2018, március 14 - 08:29 Sajtószemle

400 milliós luxusvillába vette be magát Matolcsy és családja

Matolcsy György fiának cége megvette, Matolcsy György unokatestvérének bankja meghitelezte, Matolcsy György pedig használja a 430 millióért hirdetett II. kerületi luxusrezidenciát. A jegybank szerint semmi közünk ahhoz, hogy hol lakik az elnök, Matolcsy Ádám viszont kérdésünkre elismerte: édesapja használja az ingatlan egy részét, és ezért bérleti díjat fizet.

https://24.hu/belfold/2018/03/13/400-millios-luxusvillaba-vette-be-magat-matolcsy-es-csaladja/

Öngyilkos lett a férfi, akinek felesége állítólag átverte Kósa Lajost

A férfi megölte magát, a feleségét pedig – akit Kósa Lajos csalással vádol, de nem jelentett fel – őrizetbe vették Csengeren. Két héttel a botrány kirobbanása előtt valami történt.

Régóta kapcsolatban állhatott Kósa Lajos az őt szerinte átverő asszonnyal és férjével, még valamilyen – vélhetően születésnapi – ünnepi összejövetelükön is részt vett a Fidesz volt alelnöke

– tudta meg a 168 Óra.

Kósa Lajos a délelőtti hebegése-habogása után délután egy rövid videóban azzal állt elő, egy csengeri háztartásbeli csaláskísérletének áldozatává vált, ezt próbálják jelenleg felhasználni ellene. A Modern Városokért programért felelős tárca nélküli miniszterről a mai Magyar Nemzet írta meg, hogy négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró (4 355 000 000 euró, azaz 1340 milliárd forint) kezelésével bízták meg, hogy abból vásároljon államkötvényt. Erről hiteles közjegyzői dokumentumot is közzétettek. Tehát Kósa Lajos aláírt. És hogy kinek? A miniszter először egy „németországi nőt”, majd egy ismerősének az ismerősét, végül pedig

egy „csengeri háztartásbelit”

Régóta kapcsolatban állhatott Kósa Lajos az őt szerinte átverő asszonnyal és férjével, még valamilyen – vélhetően születésnapi – ünnepi összejövetelükön is részt vett a Fidesz volt alelnöke

– tudta meg a 168 Óra.

Kósa Lajos a délelőtti hebegése-habogása után délután egy rövid videóban azzal állt elő, egy csengeri háztartásbeli csaláskísérletének áldozatává vált, ezt próbálják jelenleg felhasználni ellene. A Modern Városokért programért felelős tárca nélküli miniszterről a mai Magyar Nemzet írta meg, hogy négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró (4 355 000 000 euró, azaz 1340 milliárd forint) kezelésével bízták meg, hogy abból vásároljon államkötvényt. Erről hiteles közjegyzői dokumentumot is közzétettek. Tehát Kósa Lajos aláírt. És hogy kinek? A miniszter először egy „németországi nőt”, majd egy ismerősének az ismerősét, végül pedig

egy „csengeri háztartásbelit”

http://168ora.hu/itthon/ongyilkos-lett-a-ferfi-akinek-felesege-allitolag-atverte-kosa-lajost-146703

A város egyszerűen nem hiszi el, hogy Kósa Lajost át tudta verni az évekig szinte nyomorban tengődő család

Évekig szinte nyomorban élt az a csengeri család, amelynek egyik tagja, a háztartásbeli feleség 1300 milliárd forintot bízott Kósa Lajosra, hogy abból vásároljon államkötvényt – nyilatkozták többen is a Népszavának az ország keleti felén, a román határ mellett fekvő kisvárosban. Ám később csoda történt. Előkerült egy rejtélyes dokumentum, ami azt igazolta, hogy a Sz. család jelentős vagyont örökölt az egyik németországi rokonuk után.

A lap helyszíni riportja alátámasztja mindazt, amit a 168 Óra megírt, vagyis a rejtélyes csengeri asszony Sz.-né Mária németországi vagyonát, pontosabban örökösödését papírokkal igazolta, amelyeknek láttán „ügyvédek és orvosok is adtak kölcsön” a családnak.

 

http://168ora.hu/itthon/a-varos-egyszeruen-nem-hiszi-el-hogy-kosa-lajost-at-tudta-verni-az-evekig-szinte-nyomorban-tengodo-csalad-146715

Kósa Lajos mert nagyot álmodni

Négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos a Magyar Nemzet birtokába került hiteles közjegyzői okirat szerint. A Tóth Ádám közjegyzői irodájában készült dokumentumból kiderül, a fideszes politikus – korábban frakcióvezető, jelenleg a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter – 2013. január 28-án kötött szerződést a megbízójával, amelynek részleteit közjegyzői okiratba is foglalták.

https://mno.hu/belfold/kosa-lajos-mert-nagyot-almodni-2453256

Kósa: Egy német hölgy öröksége volt a 4,3 milliárd euró

A miniszter a szerződésről azt állítja, sokszor megkeresték őt különböző emberek azzal, hogy befektetnének, ő ilyenkor mindig az állampapírt ajánlotta befektetésként. Úgy emlékszik, hogy ebben a bizonyos ügyben

egy barátja ajánlott neki egy német nőt, azzal, hogy nagyobb összeget örökölt, és befektetné.

A Magyar Nemzet azt írta, hogy az okiratban a megbízó felruházza Kósa Lajost, hogy a „megbízó helyett és annak képviseletében a jelzett összegből magyar államkötvényeket vásároljon”, és azokat a „megbízó nevén vezetett befektetési számlán elhelyezze”.

http://hvg.hu/itthon/20180313_kosa_lajos_kozjegyzoi_okirat_szerzodes#utm_source=hvg.hu&utm_medium=browser_push&utm_campaign=hvgpush

Íme a Kósa-iratokat hitelesítő pecsét és aláírás

Azt állítja a kormányzat szócsöveként ismert két propagandaoldal, a Pesti Srácok és az Origo, hogy a Magyar Nemzet szándékosan nem közölte a Kósa Lajos furcsa ügyletét bizonyító bélyegző és az aláírás másolatát, mert hamis a dokumentum. Kósa Lajos az ATV-nek maga is elismerte, hogy az okirat nem hamis. 

Akkor most meg is mutatjuk, kedves propagandisták, íme:

https://mno.hu/belfold/ime-a-kosa-iratokat-hitelesito-pecset-es-alairas-2453321

 

 

Kósa az ATV-nek: kamu, szélhámosság, nem vettem állampapírt ATV videó

 

Négymilliárd-háromszázötvenhárommillió euró felett rendelkezhetett Kósa Lajos egy, a sajtó birtokába jutott hiteles közjegyzői okirat szerint. Az ATV Híradója sajtótájékoztatón faggatta a minisztert, aki hosszasan válaszolt az újságírói kérdésekre. Kósa elmondta, hogy egy munkatársának a hölgy ismerőse jelentkezett, hogy hatalmas összeget örökölt Németországból. Neki azt tanácsolta, hogy tegye magyar állampapírba, hozza Magyarországra és fektesse be.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180313-kosa-az-atv-nek-kamu-szelhamossag

  Kósa Lajos azt állítja, átverték a négymilliárd eurós megbízással

Szerinte a szocialistákkal ápolt szoros kapcsolatot az a csengeri háztartásbeli, aki megkereste azzal, hogy a paksi bővítés harmadának megfelelő összeget örökölt.

Kósa azt állítja: 2012 őszén kereste fel ügyvéd társaságában egy hölgy, aki „Csengerben háztartásbeli”, és elmondta, hogy nagyon nagy összeget örökölt, amit szeretne jól felhasználni. A politikus elmondása szerint azt javasolta neki, hogy fektessen magyar állampapírba, és kelet-magyarországi munkahelyteremtő beruházásokba. Ehhez azt is hozzátette, hogy „2012-ben még itt volt az IMF, nem voltunk nagyon jó helyzetben a szocialistáknak köszönhetően”.

A videóban azt mondja: négy évvel később gondolt arra, hogy ha valós ez a történet, akkor már kellett volna történnie valaminek, és később más információk alapján azt gondolta, hogy megtévesztették. Közölte: a nővel beszüntette kapcsolatát, soha egy fillérhez nem nyúlt hozzá és nem fogadott el. Azt is állítja:

Vannak ilyen megkeresések, én próbáltam a közösség javára ezt fordítani, most ez lett belőle.

 

https://24.hu/belfold/2018/03/13/kosa-lajos-azt-allitja-atvertek-a-negymilliard-euros-megbizassal/

 

Egy elítélt csalóval próbálják támadni Kósa Lajost

ORIGO

Kósa Lajost egy közismert csaló, Szabó Gáborné hamisítványával támadja Simicska Lajos lapja, a Magyar Nemzet - értesült az Origo. 

A nő korábban csalás miatt már büntetve volt. Az ügyben információink szerint büntetőeljárást folytat a rendőrség csalás miatt. Legalább harminc hasonló iratot készített, mint amit most a Magyar Nemzet előrángatott.

Az Origo információit az ORFK megerősítette. Kérdésünkre válaszul ezt írták:  "Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csalás gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad".

http://www.origo.hu/itthon/20180313-csalo-hamisitvanyaval-tamadjak-kosat.html

 

7 kínzó kérdés Kósa történetéről

Hogy hihette el a kamumilliárdos történetét? Miért vállalta Kósa a számla kezelését? Miért nem állt meg a tanácsnál? Milyen előnyöket remélt a nő, miket Kósa? És végül mi lett az egészből? Összeszedtünk néhány nyugtalanító részletet.

https://index.hu/gazdasag/2018/03/13/kosa_kozjegyzo_kerdesek/#

A magyar-szlovák Híd felrobbantotta az Orbán-szövetséges Fico-kormányt

Maratoni, majdnem 9 órás tárgyalás után a Most-Híd országos politikai testülete úgy döntött, a rendszerváltás utáni szlovák politika legmozgalmasabb napján felrobbantják a Fico vezette kormánykoalíciót. A Híd Országos Tanácsának döntése szerint vagy előrehozott választások lesznek, vagy kilépnek a kormánykoalícióból. Ez lényegében azt jelenti, hogy új kormány jön  Szlovákiában!

A szlovák belpolitikai válság Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonyának meggyilkolása óta tart. Az újságírót azelőtt ölték meg, hogy publikálta volna cikkét, amely Robert Fico szlovák kormányfő, és pártja a SMER, illetve az olasz maffia összefonódásait tárta volna fel.

https://merce.hu/2018/03/12/a-magyar-szlovak-hid-felrobbantotta-orban-szovetsegesenek-kormanyat/

Semjén nem akart találkozni magyarokkal Svédországban

Egy-egy rénszarvas vagy siketfajd lelövése mellett főleg pénzről és üzletről beszélgetett vadásztársaival Semjén Zsolt kereszténydemokrata politikus titkos svédországi kirándulásain – ezt állította a Hír TV-nek a vadászatok egyik szervezője. – Szükségem van arra az épületre! – Ja, megcsinálom, megkapjátok – elmondása szerint ilyen jellegű párbeszédek zajlottak a miniszterelnök-helyettes és a vadászatát finanszírozó üzletember között. A vállalkozó – akinek felújított noszvaji szállodáját maga Semjén nyitotta meg – egyébként az Orbán-kormány 2010-es megalakulása után több mint félmilliárd forintos uniós támogatáshoz jutott, a vadászat szervezője szerint pedig rendszeresen beszélgettek EU-s támogatásokról.

https://mno.hu/belfold/semjen-nem-akart-talalkozni-magyarokkal-svedorszagban-2453253

Bruck András: Papa, mama, gyerek, szarvas

 

Egyszerűen nem tudsz olyasmit feltételezni a jelenleg hatalomban lévőkről, ami nagyon gyorsan ne bizonyulna valóságnak. Most például napokon belül kiderült, hogy Semjén Zsolt tényleg nem a saját pénzén vadászik rendszeresen Svédországban, hanem minden alkalommal egy bizonyos Farkas József fizeti a nem jelentéktelen számlát.

És, hogy miért adta oda az állam, azaz Orbán Viktor a mi pénzünket Farkasnak?
 

Semjén Zsolt nagyon szépen, világosan elmagyarázta ezt a noszvaji szálloda avatóünnepségén: Mert fontos, hogy a magyar családok ne külföldre menjenek pihenni, hanem a magyar tájakat fedezzék fel. Ezért a magyar állam szívesen támogat minden olyan beruházást, amely erősíti a családok összetartását, és „ahogy a belső turizmus erősíti a nemzet összetartó szöveteit, ugyanúgy erősíti a család összetartását, amikor együtt tudnak nyaralni, papa, mama, gyerek.”
Hogy a szentképek nem lobbannak lángra mindenhol a falakon!
 

Egyszóval ebben a Semjén-ügyben van itt nekünk „belső turizmus” helyett lőgyakorlat Svédországban.
 

A nemzet „összetartó szöveteinek” erősítése helyett érző élőlények szöveteinek szétroncsolása.
És a „papa, mama, gyerek” helyett van Farkas József fia, merthogy Semjén, bár neki magának is van két fia és egy lánya, nem velük jár vadászni, hanem a szállodás gyerekével.
Mindezek tetejében Farkas még csak nem is a saját pénzéből korrumpálja Magyarország miniszterelnök-helyettesét, hanem a mienkből.

 

https://varosikurir.hu/papa-mama-gyerek-szarvas/

Háromperces videó készülhetett 230 millióért a vizes vb-ről, de nem használták semmire

230 millió ezért a filmért? Jézus Úr Isten. Hát ez kurva jó.

Így reagált egy filmes szakember, amikor megtudta mennyiért készülhetett az a szűk 3 és fél perces videó, ami állítólag a vizes világbajnokság utókommunikációját szolgálta volna. A “kampányról” sokat elárul, hogy hosszú hónapokig próbáltuk kideríteni, konkrétan mire ment el a negyedmilliárd forint, de csak a közelmúltban sikerült megszereznünk a filmet.

A videó korábban széles körben biztos nem terjedt, több forrásunk azt mondta, sehol nem látta ezt megelőzően. Magyarul nagyon úgy tűnik, hogy az előzetes nemzetközi hírveréshez hasonlóan ez a kampány is elmaradt. A kérdés csak az, hogy ez esetben hova lett a pénz.

https://g7.24.hu/allam/20180313/harharomper-video-keszulhetett-230-millioert-a-vizes-vb-rol-de-nem-hasznaltak-semmire/                         

Kövér László: Karácsony Gergely de Gaulle kutyájának a szellemi szintjét sem üti meg

 Lényegében egy hidegháború zajlik Európa ellen és ebben a helyzetben az egész kontinens jövőjét befolyásolja a magyarországi választás eredménye - jelentette ki az Országgyűlés elnöke Napi aktuális című műsorunkban. Kövér László hozzátette: szerencsére az európaiak többsége felismerte a veszélyt és nem akar bevándorlóországban élni. Kövér László a műsorban beszélt a hazai ellenzékről is.

 

https://www.echotv.hu/hirek/2018/03/12/kover-laszlo-karacsony-gergely-de-gaulle-kutyajanak-a-szellemi-szintjet-sem-uti-meg

A Svédországból „hazamenekült” nő már 2016-ban a Budai Várban lakott

 

24.hu információi szerint évek óta Magyarországon él az M1 szombati Híradójában meginterjúvolt svéd-magyar nő, aki azt állította, hogy a svédországi migránshelyzet miatt betelt nála a pohár, így hazaköltözik.

Natalie Contessa a köztévén arról beszélt, hogy az utolsó két-három évben tapasztalt közbiztonsági problémák kényszerítették rá, hogy elhagyja a skandináv országot.

„A biztonság miatt költözöm haza, szomorú, hogy amiatt kell elhagynom egy országot, mert nem kapok védelmet” – mondta orosz-magyar szülői háttérrel Svédországban nevelkedett nő, aki hozzátette azt is: Európában nem is tudják, hogy a stockholmi lakosoknak mit kell átélniük a bevándorlók miatt.

Natalie Contessa arról azonban nem tett említést, hogy valójában már hosszú ideje életvitelszerűen Magyarországon él.

https://24.hu/belfold/2018/03/13/a-svedorszagbol-hazamenekult-no-mar-2016-ban-a-budai-varban-lakott/

100 százalék Fidesz: van, ahol már megvalósult Orbán álma

 

Hogy kaphatott a Fidesz százszázalékos támogatást Pálmajoron, egy apró településen négy évvel ezelőtt? És Kerecsenyen majdnem hatvan százalékot a Jobbik? Mitől volt ilyen sikeres a baloldal Csenyétén a nyolcvanhárom százalékával? Megnéztük, hogy néz ki ma a legfideszesebb, a legjobbikosabb és a legbaloldalibb település. Kíváncsiak voltunk arra, mitől alakult így náluk az eredmény négy éve, és vajon most áprilisra mit jósolnak a helyiek.

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/13/csenyete_palmajor_kerecseny/

A VITA MŰVÉSZETE

Sitkei Levente Magyar Idők

Az életet nem lehet matematikai egyenletekkel leírni. Nem mindig a legnagyobb szám nyer, nem mindig a legerősebb hadsereg győzi le a többieket, nem biztos, hogy a világ összes országának megfelelő irányvonal a nagyjából kétszáz állam mindegyikének megfelel. Az ENSZ elméletileg azért jött létre, hogy megbeszéljék egymással a nagyhatalmak, ha valami bajuk van, és nyílt vitafórumot hozzanak létre a kisebbek számára is, a csúcson pedig a németek ne kapjanak döntési jogkört.

Az eszme nemes, ki is termelte a világszervezet saját „népét”, a bürokraták szürke öltönyös közösségét, akik különleges nyelvet beszélnek, hetvenes évekbeli toronyépületekben dolgoznak, és az akkori technológiai újításokat használják. Mivel azonban a játékszabályokat ők írják, így Magyarország – miként a világ többi állama is – ezeket betanulva igyekszik erősíteni a magyar érdek előtérbe kerülését. Erre ugyanis soha, senki más nem lesz hajlandó.

Az egyesült nemzetek mindegyike saját nemzetéért felelős. Ott a felirat az asztalon, az áll rajta, hogy Hungary. Magyarországnak pedig vannak érdekei.

 

https://magyaridok.hu/ahelyzet/a-vita-muveszete-2884011/

LAJOS ENGEDETT

Pilhál György Magyar Idők

Hogy el ne feledkezzünk róla, a minap ismét megszólalt Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa) frontembere. Rövid szózatából (a Fidesz-önkényuralom felváltása egy igazmondó kormánnyal, az országzüllés megállítása stb.) kiderült: állapotában nem történt lényeges javulás. Viszont friss ajánlatot hozott magával. Eszerint a MoMa kész bármelyik egyéni jelöltjét visszavonni, ha létrejön a teljes megegyezés, és minden ellenzéki párt képviselője megállapodik a legesélyesebb személyében valamennyi választókerületben.

Komoly elmozdulás ez, ugyanis elnök úr korábban belengette: embereit „ráindítja” az ellenzék közös jelöltjeire, válaszképpen arra, hogy négy hónapnyi hitegetés után a Gyurcsány-párt mégsem kívánt szövetséget kötni az ő egy százalék alatti csapatával, dacára annak, hogy ősszel még Láriferi sürgette, álljanak össze.

https://magyaridok.hu/paca/lajos-engedett-2885853/

Kiterjedt céghálózat segítette az Elios diadalmenetét a közvilágítás-korszerűsítési piacon

Öt év börtön – ennyit kockáztat, aki összebeszéléssel megbundáz egy közbeszerzést. Ha bűnszervezetben teszi, akkor még ennél is többet. Mi kevés híján száz olyan közbeszerzés adatait néztük át, ami az Elios Zrt. győzelmével végződött, és jónéhány olyan céget találtunk ezekben, amelyek konzorciumi partnerként, versenytársként és alvállalkozóként is megjelentek az Elios által megnyert tendereken. Az Eliossal együtt menetelő vállalkozások között az ágazat nagy múltú szereplői éppúgy felbukkannak, mint NER-barát kurzuslovagok. Nem állítjuk, hogy az összes érintett cég részt vett a közbeszerzések körüli visszaélésekben: azt elvileg a nyomozó hatóságok feladata lenne kideríteni, hogy ki vett részt tudatosan a közpénzszivattyúban.

https://atlatszo.hu/2018/03/12/kiterjedt-ceghalozat-segitette-az-elios-diadalmenetet-a-kozvilagitas-korszerusitesi-piacon/

 

A közmédia most egy falusi német családot talált, akik olyan félelemben élnek, hogy inkább Sopronba költöznek

Az M1 riportere egészen egy Baden-Württember tartománybeli faluig utazott, hogy megszólaltasson egy családot, akik félnek a menekültektől és azt tervezik, hogy Magyarországra, Sopronba költöznek.

Mario Hätinger a közmédiának arról beszélt, naponta értesülnek arról, hogy megkéseltek vagy megerőszakoltak egy német nőt. Azt is mondták, egész Németország olyan, mint egy no-go zóna.

Ha megnézzük például, a német nők szeretnek futni, nálunk a futás az egyik legveszélyesebb sportággá vált. A fiatal lányok sincsenek biztonságban, megismerkednek és kapcsolatot létesítenek fiatal migráns fiúkkal, ők pedig megerőszakolják, megölik vagy leszúrják őket

– mondta a kétgyermekes apa a riportban.

https://24.hu/belfold/2018/03/13/a-kozmedia-most-egy-falusi-nemet-csaladot-talalt-akik-olyan-felelemben-elnek-hogy-inkabb-sopronban-koltoznek/

2,3 milliárdért épít egyházi iskolát a stadionmágus cég

Az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a ZÁÉV Építőipari Kft. és a Laterex. Kft. kettőse építi fel a Veresegyházi Katolikus Gimnáziumot, 2,3 milliárd forintért. Az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága és a Versegyházi Önkormányzat közös közbeszerzését eredetileg 1,8 milliárd forintra taksálták. A megbízást nyílt eljárásban ítélték oda, a ZÁÉV-Laterex duóval csak a HC Építő Kft. és a debreceni UNÉP Universal Építőipari Zrt. közös pályázatának kellett versenyeznie.

A két cég nem először dolgozott együtt Veresegyházán: 2016 májusában adták át az önkormányzat és az egyház közös finanszírozásával felépített Szentlélek templomot, amelynek költségei elérték a bruttó 2,1 milliárd forintot. Ezt a munkát szintén a ZÁÉV-Laterex társulás kapta.

https://24.hu/belfold/2018/03/13/23-milliardert-epit-egyhazi-iskolat-a-stadionmagus-ceg/

GYURCSÁNY ÉS A FELVÖRÖSLŐ KÁOSZ

Orbán János Dénes Magyar Idők

Mint az közismert, és éppen maga a delikvens vallotta be, Gyurcsány Ferenc hazudik reggel, éjjel meg este, még álmában is hazudik. Időnként támad egy-egy őszinteségi rohama, olyankor bevallja mindezt, és aztán elvárja, hogy még jobban higgyenek neki, merthogy ő beismerte, hogy notórius hazudozó, és ezért – szerinte – nem azt érdemelné, hogy elsüllyedjen a megvetés pöcegödrébe, hanem azt, hogy miniszterelnöke legyen ennek az országnak, amelyet az őszödi beszédben még le is kurvázott.

Amúgy nem csoda, hogy ilyen kategóriákban gondolkozik, hiszen ő csinált bordélyt a politikából nemzetközi szinten is katasztrofálisnak jegyzett országlása idején, és mai napig is úgy viselkedik, mintha egy bordélynegyedben lenne, ahol bármilyen gyomorforgató, ocsmány perverziót lehet művelni.

https://magyaridok.hu/velemeny/gyurcsany-es-felvoroslo-kaosz-2882982/

Pócs János szerint, ha jönnek a migránsok, a karácsony is elmarad

Pócs szerint „soha nem látott mértékben szükség van arra, hogy legyenek, akik a keresztény egyházakat, a keresztény hitünket és vallásunkat képviselik, és védik, ha kell.” Azért van szükség erre, mert van egy “másik vallás”, amelyre hivatkozva sokan saját és mások életét veszik el.

„A környező országban, ahol már jelen vannak, a középületeken nincsen kereszt, nincs hit, nincs vallás, nincs karácsony, hanem fényünnep van”- tette hozzá a politikus.

https://merce.hu/2018/03/13/pocs-janos-szerint-ha-jonnek-a-migransok-a-karacsony-is-elmarad/

Csalók fosztogatják az OTP-s ügyfelek bankszámláit: ez a legújabb módszer

Újfent csalók próbálják megszerezni az OTP-s ügyfelek adatait. Ezúttal ráadásul arra hivatkoznak levelükben, hogy pont egy adathalász-kísérlet miatt kell megerősíteni az ügyfél védelmi szintjét. Ne dőlj be, mutatjuk a részleteket.

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/csalok-fosztogatjak-az-otp-s-ugyfelek-bankszamlait-ez-a-legujabb-modszer.1064679.html

Kocsis Máté bízhat a megosztott ellenzékben

 

A VIII-IX. kerületben a fideszes jelölt, Kocsis Máté akkor is jó eséllyel győzne, ha teljes lenne az ellenzéki koordináció. A DK-s jelölt kicsit több szavazatot kapna, mint a jobbikos és az LMP-s, de az Együtt sincs lemaradva nagyon. A Közös Ország Mozgalom újabb kutatása az Indexen.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/13/kocsis_mate_bizhat_a_megosztott_ellenzekben_kozos_orszag_mozgalom_felmerese_jozsefvaros-ferencvaros/

Felpörgött a Fidesz–Simicska-háború

 

Simicska Lajos machinációját sejtik a Fideszben a Magyar Nemzetben és a Hír TV-ben megjelent, kormánypárti politikusokkal kapcsolatos ügyek nyilvánosságra kerülése mögött. Semjén Zsolt svédországi vadászata és Kósa Lajos titokzatos 4,3 milliárdos számlaügye után még durvább támadásokra számítanak. A fideszes Kocsis Máté kedd este a Hír TV-n keresztül üzent: Simicska ellopta a jobboldal médiáját, és tudják, hogy a saját céljaira használja.

 

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/13/felporgott_a_kampany_vegere_a_fidesz-simicska_haboru/

Juhász: Nincs ellenzéki megállapodás a Belvárosban

választási események

https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/13/kampany_percrol_percre_marcius_13/

394 ezres kezdő bér a magyar rendőrségnél: még diploma sem kell

·         pénzcentrum

Érdekes álláshirdetésre bukkantunk a közösségi médiában. Az Országos Rendőr-főkapitányságra (ORFK) keresnek rendszergazdát, a fizetés pedig bruttó 394 ezer forint, plusz cafeteria. A pozíció betöltéséhez nincs szükség diplomára vagy tapasztalatra, csupán egy OKJ-s vagy állami középfokú szakirányú végzettségre.

https://www.penzcentrum.hu/karrier/394-ezres-kezdo-ber-a-magyar-rendorsegnel-meg-diploma-sem-kell.1064687.html

A Fidesz megüzente az MSZP-nek: eszetekbe ne jusson együttműködni a Jobbikkal

Hódmezővásárhely után fideszesek azzal fenyegették a szocialistákat, ha visszalépegetnek, megnézhetik magukat.

Az MSZP 2010 óta anyagilag és szervezetileg is szétzilálódott, az érdekcsoportok küzdelmét erős emberek birkózása váltotta fel, akik kisebb-nagyobb holdudvarokat tartanak fenn maguk körül. Nem arról van szó, hogy a Fidesz irányítja a szocialistákat, de több olyan erős szocialista figurával tartanak kapcsolatot, akiken keresztül el tudnak téríteni pártban zajló folyamatokat. 

https://444.hu/2018/03/13/a-fidesz-meguzente-az-mszp-nek-eszetekbe-ne-jusson-egyuttmukodni-a-jobbikkal

Újra rács mögött az olasz maffiózó, akiről a meggyilkolt szlovák újságíró az utolsó cikkét írta

Kedden hajnalban őrizetbe vette a szlovák rendőrség Antonino Vadalát, akit a nemrég meggyilkolt tényfeltáró újságíró, Ján Kuciak többször említett utolsó, a szervezett bűnözés a szlovák kormány közötti kapcsolatot feldolgozó cikkében. Nemcsak Vadalát, 16 másik embert is elfogtak.

Vadalát egyszer már őrizetbe vették március elsején, de aztán kiengedték. A parameter.sk szerint kedden egy európai elfogatóparancs alapján akcióztak a rendőrök, a főügyészség szóvivőjének a tájékoztatása alapján az európai elfogatóparancsot Olaszországban, egy nemzetközi bűnszervezet által elkövetett kábítószeres bűncselekménnyel kapcsolatban adták ki.

https://444.hu/2018/03/13/ujra-racs-mogott-az-olasz-maffiozo-akirol-irta-az-utolso-cikket-a-meggyilkolt-szlovak-ujsagiro

Trump drámai pillanatot választott külpolitikai stábja teljes átrendezésére

Donald Trump kedden kirúgta a külügyminiszterét. Ez annyiban várható volt, hogy Trump már hónapok óta alig titkolja elégedetlenségét Rex Tillersonnal, aki szerinte túlontúl is a republikánus elithez kötődik, akiket Trump nem tekint igazi szövetségeseinek. A kirúgás módja és időzítése mégis sajátossá teszi döntését.

Trump ugyanis a Twitterén jelentette be ezt a személyi döntését, ami tőle ugyan nem szokatlan, a legfontosabb kormánytisztviselők leváltását mégis más körülmények közt szokás bejelenteni. Az időzítés meg azért sajátos, mert éppen helyzet van. Nagy-Britannia, az Egyesült Államok legközelebbi szövetségese - amivel hírszerzési területen rendkívül szoros az együttműködés - éppen komoly összefeszülésben van Oroszországgal. Theresa May brit kormányfő egyértelműen Oroszországot tette felelőssé a Nagy-Britanniában élő orosz exkém, Szergej Szkripal megmérgezéséért, és ultimátumot intézett Putyinhoz, akitől kedd éjfélig vár választ.

https://444.hu/2018/03/13/trump-dramai-pillanatot-valasztott-kulpolitikai-stabja-teljes-atrendezesere

Súlyos pénzügyi bűncselekmény miatt nyomoznak Trump személyi titkára után, kirúgták a Fehér Házból

Donald Trump személyi titkárát kedden menesztették a Fehér Házból. John McEntee ellen a belbiztonsági minisztérium indított nyomozást súlyos pénzügyi bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt a CNN értesülései szerint, ezért kellett távoznia az elnök közeléből. 

https://444.hu/2018/03/13/sulyos-penzugyi-buncselekmeny-miatt-nyomoznak-trump-szemelyi-titkara-utan-kirugtak-a-feher-hazbol

A hét legjobb közéleti Coubjai – 1. rész

Németh Szilárd és Gyurcsány zenél, Fekete-Győr visszakozik, Kunhalmi káromkodik. Új sorozat a Válasz.hu-n hét nap hét legjobb hangos gifjével.

Az elmúlt bő egy évben a Coub nevű orosz videómegosztó oldal lett a politikai humor egyik fő fóruma a magyar interneten. Aki nem ismerné a Coubot: rövid, ismétlődő videókat lehet feltölteni különálló hangsávval. A trash tartalmakban bővelkedő magyar közélet kész aranybánya ennek a formátumnak, ezért a választási kampány derekán úgy döntöttünk, heti sorozatban mutatjuk be az elmúlt hét hét legjobb Coubját.

http://valasz.hu/itthon/a-het-legjobb-kozeleti-coubjai-1-resz-127744

Török Gábor Lázár Jánosról: „Nem értem, Hódmezővásárhely után miért kellett átváltoznia Németh Szilárddá”

Nehéz ésszerű magyarázatot találni a Miniszterelnökséget vezető miniszter mostani lépéseire – mondja a politológus.

MN: Lázár Jánossal is érdekes dolgok történnek Hódmezővásárhely óta. Bár bejelentette, hogy a választókerületére koncentrálna, felkerült a Fidesz-listára, és önmagához képest erőteljesen állt bele a migránsozó kampányba.

TG: Lázár Jánosnak két versenyelőnye volt eddig, a hódmezővásárhelyi hátországa és az a tudatos munka és imázs, amely megkülönböztette a Fidesz többi vezetőjétől. Dolgozó, hozzáértő, kormányzati kompetenciával rendelkező politikusként építette fel magát, aki nem simult bele abba a kommunikációs vonalba, amit a Fidesz vezérkara vitt. Komoly meglepetés, hogy miután az első versenyelőnye megingott, most a másodikat is kockára teszi. Eddig az jellemezte, hogy nem úgy kommunikál, mint a többiek, nyilvánvaló volt, hogy önálló karaktert épít. Nem értem, Hódmezővásárhely után miért kellett átváltoznia Németh Szilárddá. Németh Szilárd amúgy nagyon hasznos politikusa a Fidesznek, de az a fő jellemzője, hogy csereszabatos. Lázár eddig nem látszott ilyennek. A magyar politika komoly értékének tartom, de nehezen találok racionális magyarázatot a mostani lépéseire.

http://magyarnarancs.hu/belpol/torok-gabor-lazar-janosrol-nem-ertem-hodmezovasarhely-utan-miert-kellett-atvaltoznia-nemeth-szilardda-109871

Csók Abszurdisztánból! Orbán Viktor átadott egy olyan utat, amelyet az apja cégének betonelemeiből építettek

A miniszterelnök ki is próbálta a várpalotai elkerülőt, megnézte, jó anyagot szállított-e a papa.

Az ország kormányfője igazi hazafi, amit a rengeteg ellenséggel szembeni árnyékbokszon kívül az is bizonyít, hogy nem bízza másra a nemzet építését, boldogan szemléli, ahogy édesapja és testvérei bányavállalkozásai folyamatosan beszállítanak nagy állami beruházásokba. Tavaly a Direkt36 és lapunk tárt fel több olyan állami és többször uniós forrásból finanszírozott építkezést is, ahová Gántról, az Orbán-vállalkozások telephelyéről szállítottak zúzott követ és/vagy betonelemeket.

http://magyarnarancs.hu/belpol/csok-abszurdisztanbol-orban-viktor-atadott-egy-olyan-utat-amelyet-az-apja-cegenek-betonelemeibol-epitettek-109872

Nyomoz a rendőrség a nőverő Juhász Péter ellen

ORIGO2018.03.13. 15:08

Személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt nyomozást rendelt el az Együtt elnöke, Juhász Péter ügyében a rendőrség – tudta meg a PestiSrácok.hu. Juhászt egy hónappal ezelőtt jelentették fel, miután a TV2 Tények bírósági iratokra alapozva nyilvánosságra hozta, hogy Juhász durván bántalmazta korábbi élettársát. Az Együtt agresszív elnöke gyakorlatilag véresre verte volt élettársát, aki a bírósági iratok szerint azt mondta: "48 kg voltam, lenyomott a kanapéra és rám térdelt, és megütött, már akkor feldagadt. Aztán nyugtatót és altatót adott, és még egy éjszakát ott töltöttem. Menstruáltam, ruhástul bőgtem, térdig véres voltam... nem tudtam felkelni"

http://www.origo.hu/itthon/20180313-nyomoz-a-rendorseg-juhasz-peter-ellen.html

Kósa-ügy: összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot az MSZP

Összehívja a Nemzetbiztonsági bizottságot Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s elnöke, írja a párt közleményében. Kósa Lajos ügyében és Márki-Zay Péter elleni kémkedés kapcsán is válaszokat várnak.

http://nepszava.hu/cikk/1155182-kosa-ugy-osszehivja-a-nemzetbiztonsagi-bizottsagot-az-mszp

Meglepetés! - A Lungo Drom csatlakozik a Békemenethez

A hazai cigányság megtapasztalta, hogy az elmúlt nyolc évben a kormány felzárkózási és integrációs programjai valódi elkötelezettséget mutatnak arra nézve, hogy a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok életében valódi pozitív fordulat álljon be - indokol a Farkas Flórián vezette szervezet. Hát ha csak így nem. 

http://nepszava.hu/cikk/1155174-meglepetes---a-lungo-drom-csatlakozik-a-bekemenethez

Sebes György A tét

Alföldi Róbert példája arra utal, hogy a jelenlegi hatalom nem finnyás, ha sértve érzi érdekeit. Pedig csak arról volt szó, hogy a színész elmegy Zalaegerszegre egy fórumra, ahová meghívták. Azt is megígérte, nem politizál. De aztán lemondták, amikor pedig a helyi civilek mégis megszervezték volna, kiderült, nincs hely, ahol megtarthatnák. Mert akik bérbe adhatnák, azok (is) félnek, mivel megfenyegették őket.

Ennyi a történet. Az ország - a nemzet - kicsiben. Alföldi azt kérdezi - függetlenül a pártszimpátiától -, tényleg ilyen országban akarunk élni? Vagy ha úgy tetszik: tényleg csak a "bevándorlóország" és a "nemzeti kormány" között lehet választani? Valóban meg lehet félemlíteni és félre lehet vezetni egy egész országot?

Lehet aggódni.

http://nepszava.hu/cikk/1155073-a-tet 

Holtan találták Putyin egy kegyvesztettjét Londonban

Otthonában holtan találták a száműzetésben élő Nyikolaj Gluskov 68 éves orosz üzletembert kedden, írja a Guardian. Családja talált a férfire hétfő este, halálának oka jelenleg még ismeretlen. Gluskov politikai menekültként élt Londonban.

http://nepszava.hu/cikk/1155184-holtan-talaltak-putyin-egy-kegyvesztettjet-londonban

Bencsik: Pártpénzen utaztatja a Fidesz a békemeneteseket

Lesznek a Fidesz pártpénzéből szervezetten buszoztatott résztvevők a békemeneten – a Civil Összefogás Fórum (CÖF) kétszázezer embert vár a megmozdulásra. A szervezet alapítója, Csizmadia László azt mondta: a rendezésre nem használnak fel állami tulajdonú cégektől érkező támogatásokat, de remélik, hogy az idén is kapnak olyan segítséget, amilyen az MVM tavalyi félmilliárdos apanázsa volt.

Bayer Zsolt kormánypárti publicista nem ment el a békemenet nemzetközi sajtótájékoztatójára. Pedig ő volt az, aki jó előre jelezte, hogy provokációt vár a március 15-i felvonuláson. Egy Facebook-kommentelő ugyanis lelövéssel fenyegette meg, ezért Bayer feljelentést tett. A Hír TV kérdésére azonban a szervezők elárulták, hogy hivatalos szervektől nem kaptak biztonsági kockázatra utaló jelzést.

Nem tudom, hogyan, de megszerezték az e-mailjeinket, és fenyegető üzeneteket kaptunk, amelyeknek egy része lehet, hogy csak provokáció, nyilvánvaló. De soha nem szabad viccet csinálni belőle, amikor egy ember fegyverrel a kezében jelenik meg a képen – mondta a Pesti Srácok lapigazgatója, Stefka István.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/bencsik-partpenzen-utaztatja-a-fidesz-a-bekemeneteseket-2453358

Elkeserítő hír jött a magyar kórházakból

 

Február végére meghaladta a 22 milliárd forintot a 2018 elejére (elméletben) adósságmentesített magyar kórházak adósságállománya. A tartozások a szokottnál is masszívabban, 3,8 milliárddal gyarapodtak egy hónap alatt - derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) adataiból.

 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/elkeserito_hir_jott_a_magyar_korhazakbol.658528.html

Már írják az új világháború forgatókönyvét

 

A világ két vezető hatalma csúszik a háború felé, amelynek beláthatatlan következményei lennének az egész világon. Kína és az USA egyelőre a kereskedelmi konfliktusnál és az egymásra mutogatásnál tart, ám ebből könnyen átcsúszhatnak az igazi, fegyveres összecsapásba.

 

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mar_irjak_az_uj_vilaghaboru_forgatokonyvet.658529.html

Se kiskád, se kiságy – már viszik is a roma gyerekeket

Abcúg

A Nógrád megyei gyerekvédelmi szakemberek túl sok roma gyereket emelnek ki családjukból, nagy részüket a szegénység miatt. Ezt állítja egy átfogó kutatásra hivatkozva az Európai Roma Jogok Központja, ami decemberben pert is indított az Emmi ellen. Szeretnék, ha bíróság mondaná ki, hogy jogsértő a rendszer működése, és ha hosszú évek után végre változna valami a gyerekvédelem területén. Most ugyanis nagyon úgy fest, hogy a kormány úgy próbálja meg kezelni a gyerekszegénységet, hogy kiveszik a gyereket a családból.

https://abcug.hu/se-kiskad-se-kisagy-mar-viszik-is-a-roma-gyerekeket/

Nocsak! Kovács Zoltán szerint a Fidesz nem hajt a kétharmadra

 2018. március 13. - Szelestey nemzetközi lapszemle

Szíjjártó máris nagy terveket sző az új olasz kormánnyal kapcsolatban a migráció ellen

• A Fidesz még nem tért magához a hódmezővásárhelyi pofon után és csak gyengítik az újabb és újabb korrupciós ügyek

• Ha Fico bukik, amire jó esély van, akkor fontos szövetségesét veszti el Orbán Viktor

http://b1.blog.hu/2018/03/13/nocsak_kovacs_zoltan_szerint_a_fidesz_nem_hajt_a_ketharmadra#more13735270

Míg Kósa Lajos csúnyán izzad, Lázár János a vidéket járja és arra kéri a csanádpalotai polgármestert, mondja el, mennyire hálás a kormánynak

Hiába került harmadik világbeli országok politikusait megszégyenítő helyzetbe ma Kósa Lajos, Lázár János úgy vélte, a napját leghatékonyabban Csanádpalotán töltheti. Ott is azzal, hogy az új polgármester asszonyt, a független Nyergesné Kovács Erzsébetet arról faggatja, hogy mi is történt volna a településsel, ha nem kap azonnal közel (összesen) százmilliós támogatást a belügyminisztériumtól.

A korábbi vezetés helytelen gazdálkodása miatt Csanádpalota csődközeli helyzetbe került, mondta az új vezető, aki  „nagyon nagy örömmel” értesült arról, hogy megkapták a belügyminisztériumtól a támogatást és a közfoglalkoztatási előleget.

Lázár János ezen a ponton közbevág és rákérdez, ha ez a pénz nincs, mi történt volna, amire a polgármester asszony elsorolja, hogy mi mindent, köztük a béreket sem tudták volna kifizetni, az önkormányzat számláit sem tudták rendezni.

http://168ora.hu/itthon/mig-kosa-lajos-csunyan-izzad-lazar-janos-a-videket-jarja-es-arra-keri-a-csanadpalotai-polgarmestert-mondja-el-mennyire-halas-a-kormanynak-146704

"Imaszőnyegárusok" ellen intézkedtek a rendőrök Vona fórumán 

 

Megzavarták Vona Gábornak, a Jobbik elnökének kedd délutáni orosházi utcafórumát.

Az MTI helyszínen lévő fotósának beszámolója szerint alig kezdődött meg az esemény, amikor két ember tűnt fel a helyszínen fejkendőben, csadorra hasonlító öltözékben. Fölállítottak egy kisebb paravánt, amelyre az "Imaszőnyeg kapható" szöveget írták. Magukkal hoztak egy magnót, amelyet be akartak kapcsolni, de ezt a rendőrség nem engedte. Szinte azonnal közbeléptek a rendőrök, igazoltatták, majd elvezették őket.

A fotós szerint az eset nagyjából tizenöt méterre történt onnan, ahol Vona beszélt, és amíg tartott a tájékoztató, mindenki a rendőri intézkedésre figyelt.

 

http://hvg.hu/itthon/20180313_rendorok_intezkedtek_vona_foruman

Egy mondat arról, mit adott ennek az országnak a NER egyetlen nap alatt

https://444.hu/2018/03/13/egy-mondat-arrol-mit-adott-ennek-az-orszagnak-a-ner-egyetlen-nap-alatt

A 72 óra alatt több mint egymillió megtekintésig jutó Fidesz-froclizó megasláger igaz története

a politikai paródiát nem az MSZP csinálta

Az egykori - általam alapított és szerkesztett, a New York-i Gawker Media által fenntartott - cink.hu blog  törzsolvasói és -kommentelői olyan szoros és lelkes közösséget alkottak, hogy még ma is, több, mint két évvel a szájt bezárása után, vannak kifejezetten aktív, zárt Facebook-csoportjaik. A nézettségi listákat letaroló protest-videó egy ilyen zárt csoport tagjainak szórakozásból alkotott műve. 

Így készül a magyar politikai sláger

Talán érdekes dolog felidézni, mi kell egy magyar netes politikai megasláger megszületéséhez.

https://444.hu/2018/03/13/a-72-ora-alatt-tobb-mint-egymillio-megtekintesig-juto-fidesz-froclizo-megaslager-igaz-tortenete

Sólyom László: A kutyapárt sem tud olyat kitalálni, mint a Fidesz

 

"Szeretem a Kétfarkú Kutya Pártot, szoktam rajtuk nevetni, de azt kell mondanom, hogy a Fidesz jobban teljesít. Megvédeni az országot egy nem létező ellenségtől, na ilyet a kutyapárt sem tud kitalálni" - mondta Sólyom László volt köztársasági elnök a Rajk László Szakkollégiumban tartott keddi előadásán.

Sólyom a rendszerváltásról, az ahhoz vezető folyamatokról, az ellenzéki kerekasztalról, az Alkotmánybíróság kialakításáról és a köztársasági elnöki időszakáról beszélt, de előadása végén kérésre röviden kitért az aktuálpolitikai helyzetre is.

 

https://index.hu/belfold/2018/03/13/solyom_laszlo_rajk_szakkollegium/

Kacsoh Dániel Árnyékprogram

Álláspont. Szóval, közelebb kerültünk az „árnyékprogram” megismeréséhez. Egyre félelmetesebb

Magyar Hírlap

Vegyük sorba: Vona Molnárral és Gyurcsánnyal nem, Gyurcsány Vonával nem, de Széllel és Molnárral igen, Karácsony szinte bárkivel, Szél vagy mindenkivel, vagy senkivel, Fekete-Győr és Juhász pedig mindenkinél jobban mindenkivel. Így áll az úgynevezett ellenzéki összefogósdi: szerény képességek, nagyratörő tervek, illékony kikötések. Elvileg, ha a Fidesz elveszítené a választást, amiről e furcsa társaság hajlamos olykor faktumként beszélni, szóval, akkor ők lennének így együtt a kormány, a kiscicás exnáci, a szemkilövető hazudós, az egyszázalékosok meg a leszerepelt utódpártiak és a tisztázatlan hátterű „zöldek”.

Ment is már a találgatás, kik lehetnének a miniszterek.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113163/Arnyekprogram

Bukta a pert a Helsinki bizottság

Hiába támadta Kocsis Mátét a Soros-féle szervezet, jogerősen is elveszítette a migránsok védelmében indított eljárást

Magyar Hírlap 

Helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így elutasította a Magyar Helsinki Bizottság keresetét a bíróság, amelyet Kocsis Máté józsefvárosi polgármester ellen indított a szervezet egy migránsokról szóló Facebook-bejegyzése miatt.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113092/Bukta_a_pert_a_Helsinki_bizottsag

Alaptalan az ellenzéki vádaskodás

Kamupártok

Magyar Hírlap

Állampolgári bejelentés nyomán fordult a rendőrséghez az erzsébetvárosi választási bizottság, miután kiderült, két személy aláírásai úgy jelentek meg az Élhetőbb Magyarországért Mozgalom által parlamenti képviselőnek javasolt Fehér Pál ívein, hogy ténylegesen nem történt ajánlás.

Értesülésünket megerősítette Medgyesi Judit aljegyző. Információnk szerint az érintettek valójában az Együtt és a Gyurcsány-féle DK jelöltjeit támogatták, nekik írtak alá. Az eset azért is figyelem reméltó, mert az ellenzéki sajtó, illetve egyes politikusaik is előszeretettel értekeznek arról, hogy a Fidesz engedi, sőt segíti az úgynevezett kamupártok terjedését, megosztva ezzel az esetleges kormányváltó szavazatokat. Ráadásul erre hivatkozva utólagos magyarázatot is gyárthatnak maguknak a várható ellenzéki vereség esetére, mondván, nem megfelelő a választási rendszer. Csakhogy ez az eset is éppen a garanciák hatásosságát igazolja, ahogy az is, hogy a napokban például a Magyarországi Cigánypárthoz köthető személyeket tartóztattak le ajánláshamisítás miatt. A rendőrség lapunkkal azt közölte, ismeretlen tettes ellen nyomoznak. Korábban rendőrkézre került a volt szocialista Zuschlag János is, aki jelenleg előzetes letartóztatásban van.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113161/Alaptalan_az_ellenzeki_vadaskodas

Gál Kinga: Nem kényszeríthetik a tagállamokat arra, hogy bevándorlóországgá váljanak

Hollik István szerint az ellenzék magánlakásokba is migránsokat telepítene

MH/MTI – 2018.03.13. 14:33 

Nem lehet az európai uniós tagállamoktól elvenni azt a jogot, hogy eldöntsék, kit fogadnak be területükre és kit nem. Nem szabad egy tagállamra sem rákényszeríteni, hogy bevándorlóországgá váljon - jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő kedden Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén, az állam- és kormányfők márciusi ülésének előkészítése kapcsán tartott vitában.

http://magyarhirlap.hu/cikk/113105/Gal_Kinga_Nem_kenyszerithetik_a_tagallamokat_arra_hogy_bevandorloorszagga_valjanak

„Maguknak kötelességük minden kerületben egy jelöltet állítani”

Csak nem akar működni ez a koordinált visszalépés, a régi sérelmek erősebbek.

„Sosem voltam tagja egyik pártnak sem, egyszerű ellenzéki szavazó vagyok, és azt gondolom, hogy maguknak kötelességük minden kerületben egy jelöltet állítani, mert ha én szavazóként át tudok szavazni egy emberre, akitől bocsánat, de hányingerem van, akkor maguknak is meg kell ezt lépni. Én nem azt akarom nézni, hallgatni, hogy maguk között milyen személyes ellentétek vannak, hanem azt, hogy meg tudnak egyezni, hogy minden választókerületben csak egy jelölt maradjon” – szólalt fel egy nő a közönségből a Horváth Csaba féle Városért Egyesület által szervezett Kire szavazzanak a budapestiek? című beszélgetés végén. A hölgy ezzel tökéletesen össze is foglalta a kedd esti két órásra nyúlt kerekasztalt, ahol a demokratikus ellenzéki pártok országgyűlési képviselő-jelöltjei beszélgettek – elvileg arról, milyen jövőt képzelnek el Budapestnek és mit ajánlanak a fővárosnak. Gyakorlatilag azonban a választókerületi koordinált indulás és annak a közönség szeme előtt zajló kudarca volt a központi téma.

http://magyarnarancs.hu/valasztas2018/maguknak-kotelesseguk-minden-keruletben-egy-jeloltet-allitani-109879

A kormánypropaganda lapja már azt szajkózza, hogy Szíria is biztonságosabb, mint Európa

Elképesztő ámokfutást mutat be az Origo.

Hol van már az életveszélyes nyugat-európai fertő, mint Stockholm, Bécs vagy Berlin! Az Origo kedden már arról írt, hogy az egyébként háború sújtotta Szíria is biztonságosabb lehet, mint Európa. Mindezt egy szír férfi nyilatkozatára alapozzák, aki egy német televíziónak – hogy melyiknek, az nem derült ki – beszélt arról, hogy ő keresztényként nagyobb biztonságban érzi magát Szíriában, ezért költözött haza Ausztriából.

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/az-origo-odaig-jutott-hogy-mar-sziria-is-biztonsagosabb-mint-europa-109874

„Hol a lóvé? Gyuri bá!” – Lényeglátó üzenetet festettek a Matolcsy család luxusvillája elé

Több ellenzéki párt is meglátogatta Matolcsyékat.

24.hu bukkant rá arra a luxusvillára, ahol a portál információi szerint Matolcsy György és felesége él. A jegybankelnök elvileg a saját fiától, Matolcsy Ádámtól, pontosabban az ő érdekeltségébe tartozó Magyar Stratégiai Zrt.-től bérli az ingatlan egy részét. A korábban egy ingatlanközvetítő portálon 430 millió forintért árult villát Matolcsy fia részben hitelből vette meg, kölcsönt attól az NHB Növekedési Hitel Banktól kapott, amely Matolcsy György unokatestvéréhez, Szemerey Tamáshoz köthető.

A témára rárepültek az ellenzéki pártok is, az Együtt szalagot feszített ki a budai villa elé, az MSZP–Párbeszéd a helyszínen tartott sajtótájékoztatót, a DK pedig közleményben jelezte, hogy vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Matolcsyval szemben. Ezt arra hivatkozva lépik meg, hogy szerintük az állami vezetők nyilvános vagyonnyilatkozatában nem csak az ingatlantulajdont, de annak bérletét, tartós használatát vagy haszonélvezetét is föl kell tüntetni.

Az LMP-s Vágó Gábor pedig délután a villa bejárata elé festett egy feliratot:

„Hol a lóvé? Gyuri bá!”

 

http://magyarnarancs.hu/valasztas2018/hol-a-love-gyuri-ba-uzenetet-festettek-a-matolcsy-csalad-luxusvillaja-ele-109875