos néven, de eltérő cégjegyzékszámon és adószámon kettő is létezik, rögtön zavart keltett a bíróságon, egy hivatalnok egyből telefonálgatni is kezdett. – Nem kellett volna ez a céget kivezetni a cégjegyzékből? – kérdezte a vonal túlsó végén beszélőtől.

A cégbíróság alkalmazottait szokatlan izgalomba hozó, különös és rendellenes módon megduplázódott vállalat mára országosan ismert: az európai csalás elleni hivatal, az OLAF szerint szabálytalanul, korrupt módon milliárdos megbízásokhoz jutó Elios Innovatív Zrt. ötven százalékos tulajdonosa, a korábban Tiborcz István érdekeltségében lévő Green Investments and Solutions Kft.

http://nepszava.hu/cikk/1155713-fantomceg-tiborcz-istvan-utan

Egyre közelebb a hetes cikkely - Bővül a lista

 Az Európai Parlament nők jogaival és esélyegyenlőséggel foglalkozó bizottsága felszólítja a magyar kormányt, hogy mielőbb ratifikálja az Isztambuli Egyezményt a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról.

Többek között ezt tartalmazza a szakbizottság véleménytervezete, amelyet elfogadása után a magyarországi helyzetről szóló úgynevezett 7. cikkelyes EP-jelentéshez fognak csatolni. A Maria Noichl német szociáldemokrata képviselő által előterjesztett dokumentumot március 27-ikén vitatják meg a testület tagjai. Ugyanekkor kerül terítékre az a beszámoló is, amelyet a szakbizottság küldöttsége készített februári magyarországi tényfeltáró látogatásáról.

http://nepszava.hu/cikk/1155734-egyre-kozelebb-a-hetes-cikkely---bovul-a-lista

Mégiscsak elvitte az Akadémia a Lukács-kéziratokat

Elszállították Lukács György kéziratait a filozófus egykori otthonában kialakított archívumból kedd délelőtt. A hagyatékot kezelők arról számoltak be, hogy „váratlanul” jelent meg a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) öt munkatársa, mintegy fél óra alatt bepakolták egy kisteherautóba a kéziratokat, majd elvitték azokat.

Azt egyelőre nem lehet tudni, pontosan mi lesz a sorsa a hagyatéknak, erről ugyanis ellentmondó nyilatkozatok születtek. Az MTA február eleji közleménye szerint például Lovász László MTA-elnök és Kelemen János, a Lukács György Nemzetközi Alapítvány (LANA) kuratóriumi elnöke megállapodtak, hogy Lukács György egykori Belgrád rakparti lakásában kialakított kutatóhely nem szűnik meg. Noha a lakást már január közepén elkezdték kiüríteni, az MTA szerint ez csak renoválás miatt történik, ennek végeztével visszakerülnek a lakásba Lukács könyvei és a rá vonatkozó irodalom.

http://nepszava.hu/cikk/1155722-megiscsak-elvitte-az-akademia-a-lukacs-keziratokat

Varsó engedett Brüsszelnek

Az utolsó pillanatban ugyan, de a Morawiecki-kormány eleget tett az Európai Bizottság felszólításának, így egyelőre biztos nem indul el a 7-es cikkely szerinti eljárás Lengyelország ellen.

A lengyel kormány az utolsó pillanatban válaszolt az Európai Bizottságnak az igazságszolgáltatás függetlenségének a helyreállítását sürgető ajánlásaira, és az úgynevezett 7. cikkelyes eljárás megindítására felszólító, indoklással ellátott javaslatára. Az uniós végrehajtó testület decemberben három hónapos határidőt adott a varsói döntéshozóknak arra, hogy orvosolják a kifogásait. A teljesítés ideje kedd éjfélkor lejárt. A Mateusz Morawiecki vezette kabinet a kora délutáni órákban küldte el a megjegyzéseit Brüsszelbe.

http://nepszava.hu/cikk/1155711-varso-engedett-brusszelnek

Aczél Endre Szkripaltól a Brexitig

Theresa May brit miniszterelnök a villám sebességével kapott szolidaritási nyilatkozatokat az uniótól és a NATO-tól Szkripal-ügyben. Joggal hihette, hogy a közbeszéd és az e hét végén esedékes uniós csúcs a Brexittől elfordul Oroszország és az idegméreg, esetleg a Putyint és körét sújtó újabb szankciók felé. Ami például a nagy szigetországi televíziós hírcsatornákat illeti, ez a számítás bevált. A téma jótékony leplet borított a Brexit-tárgyalások mozdulatlanságára. Ám azt, hogy ez a szolidaritás mit ér, 24 órán belül értésre adta Heiko Maas, az új német (szocdem) külügyminiszter. Közölte, kétoldalú (értsd: brit-orosz) konfliktusról van szó, a Szkripal-merénylet nem az unió ügye. Márpedig nehezen elképzelhető, hogy az unió mint szervezet szembe megy Németország álláspontjával, amelyet egyébként tisztán üzleti érdekek diktálnak. A németek akkor lennének boldogok, ha a meglevő gazdasági szankciókat is eltörölnék vagy enyhítenék.

Hétfőtől azonban Szkripal helyett újból Brexit van.

http://nepszava.hu/cikk/1155709-szkripaltol-a-brexitig

Olyan sokan akarták átvágni a szalagot, hogy nem jutott mindenkinek olló

Kilátót avatták tegnap Velencén. Itt nem volt hajlandó elmondani Semjén Zsolt, hogy ki volt az a gáláns ajándékozó, aki svédországi vadászatra hívta meg. Semjént az ünnepségen is meglepték, a Világjáró Magyar Vadászok Klubjától emlékplakettet és egy vadászatra szóló meghívást is kapott. Ezek szerint mégsem olyan nagy titok vadászkörökben, hogy ki a meghívó, mint azt Semjén próbálta éppen a megnyitón magyarázni. 

Nade elsikkadt Semjén szereplése mellett, hogy új szalagátvágási rekord születhetett. 

Az MTI fotóján még csak ennyi látszik:

https://444.hu/2018/03/21/olyan-sokan-akartak-atvagni-a-szalagot-hogy-nem-jutott-mindenkinek-ollo

Mészáros Lőrincék kapcsolatba léptek a Telenort megvásárló nemzetközi céggel

Szerda reggel a Telenor bejelentette, hogy eladja a magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai mobilszolgáltatóit egy nemzetközi óriásvállalatnak, a PPF Csoportnak. Ennek tulajdonosa a cseh Petr Kellner, Közép-Európa leggazdagabb embere, egyben a világ harmadik leggazdagabb bankára. Magyarországon eddig egyetlen érdekeltsége volt, a Barion fizetési rendszer.

Az Index szerint ugyanakkor Kellner megjelenése nem feltétlenül jelenti azt, hogy a Telenor Magyarország később sem kerül Mészáros Lőrinc kezébe.

Információik szerint ugyanis Kellner és Mészáros egyik érdekeltsége már korábban kapcsolatba kerültek, és a magyar cég „állítólag jelezte a cseh milliárdos társaságának, hogy amennyiben a négyes csomagból a magyar cég leválasztható, az érdekelné.”

https://444.hu/2018/03/21/index-meszaros-lorincek-kapcsolatba-leptek-a-telenort-megvasarlo-nemzetkozi-ceggel

Pénzért bármit, bárkivel, a Telenor cseh vevője

nem finnyás

 

A cseh elnök is utazott a gépén, a kínai jegybank kivételezett vele, egy spanyol óriáscég elszaladt előle. Bemutatjuk Petr Kellnert, Közép-Európa leggazdagabb emberét, a Telenor Magyarország új tulajdonosát.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20180321_petr_kellner_telenor_ppf_portre

A kormány eljutott odáig, hogy „a Soros szervezetek működését be kell tiltani”

A kormány eddig főleg olyan szólamokat hangoztatott, hogy a célja a civil szervezetek átláthatóbbá tétele, a törvényesség biztosítása. A Kormányzati Tájékoztatási Központ friss közleményében azonban már szó szerint az szerepel, hogy 

a Soros szervezetek működését be kell tiltani

A közlemény amúgy a Migration Aid sajtótájékoztatójára reagál, amiről itt írtunk részletesen. De a konkrét ügynél érdekesebb, hogy a kormány retorikája tovább durvult. 

Íme, az egész szöveg:

https://444.hu/2018/03/21/a-kormany-eljutott-odaig-hogy-a-soros-szervezetek-mukodeset-be-kell-tiltani

Maximumra tekerte az őrületet Németh Szilárd: fedőakciók, pénz, hatalom, és Magyarország Legnagyobb Nemzetbiztonsági Kockázata

A nemzetbiztonsági bizottság alelnöke, Németh Szilárd az EchoTV Napi Aktuális című műsorában bizonyította be, hogy van még feljebb, az őrület fokozható. A beszélgetés hat gondolatébresztő mondatát szemlézzük.

https://444.hu/2018/03/20/maximumra-tekerte-az-oruletet-nemeth-szilard-fedoakciok-penz-hatalom-es-magyarorszag-legnagyobb-nemzetbiztonsagi-kockazata

Beengedték 5 percre a Jobbikot a közmédiába, a képviselőjük szét is csapta a propagandagyárat

5 percre a stúdióba engedték Mirkóczki Ádámot a Jobbik képviselőjét. Mirkóczki nem a párt programját ismertette, hanem vádbeszédbe kezdett a Fidesz-propaganda ellen. A Jobbik képviselője elmondta, őt 2 éve hívta be utoljára a köztévé bármilyen műsorba. Ez az 5 perc viszont még ahhoz is kevés, hogy az elmúlt hetek során a közmédiában a pártjáról megejelent hazugságokat cáfolja. Szerinte a közmédia a közelében sincs az objektivitásnak, a pártatlan tájékoztatásnak. Mirkóczki elmondta azt is, hogy míg erre az 5 percre várakozhatott, addig is pont egy ellenzéki képviselőről szóló lejárató riport ment le, egy olyan ellenzékiről akit azért támadnak, mert a kormány valamilyen visszaélését derítette fel. És még ezekre a karaktergyilkosságokra se ad válaszlehetőséget a közmédia.

Elmondta azt is, pártja már egy éve át se léphette a Kunigunda utca küszöbét, tagjait még a róluk szóló anyagokról sem kérdezik meg. Szerinte egyértelmű, hogy ez a Fidesz pressziójára, a Fidesz utasítására történik.

Ezután a közmédia riportere le is zárta a beszélgetést, mivel letelt az 5 perc, amit a Jobbik megszólalásra kapott a közmédiától.

A videofelvételt nem lehet embeddelni, az ezen a linken tekinthető meg.

https://merce.hu/2018/03/21/beengedtek-5-perce-a-jobbikot-a-kozmediaba-a-kepviselojuk-szet-is-csapta-a-propagandagyarat/

A VILÁG ELLEN

Sitkei Levente Magyar Idők

Az ENSZ Közgyűlésének határozatai nem kötelező érvényűek a tagállamokra nézve, ennél fogva a világszervezet legáltalánosabb vitafóruma által megfogalmazott ajánlásokat minden ország úgy fogadja el, ahogy akarja. Ezt harsogja manapság az ellenzéki megmondóemberek tömege, arra utalva, hogy a közgyűlés által tárgyalt, migrációval foglalkozó dokumentum jelen formájában való elfogadása elleni magyar fellépés valójában ködszurkálás, választási kampányfogás. Ha a jogszabályokat nézzük, ez valóban így is van. Ha az életet, akkor ordas hazugság.

https://magyaridok.hu/kulfold/a-vilag-ellen-2911122/

KÍSÉRLET KÖZBEN VAGYUNK

SOROS GYÖRGY NEM TEREMTETT SEMMIT, ELLENBEN A TÁRSADALMAK SZÉTVERÉSÉN MUNKÁLKODIK

Czakó Gábor Magyar Idők

Soros György aláírta Európa halálos ítéletét. Vádemelés, tárgyalás nem volt, védőbeszéd sem hangzott el – holmi bíróságosdi föl sem merült. A vádlott sem szólalt meg, mivel nem kérdezték, hiszen kísérlet közben a nyúl nem pofázik. Nem lett volna se demokratikus, se polkorrekt, csak korszerű. Az emberbarát ítélkező ugyanis a legcsekélyebb mértékben sem demokrata, ezt nem is terjeszti sem önmagáról, sem nekünk szánt rendszeréről. Nyilván tudja, hogy célközönsége azt hiszi önmagáról, hogy az, mert ma divat a demokráciára hivatkozni, tehát egy ilyen ismeret zavart keltene a fejében, s kiegyenesedne az egyetlen agytekervénye is.

Részletekbe menően megtervezte a döntést a végrehajtással együtt. Immár bizonyos, hogy támadt egy ötlete. Nagy durranás lesz a kínkeservesen megformálódott társadalmak szétverése. 

https://magyaridok.hu/velemeny/kiserlet-kozben-vagyunk-2883132/

ARRÓL, HOGY KI NÉZ HÜLYÉNEK KIT

Bayer Zsolt Magyar Idők

Ritkán idézünk Alfahír-cikkeket (nagyon fontos a mentálhigiéné!), de most kivételt teszünk. Mert hát az aljasságnak, az ostobaságnak, a hazudozásnak és a becstelenségnek olyan elegyére bukkantunk, hogy itt már tényleg csak Vona adja a másikat.

Ezt írja tehát az Alfahír nevű, Jobbik-kitartott prosti:
„Stop Fidesz: A migránsok segítésére szavaztak a fideszesek Brüsszelben

azért tegyük fel a kérdést a végén: akkor most ki néz hülyének kit? Hm, Lajos bácsi?

Megint előveszed a fújó palackot? A Fletóval piálsz mostanában, te utolsó, aljas gazember?

 

https://magyaridok.hu/velemeny/arrol-hogy-ki-nez-hulyenek-kit-2907153/

 

Vargáék elköltötték a hiánycél 40 százalékát

 

Durván elszállt az államháztartás hiánya, február végéig a teljes előirányzat 38,7 százalékát elköltötték.

 

Az év első két hónapját az államháztartás központi alrendszere 526,6 milliárd forint hiánnyal zárta - adta hírül a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/vargaek_elkoltottek_a_penzunk_40_szazalekat.659014.html

 

"Lecserélünk titeket ukránokra, mert ők olcsóbbak!" - Feszültség egy multicégnél

 

Megkereste lapunkat a sárvári Flex-üzem egyik dolgozója, aki szerint tavaly óta százával érkeznek a gyárba ukrán vendégmunkások, miközben egyre inkább kiszorulnak onnan a szállásoltatott magyar munkavállalók. Február elején hetven embert már elbocsátottak, később pedig bejelentették, hogy lecsökkentik minden "külsős" fizetését. A feszült légkör miatt sokan már maguktól távoznak. Az ügyben érdeklődtünk a cégnél is, de nem nyilatkoztak.

 

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/lecserelunk_titeket_ukranokra_mert_ok_olcsobbak_feszultseg_egy_multicegnel.657715.html

 

Halott ember nevében vádolnak gyilkossággal egy MSZP-st

Választási kampány március 21-én

 

Közhely, hogy egy kampányban újabb és újabb gödörbe jutunk, ami a közbeszéd színvonalát illeti. Kunhalmi Ágnes kisatírozott foga után azonban még mélyebbre ásta a korrekt politikai harc sírját egy zuglói szórólap ismeretlen szerzője.

Olvasónk, Peti küldte, hogy a postaládájában landolt egy olyan kampányanyag, amely Tóth Csaba MSZP-s képviselőt támadja. A "Levél az alvilágból" című írás konkrétan azt sejteti, hogy az eltűnt MSZP-s önkormányzati képviselő, Sápi Attila halott, ráadásul meggyilkolták, és Tóth Csaba a felelős ezért.

A szórólap szerzője persze nincs feltüntetve, ami nem csoda, mert ez a szórólap - amely maffiózóként festi le Tóthot - bőven kimeríti a rágalmazás tényállását.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/21/valasztasi_kampany_percrol_percre_ellenzek_kormany_partok/

 

A Migration Aid vezetője válaszolt Bayer Zsoltnak

 

A Migration Aid délelőtt sajtótájékoztatón ismertette az utóbbi napokban a kormánypárti sajtóban nagy leleplezésként ismertetett, Soros-hálózatról szóló Bayer Zsolt-cikk hátterét. Azt mondják, hónapokkal ezelőtt kereste meg őket egy külföldi cég, amely mintha adatokat akartak volna kiszedni belőlük, ezért aztán találkozójukról a magyar civilek titokban kép- és hangfelvételt készítettek. Az biztos, hogy a találkozó dokumentumai a kormánypárti sajtóhoz kerültek.

 

Bayer Zsolt a Magyar Időkben napok óta leleplezőnek szánt cikkeket közöl arról, hogy Siewert András, a menekülteket segítő Migration Aid vezetője egy általa megbízott beépített oknyomozó újságírónak önleleplező titkokat árult el szervezete működéséről.

Bayer hangfelvételeket publikált, melyek szerint Siewerték illegális adatbázist építettek ki a menekültekről, BM-es kapcsolatai révén bármikor be tudnak lépni a tranzitzónába, és hogy a szervezetnek milyen kiterjedt és aktív kapcsolatrendzsere van a balkáni régióban.

A Migration Aid mai sajtótájékoztatóján bemutatta, hogy szerintük valójában mi történt, bemutatták a teljes levelezést az újságíróval, az összes hangfelvételt és azt, hogy mindezt már átadták a magyar hatóságoknak.

 

https://varosikurir.hu/titkosszolgalat-fideszes-sajto-migration-aid/

 

Magyarország közelít a falhoz – a választások után fordulat jön

 

A magyar gazdasági növekedési lendülete még idén, sőt talán jövőre is kitart, ám a kormány és a jegybank kimerítette a növekedésösztönző lehetőségeit, az uniós pénzek pedig kifogyóban vannak – ezért bárki is folytatja április 8. után, a költekezést vissza kell fognia.

 

https://zoom.hu/hir/2018/03/21/magyarorszag-kozelit-a-falhoz-a-valasztasok-utan-fordulat-jon/

 

Szél: Polt Péter a helyén maradhat

2018. March. 21. 10:27 

Az LMP pártalapítványának konferenciáján érdekes mondat hangzott el Szél Bernadett szájából. A miniszterelnök-jelölt szerint Polt Péter a helyén maradhat, ha a kormányváltás után elkezd a Fidesz után is nyomozni.

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/szel-polt-peter-a-helyen-maradhat/335430/

 

Karácsony már csak az Együttel tud tárgyalni, a Momentum nem akar

Zoom.hu is írta, Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje kedden hívta egyeztetésre az Együtt és a Momentum vezetőit, hogy a választási együttműködésről tárgyaljanak. Azóta viszont a Momentum elnöke közölte, ők nem tárgyalnak. Fekete-Győr András azt írta válaszában:

“Mi nem alkudozni akarunk, hanem dolgozni (…) tettekre van szükség, nem zárt ajtók mögötti eredménytelen tárgyalásokra.”

A Momentum elnöke viszont megjegyezte azt is: hajlandó tenni további lépéseket (visszalépéseket), ha az MSZP-DK, az LMP és a Jobbik is megkezdik a visszalépéseket egymás javára “aszerint, hogy kik az esélyes, hiteles, a társadalom széles köre által támogatható jelöltek. “

https://zoom.hu/hir/2018/03/21/karacsony-mar-csak-az-egyuttel-tud-targyalni-a-momentum-nem-akar/

 

Márki-Zay bemutatott 53 ellenzéki jelöltet, akik szerinte a legesélyesebbek az egyéni körzetekben

A hódmezővásárhelyi polgármester bemutatta a rendszervaltas2018.hu oldalon közölt információkat az ellenzéki képviselőjelöltek koordinációjáról.

 

Márki-Zay Péter felidézte, hogy Hódmezővásárhelyen sikerült a pártokat együttműködésre kényszeríteni, és mivel egy egy elleni küzdelem volt, így volt remény, ezért nagy számban mentek el az emberek szavazni, és ebből lett a győzelem. A polgármester azt mondta, ő keresztény-konzervatív emberként is tud együttműködni az ellenzékkel, és ez is azt mutatja, hogy lehet együttműködni.

 

Az esélyesnek tartott jelöltek megoszlása pártok szerint:

·         Jobbik: 23,

·         MSZP-Párbeszéd: 16 ,

·         DK: 7,

·         LMP: 5,

·         független: 2 (Mellár Tamás és Kész Zoltán)

 

https://444.hu/2018/03/21/marki-zay-peter-sajtotajekoztatoja-az-ellenzeki-koordinaciorol-elo

 

Selmeczi Gabriella elárulta, mi a Fidesz programja

 

 megkérdeztük az alattyáni fórumon Pócs János mellett kampányoló Selmeczi Gabriellát, a Fidesz korábbi szóvivőjét, mi a Fidesz programja. Szerinte egyébként ha a kormány mást nem csinál, csak megvédi a migránsoktól az országot, már az elég lett volna.

 

http://hvg.hu/itthon/20180321_Selmeczi_Gabriella_elarulta_mi_a_Fidesz_programja

Menekül a kérdések elől a Jobbik a súlyos korrupciós ügyben

ORIGO2018.03.21. 15:23

Azután, hogy már hétfőn megírtuk, és hangfelvétellel bizonyítottuk, hogy a Jobbik Kiskunhalason megpróbálta lefizetni az LMP jelöltjét, egészen pontosan 600.000 forintot ajánlott azért, hogy visszalépjen, úgy tűnt pártja önkritikát gyakorol. Ma délelőtt tíz órára ugyanis sajtótájékoztatót hirdetett Választási csalások címmel. Abban bíztunk, hogy az egy órával korábban megjelent cikkünkre is reagál a párt szóvivője, amelyben azt is leírtuk, hogy úgy tudjuk a kiskunhalasi nem egyedi eset, és a Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor rendszeresen jár Simicska Lajoshoz, hogy a lefizetésekre legyen elég pénz. Csalódnunk kellett, a kérdéseinkre nem kaptunk válaszokat. Viszont a párt szóvivője ismét bizonyította, hogy Gyurcsány átvette a hatalmat a Jobbik felett, úgy kezdte el migránsozni a határon túli magyarokat, mint a bukott miniszterelnök.

 

http://www.origo.hu/itthon/20180321-mar-nem-is-magyarazkodik-a-jobbik-a-bizonyitott-valasztasi-csalasrol.html

Orbán Viktor: Ha Soros jelöltjei alakítanak kormányt, akkor a migránsoknak adják a gazdák pénzét

origo

Orbán Viktor miniszterelnök a Komárom-Esztergom megyei Bokodra látogatott.

Véleménye alapján két lehetőség áll előttünk:
ha Soros György jelöltjei kapják meg a mandátumokat, és Soros György jelöltjei alakítanak kormányt, akkor a pénzt el fogják venni a gazdáktól, és oda fogják adni a bevándorlóknak.Szerintea migránspárti spekuláns hazai emberei ebből a pénzből nem agrárországot, hanem bevándorlóországot fognak építeni.

A másik lehetőség, hogy

a nemzeti kormány jelöltjeit juttatjuk el a parlamentbe, és olyan kormányt hozunk létre, amely kiáll Magyarország és a magyar gazdák mellett,

megvédi az ő érdekeiket és folytatja azt a politikát, amely sikert hozott az elmúlt években a magyar mezőgazdaság és a magyar gazdák számára.

http://www.origo.hu/itthon/20180321-ha-soros-jeloltjei-gyoznek-akkor-a-migransoknak-adjak-a-penzt.html

Botrány a parlament rendkívüli ülésén: Hadházy Ákos papírral támadt Rétvári Bencére

„HAZUDIK A VÉGÉN IS. MERT FÉL!” Ez állt a kockás lapon. Tudósítottunk a parlamentből

https://24.hu/belfold/2018/03/21/a-fideszesek-nem-jottek-be-az-utolso-munkanapjukra/

Ezernél is több halott adatai a csepeli választókerület kamupártjainak ajánlói között

Elavult adatbázisból dolgozhattak a csalók. Mindeközben újabb cicaharc bontakozik ki Németh Szilárd emberei és a szoci képviselőjelölt, Bangóné Borbély Ildikó között.

https://24.hu/belfold/2018/03/20/ezernel-is-tobb-halott-adatai-a-csepeli-valasztokerulet-kamupartjainak-ajanloi-kozott/

KÉTEZREN DOLGOZNAK A MÁGNÁS CÉLJAIÉRT

SOROSLEAKS: VOLT BIZALMI EMBER LEPLEZI LE A TERVEKET

Bayer Zsolt Magyar Idők

Soros György pénzügyi alapjának korábbi vezetője egy hangfelvételen beszél arról, amiről a Magyar Idők hasábjain már többször is írtunk: a spekuláns üzletember politikai véleményének és akaratának érvényre juttatását szolgálják az általa pénzelt alapítványok. Ezek ráadásul összefüggő, együttműködő hálózatot alkotva politikai tevékenységet végeznek, szembe menve a szabad választásokon megválasztott kormányokkal. De, ahogy az egyik civilnek mondott szervezet vezetője mondja, végeredményben ez is csak a pénzről szól. Cikksorozatunk újabb része.

https://magyaridok.hu/belfold/ketezren-dolgoznak-magnas-celjaiert-2912482/

Végre megszólalt a Facebook-vezér az adatbotrányról

A gyanú szerint a Facebook mintegy 50 millió felhasználó személyes adatait nyúlhatta le, anélül, hogy értesítette volna őket erről. Az adatlopási ügyben kulcsszerepet játszhatott még a Cambridge Analytica nevű adatkezelő társaság is, amely a célzott politikai marketing céljával használhatta fel a személyes információkat. 

Felelősek vagyunk az adataitok védelméért, ha pedig erre nem vagyunk képesek, akkor nem érdemeljük meg, hogy szolgáltassunk nektek

- fogalmazott Zuckerberg az általa a Facebookon publikált közleményben.

Zuckerberg közleményében konkrét intézkedéseket helyezett kilátásba az adatbiztonság növelése érdekében: 

https://www.portfolio.hu/vallalatok/vegre-megszolalt-a-facebook-vezer-az-adatbotranyrol.280210.html?i=280210

Prémiumkategóriás létesítmény”, mondja Lázár János a földjeik között lévő kastélyról

Februári cikkünkben légi felvételeket közöltünk a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilágban található vadászkastélyról, amelyet teljesen körbevesznek Lázár János családjának földjei, és amelyhez sok helyi szerint köze lehet a miniszternek. Holnap megjelenő nyomtatott lapszámunkban újabb részleteket olvashatnak a titokzatos kastélyról. Megpróbáltunk beszélni Lázár János édesanyjával is – aki tulajdonosa a közvetlenül a kastély melletti területnek –, ezt követően keresett meg bennünket a miniszter azzal, hogy inkább ő válaszolna a kérdésekre.

http://magyarnarancs.hu/belpol/premiumkategorias-letesitmeny-mondja-lazar-janos-a-kastelyrol-ami-allitolag-nem-az-ove-110071

Lázár János rácsodálkozott a Facebookon a durva hangnemre, és nagy vállalást tett

Választási kampány március 21-én

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/21/valasztasi_kampany_percrol_percre_ellenzek_kormany_partok/

Bakondi György fideszes email címéről spamelik a választókat

Több olvasónk is írt, hogy Bakondi György nevében, fideszes email címről érkezett, és a Fidesz-KDNP-re való választásra buzdító levélben a migráció szörnyűségeivel fenyegetik.  

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/21/valasztasi_kampany_percrol_percre_ellenzek_kormany_partok/bakondi_gyorgy_email_cimerol_spammelik_a_valasztokat/

Két hónap alatt 23 milliárd forintra hízott a kórházak adóssága

mfor

A Magyar Államkincstár legfrissebb jelentése szerint 22,9 milliárd forint adósság gyűlt fel az egészségügyi intézményeknél idén az első két hónap alatt. Ebből januárra mintegy 21 milliárd forint datálódik, vagyis a jó hír az, hogy februárban nem nőtt érdemben a rendezetlen számlák összege.

https://mfor.hu/cikkek/makro/ket-honap-alatt-23-milliard-forintra-hizott-a-korhazak-adossaga.html

„Az egész ellenzéki huzavona csak ócska színjáték”

Németh Szilárd: Most nem pártokról, személyekről, ideológiákról szól a választás, hanem arról, hogy ki mit képvisel a hazánkat fenyegető migrációs áradattal kapcsolatban

Magyar Hírlap 

Nagyon helyes, hogy a Fideszben megszólalt a vekker az időközi választással kapcsolatban, hiszen elszántság, bátorság és kitartás nélkül nem lehet győzni – mondta a lapunknak adott interjúban Németh Szilárd. A Fidesz alelnöke arról is beszélt, hogy azért nem ülnek le vitázni az ellenzékkel, mert ők az embereket akarják elérni, nem pedig azt hallgatni, hogy kinek kivel kellene összefogni a Soros-féle elképzelések megvalósítására.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113744/Az_egesz_ellenzeki_huzavona_csak_ocska_szinjatek

SZDSZ-örökös Helsinki Bizottság

A Soros-hálózathoz tartozó szervezet már születése pillanatában arra volt rendeltetve, hogy elhárítsa az akadályokat a milliárdos nyílt társadalmának meghonosítása elől

Magyar Hírlap 

Jogi munkatársakat toboroz a Magyar Helsinki Bizottság, vélhetően a magyar állam ellen indítandó perekhez – értesült lapunk. A Soros-féle szervezet története szorosan összefonódik az SZDSZ-ével, alapítója, Kőszeg Ferenc évekig ült a párt parlamenti frakciójában.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113746/SZDSZorokos_Helsinki_Bizottsag

Dippold Pál Soros sátánjai

Álláspont. Elment Brüsszelbe Louise Arbour, a villanykörte fejű hölgy, aki megvilágosította az elméket

Magyar Hírlap

A brüsszeli, migrációról tanácskozók agyát fényesítette, mondván: tegyük a migrációt mindenkinek hasznossá! Az ENSZ migrációért felelős különleges képviselője a következő tételekre építette az Európa kisöprését célzó úgynevezett vitairatát: Népszerűsíteni kell a migrációt, és hangsúlyozni a pozitív hatásait. Segíteni kell a migránsok családegyesítését. Félrevezető a migrációt önmagában fenyegetésként kezelni. A migráció ellen hozott biztonsági intézkedések aggodalomra adnak okot, és veszélyeztetik a migránsok biztonságát.

Megbízható útvonalakat kell kialakítani olyan migránsok számára, akik nem minősülnek nemzetközi menekültnek, de leküzdhetetlen akadályokkal néznek szembe az otthonukba való visszatérésnél.

Arbour hosszú magyarázattal igyekezett tudatosítani a nagyvilágban élőkkel, hogyha nem ezt gondolják a migrációról, akkor nem jól értik a valóságot.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113745/Soros_satanjai

Budai Gyula: A Jobbik Simicska pénzén vásárolja meg az ellenzéki jelölteket

A jelöltek lefizetése a választás rendje elleni bűncselekmény

MH/MTI – 2018.03.21. 10:09 

A Fidesz szerint újabb bizonyíték van arra, hogy a Jobbik Simicska Lajos pénzén megvásárolja az ellenzéki jelölteket - nyilatkozta a közmédiának Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt képviselője szerdán.

 Budai Gyula azt mondta: a kiskunhalasi eset után, amikor egy jobbikos képviselőjelölt pénzt ajánlott az LMP-s jelöltnek, hogy visszalépjen, most kiderült, hogy Balatonfüreden, Veszprém megye 2. számú választókerületében az LMP jelöltje visszalépett a jobbikos induló javára.
Úgy tűnik, hogy a Jobbik országosan ezt csinálja, Simicska Lajos pénzén vásárolja meg az ellenzéki jelölteket - tette hozzá Budai Gyula. Hangsúlyozta: ez a választás rendje elleni bűncselekmény.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113656/Budai_Gyula_A_Jobbik_Simicska_penzen_vasarolja_meg_az_ellenzeki_jelolteket