2018, január 8 - 08:04 Sajtószemle

Így rabolja el Merkel Európát a kehidai fürdőben

 

A kehidai termálfürdőben lógó festmény szerint a szomorú Angela Merkel vezetésével elrabolják Európát a partraszálló migránsok.

A kehidakustányi fürdő folyosóján különös festmény lóg: az aktuálpolitikai áthallásoktól nem mentes, a naiv művészet, a szimbolizmus és a realizmus határvidékén bolyongó műalkotás minden bizonnyal Európa elrablásáról szól (lásd a repülő bikát a kép bal felső részén).

A jelenet szerint lángoló hajóból érkeznek végeláthatatlanul a migránsok a szárazföldre, mellettük egy szomorú Angela Merkel látható.

http://mandiner.hu/cikk/20171229_igy_rabolja_el_merkel_europat_a_kehidai_furdoben

 

Rendőrt hívtak Cegléden, mert migránsnak nézték a turistákat

 

A Fidesz két éve tartó intenzív migránsozásának hatására ki tudja hanyadik helyen és alkalommal, ezúttal Cegléden ütötte fel a fejét migránshisztéria az országban. Röviden annyi történt, hogy

 

átutazott a városon egy arab turistacsoport. 

Bővebben: "Egy alkalmazottam mondta, hogy furcsa alakok járkálnak a városban. Szembetűnő volt mindenkinek. Szóltam egy rendőr ismerősömnek, hogy nézzenek utána, nehogy gond legyen" - mesélt a Ceglédi Panoráma nevű helyi lapnak egy névtelen szemtanú. 

Még keményebb egy helyi K. L. monogramú hölgy beszámolója: "Ma moziból hazafelé egy négerekből és barna bőrű férfiakból álló csoporttal futottunk össze. Először a Rákóczi úton voltak, idegen nyelvet beszélve, persze az arab nyelv valamelyikét. Ezután a Kossuth Ferenc utcán sétálgattak, az úton is. Félig eltakart arccal. Rémisztő volt!

 

Kérem a migráns-veszély miatt és főleg a nőkre tekintettel hívják fel a CEGLÉDI emberek figyelmét, hogy ne járkáljanak egyedül az utcán, mert már itt sem biztonságos.

- írta K. L. a lapnak. 

 

https://index.hu/belfold/2018/01/06/rendort_hivtak_cegleden_mert_migransnak_neztek_a_turistakat/

Átírják a Carmen végét a firenzei operaházban, hogy a nők meggyilkolása ellen tiltakozzanak

Új befejezést kap a világ egyik leghíresebb operája, Bizet Carmenje a firenzei operaházban. Az új változat végén a hősnő nem hal meg, 

hanem éppen, hogy kínzóját öli meg.

Az előadás készítői így állnak ki a nőket érő erőszakkal szemben. Carmen lelövi Don Josét, nem pedig Don José szúrja le őt.

Az új Carment hétvégén mutatják be, az első előadásokra már el is fogyott a jegy.

https://444.hu/2018/01/02/atirjak-a-carmen-veget-a-firenzei-operahazban-hogy-a-nok-meggyilkolasa-ellen-tiltakozzanak

 

A hivatal mostantól cenzúrázza a tanárok nyilatkozatait

 

Mi is beszámoltunk arról a szégyenfalról, amelyen egy komáromi iskolában teszik közzé azoknak a diákoknak a neveit, akik intőt, rovót vagy más büntetést kaptak. Ez a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke szerint is jogsértő, ahogy kifejezte nemtetszését egy tanár, Balla István is.

Ő az RTL Klub Híradójában elmondta: a nyilatkozata miatt az igazgató számon kérte őt, és jegyzőkönyvet vettek fel az esetről. Ez után - aligha függetlenül az ügytől - a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal körbeküldött egy levelet a szakiskoláknak, amelyben közölték velük, hogyan szükséges a jövőben az ilyesmire reagálniuk.

 

https://index.hu/belfold/2018/01/07/a_hivatal_mostantol_cenzurazza_a_tanarok_nyilatkozatait/

 

Bejelentette, hogy indul a Fidesz ellen, bekamerázták az utcáját

 

Ahogy azt megírtuk, február 25-én időközi polgármester-választást kell tartani Hódmezővásárhelyen. A városban régóta verhetetlen a Fidesz, Lázár János 60 százalék fölötti eredményekkel szokott tarolni, az előző polgármester is simán, 61 százalékkal nyert 2014-ben. Az ellenzék most úgy próbál fogást találni a fideszes jelöltön, Hegedűs Zoltánon (ő az alpolgármester jelenleg), hogy egy független jelölt mögött sorakozik fel. Márki-Zay Péter, aki villamosmérnök, közgazdász, kereskedelmi üzemgazdász és történelemtanár, január elején jelentette be, hogy indul. Márki-Zay függetlenként indul, az ellenzéki pártok nem indítanak jelöltet.

Márki-Zay pénteken azt írta Facebook-oldalára: "mióta szűk körben bejelentettem indulásomat, a hatalom próbál ellehetetleníteni, megfélemlíteni, támogatóimat mellőlem eltántorítani", egy korábbi bejegyzésében pedig azt írta, két nappal a döntése után elveszítette a munkáját, természetesen azt mondták, ehhez nincs köze, de felesége is kapott egy figyelmeztetést egy ismerőstől, hogy a szülészeti vállalkozására rá fognak szállni különböző vizsgálatokkal.

Ma, szombaton pedig a következőt posztolta:

"Tegnap bejelentettem indulásom ellenzéki jelöltként Hódmezővásárhelyen, ugyanazon a napon új térfigyelő kamerát szereltek fel az utcánkban, így most már akármelyik irányból jön hozzám látogató, megfigyelhetik (a helyi sajtó jelentős része nyilván azért nem jött el a sajtótájékoztatóra, mert éppen ezt dokumentálták:-)).

 

https://index.hu/belfold/2018/01/06/bejelentette_hogy_indul_a_fidesz_ellen_bekameraztak_az_utcajat/

 

És akkor Matolcsy üzent: egy kanyi vas nem jár a volt magánnyugdíj-pénztári tagoknak

 

Az állam nem tartozik a magánnyugdíjpénztárakból kilépett embereknek semmivel - mondta az MNB elnöke. A Csíki Sör tulajdonosa nem tagadta, hogy embercsempészet miatt keresik az Egyesült Államokban, a kormány elbukta az államadósság elleni harcot, de a NER barátai így is jó évre készülhetnek. Ez ahvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

 

http://hvg.hu/gazdasag/20180107_Es_akkor_Matolcsy_uzent_egy_kanyi_vas_nem_jar_a_volt_magannyugdijpenztari_tagoknak

 

Német koalíciós tárgyalások: a pártvezérek optimisták

 

A három érintett párt első embere bizakodóan nyilatkozott a német koalíciós tárgyalások mai kezdete előtt.

Noha óriási munka áll előttük, a CDU, a CSU és az SPD egyaránt gyors és intenzív tárgyalásokra készül - idézi az ARD német közszolgálati televízió honlapja Angela Merkel (CDU) kancellárt.

Keveset akarunk beszélni és sokat dolgozni - erősített rá Horst Seehofer CSU-elnök.

Martin Schulz, a nagykoalíció folytatását eredetileg elutasító SPD első embere is kijelentette, hogy "nem húzunk vörös vonalat", de hozzátette: azon lesznek, hogy minél több szocialista követelést érvényesítsenek a német politikában.

http://hvg.hu/vilag/20180107_Nemet_koalicios_targyalasok_a_partvezerek_optimistak

 

A veszprémi érsek szerint a migráció támogatóit a kereszténység elleni ördögi gyűlölet fűti

Márfi Gyula veszprémi érsek az érsekség honlapjára töltötte fel főpásztori üzenetét. Márfi összefoglalta, mi minden tölti el aggodalommal az újév közeledtével – vette észre a 444.hu.

 „Az Európai Unió vezető politikusai és a nyugat-európai országok vezetői közt alig találunk hívő keresztényeket, és igen kevés a normális csalá­di életet élők száma is. Ha valaki nagy nyilvánosság előtt közzéteszi „másságát”, például azt, hogy ő se nem férfi, se nem nő, azt valóságos hősként ünneplik, selejtes produkcióval is megnyerhet bizonyos verse­nyeket" írja, majd arról mesél, hogyan jelentéktelenednek el a keresztény ünnepek és események a nyugati országokban. Ő maga például úgy értesült (tegyük hozzá, rosszul, bár lehet, hogy csak a korszellemnek megfelelően hazudik), hogy Angliában a karácsonyt is már csak gyermekek napjának hívják.

 

http://168ora.hu/itthon/a-veszpremi-ersek-szerint-a-migracio-tamogatoit-a-keresztenyseg-elleni-ordogi-gyulolet-futi-14775

Az RMDSZ  belehúz a magyar választási kampányba

 

Az RMDSZ és a  FIDESZ közötti  feszültség már a múlté

Az RMDSZ elnöke elmondta, hogy elődje Markó Béla elnöki tevékenysége során több magyar kormánnyal is volt dolga és konfliktusa is. Az államközi alapszerződés megkötésének idején például súlyos vitái voltak a Horn-kormánnyal, később konfliktus alakult ki Markó és Gyurcsány között a kettős állampolgárság ügyében. Hozzátette jelentős feszültségek Markó és Orbán között is voltak az első Fidesz-kormány időszakának elején:

“Amikor 2011-ben elnök lettem, az RMDSZ és a Fidesz viszonya rendezetlen volt, én viszont nyilvánvalónak láttam, hogy közös uniós pártcsalád tagjaiként nekünk nincsen miért tovább vinnünk vélt konfliktusokat. Partneri viszonyt alakítottunk ki, de az RMDSZ közben megtartotta a kapcsolatot a magyarországi politikai pártok többségével. Csak két kivétel van, a Jobbik és a DK. Hozzáteszem: szerintem sántít, amikor a jelenlegi folyamatokat húsz vagy akár tíz évvel ezelőtti állapotokhoz hasonlítjuk. Elég csak arra gondolni, mi minden változott azóta a magyar politikai porondon.”

 

http://varosikurir.hu/az-rmdsz-belehuz-magyar-valasztasi-kampanyba/

 

 

Kende Péter: az Orbán-rendszerrel az önhitt hatalmi gőgje is végezhet

Legalább háromnemzedéknyi időt élt, karácsonykor töltötte be a kilencvenet. Kende Péter szociológus, politikai író harminc éve él kétlaki életet, egyik hazája Franciaország, a másik nagy kötődése Magyarország, Budapest, a forradalom városa. Litván Györgyékkel együtt az 1956-os Intézet egyik alapítója, 1994 óta a kuratórium elnöke, s bár az intézetet azóta állami ellenőrzés alá vonták, ma is bejár a Dohány utcai irodába. A háromnemzedéknyi időbe három nagy modernizációs kísérlet mellett három bukás is belefért. 1945 a szociális felemelkedés esélyét hozhatta volna el a nemzet kitaszítottjainak, 1956 a társadalmi forradalomét, 1990 a liberális demokráciáét. Mindhárom kísérlet elbukott. A demokrácia romokban hever, ’56 mítoszát szimbolikusan bedarálta a NER. Azt nem tudja, mikor és hogyan ér majd véget az Orbán-rendszer, de abban biztos, hogy az unió a nyitott nemzetállamok szövetsége marad, a nacionalista államok képtelenek lesznek uralmuk alá hajtanai a globalizált gazdaságot. Kende hiába „a borzalmas 20. század” gyermeke, mégis javíthatatlanul optimista.

 

http://168ora.hu/itthon/kende-peter-az-orban-rendszerrel-az-onhitt-hatalmi-gogje-is-vegezhet-14896

Majdnem négyévnyi hirdetést adott fel magáról a kormány egy év alatt

A kormányközeli Magyar Idők írta meg még két éve, hogy:

az Orbán-kabinet 2010 és 2014 között 81 milliárdot költött kormányzati hirdetésekre, míg a baloldali kormányok 2006–2010 folyamán 84 milliárd forintot. Négy év alatt. Most kiderült: tavaly 66,52 milliárd ment el ugyanerre.

http://168ora.hu/itthon/majdnem-negyevnyi-hirdetest-adott-fel-magarol-a-kormany-egy-ev-alatt-14916

Karácsony: Fideszesek könyörögnek nekem, hogy ne legyen kétharmad

 

A Spinoza Színházban Rangos Katalin vendége volt Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje, aki többek között beszélt Botka Lászlóról, a Jobbikról, a választási összefogás fontosságáról és arról, hogyan könyörögnek neki a fideszesek, nehogy idén is kétharmada legyen a pártnak a választásokon.

"Öt éven keresztül tudnám mesélni, hogyan könyörögnek nekem a fideszesek, hogy nehogy kétharmaduk legyen megint, mert akkor mindennek vége" - mondta, és a beszélgetés legvégén külön hangsúlyozta, hogy nem szabad arra berendezkedni, hogy már a Fidesz kétharmados többségének megszakítása is jónak számít. Mindezek ellenére Karácsony szerint, ha a választásokon nem lesz többsége a Fidesznek, akkor onnantól másik országban fogunk élni és ennek a mostani rendszernek másnap vége lesz. 

Ha nincs abszolút többség, akkor másnap megbukik a rendszer.

 

https://index.hu/belfold/2018/01/07/karacsony_gergely_spinoza/

Az MSZP-nek és a DK-nak szórólapoztak a diákok a Humán Operátornál?

Erről a cég egyik volt alkalmazottja beszélt az M1-nek. A két párt cáfol, Czeglédy Csaba nemrég már nyert egy hatalmas helyreigazítási pert az állami hírtelevízió ellen.

Eredetileg a Pesti Srácok írt arról, hogy a hálózat által szervezett egyik fő munkatevékenység a szórólapozás és a standolás volt a 2014-es választások idején. Az MSZP, a DK és az Együtt szórólapjainak osztogatásához, valamint a standoknál aláírásgyűjtéshez volt szükség diákmunkásokra.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke egy pénteki sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta, semmilyen szerződéses viszonyban nem álltak az érintett céggel, és az MSZP nem is vett igénybe olyan szolgáltatást, amelyhez bűncselekmény köthető. Nagy-Huszein Tibor, a DK alelnöke szintén sajtótájékoztatón hazugságnak nevezte a sajtóhírt. Kiemelte, a szövetkezetek szervezetten nem támogatták pártját, ugyanakkor szerinte az nem zárható ki, hogy az ott dolgozók munkaidejükön kívül, magánemberként szórólapoztak vidéki jelöltjeiknek.

http://168ora.hu/itthon/az-mszp-nek-es-a-dk-nak-szorolapoztak-a-diakok-a-human-operatornal-14901

Vágó István beperli a PestiSrácokat

Tegnap, 10:17 

A PestiSrácok nevű internetes újság, legfrissebb, Czeglédy Csabát lejárató cikkében, megpróbálja Vágó Istvánt is besározni. A lap azt állítja: a kampányok során többen beszámláztak a Human Operatornak. Név szerint Vágó István az országjárás során vállalt fellépéseiért innen kapta a honoráriumát.

A kvízmester a közösségi oldalán reagált a vádakra: 

"Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy soha semmilyen munkát nem végeztem pénzért a DK-nak, se honoráriumot, se egyéb juttatást nem kaptam soha se a párttól, se Czeglédyéktől. 
Ennek ellenére ez jelent meg a PestiSrácok oldalán, amiért bíróság előtt fognak felelni. Beperlem őket."

 

http://www.sztarklikk.hu/kozelet/vago-istvan-beperli-a-pestisracokat/332780/

Két nap alatt a második pert nyerte Czeglédy Csaba a kormánypárti média ellen

A bíróság most az egész vizsgálat alapját adó vádak egy részét nevezte alaptalannak.

Alig egy nappal ezelőtt írtuk, hogy Czeglédy Csaba sajtópert nyert a PestiSrácok ellen, és máris itt az újabb megnyert per. Czeglédy most is a PestiSrácok ellen nyert, egy tavaly, november 1-én megjelent cikkük miatt, amiről a Sztárklikk számolt be.

A bíróság ítélete szerint a cikkben valótlanul állították,:

hogy nagy összegű tartozások fedezetének elvonása miatt indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda Czeglédy Csaba cégcsoportjánál

hogy a Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt. jó fél évig úgy működött, hogy folyószámláin közben papíron egy fillér sem volt annak érdekében, hogy a Human Operator Zrt. tartozásait ne tudják végrehajtani

hogy a végrehajtás során az adóhatóság sem talált fedezetet a Czeglédy vezette Human Operator Zrt. számláin

hogy a Czeglédy vezette cégtől a jogos követelő a mai napig nem jutott a pénzéhez

hogy Czeglédy cége egy üzletrészt haszonnal adott tovább, így a Human Operator Zrt. is nyert az üzleten

hogy köddé vált a Czeglédy Csaba vezette Human Operator Zrt. vagyona, ugyanis a cég saját tőkéje meghaladja az 1,6 milliárd forintot, értékesíthető ingatlanvagyonnal rendelkezik, jelenleg 470 millió forint értékű ingatlanvagyon értékesítése van folyamatban a végrehajtó által

hogy 2017 tavaszán Czeglédy azt közölte a végrehajtást kérővel, hogy amennyiben nem csökkenti drasztikusan követelése összegét, hiába próbálkozik a végrehajtással, nem fog a pénzéhez jutni

hogy Czeglédy a Human Operator Zrt. partnereinek visszacsorgatott a lenyelt áfából

hogy Czeglédy azt javasolta a Human Operator Zrt. partnereinek, hogy ne fizessenek a végrehajtónak.

 

http://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/czegledy_csaba_sajtoper_vadak_ps

 

Cicaharc: míg az államtitkár következménynélküliséggel nyugtat, egy elnökjelölt zseniális lehetőséget ajánl Orbánék visszaverésére

A családügyi államtitkár nem érez erkölcsi dilemmát amiatt, hogy a Fidesz az emberektől tarhál további kampányra. CSOK Katalin és Puszi Erzsi gigászi küzdelme.

 

http://168ora.hu/itthon/cicaharc-mig-az-allamtitkar-kovetkezmenynelkuliseggel-nyugtat-egy-elnok-jelolt-zsenialis-lehetoseget-ajanl-orbanek-visszaveresere-14912

 

Felkérés kétharmadra – Orbán értékes mandátumokat remél a határon túliaktól

 

"Dübörög a szavazatmaximálási verseny: az ellenzék külsős mozgalommal mozgósít, a Momentum népszavazási kezdeményezéssel toboroz híveket, a Fidesz az apátiában bízik – no meg a határon túli magyarokban. Akik közül több mint félmilliónak postázott buzdító levelet Orbán Viktor a két ünnep között. A miniszterelnök nem véletlenül puncsol: Erdély, a Vajdaság és a Felvidék akár 2-3 mandátum sorsáról is dönthet."

 

https://www.vasarnapihirek.hu/fokusz/vasarnapi_hirek_2018_01_fokusz_jan06

 

SEEHOFER: BAJORORSZÁG SZÖVETSÉGRE LÉP A KÖZÉP-EURÓPAI ORSZÁGOKKAL

MAGYAR IDŐK

 

Szövetséget hoz létre Bajorország a közép-európai államokkal – jelentette be Horst Seehofer bajor kormányfő, a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke pénteken a Seeon kolostorban, a CSU szövetségi parlamenti (Bundestag-) képviselőcsoportjának és a párt vezetőinek Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után.

 Bajorországot és Magyarországot „barátság és tisztelet köti össze, ezért hívtuk meg ismét barátunkat, Orbán Viktort”. Mint mondta, a magyar kormányfő „bátor szabadságharcos volt a kommunista diktatúra alatt”, országa lakosságának támogatását többször is elnyerte demokratikus választáson, méghozzá „meggyőző módon”, és „nagyon sikeresen” mozdítja elő Magyarország fejlődését.

 

http://magyaridok.hu/kulfold/seehofer-bajororszag-szovetsegre-lep-kozep-europai-orszagokkal-2648173/

 

TAGADJÁK AZ ÁRNYÉKKORMÁNYT

A 2010 ELŐTTI VILÁG BUKOTT, LEJÁRATÓDOTT, NÉPSZERŰTLEN FIGURÁI ÁLLTAK ÖSSZE A HATALOMÉRT

Gazdag László Magyar Idők

 

Ki emlékszik már a Reformszövetségre? Pedig micsoda médiafelhajtás volt körülöttük 2008-ban! Olyan „szakemberek” osztották az észt, mint Oszkó Péter vagy Békesi László, a Horn-kormány első pénzügyminisztere. De Békesi legalább nem csinált akkora bajt, mint utóda, Bokros Lajos.

Miért hisszük mi, magyarok azt, hogy aki az üzleti szférában jó vagy egyszerűen csak megszedte magát a privatizáció zűrzavaros éveiben, az ért a makrogazdasághoz is? Kóka János, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Veres János, hogy csak néhányat említsek azok közül, akik katasztrofális hatással voltak a magyar gazdaságra, ezt képzelte magáról.

 

http://magyaridok.hu/velemeny/tagadjak-az-arnyekkormanyt-2641123/

 

A FURCSA HÁBORÚ

A HÍRSZERZŐ SZEMÉVEL

Földi László Magyar Idők

 

Amikor az európai népek nem értik, mi folyik körülöttük, zavarodottságukban felülírják a háttérben készült forgatókönyveket, és fellázadnak. Polgárháborúk sorát kirobbantva próbálnak érvényt szerezni azon egyszerű vágyuknak, hogy legyen rend és béke. Kapják vissza – különösen Németországban – megszokott, nyugodt és kiszámítható életüket. Követeléseik jogosak ugyan, a valószínűsíthető restauráció során azonban sajnos rendszerint és jellemzően eltűnik az észszerűség, a mértéktartás és az élet tisztelete.

http://magyaridok.hu/velemeny/a-furcsa-haboru-2605165/

 

CSŐCSELÉK (ÉS) ÉRTELMISÉG

Bayer Zsolt Magyar Idők

 

Amikor Simicska Lajos kimondta a szót, amellyel a miniszterelnököt kívánta lerángatni önmaga mellé, már akkor tudni lehetett, hogy ez egyfajta jelszóként fog működni, s hogy egyfajta jeladás is egyben.

„Mint kutyák közé ha nyúlfiat lökének” – szól Arany a Toldiban, amikor György úr Miklósra uszítja szolganépét, mert a szolganép egy szóból érti, mikortól lehet mindent és bármit megtenni. Ez volt a „G-nap” mélyebb értelme, s a rendre megismétlődő „G-napok” is e célt szolgálják egy mélységesen bolsevik-nyilas mentalitású, örök csőcselék számára. S hogy mindez mi módon érkezik le az örök csőcselék szintjére?

Tessék bepillantani mondjuk A jövő pártja a Jobbik Facebook-csoport egymás közötti üzeneteibe, ott aztán tapintható, milyen a csőcselék, ha gyűlöl, ha ölni akar, ha végképp lehullott róla az igazából soha nem is létezett kulturális máz.

Azt mondja éppen Konrád György Orbánról a HVG-ben:

„Rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova.”

Íme, a szemünk előtt kacsint össze a nyilasávós csőcselék a nyilas­ávós „értelmiséggel”! 

http://magyaridok.hu/ahelyzet/csocselek-es-ertelmiseg-2647006/

Eljárás indult Hadházy Ákos LMP-s képviselő ellen, amiért csorbította a nemzeti konzultáció becsületét

Becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt nyomozás indult annak a feljelentésnek nyomán, amelyet a kormány az LMP-s Hadházy Ákos nemzeti konzultációval kapcsolatos kijelentése miatt tett, írja a Magyar Nemzet

A lap a Központi Nyomozó Főügyészségtől szerzett tudomást az eljárásról.

A kormány már decemberben jelezte, hogy feljelentést tesz a nemzeti konzultáció hitelességét rontó megnyilvánulások, illetve becsület csorbítására alkalmas hamis felvételek készítése és nyilvánosságra hozatala miatt azután, hogy az LMP-s Hadházy Ákos azt állította, a kormány „kamuzik”, amikor azt állítja 1,7 millió konzultációs ívet kapott a választóktól. 

https://444.hu/2018/01/06/eljaras-indult-hadhazy-akos-lmp-s-kepviselo-ellen-amiert-csorbitotta-a-nemzeti-konzultacio-becsuletet

Még le sem telt az év első hete, már több tucat gyereket és nőt bombáztak le az orosz gépek Szíriában

fotók

https://kepek.444.hu/2018/01/06/meg-le-sem-telt-az-ev-elso-hete-mar-tobb-tucat-gyereket-es-not-bombaztak-le-az-orosz-gepek-sziriaban#

Megjelent a könyv, amit Trump be akart tiltani, mert a saját miniszterei és családtagjai ecsetelik benne, mekkora kártékony idióta

Michael Wolff a manhattani pletykák szakértőjéből néhány nap alatt a leghíresebb élő újságírók egyike és a világpolitika alakítója lett - jellemzi a helyzetet a New York Times portrécikke. A Fehér Ház szennyesét kiteregető riportkönyvének jövő hétre tervezett megjelenését előrehozták mára, miután Trump ügyvédei jogi eszközökkel próbálták megakadályozni, hogy az a boltokba kerülhessen. 

Ez a betiltási kísérlet több szempontból is rossz ötletnek tűnik:

https://444.hu/2018/01/05/megjelent-a-konyv-amit-trump-be-akart-tiltani-mert-a-sajat-miniszterei-es-csaladtagjai-ecsetelik-benne-mekkora-kartekony-idiota

Lendvai Ildikó Sertéstelepet az erkélyemre!

Régóta keresek valami jó időskori hobbit arra az időre, amikor már nem leszek ilyen elfoglalt minden lében kanál. Most megtaláltam. Sertést fogok tenyészteni. Ha Kósa Lajos édesanyja 82 évesen meg tudta tanulni, akkor nekem is menni fog. Még az is lehet, hogy hozzám is beugrik majd a miniszterelnök, egy jóízű "helló, Röfi"-re, ahogy szokott a kocatartó idős hölgyekhez.

 

http://sztarklikk.hu/lendvai_ildiko_blogja/sertestelepet-az-erkelyemre/332817

Folyamatosan csökken a tankönyvek ára, de ez a minőségükön nem segít

Csütörtökön megjelent egy grafikon a tankönyvárak változásáról 2000 és 2016 között az MTI-n, amiről az egyértelműen leolvasható, hogy 2013 óta meredeken csökken a könyvek ára. Emlékezzünk, a kormány 2014 tavaszán államosította a tankönyvpiacot, miután felvásárolta a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadót és az Apáczai Kiadót.

Azóta a magyar tankönyvpiacon megszűnt a verseny (árleszorító hatásával együtt), a 2013. december 17-én megszavazott új tankönyvtörvény az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet és a Nemzeti Tankönyvtanácsot jelölte ki az állami tankönyvellátás felelőseinek. 2014 márciusában pedig egy új rendelet szerint csak az OFI fejleszthetett tankönyvet, amire csak az oktatási miniszter írhat ki pályázatot.

https://merce.hu/2018/01/04/csokken-a-tankonyvek-ara-de-a-minoseguk-nem-javul/

Hirtelen 17 cége lett Tiborcz Istvánnak – övé a Dunakanyar álomprojektje

A kormányfő veje immár hivatalosan is óriásvállalkozó: három hónapja még csak 5 cégben látszott érdekeltnek, ma már 17-ben. Legutóbb azt a Longoria Holding Zrt.-t vette a nevére, amelyhez egy visegrádi és egy belpesti – ötcsillagos álomhotellé fejlesztendő – gigaépület tartozik.

Az átláthatóság híveit két hónapja azzal örvendeztette meg Tiborcz István, hogy – némi sajtónyomásra – elismerte, övé a BDPST nevű luxusingatlan-kereskedő zrt. Ezt korábban legfeljebb gyanítani lehetett, hiszen a cégbírósági nyilvántartásban csak a társaság alapító részvényesei szerepelnek, a tényleges haszonhúzó (vagyis Tiborcz) neve nem. Mivel a BDPST-csoport az óévet további bővüléssel zárta, jelenleg már 17 cégről állíthatjuk biztosan, hogy – közvetve vagy közvetlenül – a miniszterelnök vejéhez tartozik. Nézzük a teljes listát!

Azok a társaságok, amelyekben régebb óta jelen van Tiborcz István:

http://valasz.hu/itthon/hirtelen-17-cege-lett-tiborcz-istvannak-ove-a-dunakanyar-alomprojektje-126866

Egykori Fidesz-szimpatizáns az összellenzéki jelölt Hódmezővásárhelyen

Lázár János városában összejön a szociktól az LMP-n át egészen a Jobbikig érő ellenzéki összefogás: egyik párt sem indít jelöltet február végén Hódmezővásárhelyen, hogy Márki-Zay Péternek legyen némi esélye. Az időközi polgármester-választáson függetlenként induló, végzettségeit tekintve igazi reneszánsz polihisztor Márki-Zay (villamosmérnök, közgazdász, üzemgazdász és történelemtanár) így sem ihat előre a mandátumra: a megyei jogú városban hatvan százalék fölött szokott szerepelni a Fidesz. 

Márki-Zay már meg is kapta a kormánybulvár Riposttól, hogy „árpádsávos–szocialista jelölt”, amire a Facebookon közölte: „egyetlen párt tüntetésére mentem el és egyetlen párt mellett kampányoltam életemben, ez a Fidesz volt, 2002-ben”.

http://valasz.hu/itthon/egykori-fidesz-szimpatizans-az-osszellenzeki-jelolt-hodmezovasarhelyen-126892

A Városligetet privatizálta az egyik fideszes érdekcsoport és újabb szórakozónegyedet építenek rajta

 

Szórakozóhelyek, kocsmák, üzletek, térkő burkolat épül az egykori Városliget helyén. A fáknak, de még a Múzeumi Negyednek is búcsút mondhatunk. 

A VÉSZ újabb forgatókönyve ugyanis dobja a Múzeumi Negyed ötletét (amire eddig ráfogták, miért van szükség a Városliget elpusztítására, bocsánat, "rehabilitására").

A tervek szerint szórakoztató negyed épül a Városliget helyén, kávézókkal, éttermekkel, boltokkal, fagyizókkal, csinos térkő- és beton burkolattal.

Mindezt nem az ujjunkból szoptuk: feketén-fehéren ott áll az újabb VÉSZ-ben. A VÉSZ célja is egyértelmű: minden lehetséges adminisztratív akadályt elhárítani az építkezések útjából és az eddiginél is szabadabb kezet adni az ingatlanfejlesztőknek.

A terv elég egyszerű: az ingyen telekre pénzt fialó vállalkozásokat vonzani, közben a budapestieket a zöld Városliget képével altatni. 

 

http://b1.blog.hu/2018/01/06/a_varosligetet_privatizalta_az_egyik_fideszes_erdekcsoport_es_ujabb_szorakozonegyedet_epitenek_rajta

 

A Momentum legfontosabb kampánynyitó üzenete a többi ellenzéki pártnak szólt

 

"Ha ezen múlik az Orbán-kormány kétharmada, nem félünk feladni saját pozíciónkat sem" - ígéri a Momentum új kampányfőnöke.

Elindította 2018-as választási kampányát a Momentum. Fekete-Győr András pártelnök szombaton Kecskeméten azt mondta: "A Fidesz 8 éve folyamatosan lop, az ellenzék 8 éve nem csinál semmit. Itt az ideje, hogy a korrupt politikusokat felváltsák világot látott, becsületes, egyenes gerincű és alázatos fiatalok" - mondta. Fekete-Győr bejelentette, hogy Soproni Tamás lesz a párt kampányának vezetője.

http://hvg.hu/itthon/20180107_A_Momentum_kampanynyitoja

 

„Ideiglenesen” lopott a tanár, jutalmat kapott

Nem büntetés, hanem busás jutalom jár az Egri Szakképzési Centrumban azért, ha egy pedagógus visszaél a rábízott műszaki cikkekkel. Erre következtetünk abból, hogy – mint lapunk értesült – a centrumhoz tartozó Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola egyik tanára (nevét személyiségi okok miatt nem írjuk le) éveken át otthonában használta az iskola pályázaton elnyert értékes berendezéseit.

Az egyebek között hűtőt, mosógépet, porszívót és fényképezőgépet tartalmazó eszközcsomaghoz 2012-ben pályázaton jutott az intézmény. A műszaki cikkek többségének az eszközhasználatot kreatívan értelmező pedagógus lett a felelőse. Az iratok alapján csak a hűtőgép értéke 120 ezer forint. Az értékes berendezéseket éveken át nem látták az iskolában, ennek ellenére a leltári jegyzékben mindig úgy szerepeltek, mintha meglennének. 2016 októberében aztán keresni kezdték az eszközöket, s a pedagógus aznap este teherautóval szállította vissza a berendezéseket – olvasható az esetről készült jegyzőkönyvben

2017 márciusáig következmények nélkül maradt az ügy. Ekkor helyezte át Fábri Eufrozina centrumigazgató egy másik intézménybe a tanárt. A történet itt véget is érhetne. Az illető azonban decemberben – hasonlóan a központ többi pedagógusához – összesen 200 ezer forint jutalmat kapott az igazgatótól Erzsébet-utalványban és -kártyán. Bár kerestük őt, hívásunk céljáról értesülve bontotta a vonalat. Az okokról szerettük volna megkérdezni a centrumigazgatót is, de ő szintén elhárította a nyilatkozatot, akárcsak a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal. A válaszadást a fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium tiltotta meg.

Az egri pedagógusok megdöbbenéssel fogadták a jutalmazás hírét. Nem véletlenül: a Klebelsberg Központhoz tartozó intézményekben ugyanis egy fillér jutalom sem járt.

https://mno.hu/belfold/ideiglenesen-lopott-a-tanar-jutalmat-kapott-2438281#

 

2017-ben Szíjj László cégei nyerték a nemzeti tőkésosztály közbeszerzési versenyét

Az Átlátszó a közbeszerzési közleményekre alapozott számításai szerint Szíjj László vállalkozásai 606,5 milliárd forint értékű tendert nyertek el tavaly. Második helyen a ZÁÉV végzett 430 milliárddal, harmadik a WHB lett 342,5 milliárddal. A Mészáros-család cégei negyedik helyen zárták 2017-et 299 milliárd forint értékű közbeszerzéssel, aminek 83 százaléka uniós támogatás.

 

https://atlatszo.hu/2018/01/05/2017-ben-szijj-laszlo-cegei-nyertek-a-nemzeti-tokesosztaly-kozbeszerzesi-versenyet/

 

Huszonévesen milliárdosok – így áll a saját lábán az Orbán-rezsim második generációja

Kennedyk vagy Alijevek? A nyugati vagy a keleti változatra hasonlítanak jobban a közelmúltban kialakult magyar politikus- és oligarcha-dinasztiák? Az Orbán-Tiborcz házaspár, a három Mészáros-testvér és Matolcsy Ádám vagyona összesen tízmilliárdos nagyságrendű, Mészárosék második generációja ráadásul több százmilliárdos tőzsdei értékű cégek döntéshozó és ellenőrző testületeiben is szerepet kapott.

 

https://atlatszo.hu/2018/01/04/huszonevesen-milliardosok-igy-all-a-sajat-laban-az-orban-rezsim-masodik-generacioja/

 

Minimálbér-ígéretek: a Munkáspárt nyerte a „a kié nagyobb” kampányt

 

Az ellenzéki pártok – választási győzelmük esetén – tovább emelnék a január elsejétől nettó 92 ezer forintra nőtt havi minimálbér összegét. A kampányígéret-versenyt a Munkáspárt nyerte 200 ezerrel, de a többiek is bemondtak 100-150 ezret.

 

https://zoom.hu/hir/2018/01/07/minimalber-igeretek-a-munkaspart-nyerte-a-a-kie-nagyobb-kampanyt/

 

Sokkal rosszabb a munkaerő-piaci helyzet, mint ahogy azt az NGM sugallja

 

Egy képviselői kérdésre adott NGM-választ felületesen olvasva az derül ki, hogy az utóbbi időben jelentősen csökkent a több műszakban dolgozók aránya. Már ez az állítás is kikezdhető, ráadásul szakmai körök úgy vélik, a munkaerő kihasználását maximumra pörgették.

 

https://zoom.hu/hir/2018/01/06/sokkal-rosszabb-a-munkaero-piaci-helyzet-mint-ahogy-azt-az-ngm-sugallja/

 

Már a GDP sem igaz?

 

Ungár Péter, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: az államadósság csökkentésére irányuló harcot a Fidesz-kormány elvesztette, mert az orosz devizahitel a paksi bővítéshez és az Eximbank adóssága is rontja a hazai össztermékhez (GDP) viszonyított magyar államadósság-rátát, amely ezzel a két tétellel eléri a 2009-es szintet.

A politikus hozzátette, az LMP szerint az Eximbank olyan tevékenységet folytat, amely semmilyen szinten nem szolgálja a külgazdasági érdekeket. A bank olyan kötött hitelprogramokat hajt végre, amelyek megtérülései és az eredményei nem láthatók – tette hozzá.

Ungár Péter szerint felháborító, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdasági érdekre hivatkozva adatot sem szolgáltat az Eximbank Mongóliába vagy a Fülöp-szigetekre kihelyezett hiteleiről, holott a pénzintézet közpénzt kezel.

https://zoom.hu/hir/2018/01/07/mar-a-gdp-sem-igaz/

 

Így jutott el a válságig Hosszú Katinka és Shane Tusup

 

képek

http://www.origo.hu/sport/galeria/20180106-a-hosszu-tusup-par-boldog-pillanatai.html

 

Orbán Viktor: "Ha Bajorország, akkor sör"

 

Orbán Viktor miniszterelnök újabb képet osztott meg a Facebook-oldalán a bajorországi látogatásáról, amint Gulyás Gergely Fidesz frakcióvezető és Szájer József, fideszes Európai Parlamenti képviselő társaságában a híres bajor sört, a Paulanert fogyasztja. A magyar miniszterelnök a német Keresztényszociális Unió (CSU) meghívására vesz részt a Horst Seehofer bajor miniszterelnök által vezetett párt háromnapos frakcióülésén.

 

http://www.origo.hu/itthon/20180106-a-magyar-miniszterelnok-bajororszagi-latogatasa-soran-paulanert-fogyasztott.html

 

A Czeglédy-ügy az egész baloldal korrupciós ügye

Origo

 

A Demokratikus Koalíció, az MSZP és az Együtt is érintett lehet abban, hogy kampánycélokra használhatták fel a Czeglédy Csaba diákszövetkezetében foglalkoztatott diákokat,a  Fidesz szerint.

 

http://www.origo.hu/itthon/20180107-a-czegledy-ugy-a-baloldal-korrupcios-ugye.html

 

Elhunyt a stockholmi robbantás egyik sérültje

A kórházban elhunyt a Stockholm külvárosi metróállomáson történt robbantás egyik sérültje – adta hírül az Aftonbladet. A hatvanas éveiben járó férfi a svéd főváros délnyugati részén lévő Varby Gard megálló bejáratánál vett fel egy tárgyat a földről, amely a kezében felrobbant, súlyos sérülést okozva neki és egy negyvenöt év körüli nőnek. Mindkettőjüket kórházba szállították. A férfi délután belehalt sérüléseibe. A nő az arcán és a lábán sérült meg, állapotáról a kórház egyelőre nem közölt további részleteket.

A svéd rendőrség tájékoztatása szerint a metróállomásnál hagyott robbanótesttel – amely a lap szerint egy kézigránát volt – nem a két sérültet vették célba. – Jelenleg semmi sem utal arra, hogy a támadás ellenük irányult volna – mondta el Sven-Erik Olsson rendőrségi szóvivő.

 

https://mno.hu/kulfold/elhunyt-a-stockholmi-robbantas-egyik-serultje-2438415

 

Kádár és Brezsnyev után a helikopteren érkező Mészáros Lőrinc is itt vadászik

Flyover country. Az amerikai szlengből származó kifejezés az Egyesült Államok középső régiójára utal, amelyen a keleti, illetve a nyugati parti nagyvárosokban élő elit rendre csak átrepül, tudomást sem szerezve róla, milyen az élet arrafelé. A jelenség Magyarországon is meghonosodott, ugyanis a szóbeszéd szerint Mészáros Lőrinc közelíti meg légi úton azt a bélmegyeri vadászkastélyt, ahol Kádár János és Leonyid Brezsnyev is előszeretettel ment fácánra. A település viszont semmit nem profitál abból, hogy sűrűn megfordul benne Felcsút milliárdos polgármestere, pedig van ott olyan probléma is, amelyet talán senki más nem tud megoldani, csak ő, a „nemzet gázszerelője”.

 

https://mno.hu/hetvegimagazin/kadar-es-brezsnyev-utan-a-helikopteren-erkezo-meszaros-lorinc-is-itt-vadaszik-2438111

Fazekas: Elfogadhatatlan a gyarmatosítási szándék

 

Valakik, valahol, ki tudja milyen tárgyalótermekben, eldöntötték, hogy ez a mostani Európa nem is annyira korszerű, inkább legyen valamilyen ködös Európai Egyesült Államok – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Elfogadhatatlan a modernkori gyarmatosításnak is nevezhető szándék akár Brüsszeltől, akár máshonnan - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szombaton Lentiben, a zalai település várossá nyilvánításának 39. évfordulóján tartott ünnepségen.

http://mandiner.hu/cikk/20180107_fazekas_elfogadhatatlan_a_gyarmatositasi_szandek

Szijjártó: Ébernek kell lennünk!

 

Nem dőlhetünk hátra, sőt most kell igazán ébernek és bátornak lennünk, hiszen a Magyarország elleni támadások folytatódnak, sőt erősödnek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint ugyan alig néhány napja kezdődött el az idei év, de már most ki lehet jelenteni, hogy "rendkívüli időszak elé nézünk". Ezekben a rendkívüli időkben "szükségünk van a bennünket, magyarokat jellemző erőre, bátorságra, és legfőképpen az egységünkre" - tette hozzá Szijjártó Péter az MTI-nek nyilatkozva. 

http://mandiner.hu/cikk/20180107_szijjarto_ebernek_kell_lennunk

 

Elég a hallgatásból – üzeni az elviselhetetlen fájdalmakkal élő nő, akit négy év múlva műtenének meg

 

Most még jobban gyűlölöm a betegségem, mert nemcsak testileg, már lelkileg is elviselhetetlen fájdalmakat okoz. Elegem van, nem bírom tovább. Úgy érzem, nem tudok teljes életet élni. Megtöröm hát a csendet, szeretném kiírni magamból, mit érzek, min megyek keresztül hosszú évek óta

– írja a Facebookon egy már 2600 megosztásnál járó bejegyzésben a 34 éves Krámli Kinga, aki világ- és népzenei formációk (Napra, MINGU, Fondor, Armenia Jazz Quintet) volt, illetve jelenlegi énekese, a mindennapokban pedig pedagógus, osztályfőnök.

Krámli az endometriózis nevű nőgyógyászati betegséggel küzd, amelyről az elmúlt hónapokban többcikket is írtunk a 24.hu-n: arról, hogy akár 200 ezer nő is szenvedhet miatta, illetve a várólisták hosszáról.

https://24.hu/belfold/2018/01/07/eleg-a-hallgatasbol-uzeni-az-elviselhetetlen-fajdalmakkal-elo-no-akit-negy-ev-mulva-mutenenek-meg/

 

Juhász Péter nekiment a szocialistáknak: Fidesz-MSZP jelöltekről ír

 

Juhász Péter a Facebookon kommentálta a 24.hu információját, amely szerint az MSZP Csepelen csatába küldi Németh Szilárd rezsibiztos ellen Bangóné Borbély Ildikót. Az Együtt-elnök azért reagált hevesen a hírre, mert ez azt jelenti, hogy az ellenzéki szavazatok megoszlása miatt biztosan elveszíti esélyét a mandátum megszerzésére Szabó Szabolcs, aki 2014-ben közös baloldali jelöltként legyőzte a Fidesz-alelnököt ebben a körzetben.

 

https://24.hu/belfold/2018/01/07/juhasz-peter-nekiment-a-szocialistaknak-fidesz-mszp-jeloltekrol-ir/

 

Trump feltétlenül beszélni akar Kim Dzsong Unnal

 

Donald Trump amerikai elnök kijelentette, hogy "feltétlenül" beszélni akar telefonon Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel, és reményét fejezte ki, hogy kedvezően alakulnak a két Korea között tárgyalások.

 

https://24.hu/kulfold/2018/01/07/trump-feltetlenul-beszelni-akar-kim-dzsong-unnal/

Szent Imre kórház – Gerincfájdalmakkal órákig ácsorgott a folyosón

Szerdán január 3- án gyermekem édesanyja Hajni munkahelyén kb 14 óra 30 perckor rosszul lett! OMSZ mentők az ügyeletes Szent Imre kórház sürgősségi osztályára szirénáztak vele, ahol az adatfelvételen kívül órákig semmi sem történt vele. Gerincfájdalmakkal órákig ácsorgott a folyosón százkét társával együtt! Ennyit számoltak össze az ott lévők kínjukban!

 

https://zarojel.hu/szent-imre-korhaz/

 

Inotai András: Itt szellemi népirtás folyik

 

Elképesztő mértékben cinikus és antiszociális a kormánypárt viselkedése – mondja a Zoom.hu-nak adott interjújában Inotai András. Az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének volt igazgatójával beszélgettünk a bankrendszerről, a gyűlölet kihatásairól és a kormány által szó nélkül hagyott kiegyezés 150. évfordulójáról is.

Amikor megbeszéltük a találkozót, volt egy megjegyzése: lesz mit mondania, mert nem túl boldog amiatt, amerre a világ és Magyarország dolgai tartanak. Mire gondolt?

Egyre gyorsabb, kölcsönös összefüggéseket erősítő-mélyítő és egyre nehezebben megérthető és követhető léptékkel a globalizáció irányába tartunk. Ez nem újdonság. Ezt a folyamatot megfordítani nem lehet. Ennek a változásnak vannak vesztesei és persze nyertesei is. Ugyanígy volt ez a rendszerváltáskor is. Ugyanakkor a vesztesek között különbséget kell tenni. Vannak abszolút és relatív vesztesek. Ha itthon a rendszerváltás utáni, s főleg ha a 2010 utáni időket nézem, akkor magam és a lakosság jelentékeny részét fel tudom fogni relatív vesztesnek.

Én és sokan mások ugyanis nem ülünk Mészáros Lőrinc helyén, nem vagyunk Fidesz-oligarchák.

Ahogy korábban magam az MSZP és az SZDSZ köreihez sem tartoztam. Megélek tehát, anyagilag rendben, lelkileg egyre nyomasztóbban.

https://zoom.hu/hir/2018/01/02/inotai-andras-itt-szellemi-nepirtas-folyik/

Megkérdeztük a járókelőket, küldenek-e pénzt Orbánnak

Orbán Viktor miniszterelnök a napokban levélben keresi meg azokat a Fidesz-támogatókat, akik korábban erre felhatalmazást adtak. A levélben azt írja, most mindennél fontosabb megvédeni országunkat Soros Györgytől. „A csatolt csekk segítségével hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a Fidesz sikeresen sikeresen tudja megvívni az előttünk álló időszak politikai küzdelmeit” – mondta Hidvéghi Balázs a Fidesz kommunikációs igazgatója. Az ATV riportere a járókelőket kérdezte arról, ők küldenek-e pénzt Orbán Viktornak.

 

http://www.atv.hu/belfold/20180103-megkerdeztuk-a-jarokeloket-kuldenek-e-penzt-orbannak

 

Élet és Irodalom

Váncsa István

Hatvannyolc

Egyetlen közszereplő van nálunk, aki 68 ügyében mélyebbre képes ásni, a tárgynak fontosságot tulajdonít és, ha szabad így mondanunk, a tökénél ragadja meg a problémát, ez pedig Orbán Viktor.

Nyilván nem véletlenül.

68 a tagadása mindannak, amit Orbán nagyjából huszonhat éve egyhuzamban képvisel, Orbán pedig pragmatikus megfontolásból gyűlöl mindent, ami a hat­vanas évekhez köthető (kivéve nyilván a saját születésnapját), mindent, ami a nyugati világ föntebb jelzett megújulásával összefügg, és ma már talán az egész nyugati világot is. E tekintetben mellékes, hogy 68-at illetően 2007-ben szólalt meg legelőször, és akkor is főképp azért, hogy a 68 tárgyában badarságokat beszélő Sarkozynek gazsuláljon, viszont már az első lendületre mindent kiho­zott a témából, azt is, ami benne se volt.

http://www.es.hu/cikk/2018-01-05/vancsa-istvan/hatvannyolc.html

 

Trump szorulhat, Putyin lazán nyerhet, Berlusconi visszatérhet

 

2018-ban is egy csomó izgalmas választás vár a népekre, mi magyarok csak tudjuk, milyen ez. Rajtunk kívül szavazni fog cseh, brazil, orosz, amerikai és dél-szudáni is, és nem biztos, hogy mindenhol túl békésen.

https://24.hu/kulfold/2018/01/07/trump-szorulhat-putyin-lazan-nyerhet-eloretorhet-a-sved-szelsojobb/

Marad az ítéletidő: mínusz 40 fok és hóviharok

A hőmérő higanyszála “mélyre zuhant” szombaton New Hampshire-ben, melynek havas hegycsúcsain a sajtójelentések szerint a hideg a mínusz 40 Celsius-fokot is elérte,

péntek éjszaka pedig a hidegérzet mínusz 70 fokos volt

– írja a távirati iroda.

Jeges szélviharok sújtották Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania és Maryland államot, ahol az országos meteorológiai szolgálat határozottan felhívta a lakosság figyelmét a meleg öltözködés fontosságára, valamint arra, hogy a megfagyást elkerülendő senki ne tartózkodjon tíz-húsz percnél többet szabad levegőn.

https://24.hu/kulfold/2018/01/07/marad-az-iteletido-minusz-40-fok-es-hoviharok/

Ludwig EmilKommunisták kegyelme

Konrád György kivételezett személynek számított az Aczél irányította kulturális korszakban

Magyar Hírlap

Az idén 85. évébe lépett Konrád György kivételezett személynek számított az Aczél György irányította kulturális korszakban, rendszeresen utazhatott külföldre, nyugati országokba, Amerikába is. Még a szamizdat mozgalomba is bekapcsolódott 1973-ban, megkísérelte külföldre juttatni Haraszti Miklós szociográfiai könyvét, amit megakadályozott a politikai titkosrendőrség. A fáma (és dokumentumok) szerint 1974-ben alkut kötött a Belügyminisztérium szerveivel. Itthon írhatott, két évvel később már külföldre is utazhatott, munkáit idehaza nem adták ki. 

A tiltás 1988-ban szűnt meg. Az SZDSZ megalapításakor ő lett a „főmufti”: ő gründolta a Demokratikus Chartát Horn Gyula és egy egész kocsmányi régi komcsi megújult pártjával. De ne pazaroljuk az újságpapírt a szabaddemokrata párt kezdettől a végig lejátszódott, vesztes történetéről! Mert például az a Konrád, aki számtalan hazai, és külföldi mellett a legmagasabb ordókat – a Francia Becsületrend, az aacheni Károly-díj, az NSZK Nagy Érdemkeresztje stb. – elnyerő személyiségnek számít, a következő nyilatkozatot tette közzé a Hvg 2018. január 5-i számában: „Orbán Viktornak mennie kell, ha nem akar Nicolae Ceaușescu sorsára jutni”. 

Magyarország megválasztott kormányának miniszterelnökét illetően mondta ki ezt az embertelenül gonosz „jóslatot” a liberális-demokrata (!) Konrád György. Remélhetően a teljes szellemi elborulás legutolsó fázisában. Legyen neki könnyű a föld.

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/107448/Kommunistak_kegyelme

 

A nőkért kiálló beszédek még a díjazottakat is elhomályosították a Golden Globe-on

 

"Hollywood! Sok mindenről kell beszélnünk" - ezzel a szlogennel vezette fel a Golden Globe idei házigazdája, Seth Meyers a tévés és mozis világ nagy gáláját, utalva ezzel a teljes szórakoztatipart megrázó zaklatási botrányokra. A meglepetések mellett egy biztos: a Három óriásplakát Ebbing határában szinte minden fontos díjat vitt, így hatalmas Oscar-esélyessé vált.

 

http://hvg.hu/kultura/20180107_golden_globe_dijatado_gala_hollywood_mozi_film_metoo_seth_meyers