2018, március 15 - 08:02 Sajtószemle

Stephen Hawking tíz gondolata az életről, amit itt hagyott az örökkévalóságnak

Szerdára virradóan 76 éves korában meghalt Stephen Hawking. A tudományos világ egyik legnagyobb alakját munkája mellett humoráért és bölcs gondolataiért imádták világszerte, utóbbiból válogatottunk most.

  • „Az emberiség évmilliókon át úgy élt, mint az állatok. Aztán történt valami, ami elszabadította a képzeletünk erejét. Megtanultunk beszélni és megtanultunk hallgatni. A beszéd lehetővé tette, hogy átadjuk egymásnak az ötleteinket, és lehetővé tette, hogy együtt dolgozzunk a lehetetlen kidolgozásán. Az emberiség legnagyobb eredményei beszélgetés útján születnek, a legnagyobb hibái pedig azáltal, ha nem beszélünk. Nem szabadna így lennie. A legnagyobb vágyaink is valósággá válhatnak a jövőben. A rendelkezésre álló technológiával a lehetőségeink határtalanok. Csak meg kell bizonyosodnunk róla, hogy beszélünk.”
  • „A célom egyszerű. Hogy tökéletesen megértsem az univerzumot, hogy miért olyan, amilyen, és egyáltalán miért létezik.”
  • „Az agyamra számítógépként tekintek, ami egyszer majd leáll, ha az alkatrészek meghibásodnak. A hibás gépek nem kerülnek a mennybe vagy a túlvilágra, ez pedig egy tündéri történet azok számára, akik félnek a sötétségtől.”
  • „Azt hiszem, a legegyszerűbb magyarázat az, hogy Isten nem létezik. Senki nem teremtette az univerzumot és senki nem írta meg a sorsunkat. Ez mélyen megértette velem, hogy nincs mennyország és nincs túlvilág sem. Ez az egy életünk van, hogy értékelhessük a világegyetem nagyszerű kialakítását, és ezért nagyon hálás vagyok.”
  • „Mindig a csillagokra nézz és soha ne a lábaidra. Próbáld megérteni, hogy mit látsz és csodálkozz el rajta, mi hozhatta létre a világegyetemet. Bármennyire is nehéznek tűnik az élet, mindig tehetsz valamit és mindig sikeres lehetsz valamiben. Fontos, hogy soha ne add fel.”
  • „Az élet tragikus lenne, ha nem lenne vicces.”
  • „Az elvárásaim 21 éves koromban nullára csökkentek. Azóta minden egy bónusz volt az életemben.”
  • „Akik az IQ-hányadosukkal kérkednek, vesztesek.”
  • „49 éve abban a tudatban élek, hogy idejekorán meg fogok halni. Nem félek a haláltól, de nem sietek a halálba. Még rengeteg dolgom van.”
  • „Mi csak egy fejlett majomfaj vagyunk egy nagyon átlagos csillag kis bolygóján. De megérthetjük az univerzumot. Ez tesz minket különlegessé.”

https://24.hu/tech/2018/03/14/stephen-hawking-idezetek/

Orbán Viktor megszólalt a Kósa-ügyben

Kampánylyukból kampányszél fúj – így reagált Orbán Viktor a Zoom.hu megkeresésére a Kósa-ügyben.

A miniszterelnök álláspontját „a Kósa Lajost ért támadásokról” sajtófőnöke, Havasi Bertalan közvetítette lapunk kérdésére. Orbán Viktor először szólalt meg a tárca nélküli minisztere körül kirobbant botránnyal kapcsolatban.

https://zoom.hu/hir/2018/03/14/orban-viktor-megszolalt-a-kosa-ugyben/

„Kósa azt gondolta, hogy neki és a családjának is jár honorárium”

https://24.hu/belfold/2018/03/14/a-nap-legfontosabb-hirei-2018-03-14/

„Mielőtt elhalálozott, a dokumentumcsomagot átadta egy személynek, akinek megvannak a lehetőségei, hogy megjelentesse a sajtóban”

Nevét és arcát nem vállalta, de részletesen elmondta a saját verzióját az ügyről.

 

https://444.hu/2018/03/14/mielott-elhalalozott-a-dokumentumcsomagot-atadta-egy-szemelynek-akinek-megvannak-a-lehetosegei-hogy-megjelentesse-a-sajtoban

 

Debreceni közintézményben működik a Kósát átverő nő és a Kósa-bizalmasok közös cége

Bár Kósa Lajos tegnap azt mondta, 2016-17 fordulóján megszakította a kapcsolatot az őt átverni próbáló „közismert csalóval”, cégpapírokból kiolvasható, hogy a miniszter bizalmi köre éppen 2017 márciusában aktivizálta újra a kapcsolatot a csengeri nővel. Furcsa az is, hogy a „szélhámos háztartásbeli” kft.-je 2014 márciusa óta egy debreceni közintézménybe van bejegyezve.

 

http://valasz.hu/itthon/kozintezmenyben-mukodik-a-kosat-atvero-no-es-kosa-holdudvaranak-kozos-cege-127803

 

Kósa Lajos bizalmasának, a „Czeglédy-károsultak" ügyvédjének véletlenül közös cége van a minisztert állítólag átejtő rejtélyes örökösnővel

 Kósa-gate összekapcsolódhat a sokak által koncepciós eljárásnak tartott Czeglédy-üggyel.

A Kósa Lajost saját állítása szerint átverő nő szoros üzleti kapcsolatban áll Fiák Istvánnal, akitől Kósa Lajos felesége vett egy céget 6 millió forintért

– tette közhírré Hadházy Ákos. Az LMP társelnöke arra emlékeztetett: Fiák az, akitől Kósa felesége 110 milliós ajándékot kapott akkor, amikor 6 millió forintért vehetett meg egy céget – írta Hadházy a Facebook-oldalán. Fiák István lánya és másik cége (a Kis Hal kft) közös céget birtokol Szabó Gábornéval, a csengeri háztartásbelivel. Ez a cég az Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető kft.

http://168ora.hu/itthon/kosa-lajos-bizalmasanak-a-czegledy-karosultak-ugyvedjenek-veletlenul-kozos-cege-van-a-minisztert-allitolag-atejto-rejtelyes-orokosnovel-146733

 

Kósa ügyvédje a botrányos romafelzárkóztatási programnál is bábáskodott

Fiák István, Kósa Lajos fideszes politikus ügyvédje rakta le a Híd a munka világába nevű program jogi alapjait – közölte a birtokába került dokumentumokra hivatkozva a RomNet.hu. A program keretében 1,6 milliárd forint tűnt el.

 

https://mno.hu/belfold/kosa-ugyvedje-a-botranyos-roma-felzarkoztatasi-programnal-is-babaskodott-2453636

 

 

Ismét gondolt anyukájára Kósa Lajos

 

Kétmillió-hatszázharmincháromezer-négyszáznegyvenöt euró, vagyis több mint nyolcszázmillió forint – ekkora összeg ajándékozásáról foglalt hiteles közjegyzői okiratba nyilatkozatot Kósa Lajos és a vele furcsa ügyletbe keveredett megbízó. A Magyar Nemzet birtokában lévő, 2013. szeptember 26-án kelt dokumentum szerint az illető Kósa Lajosnénak, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter édesanyjának kívánta utalni a pénzt saját bankszámlájáról, a „megajándékozottal történt előzetes egyeztetés alapján”. A dokumentumban a miniszter édesanyjának banki adatai is szerepelnek.

https://mno.hu/cimlap/ismet-gondolt-anyukajara-kosa-lajos-2453505

Még tavaly év végén is jóban lehetett Kósa és a „milliárdos örökösnő”

A Gróf-Team Kft. mellett két kiemelt támogatót tartott számon tavaly novemberben a Kisvárdai SZC Ady Endre Középiskolája és Kollégiuma: Kósa Lajost, illetve a „milliárdos örökösnőt”, Szabó Gábornét és családját. Mindez a csengeri intézmény honlapjáról derül ki, ahol 2017. november 25-én Bokor László igazgató mondott köszönetet az iskola által szervezett jótékonysági bál céljainak megvalósításához, sikeréhez.

Kósa Lajos kedden délelőtt még azt állította, hogy semmit sem tud a hihetetlen vagyon állítólagos örököséről, csupán az ügyvédjét ismeri távolról. Estére már ott tartott, hogy a „csengeri háztartásbeli” meggyőző iratokat mutatott neki az örökségről, és 2012-ben kereste meg őt, mert benne megbízott.

https://mno.hu/belfold/meg-tavaly-ev-vegen-is-joban-lehetett-kosa-es-a-milliardos-orokosno-2453594

Kósa Lajos kontra Orbán Viktor ingerküszöbe

Vajon mi kell ahhoz, hogy Orbán Viktor egy fideszes politikust alkalmatlannak tartson arra, hogy minisztert faragjon belőle? Kósa Lajos mindent elkövet annak érdekében, hogy tanúbizonyságot tegyen szerény képességeiről, de egyelőre még így sem látszik, hogy megválnának tőle. Maga az érintett szerdai sajtótájékoztatóján egyszerűen nem válaszolt arra a kérdésre, hogy tervezi-e lemondását. Videó összeállításunkban bemutatjuk, milyen szereplések kellenek ma Magyarországon ahhoz, hogy valakire állami pénzek milliárdjait, és városok fejlesztését bízzák.

https://mno.hu/belfold/kosa-lajos-kontra-orban-viktor-ingerkuszobe-2453583

Csalás és hazugság – mondta Kósa Lajos, majd elmenekült

Botrányos körülmények között ért véget Kósa Lajos tárca nélküli miniszter és Aradszky András energetikai államtitkár érdi sajtótájékoztatója.

https://mno.hu/belfold/csalas-es-hazugsag-monda-kosa-lajos-majd-elmenekult-2453548

Kósa Lajos történetének csomópontja: az Észak-Atlanti Kft., ahol a szálak összefutnak

 

Kósa Lajos különös „örököse”, a politikus vezette korcsolyaszövetség vezetői és a közjegyzői papírokban felbukkanó további emberek mind egyetlen furcsa cégben találkoznak. Kezd összeomlani a szólista szélhámosnő története.

Szabó Gáborné, a csengeri háztartásbeli két cégben is rendelkezik részesedéssel, a 2015-ben „Csengerért” díjjal is kitüntetett asszony két gyermekével együtt birtokolja a Maláj Gabi Bt.-t, amelynek a tevékenysége italmérés. A cég stabilan hoz évente 18-20 millió forint forgalmat, de mindig veszteséges.

A másik érdekeltsége már sokkal rejtélyesebb, ennek ugyanis nincs érdemi forgalma, a 2012 őszén alapított társaságnak annál hangzatosabb a neve: Észak-Atlanti Pénzügyi Befektető Kft.

EBBEN A CÉGBEN VISZONT EGYÜTT VOLT KÉPVISELŐ, VAGY TULAJDONOS A TÖRTÉNET NÉGY HŐSE,

Szabó Gáborné, Orendi Mihály, Fiák István (részben a lányán, részben a Kis Hal nevű cégén keresztül) és Czakó János. Az összefüggéseket Hadházy Ákos (LMP) Facebook-posztban is megosztotta követőivel.

 

https://index.hu/gazdasag/2018/03/14/mindenki_egy_cegben_kosa_lajos_tortenetenek_csomopontja_az_eszak-atlanti_kft./

 

Lengyelországban is botrányba keveredett a Kósa-botrányban felbukkant cég

 

A Magyar Nemzet szerdán arról írt, hogy a svájci Altenrhein Aviation AG részvényese bízta meg Kósa Lajost, hogy 1300 milliárd forintot segítsen magyar államkötvényekbe fektetni. A kisrepülőket üzemeltető és forgalmazó cég neve egy szövevényes lengyel korrupciós és nemzetbiztonsági ügyben is feltűnt. Akkor az amerikai Boeinget próbálta kigolyózni egy beszerzésből, melyet a hadsereg rendelt meg. A sajtó akkor az oroszokat látta az ügylet mögött.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_vallalatok/kosa-sztori_feltunik_egy_lengyel_szal_is.658564.html

 

Nem, nem fizettek milliárdokat Kósáék a közjegyzőnek

 

A közjegyzői díjszabásról törvény rendelkezik, amely valóban a szerződésben foglalt ügy ügyértékének százalékában határozza meg a díjat,

DE EZ AZ ÖSSZEG NEM LÉPHET ÁT EGY BIZONYOS KÜSZÖBÖT.

A jogszabályban az áll, 10 millió forint feletti ügyérték esetén 81 700 forint és a 10 000 000 Ft feletti rész 0,25 százaléka, de legfeljebb 200 millió forint ügyérték alapján járó munkadíj számítható fel.

Nem 1300 milliárd után kellett fizetni

Vagyis hiába szólt a 1300 milliárdról a vonatkozó szerződés, a közjegyző (a Magyar Nemzetben közölt pecsétes iratok alapján Dr. Tóth Ádám és helyettesként Dr. Reviczky Renáta) nem kérhetett el többet, mint 81 700 + 475 000 (a 190 millió 0,25 százaléka) forintot. Három esetben lehetséges, hogy mégis többe került az ügylet, de milliókat akkor sem ér el, pusztán az alapdíj kétszerese számítható fel: amennyiben a közjegyzőnek idegen nyelven vagy munkaidőn kívül, este kell dolgoznia, illetve ha különösen bonyolultnak találja az ügyet.

 

https://index.hu/gazdasag/2018/03/14/kozjegyzoi_dij_kosa_lajos_ugye/

 

Kósa bizalmi embere volt a kapocs a "csengeri szélhámosnőhöz"

 

 A hvg.hu szerda délelőtt Csengeren próbált beszélni a 4,3 milliárdos öröksége kezelésével Kósát megbízó nővel, de nem jött ki a házból, a család egy barátja beszélt helyette. Az illető azt mondja: Szabóné mostanra csalódott a miniszterben és üzlettársaiban, ezért megszakítja velük a céges kapcsolatot, és mindent visszavon, amiben megállapodtak.

A Kósa Lajoshoz több szálon is kötődő Orendi Mihálytól szerzett tudomást Kósa Lajos az általa csak "csengeri szélhámosnőként" emlegetett Szabóné Matkó Mária állítólagos gigászi örökségről, ezután kereste meg a nőt a volt debreceni polgármester – állította szerdán a hvg.hu-nak egy Szabóné nevében nyilatkozó, magát a család barátjának nevező férfi Csengeren. Orendi pedig állítása szerint Szabóné korábbi ügyvédjétől tudta meg az infót, ugyanis sógorok.

Ugyanezt állította egyébként kedden a hvg.hu-nak telefonon Szabó Gáborné fia, ifjabb Szabó Gábor is, hozzátéve, hogy az ügyvéd megszegte titoktartási kötelezettségét, amikor beszámolt az óriási vagyonról Kósa bizalmasának.

A szerdán Szabóné háza előtt, vele telefonon folyamatosan kapcsolatban álló férfi (aki a nevét nem akarta elárulni) azt is hozzátette, hogy a Fidesz tárca nélküli minisztere nemcsak, hogy kapcsolatot keresett a helyben csak „Malájnéként” ismert Szabónéval, hanem maga vetette fel, hogy hozzanak létre egy közös céget – a családi barát nyilatkozik az alábbi videón:

http://hvg.hu/kkv/20180314_Kosa_bizalmi_embere_volt_a_kapocs_a_csengeri_szelhamosnohoz

 

Lehet olyan kifutása a Kósa-ügynek, amihez képest még jobbnak tűnt, hogy teljesen hülyének mutatta magát a miniszter

5 verzió arról, hogyan került kapcsolatba Kósa a mesés vagyon örökösével

Az első cikk megjelenése után jó pár órával, Dunaújvárosban Kósa egy percen belül háromszor is elmondta, hogy nem olvasta a Magyar Nemzet cikkét -  miért is érdekelne egy politikust, hogy a kampányban mi jelenik meg róla - de azért emlékezett a sztorira. 

Kósa az első megszólalásában három perc alatt három sztorit is elmondott arról, hogyan került kapcsolatba a nővel 2012 őszén.

https://444.hu/2018/03/14/lehet-olyan-kifutasa-a-kosa-ugynek-amihez-kepest-meg-jobbnak-tunt-hogy-teljesen-hulyenek-mutatta-magat-a-miniszter

 

Sz.-ék rokona szerint Kósa mindent megtett, hogy minél több jusson neki az örökségből

„Hajaj, a Kósa az járt ide szülinapozni is ezekhez. Benne volt ő is nyakig.

Ezek meg mindenkitől pénzt kértek. Hogy a Kósától kértek-e azt nem tudom, szerintem neki inkább adtak, mert azzal a papírral, amit a Kósa aláírt, már tudtak itt tovább kéregetni. Meg akkor már hogyne adna egy csengeri fideszes annak, akivel a Kósa is üzletel?”

https://444.hu/2018/03/14/sz-ek-rokona-szerint-kosa-mindent-megtett-hogy-minel-tobb-jusson-neki-az-oroksegbol

 

Kósa az évszázad szélhámosa, vagy az évszázad idiótája? Mi van, ha mindkettő?

S miközben változatlanul a szélhámos vagy idióta alternatívájával viaskodunk, elfeledkezünk arról, hogy Kósa Lajos, kivált, mint a hatalmon lévő kormánypárt egykori frakcióvezetője, aki még a kis- és nagydolgozását illetően is beszámolási kötelezettséggel tartozott a főnökének, s annak beleegyezése nélkül még kis- vagy nagydolgát sem végezhette el,

kizárt, hogy ilyen esetben ne számolt volna be legfőbb elöljárójának az őt ért csudálatos tündérmeséről.

Vagyis igazából azt akarom mondani, hogy Kósa Lajos, legalábbis a történet szempontjából sem nem szélhámos (vagy igen), sem nem idióta (legfeljebb nagyon), hanem leginkább nem létező figura. Miként nem létező figura Mészáros Lőrinc, nem létező figura Tiborcz István, nem létező figura Andy Vajna és még hosszan sorolhatnám a Gogol regényéből megismert holt lelkeket.

http://b1.blog.hu/2018/03/14/kosa_az_evszazad_szelhamosa_vagy_az_evszazad_idiotaja_mi_van_ha_mindketto

Márki-Zay: Hódmezővásárhelyen teherautóval ment

 

Ingatlanpanamára gyanakszanak Hódmezővásárhelyen, de furcsa vételi ajánlatokról is találtak papírokat. Egy bejelentést is megvizsgálna az új polgármester és csapata, amely szerint teherautóval szállították el a városházáról a dokumentumokat a február 25-i választás után.

http://hvg.hu/kkv/20180314_Hodmezovasarhelyen_teherautoval_mentettek_ki_a_dokumentumokat

Tucatjával törlik a rendszernek kellemetlen hozzászólásokat Mészáros lapjainál

 

Folytatódik az úthengerre hasonlító kommenttörlő akció a Mediaworksnél: egy nap alatt ismét tucatnyi, a megyei lapok Facebook-oldalán megjelenő "tartalmakkal" szemben kritikus hangot megütő hozzászólást tüntettek el.

 

http://hvg.hu/tudomany/20180314_mediaworks_propaganda_kommentek_torlese_migransellenes_cikkek

 

Nem használták ki a hódmezővásárhelyi eufóriát

 

Bár pár napig megvolt rá a lélektani pillanat, teljes ellenzéki koordináció aligha lesz az egyéni választókerületekben az áprilisi választásokon. Az MSZP és a Jobbik szóban közeledik egymáshoz, de nyíltan koordinálni egyik sem akar. Az LMP és a Momentum lehetetlen feltételhez köti a visszalépéseket. Közben zajlanak MSZP-LMP-s háttértárgyalások, de a szocialisták már úgy készítik a jelöltjeiket, kevés az esély a visszalépésekre.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/14/nem_hasznaltak_ki_a_hodmezovasarhelyi_euforiat_az_mszp_dk_jobbik_lmp_koordinacio_tavol_van/

Leszóltak az MSZP vezetéséből vidékre, hogy ne várjanak, az LMP-vel sem lesz összefogás

Kedden egy vidéki város szocialista politikusától úgy értesültünk, hogy az MSZP felső vezetéséből megüzenték a helyi kampány szervezőinek, hogy ne számítsanak visszalépésekre, nem lesz összefogás.

Az illető egy olyan választókörzetben él, ahol komolyan felmerült, hogy az LMP jelöltje javára visszalépne a szocialista jelölt. 

"Eddig inkább azt mondták, hogy kampányoljunk a listás szavazatokért, de az egyéni jelöltünket inkább rejtsük el. Mostanra viszont már az szivárgott le, hogy álljunk bele az ő kampányába is teljesen, mert nem lesz megegyezés" - mondta feldúltan, mert személy szerint bízott abban, hogy legalább az LMP-vel sikerül néhány körzetben megegyezni a kölcsönös visszalépésekről. 

https://444.hu/2018/03/14/leszoltak-az-mszp-vezetesebol-videkre-hogy-ne-varjanak-az-lmp-vel-sem-lesz-osszefogas

Így hazudik az Origo: a 2017-es európai migránstámadás, egy 2015-ös amerikai rablás

A kormánysajtó fizetett hirdetésekkel igyekszik megsegíteni a kormánypárt kampányát. Az európai horror bizonyítására terjesztett egyik videót azonban meg is kellett hamisítani, hogy illeszkedjen a képbe.

http://hvg.hu/itthon/20180314_Igy_hazudik_az_Origo_a_2017es_europai_migranstamadas_2015os_amerikai_rablas

AHMED H.: HÉT ÉVRE ÍTÉLTE A BÍRÓSÁG A VÁDLOTTAT

MTI

Hét év fegyházbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t a Szegedi Törvényszék az ellene folyó megismételt elsőfokú eljárásban szerdán.

·         A férfit tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése és állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettével vádolja az ügyészség

·         Bárándy Péter szerint védence hivatalos személy elleni erőszakban bűnös

·         A vádhatóság szerint Ahmed. H. célja az volt, hogy a rendőri szervek nyissák meg a határt, hogy be tudjon lépni Magyarországra

·         Völner Pál felszólította Karácsony Gergely, hogy vonja ki a politikai erővonalból Bárándy Pétert

·         A szabadságvesztés mellett a bíróság a vádlottat tíz évre kiutasította Magyarország területéről

https://magyaridok.hu/belfold/fegyhazbuntetes-kiszabasat-kerte-az-ugyesz-2892147/

Amnesty: AHMED H. ELÍTÉLÉSE TÁRSTETTESKÉNT ELKÖVETETT TERRORCSELEKMÉNYÉRT AZ IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS MEGCSÚFOLÁSA

 

“A mai ítélet ismét megmutatja, hogy ha keverik a drákói terrorizmus elleni törvényeket a menekültek és migránsok elleni uszításokkal és jogsértésekkel, az borzalmas következményekkel jár. Az Ahmed H. elleni vádakat a fellebbezés során hatályon kívül kell helyezni, és azonnal szabadon kell engedni.” - mondta Eda Seyhan, az Amnesty International terrorizmus elleni kampányosa.

“Ahmed H. a Szíriából menekülő családjának akart segíteni az útjukon. A férfit a tárgyalóteremben és azon kívül is gonosztevőként akarják beállítani. Nincs olyan mindet kétséget kizáró bizonyíték, amely arra utal, hogy Ahmed H. terrorcselekményt követett el, ügye a terrorizmus elleni törvények téves értelmezésének példája.

“Több mint két és fél éve van rács mögött, a mai döntés óriási csapás Ahmed, a felesége és két kislányuk számára.”

http://www.amnesty.hu/news/2484/ahmed-h-elitelese-tarstetteskent-elkovetett-terrorcselekmenyert-az-igazsagszolgaltatas-megcsufolasa

A BÉKEMENET CÉLJA

Bayer Zsolt Magyar Idők

Tudjuk Chestertontól: akitől elveszik az Istent, a hitet, az attól fogva nem semmiben hisz, hanem bármiben. S azt is tudjuk, hogy aki az egész emberiséget szereti, az nem szeret az égvilágon senkit és semmit; aki a világot akarja keblére ölelni, az önmaga emlékművét faragja, méghozzá különös anyagból.

Mi a békemenet célja? Hogy mindez ne valósulhasson meg. Mi a választás tétje? Hogy ők ne foghassanak hozzá a megvalósításhoz.
Csak azért, hogy úgy adhassuk tovább ezt az országot, ezt a kultúrát, ezt a civilizációt az utódainknak, amiképpen mi megörököltük az őseink­től. Hogy meg ne szakadjon a jogfolytonosság.

Mert az utána már nem helyreállítható.

 

https://magyaridok.hu/ahelyzet/a-bekemenet-celja-2890197/

 

A STATISZTIKA ELHALLGATJA A SVÉD BEVÁNDORLÓK BŰNTETTEIT

KARC FM MAGYAR IDŐK

Tiglezán József 30 éve, a Ceausescu-rendszer elől menekült Svédországba több társával együtt. Most viszont már Magyarországra költözne, vagy vissza Erdélybe. Úgy látja ugyanis, hogy minden problémájával együtt sokkal élhetőbb, szabadabb és demokratikusabb ez a világ, mint amiben most kell élnie. A stockholmi önkormányzat munkaerő közvetítő hatóságánál dolgozó férfi nyíltan beszélt arról, hogy léteznek a letagadott no-go zónák, ahová a rendőrök, mentők és tűzoltók is félve mennek ki. Naponta történnek gyilkosságok, amelyeket a sajtó elhallgat, a különböző hátterű bevándorló-csoportok között pedig rendszeresek a bandaháborúk. Simon-Palov Judit interjúja.

 

https://magyaridok.hu/belfold/statisztika-elhallgatja-sved-bevandorlok-buntetteit-2892204/

ORBÁN VIKTOR: ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT MÁRCIUS 15-ÉN!

FACEBOOK

A miniszterelnök legújabb videója éppen beszédének írása közben született, Orbán Viktor közös március 15-ei ünneplésre hívott hivatalos Facebook-oldalán.

https://magyaridok.hu/belfold/orban-viktor-unnepeljunk-egyutt-marcius-15-en-2893134/

MINDENHOL DŐL A MIGRÁNSDOMINÓ

OLASZORSZÁG, CSEHORSZÁG, NÉMETORSZÁG, AUSZTRIA: A BEVÁNDORLÁS KORUNK ALAPKÉRDÉSE

Fricz Tamás Magyar Idők

Az is elhangzott az egyik brüsszeli politikus szájából, hogy a migráció már csak azért is természetes dolog, mert az a világtörténelemben mindig is jelen volt, most is jelen van.

Az olasz parlamenti választásokon a kampány meghatározó témája a migráció volt, s az azt ellenző, annak megállítását, a határok szigorúbb védelmét követelő politikai pártok elsöprő többséget szereztek a parlamentben. Más kérdés, hogy az Öt Csillag Mozgalom nevű, politikai irányultságát illetően nehezen meghatározható párt, amelyik 32 százalékos eredményével megnyerte a pártversenyt, kivel és hogyan képzeli el a koalíciós együttműködést. Annál is inkább, mert hiába az egyetértés a Berlusconi vezette pártszövetséggel (amely 37 százalékos eredményt ért el) a migráció megfékezésében, a Beppe Grillo komikus által alapított párt a hatalmasat bukott baloldallal sem zárja ki a koalíciós tárgyalásokat.

Ám számunkra, a magyar választási kampány célegyenesébe fordulva, most mégsem ez a legfontosabb tapasztalat, hanem az a tény, hogy egy újabb európai választás eredményét határozta meg döntően az a kérdés, hogy melyik párt hogyan gondolkodik a bevándorlás kezeléséről.

 

https://magyaridok.hu/velemeny/mindenhol-dol-migransdomino-2884593/

Mi a közös Lázár bécsi filmjében és a Kósa-féle örökségmilliárdokban?

Várhatóan az lesz az egész vége, hogy Kósa nem lett beljebb egy forinttal sem, mégis árad ebből a bizarr ügyből, hogy szemmel láthatóan az ország vezetői semmi különbséget nem éreznek magánemberi érdekeik és közfunkciójuk között.

 A magánember és közember közötti különbségtétel elmaradása ugyanis olyan mélyen a rendszer része lett, hogy nemcsak szarvasvadászatokban érhető tetten, hanem akkor is, ha egyáltalán nincs pénz a dologban.

Amire Lázár János múlt heti bécsi videója is tökéletes példa. Nem a tartalmával van igazán baj, hiszen Lázár kritikusai ugyan gúnyolódhatnak azon, hogy egy budapesti külvárosból nézve a bécsi külváros még mindig mennyivel gazdagabb és jómódúbb, vagy hogy ott bizony mi magyarok is bevándorlók vagyunk, nem csak a fejkendős nők, de ettől függetlenül azt azért jól érzi Lázár, hogy valami nagyon nincs rendben a nyugat-európai külvárosok utcaképével. Vagy azzal, hogy a jelek szerint sokan Bécsben is csak annyira beszélnek németül, mint a debreceni városházán.

Egy gazdag és európai városban még a külvárosnak sem így kellene kinéznie, amiről nyilván lehet kiváló dokumentumfilmecskét készíteni, vagy éppen riportot írni. Ám nem Lázárnak, ő ugyanis nem újságíró, és hiába védekezik azzal, bizony nem is magánember, hanem Magyarország egyik legfontosabb vezetője.

 

http://valasz.hu/publi/mi-a-kozos-lazar-becsi-filmjeben-es-a-kosa-fele-oroksegmilliardokban-127805

Soros magára hagyhatja Magyarországot

Amerikai Népszava

Az Orbán-rezsim még mindig nem írta alá New York állammal a CEU működéséről szóló megállapodást, a CEU pedig bejelentette, hogy campus-t nyit Bécsben. Erre vonatkozó korábbi tervekről senki nem tud, ezért elképzelhető, hogy a bécsi campus a Budapestről való távozás első lépcsője. Soros György magára hagyhatja a magyarokat.

A kiváló előrejelzéseiről is híres Soros György lépése arra enged következtetni, hogy nem bízik az Orbán-rendszer belátható időn belüli bukásában, és biztonságba akarja helyezni a világ egyik legjobb és legfontosabb egyetemét, a CEU-t. A bécsi campus tervezett méretei alapján alkalmasnak látszik arra, hogy szükség esetén a budapesti székhelyű egyetemet Bécsbe költöztessék át.

"Bécs polgármestere azt mondta, hogy “Bécs mint egyetemi város számára az együttműködés a CEU-val az évszázad lehetősége”. Ez azt is jelenti, hogy a CEU elköltöztetése Budapestről az évszázad vesztesége lenne."

https://nepszava.us/soros-magara-hagyhatja-magyarorszagot/

Élet és Irodalom

Kovács Zoltán

Még több sétálást!

Az a kommunikációs gondolat és gyakorlat omlott össze, amire a kormányerő jelentős részben épült: hogy a helyzet Magyarországon megváltoztathatatlan. Történhet itt bármi, minden marad, ahogy van. Tíz-, húsz-, a végén már negyvenévnyi berendezkedést emlegettek a párt vezető emberei (lásd Gilgames-eposz), de hát nemrégiben megtörténtek a sajnálatos hódmezővásárhelyi események.

Természetesen nem lesz az országból egy nagy-nagy Hódmezővásárhely, de az addigi biztonságérzet megszűnt. Két napig arról folyt a vita, hogy kell-e még több Soros-plakát, vagy valami más. Kiderült, hogy nincs semmiféle valami más. Ahol a kormányzat meg sem próbálkozik strukturális fejlesztésekkel, ott semmi sincs, csak sorosozás. A harmadik napon három szomorú magyar a homlokára csapott, és bedobta a békemenet ötletét. Önmagában szegénységi bizonyítvány, hogy a kormányzatot Pestre buszoztatott tömeggel óhajtják megmenteni. És milyen emberek azok, akik azt hirdetik, hogy ha nem nyer a Fidesz, „visszajönnek ezek a szörnyetegek?” – ahogyan az egyik békemenetes vezető fogalmazott. A Ház elnöke pedig azt mondta, ha nem a Fidesz–KDNP nyer, az országnak vége. Voltaképpen mit gondolnak az ország másik feléről?

https://www.es.hu/cikk/2018-03-14/kovacs-zoltan/meg-tobb-setalast.html

A magyarok bizalmát semmi nem rengeti meg, tovább nőtt a Fidesz támogatottsága

A Fidesz támogatottsága másfél hónap alatt a teljes népesség körében 37-ről 39 százalékra, a választani tudó „biztos” szavazók körében 53-ról 54 százalékra mozdult. Más pártok esetében jellemzően csak hibahatáron belüli változások láthatók, bár a Párbeszéddel szövetségre lépett MSZP támogatottsága ősz óta javuló tendenciát követ – derül ki a Medián március 2. és 7. között, vagyis a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást követően a HVG számára végzett közvélemény-kutatásából.

A válaszadók 27 százaléka, ezen belül a magukat „biztos” szavazónak gondolók 12 százaléka nem tudja vagy nem árulja el, kire szavazna. Az utóbbi arány csaknem hatszázezer „aktív bizonytalan” szavazót jelent. A „bizonytalanok” amúgy sem tekinthetőek egyszerűen pártpreferencia nélkülinek: egyötödüknél (és az aktív bizonytalanok egynegyedénél) található legalább egy olyan párt, amelyre „közepesnél nagyobb” valószínűséggel szavaznának.

Az ismeretlen pártpreferenciájú válaszadók 9 százaléka szavazna a közepesnél nagyobb valószínűséggel az LMP-re, míg a Fidesz 8, az MSZP–Párbeszéd közös lista és a DK 6-6 százalékuk számára szimpatikus – összegez a lap.

http://168ora.hu/itthon/a-magyarok-bizalmat-semmi-nem-rengeti-meg-tovabb-nott-a-fidesz-tamogatottsaga-146765

Kirobbant a botrány – Orosz diplomaták tucatjait utasítja ki Nagy-Britannia a kém megmérgezése miatt

Huszonhárom orosz diplomatát utasít ki Nagy Britannia, miután egy nyomozás megállapította, hogy Oroszország felel Szergej Szkripal és lánya megmérgezéséért.

http://168ora.hu/kulfold/kirobbant-a-botrany-orosz-diplomatak-tucatjait-utasitja-ki-nagy-britannia-a-kem-megmergezese-miatt-146761

Ebbe nem lehet belenyugodni – Gémesi György: Minek nevezi ezt, ha nem bűnszervezetnek?

A Fidesz csak az erőt tiszteli, azt nem, akivel felmossák a padlót – mondja az Új Kezdet elnöke, Gödöllő polgármestere. Gémesi György szerint ahogyan Tiborcz István ügyével, úgy azzal is el kell majd számolni, ami a fejlesztési forrásokkal történt, így a hatalom kijáróemberei, azaz az egyéni országgyűlési képviselők mellett „a vazallusként aláíró polgármesterek” is felelősséggel tartoznak majd.

http://168ora.hu/itthon/ebbe-nem-lehet-belenyugodni-gemesi-gyorgy-minek-nevezi-ezt-ha-nem-bunszervezetnek-146579

Schiffer András gátolhatja az LMP és az MSZP összefogását

 

Több DK-s illetve szocialista forrásunk is említette, hogy az LMP teljesíthetetlen, ráadásul “a választási matematika szerint sem logikus”, Jobbikra vonatkozó feltétele miatt gyakorlatilag semmi esély nincs a hátralévő pár napban az ökopárttal való megegyezésre. Arra számítanak viszont, hogy néhány “önjáró” LMP-s “felmérve saját jelentőségét” végül eltér a hivatalos iránytól és visszaléphet.

A legtöbb MSZP-s illetve DK-s, akivel beszéltünk, megemlítette azt is: az LMP azért támasztott eleve teljesíthetetlen feltételt az együttműködésre, mert a háttérben a párt teljes különutasságát foggal-körömmel védő, és a baloldali ellenzéki pártokkal való bármiféle együttműködést makacsul elutasító alapító, Schiffer András akarata érvényesül az LMP-ben, noha már 2016 nyarán visszavonult az aktív politizálástól.

https://zoom.hu/hir/2018/03/14/schiffer-andras-gatolhatja-az-lmp-es-az-mszp-osszefogasat/

Letartóztatták Busch Béla sztárügyvédet

A letartóztatásról azután határozott a Budapest Környéki Törvényszék, hogy az ügyészség váratlanul bejelentette, kétséget kizáró bizonyíték – egy lehallgatási hanganyag – áll a hatóságok rendelkezésére, mely szerint

Busch Béla egy hozzá közel álló ügyvéden keresztül vette rá vádlott-társát, Keserű Sándor Izraelt, hogy vonja vissza terhelő vallomását.

Az egyébként filmproducer Keserű Sándor Izraelt azzal vádolják, hogy ő kérte és vette át a pénzt az átvert vállalkozótól Oszter Sándor és Busch Béla nevében. A filmes szerdán folytatta a hétfőn megkezdett, meglehetősen abszurd vallomását, többek között olyan kijelentésekkel, mint hogy ő egyáltalán nem tud helyszínekre visszaemlékezni; 

a tárgyalás helyszínéül szolgáló épületbe is csak azért talál oda mindig, mert olyan, mintha sombrero – mexikói kalap – lenne a tetején.

https://mno.hu/belfold/elozetes-letartoztatasba-helyeztek-a-sztarugyvedet-2453593

Két „sajtóbarát” hírt várnak naponta mentésvezetőktől is

„Nem csak a kórházigazgatóknak van nehéz dolguk, a saját területemről is tudok extrém példát mondani. A mentésvezetőknek minden nap be kell számolniuk az adott napi tevékenységekről. Ezek közül is ki kell emelni kettőt, amit a sajtóosztály nyilvánosságra tud hozni.

Az egyik irányítóközpontban nemrég elővettek egy mentésvezetőt, mert azt merte mondani, hogy az egyik ilyen esemény nem érdemel nyilvánosságot.

Ezért írásbeli figyelmeztetést kapott a bajtárs” – mondta a Zoom.hu-nak az Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke. Kusper Zsolt nem árulta el, hogy az ország melyik területén történt az eset, mint mondta, védeni próbálja a kollégáit, de az eset akkor is felháborító.

https://zoom.hu/hir/2018/03/14/ket-sajtobarat-hirt-varnak-naponta-mentesvezetoktol-is/

DK-sok láncolták magukat az Emmi-hez

Ráczné Földi Judit, a DK székesfehérvári képviselőjelöltje és Rónai Sándor, a DK dunakeszi képviselőjelöltje az EMMI épületéhez láncolta magát, mert az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszatartja a már jogerősen kiadásra ítélt felcsúti TAO papírokat.

http://nepszava.hu/cikk/1155252-dk-sok-lancoltak-magukat-az-emmi-hez

Választási csalás miatt csapott oda az ügyészség

Az ügy szépséghibája, hogy egy 2014-es esetről van szó.

A vádlottak az ajánlások összegyűjtése után, 2014 márciusában olyan ajánlóíveket is benyújtottak az egyéni választókerületük szerint illetékes választási irodához, amelyekről ők is tudták, hogy hamisak, ugyanis az azokon szereplő emberek ténylegesen nem adtak ajánlást a részükre, a nevüket és a személyes adataikat az ajánlóívekre helyettük ismeretlenek írták rá, illetve azokat helyettük ismeretlenek írták alá.

A főügyészség szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság a nyomozás során összesen 2 ezer hamis ajánlóívre bukkant, és 1500 tanút hallgatott ki.

http://nepszava.hu/cikk/1155271-valasztasi-csalas-miatt-csapott-oda-az-ugyeszseg

Charles Gati: Magyar emlékek

Harmadik történetem 1989-ből való. Az akkori Századvég egyik könyvem magyar kiadását készítette elő. A fordítás szerkesztője Orbán Viktor volt. Kapcsolatunkról egyszer illene írnom, arról is, milyen öröm volt megérni, hogy angolul írt könyveim eljutnak – magyarul! – a magyar olvasókhoz. Most csak egy időszerű apróságot regisztrálok, azt, hogy milyen büszkén mutatta nekem ifjú barátom (és felesége) a szerkesztőség vadonatúj Xerox másológépét. A poént az olvasó könnyen kitalálja: a gépet a Soros Alapítvány adományozta. Számomra így kezdődött a szabad Magyarország akkori története.

http://nepszava.hu/cikk/1155191-charles-gati-magyar-emlekek

Hargitai Miklós Politikacsinálók

Az az igazság, hogy a politikát (nálunk is) változatlanul a politikusok csinálják. Az újságírók csak akkor válnak politikaformáló erővé, ha a politika főszereplői túl sok megírni való témát adnak nekik. Ahol a sajtó legalább részben szabad, ott ezekből az ügyekből újságcikk, népharag, sajtószabadság-napi ellenzéki tömegtüntetés és kormányváltás lesz. Ahol pedig nem szabad, ott a politika azt csinál, amit akar. Lázár János alighanem az utóbbi opciót pártolja. Mi, amíg lehet, inkább a szabadságra szavazunk.

http://nepszava.hu/cikk/1155209-politikacsinalok

Márki-Zay kirúgta, a Fidesz hivatalvezetőt csinált belőle

Korábban bevédte Lázár Jánost és annak Audi S8-asát Hódmezővásárhely aljegyzője - és amikor Márki-Zay Péter, az új polgármester menesztette Végh Ibolyát, a kormány rögvest segítő kezet nyújtott az asszonynak.

Nem sokáig kellett állás nélkül szomorkodnia Végh Ibolyának, akik a sajtóban nehezményezte, hogy Márki-Zay Péter menesztette Hódmezővásárhely aljegyzői posztjáról, ugyanis épp most nevezték ki a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal vezetőjévé Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár. Az indoklás velős: "Végh Ibolya közigazgatásban szerzett több évtizedes szakmai és vezetői tapasztalata garanciát jelent a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal hatékony és eredményes működésére."

http://nepszava.hu/cikk/1155270-marki-zay-kirugta-a-fidesz-hivatalvezetot-csinalt-belole

Orosz befolyás Magyarországon (3. rész): Nyugat-ellenes külpolitika

A magyarországi orosz befolyás több szempontból is speciális. Ennek egyes vetületeivel, például a szélsőjobboldali szervezetek érintettségével vagy az orosz dezinformációval számos tanulmányban részletesen foglalkoztunk. Sorozatunkban területenként tekintjük át Magyarország Oroszországnak való kitettségét. A harmadik részben a Kremlnek geostratégiailag több szempontból is kedvező magyar külpolitika terítékre.

https://pcblog.atlatszo.hu/2018/03/14/orosz-befolyas-magyarorszagon-3-resz-nyugat-ellenes-kulpolitika/

A beijedt álmigránsok bevallották a rendőröknek, hogy a fideszes Simonka embere öltöztette be őket! FRISS részletek itt!

 

Két csadorba öltözött nő jelent meg ma délután Orosházán Vona Gábor utcafórumán. 
Esélyük ugyan nem volt a provokációra, mivel a helyszínen posztoló rendőrök azonnal útjukat állták és az adataik felírását követően elvezették őket a környékről. 

https://365napebredes.blogspot.hu/2018/03/a-beijedt-almigransok-bevallottak_13.html

Soros György álciviljei provokációra készülnek a Békemeneten - dokumentumok

origo

A Tűzfalcsoport nevű oknyomozó portál dokumentumokat közölt arról, hogy a Soros-világ már egy éve szervezkedik annak érdekében, hogy a választások befolyásolásával megbuktassa a kormányt. Arról is cikkeztek, hogy a politikai motivációjú álcivilek provokációval, nyílt és agresszív támadásokkal készülhetnek az áprilisig hátralévő időben, minden mindegy alapon. A portál arról is írt, hogy Sorosék nyomás alá akarják helyezni a nemzeti kézben lévő sajtótermékeket, a közintézmények és a köztestületek vezetőit.

http://www.origo.hu/itthon/20180314-soros-szervezetei-bekemenet-balhe.html

Sorosista migránsbarátok támadják Magyarországot

ORIGO

Soros György és a korlátlan migrációt támogató ENSZ zsoldjában álló úgynevezett független szakértők írták azt a levelet Szijjártó Péternek, amiben arra próbálják rávenni a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Stop Soros törvénycsomagot. Az öt szakértő hosszú ideje szeretné leváltani az Orbán-kormányt és akadálymentesíteni a migrációt.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180313-soros-gyorgy-ensz-migranstamogatok-magyarorszag-tamadasa.html

Erről szól a Békemenet

G. FODOR GÁBOR ORIGO

A Békemenet valójában a harc eszköze. Célja az elrettentés demonstrálása. Az ellenfél visszariasztása attól, hogy itt is megtegyék azt, amit máshol már megtettek. Méghozzá a békés demonstrálás, a nyugodt hang, a kiállás eszközével.

Amíg ugyanis nem volt Békemenet, addig erősen tartotta magát az elképzelés, hogy tüntetést, demonstrációt megszervezni csak egy kormánnyal szemben lehet. A cél is világos volt, azért kell a feszkó, hogy bukjon a kormány.

A modell működött is. Soros működtette is.

Aztán jött a nagy pofáraesés.

http://www.origo.hu/itthon/20180314-g-fodor-gabor-a-bekemetrol.html

Élet és Irodalom

Váncsa István

Szakik

Németh Szilárd briliáns elme és jelentős gondolkodó, ezt gya­nítottuk korábban is, viszont a legutóbbi megnyilvánulását követően gyanúnk bizo­nyossággá súlyosbodott. Sokan hiszik róla, hogy szerepe nem több, mint megszólítani a nyájon belüli legegyszerűbb lelkeket, ám ez félre­értés. Ő nem azért van, hogy a kormányzó értelem mondandóját a nép szellemi nívójára szállítsa le, hanem épp ellenkezőleg, azért, hogy in­tellektuálisan fölcicomázván a legké­nyesebb ízlésűek számára is kívá­natossá tegye.

A valódi gond az, hogy a kormányzó értelem el szokta érni, amit akar, ha tehát őt félanalfabéta szakik teszik boldoggá, akkor a soron következő nemzedékeket erőnek erejével szakiskolákba (régi nevükön szakmunkásképzőkbe) tereli. A gyereknek két lehetősége lesz. Vagy már a középiskolát is külföldön végzi, akkor is, ha a szülő belerokkan, vagy pedig megy a szakiskolába, amelyről az országos kompetencia­mérés adatai alapján tudható, hogy benne az általánosból tudatlanul kikerült nebuló, ahelyett hogy okosodna, tovább butul.

Bár lehet, hogy még a szakiskola is túlzás. Novemberben mondta valami államtitkár, hogy a szakemberhiányt húszórás képzésekkel fog­juk megoldani. Közben lezajlik a mesterséges intelligencia forradalma, a magyar ugaron valószínűleg egy intelligens cipőkanál ragadja magá­hoz az irányítást, majd mindenkit hazazavar.

https://www.es.hu/cikk/2018-03-14/vancsa-istvan/szakik.html

 

Két éve Las Vegasban is jókat bulizott Semjén Zsolt

Kanadai Magyar Hírlap

Semjén népes magyar delegációval érkezett Las Vegasba ahol hatalmas bulin vettek részt. Semjén remekül érezte magát a hölgyekkel, baljáról soha nem hiányzott az estélyi ruháit gyakran változtató Lipp Adrienn egykori szépségkirálynő aki az SCI magyar tagozatának külkapcsolatokért felelős alelnöke volt akkoriban. Nem tudjuk hogy ki finanszirozta a nem mindennapi Las Vegas-i rongyrázást, mindenesetre mellékelünk néhány fotót az eseményről.

http://kanadaihirlap.com/2018/03/13/ket-eve-las-vegasban-is-jokat-bulizott-semjen-zsolt/

Fico lemond, csak választás ne legyen

 

Robert Fico szlovák miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy bizonyos feltételekkel kész lemondani a kormányfői tisztségről.

Fico ezt azon a sajtótájékoztatón közölte, amelyet a szlovák kormánykoalíciót alkotó három párt vezetője tartott a koalíció jövőjéről kedd óta tartó egyeztetések után a pozsonyi kormánypalotában.

http://hvg.hu/vilag/20180314_Fico_lemond_csak_valasztas_ne_legyen

Gomperz: Orbán utolsó esélye

 

Most veszítenie kellene kicsit, hogy visszatérhessen.

Ha Orbán Viktor tényleg annyira előrelátó, mint ahogyan azzal állítólag büszkélkedni szokott, akkor a következő három héten azon dolgozik, hogy ezt a választást elbukja. Nem nagy arányban, csak éppen hogy. Ennek értelmét helyettesének helikopteres vadászata világítja meg.

Mi történne, ha veszítene?

Alámerülhetne és kibekkelhetne. A táborában vallásos áhítattal ápolgatott legendáját mitikus elemekkel gazdagíthatná. Szerzett javait megvédhetné. Pihenhetne, feltöltődhetne, meditálhatna. Szervezkedhetne, áskálódhatna, rombolhatna. Pár éven belül pedig diadalmasan visszatérhetne. Tulajdonképpen nem is nagyon kéne csinálnia semmit ennek érdekében. Ha akarná, sem kerülhetné el az újbóli győzelmet.

http://hvg.hu/itthon/20180314_Orban_utolso_eselye

Fidesz: Április 8-án minden szavazatra szükség van Magyarország védelmében

Hidvéghi Balázs: A napokban lezárul a Fidesz kampányának első szakasza

MH/MTI – 2018.03.14. 13:49 

A Fidesz szerint április 8-án mind az egyéni, mind a listás szavazatokra szükség van, hogy megvédjék Magyarországot a Soros György által támogatott bevándorláspárti ellenzékkel szemben.

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója a fidesz.hu-n közzétett videóban azt mondta, a napokban lezárul a Fidesz kampányának első szakasza, amelynek a támogatói aláírások összegyűjtése volt a célja.     

http://magyarhirlap.hu/cikk/113193/Fidesz_Aprilis_8an_minden_szavazatra_szukseg_van_Magyarorszag_vedelmeben

Orbán Viktor: amikor kiállunk egymásért, akkor nincsen számunkra lehetetlen

Levélben üzent a Kárpát-medence minden táján élő magyaroknak a miniszterelnök

MH/MTI – 2018.03.14. 17:21 

Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-i nemzeti ünnep előestéjén levélben üzent a Kárpát-medence minden táján élő magyaroknak, amelyben összetartozásunkról, valamint szabadságunk és ezeréves kultúránk megvédéséről írt - tájékoztatta szerdán az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113206/Orban_Viktor_amikor_kiallunk_egymasert_akkor_nincsen_szamunkra_lehetetlen

Kacsoh Dániel Árnyékprogram

Álláspont. Szóval, közelebb kerültünk az „árnyékprogram” megismeréséhez. Egyre félelmetesebb

Magyar Hírlap 

Vegyük sorba: Vona Molnárral és Gyurcsánnyal nem, Gyurcsány Vonával nem, de Széllel és Molnárral igen, Karácsony szinte bárkivel, Szél vagy mindenkivel, vagy senkivel, Fekete-Győr és Juhász pedig mindenkinél jobban mindenkivel. Így áll az úgynevezett ellenzéki összefogósdi: szerény képességek, nagyratörő tervek, illékony kikötések. Elvileg, ha a Fidesz elveszítené a választást, amiről e furcsa társaság hajlamos olykor faktumként beszélni, szóval, akkor ők lennének így együtt a kormány, a kiscicás exnáci, a szemkilövető hazudós, az egyszázalékosok meg a leszerepelt utódpártiak és a tisztázatlan hátterű „zöldek”.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113163/Arnyekprogram

A Hit Gyülekezete a Békemenetre toboroz, az ATV vezérigazgató a Fidesznek kampányol

Amerikai Népszava

Az SZDSZ-alapításban résztvett Hit Gyülekezete március 15-én a fideszes Békemenetre hívja a tagjait. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ATV tulajdonosa, országos kampánykörúton jár. A vidéki városokban fiával, Németh Szilárddal, az ellenzéki ATV vezérigazgatójával, a Fidesz melletti szavazásra buzdítja a Hit Gyülekezete tagjait.

Németh Sándor szerepzavara skizofrén helyzetet idézett elő. Az ellenzéki ATV tulajdonosa a Fidesz mellett kampányol. Másrészt Németh Sándor nem politikus, hanem egyházi vezető. Az egyház az államtól elválasztva működik, és pártpolitikai tevékenységet nem folytathat. De ő egyháza egyszemélyi vezetőjeként járja az országot, mint egy politikus, és visszaél a hívek függő helyzetével, s politikai célokra használja fel azt.

https://nepszava.us/a-hit-gyulekezete-a-bekemenetre-toboroz-az-atv-vezerigazgato-a-fidesznek-kampanyol/

Döntött a Kúria: mégis nyilvántartásba veszik az Összefogás Párt országos listáját

Ezzel egy olyan párt juthat többmilliónyi kampánytámogatáshoz, amelyik már négy éve sem tudott elszámolni a pénzzel.

Közben Szepessy mentelmi jogát is felfüggesztették, mert szintén a Nyíregyházi Járásbíróságon „számvitel rendjének megsértése miatt” folyik ellene büntetőeljárás, a kampánytámogatással való elszámolás szabálytalanságai miatt.

hvg.hu információi szerint az Összefogás Párt körül kiterjedt kamupárthálózat épült ki a Családok Pártjával és a Medete Párttal.

 

 

http://magyarnarancs.hu/valasztas2018/dontott-a-kuria-megis-nyilvantartasba-vettek-az-osszefogas-part-orszagos-listajat-109914

Karácsony Gergely: az orbánizmus betegség

Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje

 

·         Asselborn és Schröder sürgeti az európai szolidaritást, név szerint bírálva Magyarországot és Lengyelországot;

·         Közép-Európa ukránokkal próbálja enyhíteni a kivándorlás és a demográfia okozta munkaerőgondokat;

·         A szélsőjobbos Osztrák Szabadságpártnak sem kell a CEU.

·          

http://b1.blog.hu/2018/03/14/karacsony_gergely_az_orbanizmus_betegseg