2018, május 8 - 08:03 Sajtószemle

Az árokparton kezeli a megerőszakolt kislányokat

abcúg.hu

Tasi Kriszta az ország legszegényebb településein dolgozik pszichológusként, a körülmények miatt kénytelen unortodox módszerekhez nyúlni: árokparton vagy a gátoldalon tart rendelést, ha úgy hozza a szükség. 

Rajta kívül nincs másik szakember a térségben, pedig hatalmas igény lenne rá, hogy valaki meghallgassa a felnőtteket, gyerekeket, mondja Tasi, aki egyszemélyben pszichológus, szociális munkás és tanító. 

Munkája során rengeteg bántalmazásos esettel találkozik; sokszor neki kell rendőrségi feljelentést tennie, mert a nemi erőszakot elszenvedő lányoknak még saját anyjuk sem hisz.

 

https://abcug.hu/az-arokparton-kezeli-a-megeroszakolt-kislanyokat/

 

A Parlamentben tart istentiszteletet a Fidesz

 

Szokatlan módon a Parlamentben tart istentiszteletet a Fidesz kedden, az Országgyűlés alakuló ülése előtt, közölte a párt sajtóosztálya.

 

https://index.hu/belfold/2018/05/07/istentisztelet_a_parlamentben_fidesz/#

 

Orbán: A kétharmaddal a háromharmadot fogom szolgálni

 

Április 8-án a választók döntöttek, a Fidesz–KDNP pártszövetség nyerte a választásokat. Egyértelmű, hogy kinek lesz többsége a parlamentben – mondta Áder János köztársasági elnök az Orbán Viktorral közösen tartott sajtótájékoztatóján, ezzel is indokolva, miért kérte fel kormányalakításra már az Országgyűlés alakuló ülését megelőzően Orbánt.

 

https://index.hu/belfold/2018/05/07/orban_a_ketharmaddal_a_haromharmadot_akarom_szolgalni/

 

Éjjeli kép: 100 tüntető virraszt a Parlament előtt, a TEK kivár

 

Az Élőláncot a Parlament köré! mozgalomnak nem sikerült élőláncot vonnia a Parlament köré, ám a csapat hősiesen kitart. „De hol a TEK?” – kérdezik a tüntetők. Kordonépítésnek nyoma sincs. Videóval.

 

https://zoom.hu/hir/2018/05/08/szaz-tunteto-a-parlament-elott-reggelig-kitartananak-a-tek-meg-kivar-elo/

 

Felpörögnek az események a Kossuth tér környékén

 

Tüntetés, élőlánc, TEK-zárás, kordon és kordonbontás, esetleg meglepetésszerű szalagkordon+rendőrsorfal – sűrűnek ígérkezik a hétfő délutántól kedd délutánig tartó időszak a Parlament körül.

A Kossuth tér lezárásáról április 24-én döntött az Országgyűlési Őrség arra hivatkozva, hogy a parlament keddi alakuló ülésén a külföldi és magyar védett személyek részvételével tartandó hivatalos programok egy része kiterjed a Kossuth térre is, így erre mindenképp szükség van. Aztán ezt a lezárást időben és térben is kiterjesztette 26-án.

Hogy mi lesz a Kossuth téren tartandó hivatalos program, ami miatt mindenképp lezárásra van szükség, azt egyelőre nem tudjuk, de az biztos, hogy a Fidesz-frakció az alakuló ülésekkor hagyományosan együtt érkezik a Parlamentbe, majd az ülés után az épület előtt csinálnak egy csoportfotót is. Ez egyébként négy éve is így volt, lezárás is volt, a Jobbik akkor is csak a 2-es villamoson túl tudott demonstrálni.

 

https://index.hu/belfold/2018/05/07/kossuth_ter_kordon_lezaras_tek_tuntetes_demonstracio_alakulo_ules_osszefoglalo_kozszolg/

 

Párszáz ember jelent meg az alakuló ülésre időzített első tüntetésen

 

·         nagyjából 200 ember jelent meg, ebből nagyjából 80 próbál élőláncot alkotni a Parlament körül

·         ez nem elég csak a parlament egyik oldalának a lefedésére 

·         megérkezett egy hangfalas kocsi a Ligetvédőktől 

·         rendőrök nem engedik be őket 

·         a tüntetők szerint ezzel megsértik a gyülekezési jogukat 

·         kb. 30 rendőr figyeli az élőláncot, aminek a tagjai még tanakodnak, hogy maradjanak-e reggelig

A parlament jobb oldalán közben elindult a színpadépítés a holnapi, A Civil Ellenzéki Kerekasztal által szervezett tüntetésre, miközben szintén helyszínről származó információk szerint 12 busz indult el vidékről, erősítés gyanánt. 

 

https://index.hu/belfold/2018/05/07/parszaz_ember_jelent_meg_az_alakulo_ulesre_idozitett_elso_tuntetesre/

 

Nem igaz, amit a Fidesz mond, a Kúria nem vett el tőlük mandátumot

 

Az Orbán-rezsimnek mindig kell egy ellenség, akire lőni lehet. Most a Kúria a Soros, és a jogászokkal teletűzdelt Fideszt az sem érdekli, hogy nincs igaza.

„A Kúria egyértelműen és súlyosan beavatkozott a választási eredménybe, miután elvett egy mandátumot a Fidesztől. A Kúria intellektuálisan nem nőtt fel a feladathoz” – nyilatkozta Orbán a múlt héten. A nyílt támadást a kormányfőből az váltotta ki, hogy a Kúria helybenhagyta a Nemzeti Választási Bizottság döntését, mely érvénytelenített 4360 levélszavazatot. Vagy azért, mert a borítékon lévő biztonsági csík sérült, vagy mert sima borítékban adták fel a szavazatot. A Fidesz szerint ezt a kérdést nem szabályozza semmilyen törvény, a Kúria szerint viszont igen.

Azóta a legtöbb Fidesz-megszólaló hangoztatja, a Kúria beleavatkozott a kampányba, elvett tőlük egy mandátumot, túlterjeszkedett, nem független az igazságszolgáltatás. Csak épp az Átlátszó jogi csapatát is erősítő alkotmányjogászok megírták, a Kúria nem vett el mandátumot a kétharmados kormánypárttól. Szerintük Orbánt „vagy megvezette a kormánypárthoz köthetően kitartott Alapjogokért Központ, vagy tudatosan hazudik”.

http://hvg.hu/itthon/20180507_Nem_igaz_amit_a_Fidesz_mond_a_Kuria_nem_vett_el_toluk_mandatumot

 

Elmagyarázta a Kúria elnöke a levélszavazatos döntésüket

Bárki kritizálhat, még Orbán is

 

A Kúria elnöke azt mondta, hogy egyre gyakrabban érkeznek visszajelzések a Kúria munkájával kapcsolatban, sőt, ezek egyre erőteljesebbek, de ehhez joga van mindenkinek, még Orbán Viktor miniszterelnöknek is. A beavatkozás azonban jogi értelemben éppen a munkájukat jelenti, alkotmányos felhatalmazással felügyelik a választás törvényességét, illetve a felmerülő eseményeket kötelességük felülvizsgálni.

A kérdés, hogy politikailag motivált döntést hoztak-e, pedig nem megválaszolható szerinte, a bíráknak saját szakmai döntéseik vannak, amit pedig a sajtó felhoz a politikai motiváltság alátámasztására, azok vitathatók. Hangsúlyozta, hogy a Kúria gyors eljárásban bírálja el a választási eseményeket, és rengeteg ügyben kellett rövid idő alatt döntést hozniuk. A levélszavazatok Darák szerint pedig azért izgalmas része a választási rendszernek, mert az új problémákat hozott be a rendszerbe. 

A Kúria elnöke elmondta, a levélszavazat tulajdonképpen egy választási irat, aminek több része van. Itt van ugye a hivatalos választási boríték, és abba kell belehelyezni a belső borítékot, amiben a szavazólap van, illetve egy azonosító nyilatkozatot. Ha a biztonsági csík sérül, akkor nem lehet ellenőrizni, hogy valaki nem nyúlt-e hozzá, azaz ez a csík biztosítja, hogy nem nyúlt bele senki.

 

https://index.hu/belfold/2018/05/07/darak_peter_kuria_orban_levelszavazatok/

 

A Belügyminisztérium kezdte el szorongatni Márki-Zay Pétert

Eddig leginkább a saját önkormányzati testülete tett be Márki-Zay Péternek, Hódmezővásárhely polgármesterétől nem is olyan régen például jogköröket vontak meg, de az ülések rendje is borult már fel amiatt, hogy a fideszes képviselők inkább Lázár János beiktatására mentek, mint tanácskozni.

Aztán legutóbb Márki-Zay már egy elég egyértelmű fideszes álhírt is leleplezett, amikor egy fideszes képviselő a saját Facebook-oldalán azt állította, hogy nemmel szavazott egy felújításra, a polgármester azonban videóval bizonyította, hogy ez nem igaz. Nem sokkal ezután írta ki ő is a közösségi oldalára, hogy vélhetően hamarosan lejárató hadjárat veszi kezdetét ellene…

hvg.hu írta meg, hogy most viszont egy léptékkel nagyobb gond szakadt Márki-Zay nyakába: a Belügyminisztérium egymilliárd forintot akar bevasalni Hódmezővásárhelyen. Egy évekkel ezelőtti (tehát még jócskán Márki-Zay győzelmét megelőző) ügyről van szó, amelyről a jelenlegi polgármester egy lakossági fórumon számolt be.

„Olyan számlát is talált a Belügyminisztérium, amit két helyen is benyújtottak az elszámoláskor, ez már akár a bűncselekmény gyanús kategóriába tartozik” – magyarázta Márki-Zay Péter, aki azt is hozzátette, hogy a múlt héten a Belügyminisztériumtól három levelet is kapott az önkormányzat, amelyekben a záró elszámolásra szólítják fel őket 2012 és2014 között szabad felhasználásra kapott állami pénzzel kapcsolatosan.

“Három éven át kapott, főként a működésre felhasznált közel egymilliárd forintról van szó” – egészítette ki a fórumon elhangzottakat Márki-Zay Péter.

https://merce.hu/2018/05/07/a-belugyminiszterium-kezdte-el-szorongatni-marki-zay-petert/

 

Schiffer András kilépett az LMP-ből

 

Schiffer András, az LMP alapítója, egykori társelnöke és frakcióvezetője a választások után nemcsak az ellenzéket, a stratégiáját (annak hiányát) bírálta élesen, hanem magát az LMP-t is támadta az elmúlt hónapok döntéseiért.

Ezek után nem meglepő Schiffer hétfői bejelentése, miszerint

a mai napon megszüntettem tagsági jogviszonyomat az LMP-ben.

Schiffer a Facebookon hosszabban is kifejtette, mi vezetett a szakításhoz. A 2016-os visszavonulása után kívülről akarta segíteni az LMP-t. „Úgy voltam vele, hogy a másfajta -immáron nem-hivatásos- közéleti szerepvállalásom jótékony harmóniában lesz majd az LMP politikájával. Nem így alakult, s ez számomra múlt szeptemberben, a werberi stratégia élesítésénél vált nagyon világossá."

Az utolsó csepp a pohárban: Szabó Szabolcs, a neoliberális Együtt képviselőjének csatlakozása az egykoron általam vezetett parlamenti frakcióhoz.

 

https://index.hu/belfold/2018/05/07/schiffer_andras_kilepett_az_lmp-bol/

 

Mészáros Lőrinc vagyongyarapodása kisebb matematikai csoda

 

Mészáros Lőrinc és felesége a napokban hivatalosan is bejelentették azt az eddig sem különösebben nagy titokban tartott információt, hogy ők a Konzum Magántőkealap tulajdonosai. Ennek kapcsán pedig a G7 kiszámolta, hogy a tőkealapon keresztül a felcsúti expolgármester és exgázszerelő tőzsdei vagyona jelenlegi árfolyamon 280-300 milliárd forintot ér, azaz Mészáros az ország leggazdagabb embere.

A pénzfialtatási számmágiák kedvelőinek a fentiekből különösen a 280 milliárdos szám lehet érdekes, mégpedig azért, mert tavaly nyáron egy rendkívül fondorlatos matematikai módszerrel

EGÉSZEN PONTOSAN SIKERÜLT MEGJÓSOLNUNK A MAGYAR ZUCKERBERG VAGYONGYARAPODÁSÁT.

Annak idején azt jártuk körbe egy nem minden mondatában teljesen komolyan gondolt irományban, hogy ha Mészáros Lőrinc a jelenlegi ütemben gazdagodik tovább, mikor érheti be a világ élvonalát, és mikor válhat a Föld leggazdagabb emberévé, büszkeséget hozva ezzel egész Magyarországra. 

 

https://index.hu/gazdasag/2018/05/07/meszaros_lorinc_zuckerberg_vagyongyarapodas_vilag_leggazdagabb_embere_reloaded/

 

Szijjártó Péter apja újra besegített a miniszter családjának

 

Szijjártó Péter külügyminiszter és családja szerencsére mindig számíthat a családjára, különösen édesapjára, ha szüksége van egy kis pénzre. Így volt ez 2014-ben, amikor a Szijjártók megvásároltak egy 167 milliós dunakeszi luxusvillát, amiről a sajtó nyaggatása után a miniszter bevallotta, hogy részben a szüleitől kapott pénzből vásárolták meg, és most is, amikor a miniszter felesége vásárolt egy 125 milliós ingatlant, hogy ott magánóvodát indítson. 

 

https://index.hu/gazdasag/2018/05/07/szijjarto_peter_edesapja_ingatlan/

 

Új divat a Fideszben: építs magadnak házat brüsszeli pénzből!

És nevezd el vendégháznak.

Amiben persze rajtad kívül senki nem szállhat meg.

Először Mondok József izsáki polgármester (Fidesz) bukott le ezzel: szálláshely címén épített egy vadászházat EU-s pénzből, majd beköltözött oda. Aztán egy másikat is, ahová a fia költözött. A 2 házra összesen 85 millió forintot adott Brüsszel. 

 

Aztán az edelényi fideszes vezetőkről bukott ki, hogy vendégházra és gyümölcsfeldolgozó manufaktúrára kaptak pénzt az Uniótól, helyette azonban saját maguknak építettek házat.

 

Két hónapja Becsó Zsoltról, aki eddig a Fidesz országgyűlési képviselője volt, most a testvére, Károly váltja, derült ki, hogy 34 millió forintnyi uniós támogatásból épült "vendégháza" voltaképpen a saját magánrezidenciája: ott lakik. Mondhatni folyamatosan magát látja vendégül. 

 

A napokban pedig a szintén fideszes Hörcsik Richárd bukott le azzal, hogy vendégházzá alakította - 18 milliónyi uniós pénzből - a nagyszülői lakot, de azt csak a család használhatja.

 

 

http://b1.blog.hu/2018/05/05/uj_divat_a_fideszben_epits_magadnak_hazat_brusszeli_penzbol

 

Rogán a politikai, Palkovics a pénzosztási főnök lesz

Orbán Viktor negyedszer alakíthat kormányt, zsinórban egymás után pedig harmadszor. A névsor már ismert, és valamennyit lehet tudni arról is, hogy az egyes tárcák között a felelősségi köröket hogyan rendezi át a miniszterelnök, és néhány beszélgetés alapján arról is vannak már benyomásaink, hogy mi lehet az oka a változtatásoknak. 

Nem csinál most Orbán óriást, úgyis hamar töpörítené

Strukturálisan a legfontosabb változás, hogy 2010 óta először most nem lesz szuperminiszter és szuperminisztérium. Valószínűleg erre utalt Rogán Antal, amikor azt mondta, hogy Orbán Viktor ezúttal nem vezetni, hanem irányítani akarja a kormányt.

https://444.hu/2018/05/07/rogan-a-politikai-palkovics-a-penzosztasi-fonok-lesz

 

Milo Yiannopoulos: Az Orbán-kormány meghívott Budapestre

Yiannopoulos meghívása először decemberben merült fel Schmidt Máriáék V4-es konferenciáján. Ebből aztán nagyobb politikai balhé lett, az újjobboldaliprovokátor meghívását még a Fideszen belül is soknak tartották, Gulyás Gergely például hevesen ellenezte. Végül bejelentették, hogy májusra halasztják a konferenciát - de a jelek szerint a legvitatottabb fellépő meghívása nem változott.

Így aztán valóban igaz lesz, hogy magyar kormányzati rendezvénynek még nem volt olyan szereplője, aki annyit beszélt volna a férfi nemi szervek, kifejezetten a fekete férfi nemi szervek iránti rajongásáról, hát például:

„hány fekete farkat kell még leszopnom ahhoz, hogy ne nevezzenek neonácinak?”

A trumpista jobboldal egyik vezértrollja tavaly februári elején azután került lejtőre, hogy előkerült két videórészlet, amikben arról beszélt, elfogadható lehet idősebb férfiak és fiatal fiúk szexuális kapcsolata, a beleegyezési korhatár pedig nem fekete-fehér dolog. Ezután távozott a Breitbarttól. 

https://444.hu/2018/05/07/milo-yiannopoulos-az-orban-kormany-meghivott-budapestre

 

RETRÓ BAJKEVERŐK

Pilhál György Magyar Idők

Karrierépítési szándékkal aligha vádolható az idén kilencvenéves Boross Péter. Így aztán, amit az egykori miniszterelnök a mai magyar politikáról mondott az Echo TV Napi aktuális című minapi műsorában, azt nehéz holmi taktikázásnak minősíteni.

Az idős politikus lesújtó véleménnyel van a mai ellenzéki pártokról, úgy véli, az ő számlájukat terheli, hogy az ország csak nagyon nehezen tudja kiheverni a rendszerváltás túlságosan is békés átmenetét. A nemzetrontó ciklusokat maguk mögött hagyó erők még ma is erősen akadályozzák az ország fölemelkedését.

Boross Péter felidézte azt a múlt századi történelmi csodát, amit Bethlen István kormánya tett Trianon után a megcsonkított országgal. Gondoljuk el, mi lett volna, ha az akkori ellenzékben ott ül Károlyi Mihály és Kun Béla? Mai helyzetünk jóval nehezebb, hiszen a brüsszeli uniós parlamentben ármánykodó magyar politikusok – Ujhelyi István, Niedermüller Péter vagy éppen Jávor Benedek EP-képviselők – egyfolytában saját hazájuk ellen szólnak, szavaznak.

 

https://magyaridok.hu/paca/retro-bajkeverok-3067438/

 

JOGÁLLAM ÉS HAZUGSÁGVÁR, AVAGY EGY AMERIKAI MILLIÁRDOS ISTENT JÁTSZIK

Czakó Gábor Magyar Idők

Mi történik ma?

Egy amerikai milliárdos úgy érezte, hogy ki ha ő nem? Ki az Isten, ha nem ő? Naná! Ki más! Ezért úgy döntött, hogy nem tétovázik: kezébe veszi a világ ügyeit, tehát kialakította a maga hatalomszerzési módszereit és eszközeit. Ehhez sok pénzt mozgósított, aztán szervezeteket, iskolákat alapított, s rajtuk keresztül ideológiai és hatalomtechnikai képzést indított, hogy emberei behatolhassanak az egyes államok törvényes rendszereibe. A jogrendtől a politikán át az oktatásig elhelyezte a kulcshelyekre a maga zsoldosait az igazgatóktól a kerékkötőkig. Természetesen nem hagyta figyelmen kívül magát az EU-t sem. Némely beavatott szerint az övé a legnagyobb frakció az Európai Parlamentben.

Ezzel párhuzamosan és bizonyára nem véletlenül az EU bizonyos tisztségviselői elkezdték módszeresen áthágni jogkörüket, és nyíltan beavatkoztak a tagállamok belügyeibe. Ennek legszembeötlőbb tünete, hogy arcátlanul minősítgették, beszéljünk nyíltan: rágalmazták azokat, akik küldetésük szerint saját hazájuk érdekeit igyekeztek képviselni.

 

https://magyaridok.hu/velemeny/jogallam-es-hazugsagvar-avagy-egy-amerikai-milliardos-istent-jatszik-3055960/

SZINTET LÉP AZ EURÓPAI UNIÓ

A TAGORSZÁGOKAT SÚJTÓ KÖZÖSSÉGI KÖLTSÉGVETÉS-MEGVONÁS ELLENTÉTES AZ ALAPSZERZŐDÉSSEL

Magyar-Zsolnay Attila Magyar Idők

Az Európai Bizottság bemutatta új költségvetés-tervezetét. Az előterjesztés értelmében 2020-tól hét százalékkal csökkentenék az Európai Unió átlagánál fejletlenebb régiók felzárkóztatására járó összeget, és öt százalékkal az agrártámogatásokat. Ezen megszorítást elsősorban a brexit által felborított uniós büdzsé egyensúlyba hozása indokolja, kárvallottja pedig a kelet-közép-európai régió.

Ha a bizottság az Európai Egyesült Államokban és a tömeges migrációban érdekelt, illetve a nemzetközi pénzügyi körök nyomásának engedve a nép akaratával szembehelyezkedik, akkor a globalizmust támogató pártok a 2019-es európai parlamenti választáson megméretnek és gyengének találtatnak majd.

A szerző alkotmányjogász

 

https://magyaridok.hu/velemeny/szintet-lep-az-europai-unio-3062947/

 

Ők működtetik a NER üzleti hátországát: bemutatjuk az oligarcha utánpótlás-válogatottat

 

42 éves, jogot végzett férfi – így fest a NER másodvonalbeli haszonélvezőinek átlagos pedigréje. Akad köztük ibizás party-arc éppúgy, mint második generációs kisvárosi ügyeskedő. Van, aki egykori strómanból emelkedett menedzserré, akad, aki megmaradt a strómanságnál, s olyan is van, akire jó eséllyel az OTP-vel konkuráló gigabank kialakítása vár. Ismerje meg alaposabban a B-kategóriás tenderarisztokratákat!

https://atlatszo.hu/2018/05/07/ok-mukodtetik-a-ner-uzleti-hatorszagat-bemutatjuk-az-oligarcha-utanpotlas-valogatottat/

Favágással csinálnak helyet a parkolónak Dunavarsány természetvédelmi területén

Nálunk a parkosítás mindig fakivágással kezdődik, furcsa módon még akkor is, ha egy 50 tagból álló közösség maga dönt a parkosításról is meg a fakivágásról is. Dunavarsányban, a természetvédelmi terület határán, a Ráckevei Duna-ág partján működik egy 50 ingatlant magába foglaló üdülőszövetkezet. Szerda reggel az itteniek arra ébredtek, hogy vágják a fákat, mert kell a hely a „kulturált parkoló”-nak meg a tervezett parkosításnak. Sokan fölháborodtak az indokolatlannak tűnő pusztításon, meg is keresték a szövetkezet elnökét, aki viszont azt állítja, minden a szövetkezeti közgyűlés határozatának és a dunavarsányi önkormányzat engedélyének megfelelően zajlik. Videóriport.

https://atlatszo.hu/2018/05/06/favagassal-csinalnak-helyet-a-parkolonak-dunavarsany-termeszetvedelmi-teruleten/

Ellenségkép – ellenzékkép

Március 29-én a 18 órakor kezdődő hírműsor teljes egészében, az esti nagyhíradó időtartamának pedig több mint háromnegyedében dübörgött a propaganda. És ez az állítás még akkor is igaz, ha a műsorokban az ellenzék is szerepelt. Az ellenzéki pártokat azonban csaknem kizárólag negatív kontextusban, a terrorveszélyt alábecsülő, kerítésbontó, ezzel a magyar embereket felelőtlenül veszélyeztető, kétes ügyektől terhes, zavaros kapcsolatokkal rendelkező politikai szereplőként ábrázolták. Az ellenzéki kampányrendezvényekről adásonként alig több mint másfél percben számoltak be.  Ez konkrétan azt jelenti, hogy a fél nyolcas hírműsor közéleti-politikai üzenetet hordozó 2700 másodpercéből mindösszesen 97 másodperc közvetítette az LMP, az MSZP és a Jobbik választási programját, miközben a műsor többi része a kormány és a kormánypártok mondanivalóját hordozta.

https://mertek.atlatszo.hu/ellensegkep-ellenzekkep/

Ónody-Molnár Dóra: Erkölcsi mélység

Azt beszélik, Balog Zoltán a minisztersége előtt érzékeny lelkész volt. Állítólag úgy foglalkozott emberekkel, hogy a sorsukra jó hatással volt. Tárcavezetőként azonban szomorú mérleget hagy maga után, az elmúlt hat évben emberi sorsokat tett tönkre, gyerekek ezreitől vette el egy jobb élet lehetőségét.

Szemben sokak véleményével, én úgy látom, hogy Balog Zoltán nem báb volt az oktatásért is felelős minisztériumszörny élén. Előde, Réthelyi Miklós valóban nem csinált semmit, feladata mindössze annyi volt, hogy a kormányüléseken csendben bólogasson, és a költségvetési forrásokért folytatott viták alatt némán üldögéljen. Balog viszont, ha a minisztériumához tartozó más területeket nem is, az oktatást aktívan formálta. Még társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárként vett részt a magyar uniós elnökség munkájában, és hirdette büszkén a nemzeti romastratégia elkészültét. Azét a romastratégiáét, amelynek végrehajtását miniszterként el kellett volna kezdenie. De lényegében nem kezdte el. Sőt amikor civilek a stratégia végrehajtását kérték számon rajta, akkor őket a később védjegyévé vált pökhendi gőggel dogmatikus jogvédőknek titulálta. A dogmatizmus itt annyit jelent, hogy a jogvédők számon kérték, miért nem tartja be a kormány a nemzetközileg is vállalt kötelezettségét a szegregáció csökkentésében. Balog miniszterségének egyik letörölhetetlen szégyenfoltja, hogy az Európai Bizottság 2015-ben meg is indította a kötelezettségszegési eljárást a roma gyerekek oktatási elkülönítése miatt.

http://168ora.hu/velemeny/onody-molnar-dora-erkolcsi-melyseg-149425

Vizes-vébé? Plusz másfél milliárd!!

Bár azt ígérték, hogy az idei strandszezonra már kinyit, csak most zárult le a Dagály Strand felújítására kiírt pályázat. Természetesen a

Market Zrt. nyerte az 1,5 milliárdos közbeszerzést

A Duna Aréna melletti strand terület minden idők világversenyén a Fina Marketnek adott otthont. Azóta is erről beszél a úszóvilág. Hogy mikorra készül el a strand felújítása, nem derül ki a Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetményből. 

https://444.hu/2018/05/07/vizes-vebe-plusz-masfel-milliard4

Ez történik, ha ingyen-csatornázást ígér a Fidesz-kormány: méterenként 42 ezer forintot fizettek a lakók

Díjmentessé válnak a közműcsatlakozások a lakosságnak és a kisvállalkozásoknak 2017. július 1-jétől – ezzel büszkélkedett a kormány körülbelül egy éve. A víziközmű szolgáltatók már akkor arra figyelmeztettek, hogy nem lesz itt nagy spórolás. Most az is kiderült, miért mondták.

https://orszagszerte.atlatszo.hu/meterenkent-41-ezer-forintba-kerul-a-kormany-altal-megigert-ingyenes-csatornabekotes/

Kiszállási díjat kérnek a háziorvosok

Mind több háziorvos számol fel betegeinek az „indokolatlan” házhoz hívásért néhány ezer forintot. Csakhogy a jogász szerint erre nincs legális lehetőségük.

http://nepszava.hu/cikk/1159172-kiszallasi-dijat-kernek-a-haziorvosok

Eörsi Mátyás Az Országgyűlés bojkottjáról

Hallom, értem és átérzem a csalódottságot, a dühöt. Mégis úgy vélem, a bojkottra való felhívás nem átgondolt stratégián alapul, hanem kétségbeesett frusztráción.

Egy április 30-i hír: „Vége a türelmi időszaknak, holnaptól folytatódhatnak a kilakoltatások. Az ellenzék törvényben tiltotta volna meg, hogy gyermekes családokat is utcára lehessen tenni, de a javaslatról a kormánypártok nem voltak hajlandók tárgyalni.”

A Hír TV honlapjáról idézett szöveg megtestesíti azokat az érveket, amelyek értelmében az ellenzék megválasztott képviselőinek át sem szabad venni a mandátumukat, és bojkottálniuk kellene az Országgyűlés munkáját. Nyolc éve megy ez már így – lehet hozzátenni -, hogy az Országgyűlésben az ellenzék javaslatait lesöprik az asztalról, még napirendre sem veszik azokat, a képviselőiket feladataik teljesítése miatt büntetik, sőt megalázzák. Európa-szerte példa nélküli módon a kormányzati anomáliákkal kapcsolatos vizsgálóbizottságok a kormányzótöbbség blokkolása nyomán egyszerűen nem alakulhatnak meg. Márpedig egy így működő parlamentben nem szabad részt venni - szól a bojkott melletti érvelés.

Az idézett mondat azonban azokat az érveket is megtestesíti, amelyek szerint az ellenzék képviselőinek részt kell venniük az Országgyűlés munkájában. Ha ugyanis az ellenzék bojkottál, akkor nem terjeszthet elő olyan javaslatot, hogy gyerekes családokat ne lehessen az utcára tenni, és a kormányzó többséget sem kényszerítené bele abba, hogy a javaslatukat félresöpörje. Azok pedig, akik az efféle hírekre hivatkozva követelik az Országgyűlés bojkottját, nem is hallhattak volna sem az ellenzék javaslatáról, sem pedig arról, hogy a kormánypártok nem voltak hajlandók tárgyalni róla.

https://nepszava.hu/cikk/1159157-az-orszaggyules-bojkottjarol

Robbantottak az ingatlanos milliárdosok

 

Nem vitás, hogy az utóbbi időszakban a leggazdagabb magyarok vagyongyarapodásának egyik “motorja” az ingatlanszektorban tapasztalható árrobbanás volt. Az elmúlt három évben folyamatosan emelkedő ingatlanárak alaposan felértékelték a leggazdagabbak meglevő ingatlanportfólióját. Az általuk beindított lakás- és irodaépítések pedig a következő két évben sok milliárdos bevételt jelenthetnek a jó időben jó helyen levő hazai náboboknak.

 

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/robbantottak_az_ingatlanos_milliardosok.661870.html

 

Európa visszavág - komoly szigorítások jöhetnek

 

Az Európai Unió arra készül, hogy komolyan szigorítsa az ellenőrzést a külföldi befektetések felett, annak jeleként, hogy egyre jobban aggódik a kínai befolyásszerzési kísérletek miatt. A Bloomberg szerint a tagállamok többsége támogatja az erőfeszítéseket.

 

https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/europa_visszavag_komoly_szigoritasok_johetnek.661826.html

Ügyeletes mentőautót vettek ki a szolgálatból, mert összeomlott a fővárosi betegszállítás

A tönk szélére kerültek a fővárosi betegszállító cégek: hiába van mentőautójuk, ha nincsen, aki vezesse. A kapkodásban a mentőkre róttak újabb feladatot, pedig náluk is komoly gondok vannak.

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/05/07/betegszallitas-budapest-mentok/

Vásárhelyen „nemcsak a ló lába, de az egész ló kilóg”

Az áfacsalási botrányt kirobbantó adószakértő újabb korrupciót tárt fel.

Független Hírügynökségnek újabb vásárhelyi korrupciógyanús esetről beszélt Horváth András. Az egykor az áfacsalási botrányt kirobbantó és zöld dossziéjával ismertté vált adószakértő most Márki- Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert segíti az önkormányzat átvilágításában.

Folyamatosan dőlnek ki a szekrényből a csontvázak, s a már kirobbant botrányok után jönnek majd még az új ügyek.

Aggályosnak tartja a „Zöld Hódmezővásárhely” nevű programot, amelyre a  három meghívott cég közül azt hozták ki győztesnek, amely soha nem is  foglalkozott parképítéssel, csak villanyszereléssel. Egyelőre felfüggesztették a megbízását, mert itt

nemcsak a ló lába, de az egész ló kilóg! Ezért rövid időn belül arról is dönthet a város, hogy a megbízást visszavonja.

 

https://24.hu/belfold/2018/05/07/vasarhelyen-nemcsak-a-lo-laba-de-az-egesz-lo-kilog/

Andy Vajna nyomtat Botkáéknak, mert a másik két céget kizárták

Az egyik ajánlattevő túl olcsón dolgozott volna, a másik rosszul töltötte ki a dokumentációt. Vajnára maradt a megbízás.

Az Andy Vajna kormánybiztos tulajdonában lévő Lapcom Kiadó Zrt. nyerte el Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közbeszerzését. A hivatal a helyi lapot nyomtatja majd Andy Vajna cégénél, 52 megjelenésre kötöttek szerződést, heti 76 500 darab 12 oldalas példányra, 38 millió 532 ezer forintért – derül ki a Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent összefoglaló tájékoztatásból.

Mivel a közbeszerzés nem érte el az uniós értékhatárt, nemzeti eljárásrendben bonyolították le, tehát a polgármesteri hivatal meghívhatott három potenciális ajánlattevőt. A Lapcom mellett egy több évtizede működő családi vállalkozás, az Oláh Nyomdaipari Kft. és a Szalprint Kft. adhatott be ajánlatot. Előbbi túl alacsony áron vállalta volna a munkát, utóbbi pedig rosszul töltötte ki a közbeszerzési dokumentumokat (a teljes ár helyett laponként tüntette fel az ellenértéket), így Andy Vajna cége maradt nyeregben.

https://24.hu/fn/gazdasag/2018/05/07/andy-vajna-botka-ujsag/

Kellemetlen meglepetésként érte az érettségizőket, hogy teljesen ismeretlen szerző művét kellett elemezniük

 

Balázs Béla munkássága nem része a középiskolai tananyagnak, a végzősök többségének egészen ma délelőttig valószínűleg csak a IX. kerületi utca táblájáról volt ismerős az író neve.

Mint arról korábban a Zoom.hu beszámolt, egy Balázs Béla-mesét kell elemezniük a középszinten vizsgázó diákoknak a magyarérettségin. Az Eduline által megkérdezett magyartanár szerint a 20. század első felében alkotó író, költő, filmesztéta és filmrendező munkásságát az érettségizők túlnyomó többsége nem ismeri, de nem ez az első alkalom, hogy a diákok számukra teljesen ismeretlen író, költő művét elemzik.

https://zoom.hu/hir/2018/05/07/szabalyos-hogy-teljesen-ismeretlen-szerzo-muvet-kell-elemezniuk-az-erettsegizoknek/

Egészen elképesztő végignézni, ahogyan Putyin megérkezik a beiktatási ceremóniára

 

A Euronews no comment-videója gyorsítva, másfél percben mutatja meg az orosz elnök gigantikus vonulását:

https://zoom.hu/hir/2018/05/07/egeszen-elkepeszto-vegignezni-ahogyan-putyin-megerkezik-a-beiktatasi-ceremoniara/

Ihász Sándor: Úgy érzem magam, mintha szerepet kaptam volna A tanú című filmben

 

Interjút adott a Zoom.hu-nak Ihász Sándor, a Gyárfás Tamás-ügyben bűnpártolással gyanúsított volt fővárosi fellebbviteli főügyész, aki szerint:

·      semmi nem igaz abból, amit a gyanúsításban leírtak

·      barátként, nem főügyészként kért tőle tanácsot Gyárfás, még akkor, amikor semmiféle eljárás nem folyt ellene

·      semmilyen hangfelvételt nem vett át az irodájában Gyárfástól

·      nem volt új bizonyíték abban a kék dossziéban, amit Gyárfás egy étteremben neki átadott

·      felesleges lett volna részéről átadni a dossziét a rendőrségnek, amikor pár nappal később azt Gyárfás is maga is megtette

·      nem érti, miért csak öt hónappal az után tartottak házkutatást az otthonában, hogy rátörték a főügyészi irodája ajtaját

·      ez az ügyészség már nem az az ügyészség, ahol 25 éve dolgozni kezdett, menekülnek az emberek, aki nem, az sem érzi jól magát

https://zoom.hu/hir/2018/05/07/ihasz-sandor-ugy-erzem-magam-mintha-szerepet-kaptam-volna-a-tanu-cimu-filmben/

A propagandamédia ellen tüntettek Pécsen, a városháza kapujába öntötték be az újságokat

 

Vasárnap este mintegy fél ezren tüntettek Pécsen az önkormányzat lapja ellen egy holland migráns, Simon Wintermans szervezésében.

Látszott a nyugati hatás a demonstráción, olyan még nem volt, hogy vegyvédelmi ruhás fiatalok gyűjtötték be a tüntetőktől az ingyenes városházi lapok példányait és dobták kukába. Persze nem maradhattak el a szokásos beszédek sem, most az anyák napja alkalmából mesélt a kivándorlás problémájáról egy lány, egy anya és egy nagymama.

https://zoom.hu/hir/2018/05/06/a-propagandamedia-ellen-tuntettek-pecsen-a-varoshaza-kapujaba-ontottek-be-az-ujsagokat/

Menj, Schilling, menj!

SZENTESI ZÖLDI LÁSZLÓ 
888.hu

Schilling Árpád garantáltan hazasomfordál pár hónap, egy-két év múlva. Ők ugyanis ugyanolyan senkik odakint, mint itthon.

Schilling Árpádékkal az a baj, hogy ha eldugul a pénzcsatorna, ha az állam nevű fejőstehént kicsapják a legelőre, ha az éltető tőgyekhez nem férhetnek hozzá, vagy legalábbis az esélye felvillan, hogy az esti fejésnél nem ülhetnek a kisszékre, akkor azonnal egyedül érzik magukat. Egyedül érzik magukat, mert piaci alapon nem tudnak megélni. Mert még véletlenül sem fordulhat elő, hogy a nézőtéren hahotázó infantilis szerencsétlenek közül egyetlenegy is belenyúlna a zsebébe és mecénásként megmentené a Krétakört.

Persze, petyhüdt Árpiék mókaköre nem zár be. Annyira nem nagy a baj, annyira nincs diktatúra. Halálmegvető bátorsággal továbbra is megrendezik majd előadásaikat. Egyelőre csak Schilling Árpád távozik körünkből. Remélhetőleg nem úgy, mint Gerendás Péter, aki politikai okokból már többször is elhagyta az országot. Fájdalom, addig-addig csomagolt, amíg a végén önmagát itthon felejtette. Hogy miért maradt mégis? Azért, amiért Schilling Árpád is garantáltan hazasomfordál pár hónap, egy-két év múlva.

Ők ugyanis hajszálpontosan ugyanolyan senkik odakint, mint itthon.”

http://mandiner.hu/cikk/20180507_szentesi_zoldi_laszlo_menj_schilling_menj

Ismét találkoztak Magyarország Barátai

 

Ötödször találkoztak Budapesten a Magyarország Barátai közösség tagjai, akik Orbán Viktorral és Áder Jánossal is találkoztak.

Ötödik alkalommal érkeztek Budapestre Magyarország Barátai, hogy ötleteik megvitatásával és tapasztalataik megosztásával hozzájáruljanak Magyarország és a magyarok pozitív külföldi megítéléséhez.

A világ 27 országából érkezett több mint 150 résztvevőt a Sándor-palotában fogadta Áder János köztársasági elnök. A konferencia főelőadója Orbán Viktor miniszterelnök volt.

A Magyarország Barátai Alapítvány híd a Kárpát-medence és a Diaszpóra magyarsága között. Küldetése, hogy Magyarország eseményeiről és a magyarok eredményeiről értékközpontú, de pártatlan tájékoztatást nyújtson. Tagjai a világban élő, sikeres és a magyar kultúrát szerető, jelentős külföldön élő magyarok és külföldiek.

Az alapítvány folyamatosan növekvő létszámú közösségének segítségével a Magyarországról és a magyarokról a világban kialakult képet kívánja teljesebbé tenni.

Az évente megrendezett Magyarország Barátai Konferenciák résztvevői saját költségükön érkeznek Budapestre és szállnak meg a fővárosban, hogy gondolataikat megosszák a világ minden földrészéről érkezett vendégekkel és a magyar döntéshozókkal.

http://mandiner.hu/cikk/20180507_ismet_talalkoztak_magyarorszag_baratai

Mari néni is fogja be a száját? – a konzervatív értelmiségi visszaszól

Stumpf András

A kormányt önmérsékletre intő, négy éve megjelent cikkét közölte újra két egyetemi oktató, Hörcher Ferenc és Pócza Kálmán. Utóbbi, az MTA Politikatudományi Intézetének tudományos főmunkatársa elmondja, miért hányják falra a borsót. Interjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

„Ha nem csak forgács, de egy sor védendő fa is hull egyetlen kivágásra érdemes fűrészelése közben, azt hadd tegyem szóvá” – mondja Pócza Kálmán a kormány politikájáról. Pedig a kormánypárti gondolkodók körében elterjedt gondolkodásmód szerint nem kellene neki: értelmiségi finnyogásra semmi szükség.

„Elterjedt ez a gondolkodásmód kormánypártiak között, de akkor tegyük rendbe. Akadémián dolgozom és egyetemen tanítok. Ettől még ugyanannyi jogom van elmondani, amit gondolok, mint Mari néninek az Echo tévé betelefonálós műsorában. Nem képzelem, hogy többet ér a véleményem, de ha csak az szólalhat meg, aki »felelősséget vállal érte választáson«, akkor a 888.hu miért indított rovatot az olvasói leveleknek? Ott egyszerű állampolgárok nyilatkoznak meg »felelősséget nem vállalva«. Ők is fogják be a szájukat? Ilyen logikával oda jutunk, hogy a politikusok lediktálják, amit gondolnak, aztán annyi a nyilvánosság.”

http://valasz.hu/itthon/mari-neni-is-fogja-be-a-szajat-a-konzervativ-ertelmisegi-visszaszol-128374

Erzsi macska és gazdája álgyűjtést tartott a közvélemény megtévesztésére

ORIGO

 

Az asszonyverő Juhász Péter, bukott Együtt elnök után úgy tűnik az ellenzék új szellemi vezére, Erzsi a liberális macska – és természetesen a még liberálisabb gazdája Homonnay Gergely – is koldulásra adta a fejét. A cél pedig mi más hasznosabb, nemesebb lenne, mint egy újabb tüntetés szervezése. És bár Erzsi, a macska – azaz a magát macskának képzelő gazdája, Homonnay Gergely – a kolduló közleményben leírja, hogy azért kell a pénz, mert Soros György egy fillért sem küldött nekik, így kénytelenek maguk is tarhálni, hogy meg tudják a következő tüntetést tartani, azonban senki ne dőljön be a fenti „szívszorító vallomásnak" , hiszen Erzsiék eddig is megoldották a sokmilliós tüntetések fedezetét. De ezzel a húzással próbálják úgy beállítani, mintha közadakozásból finanszíroznák a tüntit. Persze az adománygyűjtő közleményben egyből meg is tagadják magukat, hiszen elmondják, hogy a célként kitűzött 1 millió forint még a " tüntetés technikai lebonyolítására sem elegendő". De nézzük, mi van a háttérben.

http://www.origo.hu/itthon/20180506-erzsi-macska-koldul-juhasz-peter-modjara.html

Az új Országgyűlés megalakulásakor cirkuszra készül az ellenzék

ORIGO

 

Egy hónap telt el az április 8-ai választás óta, azonban az ellenzék továbbra sem tudja feldolgozni a végeredményt. Holnap alakul meg az új Országgyűlés, és az ellenzék, illetve szimpatizánsaik részéről minden eddiginél hevesebb reakciók érkeztek, sokan az erőszaktól sem riadnának vissza. Nem véltetlen, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) nemzetbiztonsági okokra hivatkozva ellenőrzése alá vonja a Kossuth teret és környékét.

http://www.origo.hu/itthon/20180507-rendzavaras-ellenzek-uj-orszaggyules-megalakulasakor.html

A KDNP is anyázott ma egy nagyot: a nők számára ez a legbiztosabb önmegvalósítás

A kőbaltákat kérjük a ruhatárban leadni.

A KDNP is közleményben köszöntötte az édesanyákat. Ezt írják: „Anyák napja arra figyelmeztet minket, hogy lépjünk ki a mindennapok megszokottságából és figyeljünk azokra, akik mindannyiunk számára nagyon fontosak az életünkben. Álljunk meg egy pillanatra és köszönjük meg az édesanyák fáradhatatlan erőfeszítéseit, akik önzetlenül adtak szeretetet és odafigyelést számunkra!

Társadalmunk nem lehetne az, ami,

ha nem lennének azok az anyák, akik életük minden egyes percével a családjukért, gyermekeikért vállalnának felelősséget. Meggyőződésünk, hogy a nők számára az anyaság az önmegvalósításnak – ha nem is a kizárólagos, de – az egyik legbiztosabb útja lehet.

Köszönjük nekik mindazt, hogy a lehető legtöbbet adták nekünk és gyermekeinknek! Kereszténydemokrataként arra törekszünk, hogy a mindennapokban is a megbecsültség és tisztelet lehessen az osztályrészük, s olyan kormányzást valósíthassunk meg az elkövetkező időszakban is, amely a családok boldogulását helyezi a munkája középpontjába.”

http://magyarnarancs.hu/feketelyuk/a-kdnp-is-anyazott-ma-egy-nagyot-a-nok-szamara-ez-a-legbiztosabb-onmegvalositas-111066

Áltudomány-ellenes oldalt indít az Akadémia

 

Az Akadémia nem egyes tudományos tételek mellett áll ki, nincs „hivatalos véleménye” tudományos kérdésekről. Az Akadémia a tudományos módszer mellett áll ki. Nem azt állítjuk, hogy egy növény kivonata hatástalan – de elvárjuk, hogy mielőtt a hatásosságát hirdetnék, ugyanolyan szigorú vizsgálaton menjen át, mint a törzskönyvezett gyógyszerek. Nem állítjuk, hogy a magyarság finnugor, török, vagy akár sumér eredetű, de azt elvárjuk, hogy a magyarság őstörténetére vonatkozó kérdések tudományos pontossággal legyenek feltéve

– mondta Lovász László elnök hétfőn a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 189. közgyűlésén.

 

https://index.hu/tudomany/2018/05/07/altudomany-ellenes_oldalt_indit_az_akademia/

Marton László is rendezni fog Veszprémben

 

Moliére Tartuffe-jét állítja színpadra. Összesen öt nagyszínpadi bemutatót tervez a Veszprémi Petőfi Színház a következő évadban.  

 

http://szinhaz.hu/2018/05/07/marton_laszlo_is_rendezni_fog_veszpremben

 

„20-30 éven át el akartak hallgattatni minket azzal, hogy rasszistának neveztek, most már mi vagyunk a mainstream

Vasárnap délután a London szívében egy háromórás tüntetés végén konfettiesőben állt a színpadon egy egészen valószínűtlen társaság: egy futballhuligánból lett aktivista, több Youtube-sztár, politikai vezetők, a Vice magazin egyik alapítója, és Milo Yiannopoulos. A kivetítőn közben egy szimbólummá vált mopsz kutya képeit mutatták. Eddigre már elénekelték a brit himnuszt, nem sokkal korábban pedig ugyanezen a színpadon egy drag quen, Vanity Von Glow adta elő Shania Twain That don’t impress me muchcímű dalát, nagyjából ötezer ezer ember előtt. 

A rendezvény címe Day For Freedom, vagyis a Szabadság Napja volt, témája pedig a szólásszabadság volt, ami három esemény körül élesedett ki.

https://444.hu/2018/05/07/20-30-even-at-el-akartak-hallgattatni-minket-azzal-hogy-rasszistanak-neveztek-most-mar-mi-vagyunk-a-mainstream

MTA: Túl keveset költünk oktatásra, a lemaradás nő

Kemény kritikát fogalmazott meg a magyar oktatás helyzetéről a Magyar Tudományos Akadémia. A politikai természetű témáktól, pláne a konfliktusoktól tartózkodó testület közgyűlési határozatot fogadott el az oktatásügyről, és fölajánlotta a segítségét a kormányzatnak.

A határozathoz csatolt indoklásban a Magyar Tudományos Akadémia közgyűlése megállapítja: „Az oktatási terület részesedése az állami költségvetésből és a ráfordítások eloszlása nem felel meg sem a szükségesnek, sem a társadalom elvárásainak.”

„Az oktatásügyben a 2013-ig tartó radikális forráskivonást követően sem konszolidálódott a helyzet A GDP-arányos kiadások 2016-ra Magyarországon ugyan elérték az EU28 országok átlagát, ugyanakkor az óvodai és alapfokú oktatásra 2016-ban Magyarország a GDP 1,3 százalékát fordította az EU28 országok 1,5 százalékos átlagával szemben, középfokú oktatásra pedig a GDP 1,5 százalékát szemben az EU28 országok 1,9 százalékos átlagával.”

További súlyos problémák:

https://444.hu/2018/05/07/mta-tul-keveset-koltunk-oktatasra-a-lemaradas-no

Krekó Péter: Európában példátlan, hogy a kormány legyen az álhírek fő forrása

 

Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy politikai választást nyerni álhírek nélkül gyakorlatilag lehetetlen, ezért várhatóan egyre több ilyen ömlik majd ránk, minden oldalról – állítja Krekó Péter, akinek nemrég jelent meg a könyve a témában. Szerinte a hagyományos, presztízzsel rendelkező médiumokat, újságírókat egyre inkább ignorálni fogják, a törzsi logika fogja uralni a nyilvánosságot.

http://hvg.hu/kultura/20180507_Kreko_Peter_Europaban_peldatlan_hogy_a_kormany_legyen_az_alhirek_fo_forrasa

Már Kambodzsában is téma Orbán, Handó és a magyar igazságszolgáltatás

 

Az Orbán Viktort szélsőjobboldalinak nevező szerzők arról írnak, hogy a magyar miniszterelnöknek a múlt héten két fejfájást okozó üggyel is szembesülnie kellett. Az egyik az volt, hogy az Országos Bírói Tanács ülésén előkerült az a bizottsági jelentés, amely szerint Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke önkényesen válogatott a bírók és azok pályázatai között. (Ezt korábban bíróság is kimondta.) Még idéztek is a dokumentumból: "vezetői pályázatok elbírálásának folyamata részben az indokolási kötelezettség nem teljesítése, részben nem megalapozott indokokra történő hivatkozás miatt nem átlátható".

http://hvg.hu/itthon/20180507_kambodzsaban_is_tema_orban_hando_es_a_magyar_igazsagszolgaltatas

Együtt kell megvédeni a keresztény értékeket

Az uniós liberálisok felszámolják a demokráciát, és rá akarják erőltetni Közép-Európára a multikulturális társadalmi modelljüket – mondta lapunknak Marek Jurek lengyel politikus

Magyar Hírlap

Komoly kritikát fogalmazott meg az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel-és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) Magyarország-jelentésével kapcsolatban Marek Jurek, a dokumentum egyik árnyék-jelentéstevője. A Reformisták és Konzervatívok (ECR) frakció lengyel tagja, a Köztársaság Jobboldala (PR) párt elnöke szerint az uniós liberálisok leépítik a demokráciát.

http://magyarhirlap.hu/cikk/117586/Egyutt_kell_megvedeni_a_kereszteny_ertekeket

Czeglédyék a Csillagban

Hét gyanúsított előzetes letartóztatásban van a költségvetési csalás ügyében, tizenketten házi őrizetben, illetve lakhelyelhagyási tilalom alatt állnak, kilenc iskolaszövetkezet érintett

Magyar Hírlap

A baloldal, az MSZP és a DK ügyvédje, Czeglédy Csaba és hat társa még a szegedi Csillag börtön lakója, tizenkét további gyanúsított szintén kényszerintézkedés hatálya alatt áll, ám már nincs előzetes letartóztatásban a költségvetési csalás gyanújával folytatott büntetőeljárásban – értesült lapunk.

Elkészült az igazságügyi adószakértői vélemény Czeglédy Csaba és társai ügyében bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanújával folytatott eljárásban – közölte lapunk kérdésére a Csongrád Megyei Főügyészség csoportvezető ügyésze. Szanka Ferenc elmondta, jelenleg még hét gyanúsított van előzetes letartóztatásban, tizenketten enyhébb kényszerintézkedés hatálya alatt, házi őrizetben és lakhelyelhagyási tilalom alatt, s van olyan terhelt is, aki szabadlábon védekezhet. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba, a szombathelyi Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke által irányított bűnszervezet, amely fő tevékenységét tekintve munkaerő-közvetítéssel foglalkozik, fiktív módon működő iskolaszövetkezeteken keresztül 6,3 milliárd forint értékű költségvetési csalást követett el. Szanka elmondta, az adónyomozók hat évet, a 2011–17 közötti időszakot vizsgálták.

A gyanú szerint kilenc iskolaszövetkezet érintett az ügyben. 

http://magyarhirlap.hu/cikk/117587/Czegledyek_a_Csillagban

Csizmadia László Méregbe mártott LIBE-jelentés

Az a fő kérdés, hogy pénzért mindent meg lehet-e venni. Soros György azokat az embereket állítja csatasorba, akiknek a válasza igen

Magyar Hírlap

A kétezer éves keresztény civilizáció azonban olyan építmény, amely nem piaci áru, hanem mélyen gyökerező európai társadalmi valóság. Vannak eltévedt vállalkozók, akik az őslakosság hitét és közösségi összetartozását támadják. Interpretációjukban elképesztő értelmezések jelennek meg a klasszikus demokrácia és jogállamiság fogalmáról. Érdekeik szerint az EU alapítóinak kőbe vésett dogmáit a történelem meghamisításának eszközeivel próbálják átírni, újraértelmezni. Dühödt támadásaik Európa népeinek egyre erősödő ellenállását váltják ki.

A totális globalizáció, a nyílt társadalom és az egyközpontú politikai és gazdasági hatalomgyakorlás nem véghez vihető, bár eltökélt ábránd. Soros György vezérletével irányított NGO-k szervezkedése a nemzetek nyílt felszámolásának kísérlete.

Döbbenetes, hogy éppen az Európai Unió intézményi rendszerét sikerült a pénz szülte vírussal megfertőzni.

http://magyarhirlap.hu/cikk/117583/Meregbe_martott_LIBEjelentes